Neka nama naših divljaka

To više i nije uzbudljivo. Kad je Dinamo u Splitu gori Split kad je Hajduk u Zagrebu gori Zagreb. U plamenu su kontejneri, tramvaji, policijska kola, ima ranjenih, slijepih, prostrijeljenih, prebijenih, za koji dan i ubijenih.

 Svaki put nam neka ili neki iz Vlade mrka lica kaže kako \”ovako više ne ide\”. A ide. Zato jer to vlasti odgovara. Siroti se navijači negdje moraju isprazniti. Glad, bijeda, besparica, beznađe…Ima li išta bolje od umatanja vrata šalom, nekoliko piva u junačko grlo, ako naši pobijede razvalit ćemo grad, ako naši izgube zapalit ćemo metropolu i Split.

Policija je svaki put iznenađena, ponekad puca, najčešće samo pendreči. I govori kako će idući put sve biti drugačije. A kad dođe idući put, opet će Split i Zagreb biti u dimu i plamenu. Svi će mediji dobiti snimke \”divljaka\”, neka novinari traže tko se krije iza iskešene, pijane face, iza maske ili pod šalom.

 Što se to dešava Hrvatskoj? Tko su \”divljaci\”? \”Divljaci\” su ljudi poput vas i mene koji u sebi imaju previše bijesa i dovoljno omeđenog prostora da ga izbace. Država im je dala stadione, ulice u blizini stadiona, djecu u kolicima, protivničke navijače, prolaznike, policijska kola, tramvaje, autobuse… 

 \”Divljaci\” godinama smiju paliti i žariti jer tako Državi  pomažu u borbi za opstanak. Sve dok \”narod\” doma sjedi i zgrožen i prestrašen gleda što \”divljaci\” rade neće mu pasti na pamet podivljati. Svima nama daleko od stadiona tema su \”divljaci\” a ne oni koji ih puštaju sa lanca svakoga tjedna ispočetka.

 Da je ovoj vlasti zaista stalo da ih ukroti  to bi mogla učiniti za nekoliko sati. Ova država ima specijalce, tenkove, rakete, topove, vodene topove, zatvore, pendreke, lance, boksere, borna kola, puške, pištolje, helikoptere, službene fotografe…Ova država može na tisuću načini ubiti boga u svakom \”divljaku\” kome padne na pamet zapaliti tramvaj.

Pa ipak, ništa ne čini. S pravom. Ako njih pomete sa cesta i stadiona na cestu će izaći narod. A kad narod podivlja tko zna da li će paliti samo tramvaje i izbijati oči policajcima ili će mu na pamet pasti nešto žešće. Zato su ovoj državi \”divljaci\” dobrodošli. Igraju se da narod ne bi zaigrao. Bolje mrtav policajac nego mrtva vlada.

9 Comments

  1. Ivan Horvat 03.05.2010
  2. neko 03.05.2010
  3. Gunner1980 03.05.2010
  4. Bernard 03.05.2010
  5. Komentator 03.05.2010
  6. srerd.bosna 03.05.2010
  7. Milan 04.05.2010
  8. Dalibor 04.05.2010
  9. Stranac 31.05.2010