Naša djeca

Odjeknulo je poput bombe. Naša djeca u školi ne slušaju pobožno što govori učiteljica. Naprotiv, naša su djeca za vrijeme nastave opaki divljaci, često i ubojice u pokušaju. Mediji se zgražaju. Kako? Zašto? Što učiniti?

Prije nego krenemo analizirati što se dešava u praznim glavama hrvatske djece morali bismo nešto reći i o školama. Tko u njima radi? Što radi? Učiteljice su, tako je bilo i u moje vrijeme, sirotice razapete između djece koju ne zanima ono što jadnice govore, roditelja koji su uvjereni da je meso njihova mesa neshvaćeni genij i ravnatelja koji se brine da istina u njegovoj ludnici za maloljetnike nikad ne ispliva na javu.

Zašto dječica, dok učiteljica govori, jedu, piju, drkaju, psuju, briju noge, pišu poruke, bacaju stolice kroz prozor, učiteljici nude pušenje, omamljuju se osvježivačima zraka…Zašto se mali bolesnici ne boje ni učiteljice ni Boga iako imaju vjeronauk u školi? Boga se ne boje jer im je rečeno da On oprašta sve grijehe, učiteljice se ne boje jer je plaćena, doduše bijedno ali ipak plaćena, da bi se oni na njoj iživljavali. Država je izračunala da je manje koštaju razbijene glave hrvatskih učiteljica nego razbijeni izlozi, saniranje podmetnutih požara u picerijama ili provaljivanje u vrhunski opremljene hrvatske apoteke.

Složit ćemo se. Hrvatska djeca su divlja horda koju treba držati pod kontrolom tako da joj se na korištenje daju prostori gdje mogu biti van svake kontrole. To su škole i stadioni. Da bi dijete moglo na stadionu postati ubojica mora se pripremati u školi. Da bi se u školi moglo dobro pripremiti učiteljica mu mora biti smeće po kome ono može gaziti kako mu se digne.

Zašto su hrvatska djeca divljaci? Zato jer nisu glupa. Što u životu čeka petnaestogodišnjeg dječaka ili njegovu vršnjakinju? Ne govorim o djeci koja idu u privatne škole i čiji su roditelji ugledni kriminalci. Djeca znaju da im roditelji jedva plaćaju troškove osmogodišnjeg školovanja. Nabavka novih tenisica jednaka je trudu koji je Putin uložio u organiziranje antifašističke parade. Brdo love za kratkotrajni efekt. Pa knjige, pa marenda, pa mobitel, pa nešto iz Haendema… A starcima je plaća tri tisuće kuna kad je dobiju.

Hrvatska djeca nisu ni glupa ni slijepa. Dečki će, kad, ako, uz roditeljske nadljudske napore, završe srednju školu otići u konobare, satnica dvadeset kuna, cure će pokušati negdje nekome prodati pilatesirano tijelo. Siromašna hrvatska djeca, zanemarimo onih jedan posto, u Hrvatskoj imaju status crnaca u Americi, Arapa u Francuskoj, Cigana u Italiji, crnih Židova u Izraelu, Srba u Hrvatskoj…

Koliko je sve skupa kontrolirano van kontrole čujemo i od naše predsjednice Kolinde koja je \”tajno\”, da je ne bi ubili \”teroristi\”, odletjela u Afganistan. Tamo je ta borkinja za ljudska prava poručila afganistanskoj dječici da im želi život kojim žive njena djeca. Jebote! Zašto ne održi govor hrvatskoj djeci? Zašto njima ne poruči da im želi život kojim žive njena djeca? Na svoga princa i princezu naša carica potroši godišnje više nego njena država na nekoliko stotina hrvatskih divljaka.

Što može učiniti Hrvatska za svoju djecu? Naša vlast čini ono što treba. Buduće naraštaje priprema za ulazak u robovlasništvo, sistem u kome ona nikad neće smjeti baciti stolicu u glavu svome šefu, tražiti pristojnu plaću, pravo na školovanje i liječenje. O krovu nad glavom da se ne govori. Kad odrastu smjet će na stadionima urlati Za dom spremni, zapaliti poneki autobus i nekažnjeno razbijati glave sebi sličnima. I to bi bilo to.

