Predsjednički komadi

Što je ono najgore što se ženi može dogoditi? Da je jebe otac, brat, sin, Duh Sveti? Najgore je kad ženu službeno mora jebati predsjednik države. Svaki predsjednik države je, prije nego postane predsjednik države, običan muškarac. Ne previše pametan, ne previse lijep, smije biti glup, bešćutan svakako, lažljivac obavezno, obrazovan vrhunski ili polupismen, izvrstan muzičar, sjetimo se Clintona, manje izvrstan kompozitor, sjetite se…

Predsjednici država smiju biti i bolesni, Kennedy je zbog bolova u kičmi bio stalno drogiran a spavao je na dasci. Predsjednik države smije raditi ono što nitko drugi ne smije, u Hrvatskoj naručiti kirurga stranca da ga besplatno operira u državnoj bolnici a onda, gledajući u kameru masnim očima, izgovoriti kako to i ja smijem. Obama utorkom, to je danas, navodi bespilotne letjelice prema glavama djece u Pakistanu.

Zašto žene, ne njihove supruge nego žene, vole neugledne predsjednike koji redovito farbaju kosu ali im to ne produhovljuje tupu njušku? Zašto su žene jahale gotovo nepokretnog Kennedyja? U Mesiću su vidjele, ako je vjerovati našim medijima, Gablea iz \”Prohujalo s vihorom\”? Žene svršavaju na moć. Svršavaju na moć zato jer su same, ma koliko bile pametne i obrazovane, uvijek nemoćne. Neću ovdje o bijednim iznimkama koje potvrđuju pravilo i koje su moćne jer imaju moćnog jebača.

Što supruga predsjednika države dobiva svojim statusom? Fotka se u revijama za žene i revijama za muškarce na Dan Republike. Preko noći se iz visokoobrazovane seoske učiteljice pretvara u sveučilišnu profesoricu. Brine o napuštenoj, bolesnoj, o djeci sa posebnim potrebama i ostalim vrstama djece, sve to prate kamere. Zube joj sređuju najbolji svjetski zubari, kosu joj njeguju najbolji frizeri, oblače je najbolji kreatori. Neugledna, debeljuškasta tetka postaje \”ikona stila\” a gospođu Obama koja je prije izbora bila vrhunska intelektualka proglašava se Najboljim Nadlakticama u Državama.

Pretvaranje predsjedničkih žena iz osobe u predmet ima i svoju drugu stranu. Svi ti, uglavnom neugledni i uglavnom priglupi muškarci ili pametni muškarci preko noći u postaju najpoželjniji jebači. Predsjednike malih zemalja žele jebati lokalne fufe, predsjednike velikih država sve žene svijeta.

Oni tome ne mogu odoljeti i još vjeruju kako komadi pred njima padaju na leđa zato jer su oni osobe, ne funcija. Muška glupost granice nema, to zna svaka žena ali baš ni jedan muškarac. U takvoj situaciji njihovim suprugama dolazi na naplatu to što se od njih nisu razvele čim su postali predsjednici. Nisu se razvele jer su i one samo žene.

Onda osvanu u novinama napisi o kujicama koje njuše njihovoga muža. O trudnoći komada s kojim je francuski predsjednik već dvije godine. O Obaminim nevjerama. O nevjerama hrvatskih predsjednika nikad ništa nismo čuli jer mi jedini na svijetu imamo predsjednike svece a ni medijima se ne bi dobro pisalo da krenu pisati pizdarije.

Kad mediji, ponovit ću, ne hrvatski mediji, krenu rastezati predsjednika i njegovu kurvicu, sve su žene bez muža kurve, one koje imaju muža a jebu se sa predsjednikom duple su kurve, supruga predsjednika mora biti i gluha i slijepa. Na Dan borbe protiv išijasa na gala fešti muža drži za ruku. Što poručuju naciji? Vole se kao na početku? Na početku se nisu držali za ruke. Za ruke se drže samo ljubavnici prije nego on ode doma ženi a ona mužu. Pa ipak… Obama u svojoj ruci drži prstiće Najbolje Nadlaktice u Državama, za Josipovića ne znam jer ga baš i ne pratim.

