Oživio drug Tito!

Ne znam jesam li vam ikad priznala koliko mi je drago da Jugoslavije nema. Sjećam se mrskog vremena kad je moj jadni, stari susjed bauljao ulicama Rijeke i zapomagao: “Druže Tito Josip Broz, Ive ti je gol i bos…“ Svaki put kad bi drug Tito odlazio na Brijune koji su se tada zvali Brioni jadnog bi nonića Iveta (tako glasi akuzativ od Ive na čakavskom) zgrabili milicajci i strpali na mjesec dana u prdekanu. Ne, Jugoslavija nije imala milosti prema neprijateljima naroda.

Hrvatska je moderna, demokratska zemlja. Posebno je osjetljiva na ljude treće dobi. Evo priče. Pred neki je dan sucu istrage u Karlovcu priveden muškarac osumnjičen za spolno uznemiravanje djeteta mlađeg od petnaest godina.

Poznati trener borilačkih vještina ispitan je u tužiteljstvu pa je priveden sucu istrage. Nije određen istražni zatvor. Sudac ga nije pritvorio jer je gospodin „starije životne dobi“, osumnjičenik ima sedamdeset i jednu godinu.

Ljudi koji o meni ništa ne znaju često me zaustavljaju na ulici i čestitaju mi na „hrabrosti“. Pojma nemaju da ja o našem predsjedniku, premijeru i ostalim lopovima pišem što mi pada na pamet jer znam da me nitko neće privesti, a još manje uvesti u ćeliju. Žena sam „starije životne dobi“ i mogu govoriti i pisati što želim. Em je Hrvatska demokratska zemlja, em sam ja prastara. Koja jebeno ubojita kombinacija.

Kad tamo…Čitam danas na svim portalima, jedan je gospodin M.Ć. (72) iz Briševa kod Zadra dana 20. siječnja na portalu Kalelarga info. objavio kako bi Plenkovića trebalo gađati pokvarenim jajima. Jebote! Policija je uhitila gospodina (72), privela gospodina (72) sucu za prekršaje jer je „narušio javni red i mir, vrijeđanjem i omalovažavanjem predsjednika Vlade RH“.

Smrzla sam se, da ne upotrijebim jači izraz usko vezan za probavu. Napisala bih da sam se usrala da nisam usrana od toga što bi mi se moglo dogoditi. Pisati na netu da si „usrana“ možda je zločin protiv Hrvatske?

Kad se sjetim, kad se samo sjetim što sam ja V.R. (72) pisala o predsjedniku države, časnom gospodinu Zoranu Milanoviću…Oprostite, letim u vece. Rekla sam da je glup, retardiran, da šlic zatvara samo pred kardinalom, inače mu đoka slobodno viri iz hlača, spomenula sam kako je skakao s tenka glumeći američkog marinca pa je tresnuo na guzicu i pustio suzicu, rekla sam da najviše radi dok spava, napisala sam…

Skratit ću. Bolje da ne ponavljam. Ne treba organe gonjenja vući za rep. Ipak, nisam ni ja veslo sisala. Danas sam otišla do moje frizerke Jasmine, ofarbala mi je kosu u sijedo. „Godinama ćete biti zatvoreni, bolje da vam se ne vidi izrast.“ U prodavaonici „Galeb“ kupila sam tri pidžame, od hrvatskog pamuka i šest pari gaća, također od hrvatskog pamuka. Na tržnici sam kupila tri originalne Adidas trenirke, dobila sam ih za sto kuna. Prodavačica mi je rekla: “Dat ću vam popust jer ste vi glas običnih ljudi, hrabra ste k’o lavica.“ Jebala me hrabrost.

Doktor Nikolić mi je dao privatni recept za Faktu, mast protiv hemoroida. Ona će mi pomoći da lakše podnesem rektalni pregled pred ulazak u ćeliju. U toaletnu torbicu uvalila sam četkicu za zube i pastu. U praznu pastu za zube sakrila sam petsto eura da mogu od čuvara nabaviti mobitel.

Čekam ih. Ja sam za novi dom spremna. Ovo ne širite dalje, i to je uznemiravanje javnosti, ja mislim da se u Hrvatskoj život V.R. (72) i Iveta (75) u Jugoslaviji nimalo ne razlikuje.

Druže Tito Josip Broz, zašto si drugi put među Hrvatima?