Zato se u našim osnovnim i srednjim školama ništa ne treba mijenjati. Neka dječica pale dnevnike, škole, neka pljuju i šiljatim predmetima gađaju učiteljice, neka im buše ćelave gume, neka…Neka i neka! Kad odrastu i krenu robijati sjećanje na totalnu slobodu bit će im duševna hrana dok ne krepaju od gladi, droge, bolesti ili čistog očaja.

foto: Harry


Posted

in

by

Comments

29 responses to “Naša djeca”

 1. JA Avatar
  JA

  Sumrak civilizacije

  1. Bane Avatar
   Bane

   Apsolutni sumrak civilizacije ! Na dobro NE MOZE da izadje nikako.. mocnici nam spremaju novu turu govana da nam podmetnu kao hleb . Svi smo u sitom sosu, pozdrav iz Srbije

  2. mlada vojvođanka Avatar
   mlada vojvođanka

   jašta…naša već predugo traje, a i nije nešto!…mnogo je boljih civilizacija trajalo i kraće…mi proživljavamo poslednje minute zato UDRI BRIGU NA VESELJE ili JA ĆU ČASTITI NEKA PLATI KO OSTANE POSLEDNJI!

 2. seosen Avatar
  seosen

  Trazili smo, gledajmo i uzivajmo…

 3. logos Avatar
  logos

  Svi na smo prihvatili zakone EU i zato su nastavnici izgubili znacenje u sustavu odgoja i edukacije.Da nije Putina zaborvili bi i na naciste i fasite koji nam ponovo rade o glavi.Skolstvo samo je koletateralna steta .

 4. Bimbo Avatar
  Bimbo

  Vedrana,
  Vidim da izjednačavate status crnaca u Americi, Arapa u Francuskoj, Cigana u Italiji, crnih Židova u Izraelu sa statusom Srba u Hrvatskoj. Mislim da bi bilo bolje – Hrvata u Srbiji. Ali to vas ne brine, ko ih jebe (da se poslužim vašim rječnikom).
  Drugo, da ste vi kojim slučajem (ne daj bože) predsjednica, kako bi živjela vaša djeca? Koliko biste vi potrošili na svoju djecu? Bez licemjerja.

  1. pajser Avatar
   pajser

   crnaca u Americi, Arapa u Francuskoj, Cigana u Italiji, crnih Židova u Izraelu sa statusom Srba u Hrvatskoj, Hrvata u Srbiji,….

   Evo ja sam se drznuo da dopišem.
   I?
   Jel sad lakše može da se robuje?

   1. Zoran Avatar
    Zoran

    Gospodine Pajser
    Slobodan sam i ja dopisati nesto o onome sto ste vi dopisali a to sto ste dopisali je cisto nacionalisticko izivljavanje. “Status Hrvata u Srbiji”?? to izgleda imate kao obavezu prema svojoj vlasti kako bi u svakom trenutku imali alibi za svoje “domoljublje”. Status Hrvata u Srbiji je jednak statusu Srbina u Srbiji. Ja se za razliku od vas, necu osvrtati na status Srba u Hrvatskoj vec bi pokusao objasniti ovo sa pocetka recenice. Hrvat je u Srbiji Srbin!!!!! Drugim recima kada je nesto za njega bitno, niko ga ne j..e ni za suvu sljivu, a kada je tom “drugom” nesto bitno j..e ga ko sansku kozu ili kao i svakog Srbina. Za razliku od Vas tamo, mi ovde smo previse j…ni da bi smo se jos j…li medjusobno! Mi smo to naucili i Ne bavimo se jedni drugima (ne j…mo jedni druge) ne zato sto se previse volimo vec zato sto nam je tudjeg k..ca i preko glave!

