Ja, nevjernica

\"Ja,Veoma poučna knjiga u kojoj se govori u Hrvatskoj, Medijima, Srbima, Amerikancima, Ženama, Religiji, Konzumerizmu, Tranziciji, Seksu, Braku, Deci, Porodici, Telu, Starosti, Smrti i, naravno, Petru Krešimiru!!!

odlomak 1

Sve ste vi, udane žene, kurve, sve ste vi kurve, to meni govori Mica i gleda me smeđim očima. Mica je moja najbolja prijateljica. Mico, govorim, Mico, Mico, to su teške riječi. Pred deset dana, pred deset dana smo se dogovorile da idemo u kino gledati Michaela Moora, Lud za oružjem! Sada mi govoriš da se moraš jebati s mužem! Nisi zdrava! Mico, govorim, nisam se sjetila da je danas srijeda. Koko i ja srijedom popodne vodimo ljubav. Vodite ljubav? Mica gasi dugačku, tanku cigaretu u tanjurić, mrzim to. Želiš reći, hoćeš me uvjeriti da vas dvoje vodite ljubav?! Nakon dvadeset godina braka! O tome ti govorim! Vi, udane žene, širite noge bez ijednog osjećaja u sebi!

odlomak 2

Dižem dasku i štrcam po žutim mrljama. I na dasci i na školjci. Tope se. Metlicom perem Kikijeve tragove. I bacam Novi list, Republiku, Jutarnji list, Globus, Nacional, Feral i Glas Koncila u veliku vreću za smeće. Sve te novine Kiki posuđuje. Bacam bocu u kojoj je češnjak pomiješan sa devedeset i devet postotnim alkoholom. To pomaže da čovjek doživi sto godina.

2 Comments

  1. Gospodar na umoru :-) 27.09.2014
  2. vl.pv. 28.02.2015

Ja, nevjernica