Predsjednikovoj supruzi se okreće želudac kad se na Dan borbe protiv gladi u Ugandi smiješi u kamere. Zašto ne odjebe gospodina Predsjednika? Lakše reći nego učiniti. Svaki je predsjednik lutka na koncu, žena predsjednika čak i ne visi. Leži na podu, krpetina. Neke od njih piju, druge se droksaju, treće dane provode u teretani, četvrte kupuju haljine, pete pomažu onu djecu, šeste se jebu sa šoferom…

Sirotice. Svaku ženu muž vara, i mene moj, ali to znaju samo naši najbolji prijatelji. Ne govore sa mnom o tome jer su pristojni ljudi. Gledam fotku sa vjenčanja svoga sina. Muž i ja se držimo za ruke. Ipak, nije to predsjedniči. A ni kurva nije bila na vjenčanju.

foto: Missud


Posted

in

by

Comments

31 responses to “Predsjednički komadi”

 1. Shorty Avatar
  Shorty

  najbolja mi je zadnja rečenica! 🙂

 2. Lumbardez Avatar
  Lumbardez

  Ovo ni pas s maslom ne bi pojeo.Ipak sam pročitao i hebi ga pa ova žena nije svršila s muškarcem jako,jako,dugo.
  Žalosno a lijepa je.

  1. Erin Le Klay Avatar

   Vjerojatno je,ali joj orgazam nije najveća satisfakcija u životu-Nama ženama se ne stvara pritisak u glavi kad su muda puna

 3. Tanja Avatar
  Tanja

  Većinom su muškarci mali Kerumi, koliko god šutjeli o tome. Dokazao je to i Francois Hollande i mnogi drugi. Svaki bi, ali se svaki ne usudi, jer se boji da je još uvijek mali. I on i njegov mali, naravno. Većinom su i žene samo ženke, čak i kada se diplomom prikrivaju. Nije to samo sirota Fani, neeeeee. Pa imamo li uopće poznatog mužjaka u politici npr., a da on nije kurviš? Skoro svi su razvedeni, a ima ih i koji nisu, ali je javna tajna da imaju ljubavnicu. Tada misle da su odrasli. I nije u tome problem. Problem je što im pica pamet pokrije, pa i ne slutimo da još uvijek svjetsku politiku, pa tako i našu, kreiraju male Madame de Pompadour. Zato živimo po zakonu raznih pica, a ne po zakonu pameti. Evo, došli smo i do razloga zbog kojega ću u buduće uvijek glasovati za ženu. Hoću da me pamet vodi direktno, a ne preko istrošenog pimpeka. Ženinoj pameti ne treba nekakva Monika, ne treba nekakva Fani, ne treba joj glumica, a još manje talentirana glazbenica. Ženinu pamet, naravno, kad pameti ima, nikada tuđa pica ne vodi. Nikada. Ima ona svoju, a ima svejedno i svoju pamet, čak i onda kada je gay. Muškarac može varati, ali na kraju uvijek prelazi žedan preko vode. Žena je zakon.

  1. Mirjana Avatar
   Mirjana

   100% JE TAKO.NEMA SE STA PRICATI PAMETNOM.
   Glupom sve isto.Njemu uvijek ljepo.

 4. Barbir Mladen Avatar
  Barbir Mladen

  Previše prostakluka, primitivizma. Počinjete mi se manje sviđati. Ipak treba očuvati ugled iznad uličarskog nivoa. A vi ste vješti u izražavanju i to možete… ili možda nećete jer se tako bolje prodajete. Gdje su tu i koliko vam znače moralne vrline!? Ili ste ih zapostavili jer su bez tržišne vrijednosti. Nastavite li tako počet ću vas sažalijevati, gospođo Rudan.

  1. Slaven Hrvatin Avatar

   Sažalijevati? To nikako ne bi bilo dobro.

   1. Tanja Avatar
    Tanja

    Barbir Mladene, ugled su nam čuvali mnogi koji su jamili, od Kutle do Sanadera i njegove svite, pa do lijepoga Vidoševića i ovih što se danas grabe za milijunske kredite, koje vjerojatno nikada neće vratiti. Vidimo kako lopovi lopovima “ugledno” opraštaju dugove. La piovra! Moralna se situacija kod nas može opisati još jedino uličarskim žargonom.
    Ako vam ne paše ili ako ne razumijete pozadinu, preporučam vam čitanje i slušanje npr. poštovane Vesne Pusić. Sve bude pristojno i u rukavicama, ali konkretno razumjeti nećete ništa. Za razliku od Vedrane Rudan, dakako.

  2. Vladimir Avatar
   Vladimir

   Pa gn. Barbir nemojte to čitati, čitajte štogod drugo. Jedan razočarani čovjek manje.