    1. Xe Xe ha ha Avatar
     Xe Xe ha ha

     Dobar Zokac.
     Uzdravlje

   2. Bimbo Avatar
    Bimbo

    He, he Pajser, jesi duhovit. Ali i ti znaš da stanje Hrvata u Srbiji nije isto kao Srvba u Hrvatskoj. Npr. koliko ima Hrvata ministara u Vladi Srbije?

  2. Mikulandra Avatar
   Mikulandra

   Izvini gde je pogrešila kad je rekla: Srbi u Hrvatskoj?! I šta fali Hrvatima u Sriji? Ništa, ti onako prozivaš u prazno. Nema ni kritike ni rešenja. Imam neki osećaj da tvojom glavom razmišlja neko drugi, ti sigurno ne. Podsećaš me na nekog nadrkanog BOTA koji je ljut na sve i svašta samo je malko zbunjen da bi tačno znao šta hoće.
   Šta je hteo pisac da kaže?!?!

   1. Bimbo Avatar
    Bimbo

    Mikulandra,

    Ja nisam uvrijedio vas, nemojte ni vi mene, ne donosite zaključke prije vremena. Ne poznakem vas i kao nepoznatu vas cijenim dok vas ne upoznam. Vi ste mi sada dali prigodu da vas upoznam bolje. Vaše riječi govore o vama. Sapienti sat.
    Hrvatima u Sriji ne fali ništa, ali Hrvatima u Srbiji fali puno toga. Npr, koliko je Hrvata u vladi vaše cijenjene države. Koliko je Srba u Vladi Lijepe naše?
    Što se tiče: “Ni kritike, ni rješenja” – Pročitajte moj post još jednom, ne dvaput, triput – vi ste dovoljno pametni za jedamput. Ukazat će vam se i kritika i rješenje. Ako ne. ah, sorry, još jedna plavuša (mislim kao ‘state of mind’ , ne boja kose 🙂

    1. Pera Avatar
     Pera

     Jedan. Milorad Pupovac. Ako i jeste u Vladi. Ostale bas i ne bih nazvao Srbima jer se tako ni sami ne nazivaju. Njihovo poreklo nije dovoljno da bi ih nazvali Srbima jer ako bi po poreklu gledali onda bi Hrvatska imala bar 50% Srba.

 5. Bela Avatar

  Našu decu treba pod hitno iseliti iz zemlje. Zašto bi proživela detinjstvo u uslovima aparthejda? Ko nam je doneo ekonomsku pustoš, mora nas primiti k sebi. Ja živim za dan kad ću iseliti zajedno sa decom u ekonomski logične zemlje. Izguglala sam vrednost tih 3000 kuna i mogu reći da moja menadžerska plata iznosi XX% manje u dinarima. I ja bih bacala stolice kroz prozor, “pukla na pola” samo kad bih mogla. Da se razumemo da su EU zemlje htele da ovde cveta ekonomija ne bi je ugasile. Celu industriju u svim gradovima ugasili su milom ili silom. Tako njihove korporacije nemaju konkurenciju, mi se kod njih zadužujemo da bi održali siromaštvo na nivou mesečnog preživljavanja. Privatno preduzetništvo je ostalo na moralnim porukama ohrabrenja i osloncu na sopstvene snage. Naša deca su deca robova koji i dalje misle da će ih gazde nagraditi jer su “bili dobri”. Infantilno je zagledavati se u bolju budućnost a ne baciti pogled preko granice. Školstvo i da produkuje doktore atomske fizike oni ovde nemaju svrhu, kao što nemaju ni nekvalifikovani radnici. Dajem sve moje diplome za malo dostojanstva. Moju decu odgajam u duhu evrointegracija, učim ih da idu u školu kako bi se najlakše zaposlili u EU državama koje su “gazde”. Znate već da postoje i članice koje su sluge, moja zemlja će biti primljena u članstvo i pripadaće “članicama sluškinjama”. Ako je sloboda moguća onda nije sigurno ostvariva u sobi za poslugu. “Ima nešto u tom što nas neće” odmah u punopravno članstvo, još nisu sigurni šta bi mi radilu tu? Još nisu sigudni dokle idu naše autopercepcije, percepcija slobode i ravnopravnosti… Šta će naša deca sa nama robovima? Kako da nas vole ako nam se ne dive? Može li se voleti budućnost koja će ličiti na roditeljski poraz? Naša deca trebaju se namazati crnim imalinom kako bi lakše podnela ropstvo. “Da je Bog hteo da budete belci bili bi to…tako su američki robovlasnici opravdavali sistem robovlasništva, da su EU gazde htele da budemo gazde ne bi nas prefarbali u crni kolorit. Zašta škola? Čemu deca? Čemu divna, kulturna i lepo vaspitana deca? Čemu pesnici u oskudna vremena?

