Sve mi nismo Milena Radulović

U Srbiji otkrilo da u Beogradu živi „ugledni“ profesor glume Miroslav Mika Aleksić koji je, dok ovo pišem, optužen za osam silovanja. „Uglednik“ je pritvoren, policija moli da se jave i žrtve koje još šute. Srbija je na nogama. „Gospodin“ će, ako mu se dokaže krivica, odležati između pet i petnaest godina.

U Hrvatskoj bi takav jedan, kad bi ga se otkrilo i dokazala mu se krivica odležao između nula i  nula godina. Žene koje bi ga prijavile morale bi staviti pod hipoteku roditeljsku kuću da bi tako platite odštetu zbog uvrede i klevete. U Hrvatskoj ugledni profesori, liječnici i ostali moćnici ne siluju. Kad ih neka od žena i optuži za tako nešto jako se brzo pokaže da je žena „kurva“ i da je na koljenima molila profesora, doktora i sve ostale da joj ga stave, čim grublje tim bolje. Obrazovani ljudi ovdje znaju da je najveći hrvatski književnik svih vremena Miroslav Krleža rekao kako je čitao da „žene za vrijeme silovanja dožive najsnažniji orgazam“.

Zato silovane Hrvatice, za razliku od Srpkinja, šute. Ne šute? I one su se ovih dana javile? Jesu, ali kako. Ja sam silovana, i ja sam silovana, i ja sam silovana, i ja, i ja, i ja, i jaaaaaaaaaaaaa…A onda se javila nekakva dekanica koja upućuje apel silovanima koje se još nisu javile, javite se, silovane, „anonimnost vam je zagarantirana“.

O čem se ovdje radi? Što silovanje čini ženi zna svaka od nas jer je svaka od nas bila silovana. Jedna u školi glume, druga u grmu, treća na šefovom radnom stolu, milijuni ostalih doma. Nije neka fora priznati da si bila silovana, jebeš to, reci, curo, TKO te silovao. Reci, curo, kako se svinja zove. E tu su Hrvatice jako suzdržane. Njih je silovao Nepoznat Netko.

Je li tugaljivo naklapanje nakon silovanja pravi način kako se izboriti za dostojanstvo?  Tako nećemo daleko stići, drage moje. Jebeš kuknjavu. Cure, izađite s imenima zločinaca. „Zagarantirana anonimnost“ je samo poziv silovateljima da ga opušteno opet izvuku i uvale.

Da ne mislite da vas ne kužim ispričat ću vam riječku priču. U našem KBC-u radi kirurg koji je silovao doktoricu, morala je napustiti zemlju. Medicinskoj sestri je za vrijeme vizite u bolesničkoj sobi rekao da će joj ga „uvaliti u bulju“, prijavila ga je, čak je i dobila interni „spor“, danas radi u Njemačkoj. Doktoricu na stažu koja je zaspala na stolici za vrijeme noćnog dežurstva probudio je mlateći je golim kurcem po licu. Ime mu se vuklo po novinama i portalima, nije izgubio posao ni ugled jer je „odličan kirurg“. Po meni, presudilo je to što živi u Hrvatskoj. Naravno da takve priče iz hrvatskog života obeshrabruju, ali jednom morate krenuti. Vi, ja više nisam u igri. Jedino što ja mogu, to i činim, svakoga dana unuci govorim istinu o muškarcima.

Imena, cure, izgovorite imena zločinaca. Mislite da je srpskoj glumici Mileni Radulović bilo lako prije nego se odlučila izreći ono što je odavno bilo poznato?

Hrvatice!  Postanite Milena Radulović!