 5. Slavica Janković Avatar
  Slavica Janković

  Vedrana, hirurški precizno a nadasve beskrajno inteligentno i duhovito!

  1. Dragana Rosic Avatar
   Dragana Rosic

   Bravo,Vas komentar je savrsen,puno pozdrava
   dragana

 6. zoran Avatar
  zoran

  Kao i uvek kao izokola a ipak direktno u glavu. Bravo Vedrana ja sam tvoj veliki fan . Kao sto sam i veliki fan Igora Mandica vas dvoje imate muda da napisete sve. I da napisete ono sto mnogi misle ali ne smeju da kazu ni uzem sastavu na familijarnom rucku. BRAVO !!!!!

 7. Nataša Gajić Avatar
  Nataša Gajić

  Ima jedan vic, a pošto vic nikad ne uspijem prepričati i zapamtiti do kraja, reći ću samo da se u njemu radi o jednoj Marini koju je u autobusu prepoznala ljubavnikova supruga i zamolila je , po imenu (?) da joj otkvita kartu za bus. Logično.

 8. Miomir Avatar

  […] Svaki je predsjednik lutka na koncu, žena predsjednika čak i ne visi. Leži na podu, krpetina.[…]

 9. Ljiljana Avatar
  Ljiljana

  Fantasticno kao i uvek. Pozdrav iz daleke Australije!

 10. Pasha Avatar
  Pasha

  Vedrana ti govoris GOLU istinu,a ISTINA cesto boli i zbog toga je malo ko voli….

 11. Ranko Avatar
  Ranko

  Koga briga za nečiji privatni život? Pa makar se radilo o predsjedniku Francuske..totalno irelevantno.

 12. Dragana Avatar
  Dragana

  Kao i uvek kao izokola a ipak direktno u glavu. Bravo Vedrana ja sam tvoj veliki fan . Kao sto sam i veliki fan Igora Mandica vas dvoje imate muda da napisete sve. I da napisete ono sto mnogi misle ali ne smeju da kazu ni uzem sastavu na familijarnom rucku. BRAVO !!!!!

 13. Dragana Avatar
  Dragana

  Obozavam te Vedrana, svaka ti cast,ne samo za ovaj clanak Kao i uvek kao izokola a ipak direktno u glavu. Bravo Vedrana ja sam tvoj veliki fan . Kao sto sam i veliki fan Igora Mandica vas dvoje imate muda da napisete sve. I da napisete ono sto mnogi misle ali ne smeju da kazu ni uzem sastavu na familijarnom rucku. BRAVO !!!!!
  Pozdrav iz Beograda

 14. Erin Le Klay Avatar

  Tko od nas Hrvata govori”Zaboga” ,”Idi u klinac”,”što si učinio?!”-Ipak,takvi su dijalozi u filmovima i serijama(ako izuzmemo dalmatinski dijalekt,donekle točan),tako volimo da drugi o nama misle.da smo pristojni i fini.nesposobni da pogledamo sami sebi u oči i kažemo da smo licemjerni i da volimo raditi prljavo u finim rukavicama.Takav smo narod,takvi su nam političari,takva nam je država…zato je i sve ovo što nam se događa ,logičan slijed događanja.E pa dragi Hrvati,ova žena govori ono što svi mi drugi mislimo..ali nemamo muda iliti petlje-kako vam drago 😉