  1. zoro Avatar
   zoro

   e gospođo Bela,
   zato smo i postali roblje jer nemamo ideala i dostojanstva,
   samo da dobro zarađujemo i imamo prokletih para,
   kažete djecu odgajate u duhu evrointegracija, da budu poslušni robovi našim tlačiteljima i ovi ih nagrade dobrom platom da mogu kupiti pretpostavljam stan u beču i mrcedes,
   nemam riječi za opisati zgražanje ovim što ste napisali,
   od najgorih islamskih ili fašističkih ili bilo kojih terorista, bankara i imperijalista opasniji za ove jadne seljačke balkanske nazovi narode su ljudi kao vi, teroristi napadaju izvana neko preživi, vi izjedate iznutra i ostaje pustoš, ništavilo, brzi nestanak, neobrađena polja indijanaca na kojima će pohlepni šupljoglavi bijelci zidati svoje neprirodne vile bazene i šta već veseli neljude materijaliste i balkanske seljake koji idu za novcem,
   nemojte me pogrešno shvatiti ne želim vrijeđati i još manje mrziti, samo sam jako nesretan stanjem svjesti i duha na ovom jadnom balkanu, ljudi kao vi mi kažu nema nade ovdje, prokleta zemlja prokleti ljudi bježi na istok tamo je možda još ostalo ljudi,
   a vama želim sve najbolje i da nikada ne ostvarite svoje naume i stvorite od djece robove zapada, neka se bore na svojoj zemlji neka gladuju ako je tako suđeno, ako i zrnce duha i dostojanstva uspiju sačuvati to će više značiti nego da kupe pola beča i vrankvurta, a jednom uz njih možda i vi nešto shvatite i doživite sretnu starost,
   oprostite na oštrini takvi mi je dan
   i malo mudrosti nekih davnih Ljudi
   >Koga da poštujemo?
   Aleksa Šantić
   Pitao sam jednog starca,
   Koga krase s’jede vlasi,
   Kom’ će skoro samrt hladna
   I Slabi život da ugasi:

   I „Je li, starče, da poštovat’ –
   I C’jenit’ treba onog samo,
   Koji ima srebra, zlata –
   Kog imućnim nazivamo?

   „Koji mirno i spokojno
   Na mekanoj leži svili –
   A ne čuje sirotinju,
   Kako jada, kako cvili? –

   „Koji ima vinograda,
   Ravnih polja, plodnih njiva,
   Za bogatstvom i za slavom
   Čija duša samo sniva?

   „Što se voza u karocah
   Su četiri konja vrana, –
   Kom’ je ispod dostojanstva
   Pogledati sirotana?”

   „Osmjehnu se starac na to
   Pa mi blago odgovara:
   „Ne štuju se, sinko, taki,
   Što imaju samo para.

   „U kog srce za rod bije,
   Kom’je ljubav sveta, mila,
   Kom’ je duša čista, sv’jetla
   Kao sunce – božja sila; –

   „Koji neće malaksati
   Pred svakijem iskušenjem;
   Koji ne zna za poroke
   Vep se kiti sa poštenjem;

   „Koji narod ne prodaje,
   Bratska kletva kog* ne prati,
   Koji ljubi ime svoje,
   Pa sm’je za-nj i život dati;

   „Čije oko pravo gleda
   Puno vjere, svetog plama,
   Toga treba poštovati,
   Pa ma bio u ritama!

   »Gdje takovih ljudi nema,
   Taj je narod pravo roblje,
   Taj je narod bez svjetlosti,
   Taj je narod pusto groblje”.

