Tamo Daleko

Dugo nisam bila u Srbiji, preciznije u Beogradu. Nedostaju mi pohane tikvice iz Kluba književnika. Ovih me dana čežnja za tim tikvicama posebno ubija jer se po svim portalima toliko piše o Biljani Srbljanović da to nije normalno.

\"Biljana
Ženska je dramska spisateljica, uspješna, pametna, mlada, lijepa. Prvi put u životu vidjela sam je baš na terasi Kluba, gutala sam šumske jagode i ljubomorno buljila u vitko tijelo poznate žene.

Nije čovjeku lako imati godine koje ja imam i voljeti djevojke u ljetnim haljinama.

Ovih sam dana sretna iako sve deblja i sve starija. Srbljanovićka je jednako lijepa, ali… Hvala Bogu ima Boga. Uhvatiše je kako je od nekog dilera, nadam se da po nacionalnosti nije Hrvat, kupila nula cijelih i još nešto grama kokaina.

Jes! Koja je to pokvarena zemlja, ta Srbija?! Tamo šmrka pametna, uspješna i lijepa i mlada spisateljica. Što tek rade neuspješni, stari i ružni?!

Dugo njihovi mediji baš i nisu bili sigurni da li je Srbljanovićka zaista umočila nos ali je ovih dana priznala pa se stanje u Srbiji koliko toliko stabiliziralo.

Blago Srbima. Njihov je najveći nacionalni problem da li je neka njihova poznata ženska šmrnula ili nije. Nemaju kriminalaca, ubojica, korumpiranih sudova, odvratnih političara, prodanih novinara, dilera koji rade za policiju…

Njihovim liječnicima ne pada na pamet analizirati koliko je stotina tisuća ljudi tamo ušmrkalo osiromašeni uran pa danas crkavaju od raka u najstrašnijim mukama a bolnice u raspadanju.

Blažena, blažena zemlja. Ja, građanka Hrvatske vidim oko sebe samo mračne likove koji iz dana u dan iz sata u sat uništavaju sudbinu mene i moje djece. Odavno smo prodani pitaj boga kome.

Gledamo kako ovih dana i Španjolska gori. Shvatili smo poruku. Ako se dignemo na zadnje noge policijski konji kopitima će nam razvaliti glave. Sve naše televizije objavile su snimke iz Španjolske da dobro utvrdimo gradivo.

Znala sam, znala sam još kad je rat počeo. Srbi će proći bolje od nas. Znala sam da će jebeni Srbi imati više sreće. Mi u Lijepoj Našoj crkavamo od gladi, bolesti i beznađa a njima je jedini problem uloviti jednu i jedinu Biljanu kako šmrče.

Srbi, Srbi, blago vama. I ja sam poput Biljane uspješna i ja pišem. Danas ću izaći na cestu, kupiti 0,0008 grama kokaina, uvaliti ga u nos, ući u sve novine, rastegnut će me na svim portalima, snimit za teve.

Baš me briga. Netko mora spasiti Hrvatsku.


42 Comments

 1. Zoran Zmrzlikar
 2. Marijan
 3. Bojan
  • Slaven Hrvatin
 4. Verica
 5. Bojan
 6. Wagner
 7. Nevenka
 8. Slavko
 9. Katarina
 10. Dragan Garga Agić
 11. sshareni
 12. Slaven Hrvatin
 13. Ogi
 14. Nevenka
 15. sshareni
 16. lazar
 17. Босанац 2
 18. Axel70
 19. Mili
 20. Damijan
 21. Vjecni bosanac
 22. Kosta kojot
 23. Miki Maus
 24. Vjecni bosanac
 25. Nastasija Prohor
 26. Mićko
 27. milos
 28. Miki Maus
 29. Vjecni bosanac
 30. DjuroPucaR
 31. Jaca VA
 32. Seka
 33. bozidar
 34. Mićko
 35. Ja
 36. sasa aleksandrovic
 37. vesna
 38. Voivod
 39. Nena
 40. Rista
 41. sasa aleksandrovic