Imamo Hrvatsku!!!!!!!*

Neki među vama pojma nemate kako je nastala Hrvatska jer se tada ili niste rodili ili ste bili mali. Sve ću vam ispričati, na brzinu, da vas ne zamaram.

Hrvatska je nekad bila dio Jugoslavije, a onda su neki drugovi, bivši Titovi vojnici i njihova djeca, odlučili da će svatko od njih oteti sebi komad Jugoslavije i sebi napraviti igralište. Nije im na umu bila samo igra, htjeli su i nešto zaraditi.

Naš najveći Titov drug bio je Franjo Tuđman. Franjo Veliki Hrvatski mislio je, i dobro je mislio, da će se njegov san o Hrvatskoj najlakše ostvariti ako se potreba za pljačkom Hrvatske prikaže kao borba za slobodu.

Ne, ne, ne i ne! Ne tvrdim da nas oni nisu napali i da se mi nismo morali braniti i da se mi nismo obranili i da nije izginulo mnogo nevinih. Nikad to nisam rekla. Dakle, Hrvatska je nastala prolijevanjem krvi naivčina i onih koji davanje krvi nisu mogli izbjeći.

Mnogi su to izbjegli. Danas su pobjednici i heroji Domovinskog rata i ratni profiteri i mirnodopski profiteri. Tko su ti ljudi? Imena hoćete? Uključite televizor, pogledajte sjednice Sabora, čitajte što pišu neki portali kojima ništa sveto nije. Trebalo bi ih smaknuti onako kako je Facebook smaknuo Trumpa i kako je Trumpa umlatio Twiter. Smrt širiteljima fejknjzeva! Zaustavite Reuters, pička vam materina!

Neki od vas koji imaju samo trideset i pet godina ili manje možda se pitaju gdje je u vrijeme kad je HDZ krenuo harati Hrvatskom, tamo negdje devedeset i prve, bila oporba. I tko je bila oporba? Oporba je bio Ivica Račan, jedan od Titovih pionira koji je čitav svoj „hrvatski“ život pušio kurac Titovom generalu.

Dakle, hrvatska opozicija iliti oporba bila je devedeset i prve tamo gdje je i danas. U kurcu i u hadezeovskoj guzici. Nemojte me pitati tko je zamijenio Račana, pojma nemam. SDP i HDZ su od devedeset i prve braća po pljački i krvi. Doduše danas među opozicijom ima i nekih „ljevičara“ i nekih „desničara“ koji nisu vrijedni spomena.

To bi bilo to. U međuvremenu, od devedeset i prve do danas, ujedinjena vlast i oporba uništili su i pokrali sve što se moglo pokrasti. Danas nemaju što ukrasti pa dižu kredite koje ćete vi rođeni devedeset i neke vraćati dok budete živi, ako ne brisnete na vrijeme iz ove, kako joj tepa predsjednik Milanović, „slučajne države“.

Što se dešava ovih dana i što nam se događalo prethodnih nekoliko mjeseci? Desila nam se korona, pa potres u Zagrebu, pa uništilo Baniju drugi put, prvi put je uništena u ratu pa „obnovljena“, pa uništena, pa… U ovoj se zemlji dešavaju sranja otkako je nastala, nitko ne nudi rješenje osim nekih medija kojima se crno piše. Loše im se pisalo i napisalo i devedeset i prve. Tuđman, Titov general, zašto se to uporno zaboravlja,  bio je osjetljiv na novine onako kako danas Plenković i Milanović pizde na portale i neke novinare stranih teve postaja.

Vas klince koji više niste klinci, sredovječni ste ljudi, možda muči pitanje koji kurac radi oporba u ovim teškim, hrvatskim vremenima? Oporba radi isto što i devedeset i prve. Fotka se, priča pizdarije, daje suluda obećanja naivčinama i ubire ogromnu lovu za ogroman nerad.

Gdje je narod u ovoj priči o Hrvatskoj danas? Tamo gdje je bio i devedeset i prve. U kurcu. Polovica naroda sebi dere kožu s leđa da bi drugoj polovici naroda mogla kupiti crijep, deke, grijalice, prikolice… Kad su krenuli s pljačkom narod je umirao u ratu. Danas u miru umire od korone, gladi, bijede, potresa, beznađa… Ako se ovo mirom može zvati.

Ima li nade za nas Hrvate? Koje Hrvate? Nas koji se nismo nakrali, nas koji nismo u politici, nas koji mislimo da pravda postoji iako je dijele hrvatski suci? Ima li za nas te i takve u ovoj i ovakvoj Hrvatskoj nade?

Nema.

*Franjo Tuđman, general Jugoslavenske narodne armije

 

FOTO: Wikipedia.