 15. Mimi-Mini Avatar
  Mimi-Mini

  Život prvih dama je veoma delikatan i na neki način “težak”. Posmatra se pod posebnom vrstom prizmi, karakterističnih samo za njih. One su izložene svemu, od boje očiju, veličine nosa, stomaka, cipela, na drugačiji, poseban način. I njihov život sa prvima, međ jednakima se menja i isto tako posmatra. Osvrnuću se i nadovezati na Vedranine opservacije svetskih dama, ali ipak bih se fokusirala na ove naše, njih više nekako poznajem i pamtim.
  Da krenem od prve i najvažnije, jedine dame po mom skromnom mišljenju – Jovanke. Njena lepota u mladosti je legendarna, a veličina je rasla shodno godinama. Ona je definitivno prva i poslednja DAMA u jugoslovenskoj bivšoj i sadašnjim mini državicama. Ne želim pričati uopšte o njenom političkom uticaju koji je bio ogroman, nego o njenoj gospodstvenosti, iako potiče iz ruralne Like. Tamo se i jesu radjale najveće srpske veličine. Pamtim tu njenu priču o afričkom poglavici, kada su bili u poseti Nesvrstanom Trećem svetu, na eksukrziji koja je trajala beskrajno, menseščini. Naime, bili su u poseti nekom afričkom plemenu, čiji je poglavica žvakao neko meso od tek ulovljene divljači i u znak velikog poštovanja i prijateljstva hteo svojim gostima da ga daruje, Joška je naravno gadljivo odbio, a gospodja Jovanka se žrtvovala i sve sa osmehom pojela. To je takodje, shvatili smo i paradigma njenog kasnije života koji je bio ubrzo i pre i posle Joškine smrti. Zato i tvrdim da je jedina DAMA sa ovih prostora. Druge njene savremenice, iako su ušle u sjaj, bogatstvo i veličinu prethodnih vlasnica vila, u koje su se uselile,uglavnom su ružno završavale, na vešalima recimo, (P.Kardelj) ili sa gaćama na glavi umesto na guzici, (neke nazovi dame iz hrvatskog miljea) kao posledice Alcahajmera ili drugih dementnih bolesti, samo je ONA kao istinska dama trpela i ponašala se damski. Mada je bilo neuspešnih pokušaja čerupanja njene intime,da se njena veličina ukalja na svaki mogući način, na kraju čak i od lekara, ali na sreću, neki pametni ljudi su to prepoznali i na vreme sprečili.
  O Gospodji M.Marković, koja čak nije nosila ni prezime svog supruga neću trošiti vreme i reči, jer posledice delovanja njenog muža, nje i njihove dece još danas plaćamo i okapavamo i dugo ćemo. Rat, naručena ubistva, premlaćivanja, otimačine i progoni njihov su zaštitni znak.
  I da završim sa sadašnjom prvom damom, kažu da je pasionirana travarka, a kažu i da kuva extra kafu, a pošto nam je predsednik stariji i vremešan čovek, kad se ukomira njene moći tada najbolje rade i dolaze do izražaja (ume s rasolom), da se duhovito izrazim…
  Za Hrvatsku ne znam, to vi komšije bolje znate, ali biti prva dama nije laka stvar, može se reći..

  1. vekac Avatar
   vekac

   postovana mimi-mini
   gledate-vidite. slusate-cujete., razumete. sada govorite-pisete. platicete. pasce vam glava,ne namerno nego nekim nesretnim slucajem. i moja ce pasti s vasom,jer radim sto i vi,mislim kao vi. procitah izmedju vasih redova milion misli,manjih i vecih pobuna,otkrih nagomilani bes i nezadovoljstvo. a mozda samo umisljam,mozda su to samo moje prljave misli koje citam izmedju vasih redova. radujem se sto procitah vas komentar,za mene to znaci da jos uvek nisu isprani svi mozgovi,i jos nisu izbrisana sva secanja. hvala vam na ovom komentaru.

   postovana gospodjo rudan

   divim vam se na hrabrosti. i vasa ce glava pasti nekim nesretnim slucajem,takve su nam drzave. ja licno vam zelim da docekate stotu u zdravlju,veselju i blagostanju. zelim da,dok god zivim,mogu da citam vase psovke,gadosti,ostroumna zapazanja,i nadasve zelim da odrzite moju veru u slobodu misli,govora. odrzite mi nadu da ce jednom biti bolje. hvala vam sto postojite.

   1. Mimi-Mini Avatar
    Mimi-Mini

    @Vekac, hvala Vam na brizi i toplim rečima. Ja imam dosta godina i za sad očuvano pamćenje Bogu hvala, i shodno tome, i moralnu obavezu da razmišljam na način na koji razmišljam , jer imam decu kojoj predstavljam moralnu vertikalu. Iz tog razloga nikada ne zaboravljam tri stvari u svom životu: Ljude koji su mi pomogli u teškim momentima, ljude koji su me prezreli i napustili u teškim momentima i ljude koji su mi prouzrokovali teške momente. Nisam tipična Srpkinja koja posle izvesnog vremena zaboravlja. Kad počnem da zaboravljam, ja se vratim na stare članke i knjige i iščitavam da se podsetim. To važi i za ovaj blog. Trebao bi svako to da uradi, onda bi bilo manje hvalospeva. Jer ako udješ u pogrešan voz, sve su stanice posle pogrešne. Toliko.

