smijeh u sudnici

Srbija te tuži, Srbija ti sudi

Građani Hrvatske znaju sve o hrvatskom pravosuđu. Uglavnom nam se gadi kad u nama ne budi užas. Pravda je kod nas spora ali nedostižna. Zločinci, bilo ratni ili mirnodopski, u Lijepoj Našoj osjećaju se zaštićeno od bure, kiše, snijega, vjetra i pravde. Drži ih se k’o malo vode na dlanu. Oni su već trideset godina naše najveće blago.

Generali ubojice, lopovi kojima je, kako čitamo ovih dana “dvjesto tisuća eura” sitniš, ne odgovaraju ni za što. Kad baš ono zagusti, uvijek zagusti kad se javi netko iz Evrope, brisnu u Beha i tamo se ljuljuškaju na ogromnim jahtama na majušnom moru.

General Hrvatske vojske, uvaženi Glavaš, mrtav hladan smije se u sudnici, nakon izricanja presude će reći, nabijem vas na kurac pa se džipom velikim k’o kuća odvesti u rezervnu domovinu. Mi se ne čudimo. U Hrvatskoj je hrvatskim generalima sve olakotna okolnost.

Ministar vanjskih poslova poznat po nepoznatom ali respektabilnom koeficijentu retardacije pojma nema kako mu je sletjelo dva milijuna eura na račun, zato ih nije prijavio. Vanjskoposlovni bleso, u slobodno vrijeme svinjogrobar, mlati milijune eura, uvaljuje jezičinu njemačkoj ministrici… I dalje ministrira jer boljih nema.

Našim sudovima, kad se s vremena na vrijeme prihvate posla, najlakše je suditi ubojicama žena, zlostavljačima žena i silovateljima žena. Ta nevinašca u pravilu dobiju pomilovanja širokoga spektra jer u Hrvatskoj ubijanje, mučenje i silovanje žena nije zločin. Dapače, kad je silovatelj dragovoljac Domovinskog rata onda mu je to olakotna okolnost. Ne bi me čudilo da svi dragovoljci silovatelji dobiju dodatak na mirovinu ili neko drugo primanje kod svakog nezakonitog izvlačenja hrvatskog kurca.

Dopizdila sam vam, priznajte. K’o o čemu ja o hrvatskom pravosuđu i gadovima koji nikad za svoje zločine neće odgovarati. Nije me briga što mislite jer sam od jučer izvan sebe od sreće. JA SAM IZVAN SEBE OD SREĆE!

U Srbiji, to vam je ona zemlja u blizini, tamo gdje vlada vječni mrak osim ako sutra ne zasja sunce, desilo se čudo. Kapetan Vojske Srbije silovao je maloljetnu kćer. Vijeće Višeg suda u Leskovcu proglasilo je krivim S.S. za silovanje maloljetne kćeri u periodu od studenog 2019. do svibnja 2022. i osudilo ga na…

Rad za opće dobro? Bijeg u Bosnu i Hercegovinu? Olakotilo mu presudu maksimalno jer je bio srpski dragovoljac? Zajebali ste se. Srbija nije Lijepa Naša. Zvijer je osuđena na doživotnu robiju. DOŽIVOTNU ROBIJU. Posebno je naglašeno da olakotnih okolnosti nema.

Daleko je Srbija.