 16. Sale Avatar
  Sale

  Ne bas sjajan tekst. Razvodnjeno I nategnuto. A I tema je friska, pravo otkrice… Mozes ti to mnogo bolje.

 17. Jasminka Avatar
  Jasminka

  Vedrana,zaista uživam u svakom vašem tekstu intervjuu itd.ali zaista ne mogu da dokučim zašto ste toliko ogorćeni i ljuti na muškarce.Od Vas se kao pametne žene očekuje da budete objektivni a ne toliko isključivi.Nije tačno da su samo muškarci zlostavljači da samo oni varaju,da ne mogu da vole.Ni jedan muškarac ne može da smisli toliku gadost kao žena,i one svojim jezicima znaju da zlostavljaju a o prevarama da ne govorimo.Korigujte se malo.Ovo Vam preporučuje pametna žena koja cijeni i voli muškarce.

  1. žena Avatar
   žena

   vedrana jest pametna i vrlo objektivna žena! molim vas da mi napišete bar jednu rečenicu koju je vedrana napisala, gdje stječete dojam da je ljuta i ogorčena na muškarce? rednjovjekovna pomagala za mučenje nisu smišljale žene već muškarci! na kraju ćemo doći do toga da nema veze žena ili muškarac svi su spremni na užasne gadosti. radi se o tome tko ima trnutnu moć! vedrana kritizira trenutne moćnike koji si mogu sve priuštiti jer imaju brdo love, a posebno onih na račun poreznih obveznika koji tvrde kako im je strani kirurg đabe operirao oči, ko da mi to ništ nismo platili! ja isto cijenim i volim poštene muškarce!

 18. pamtimonegadnedane Avatar
  pamtimonegadnedane

  Kad se Ankica Tudjman prvi put ukazala tadasnjem pucanstvu a u bundi do ispod koljena rece njezin buduci obozavatelj “obicna kumica”. Ruku na srce i jest takva bila, sve dok je ne ispeglase od vrha do dna.

 19. NESAVRŠEN Avatar
  NESAVRŠEN

  Žene su u vaskolikom trajanju oduvek znale kako da ukrote goropad i to su tako žestoko plaćale životima kroz istoriju. Sada su druga vremena – napast ćuti u delovima sveta koji se tretiraju demokratskim – ali je i dalje napast . Otud potreba da se napast provocira i proveri -izleti u avanturu ,neuspeh projekta , rizici oboljevanja -a o čemu ja to pišem – pa o braku , onom kojeg znamo svakako – počelo je novo doba … BRAK JE UMRO -POŠTOVANJE JE NESTALO ,LJUBAV JE ZAMLAĆIVANJE …
  Žene ruše tamnice u kojima su odrastale , muškarci svakako privučeni lakim plenom postaju ovisnici od vijagre i ostalih afričkih šljiva koje ne padaju . Čovečanstvo je u erekciji i teranju ! Ok. Zašto žene da ne preuzmu svet – rukama i glavom nije baš išlo dobro -ali tu su međunožja , a i ne treba škola za to – izazivamo revoluciju – EREKCIJOM NA TERANJE ! Svet je i dalje podeljen -novo doba -dobro nam je izjebano . A sutra … Državnici koji su ovo kolo poveli -nek oni misle o sutra – oni su PATER FAMILIAS -i i itekako su bili u igri , u krevetu svakako… I šta se tu desilo – preselili smo patrijarhat na viši nivo – EREKCIJOM i TERANJEM !
  E šta će biti kad opadnu Afričke šljive …da mi je da znam…

 20. žena Avatar
  žena

  Žene svršavaju na moć, ne jer su same, već lijene da nešto urade i stvore u životu!. pamet i obrazovanje koje te žene imaju možete okačiti mačku o rep. kakve žene proizvodi obrazovni sustav? kakve žene dobijaju diplome? samo žene koje su suglasne sa mužjacima koji su postavili svoje norme! žena i ljubavnica koju jebe neki predsjednik ili moćnik, može kupiti bilo tko, za to su stvorene, tj, obrazovane! u našem društvu je čini se glavni mužjak onaj koji može napraviti dijete, a to može 15godišnjak i 70godišnjak! množite se kotite se i biće vaše carstvo nebesko, što reče darvin preživljavanje vrste ili kako kaže Richard Dawkins, sebični gen! pronađi razliku!

 21. ana anić Avatar
  ana anić

  Užas od teksta. I te knjige joj plaćaju??? Pa koji kreteni to plaćaju. Šta je tu genijalno?????