  2. xyx Avatar
   xyx

   Vaš komentar je izvrstan.Na našem teritoriju je izvršena pacifikacija ,radi ovladavanja teritorijem i resursima.To je ostvareno preko ratova ,krvi i dima.Nažalost,narodne mase su bile pogodne za takvu operaciju.Nažalost ,u SFRJ se stvorila kritična masa bahate mladosti,uspavane starosti na svojim lovorikama,te dovoljan broj razbojnika koji su vrebali trenutak i vrijeme da po nalogu imperijalnih centara provedu stvari u djelo…Tako stoji da je narod ipak dobio što zaslužuje ,jer je ipak narod bio izvođač radnji vlastitog samoubojstva…

 6. Milomir Avatar
  Milomir

  Sunce izlazi na istoku,okrenimo se prema suncu, prema Zemlji izlazeceg sunca!

 7. Ainštain Avatar
  Ainštain

  PoštovanaVedrana, OVO JE TEKST ZA SVA VREMENA-SAVRŠEN, INTELIGENTAN ! OVAJ TEKST, UVJEREN SAM, ČE POKRENUTI SVAKOG ZAPRLJANOG KAMENA DA SE MALO OKRENE SAVIJE, POKUŠA OČISTITI… JEDINO SE TO NE ODNOSI NA LJUDE- POSEBNO MI IZ HRVATSKE, PA ONDA I SVI OSTALI. ZAŠTO NIJE NAM MJESTO U MESNICAMA??? – JER OD LJUDSKOG, A POSEBNO HRV. MESA I KOBRA UMIRE…

 8. ju_di_ta Avatar
  ju_di_ta

  Neka, nisu glupi, naravno. Gledaju one krkanske biblijske popove sa pastirskim štapovima visine preko 2 metra??watafak.., a onda porniće i sve im je jasno. Školu skuže odmah i znaju kako funkcionira po zadatku, ministranta Molnara, pa onda frustraciju rješavaju onako kako treba, još su i dobra ta naša dijeca. A još kad čuju onu najgluplju, tko tebe kamenom ti njega kruhom, popizde na entu. Jebu svakome sve po spisku.Sustav od kurca, a predsjednica/poslušnica pod maramom u Afganistanu, jer je blagoslovila ured.

 9. Nasa deca Avatar

  Ko ne ulaze u buducnost, nece je imati.
  Mi smo se odrekli dece, prodali smo ih televiziji. Ona ih vaspitava i obrazuje, cuva i oblikuje.
  Ko nas jebe.

 10. Srdjan Avatar
  Srdjan

  Deca su takva kako smo ih mi podigli. A oni mali sundjeri samo upijaju I sve vide. Vide roditelje, bake I deke koji su uvek posteno radili, verovali u neku pravdu, I sada crkavaju od mizernih penzija I jos strasnijeg beznadja. Vide necasne dzukele kako prozdiru sve sto su drugi stekli, dok nam drze lekcije o patriotizmu. Vide da se u svetu najbolje zivi od ratova I sukoba I sto je najgore vide sve kako je, bez onih lepih naivnih, mladalackih ideala. Nismo im cak ni dali da budu mladi I naivni. E jebes nas matore poprecke, sto kazu moji Sremci.

 11. mali perica Avatar

  Naša djeca su vjerna slika našeg društva. To i Vedrana kaže.Nema danas nikoga tko bi se bavio pravdom i poštenjem, novac je glavni. Djeca to kuže. Osim toga,sjetite se kako je prošao Luka Ritz,zasanjani sedamanaestogodišnjak, koji se još usudio ići na autobus navečer i to u blizini Bundeka.Čista divljina.Džungla,ne?
  Ma ljudi moji, sve propada, naša lutkica na koncu, u vojnoj uniformi blebeće po našoj pokrajini Afganistanu, uh pardon, zabunih se, pa nije to naša pokrajina, to je strana zemlja s kojom mi nemamo baš nikakve veze, osim kaj naši dečki tam služe kao plaćenici. A sve oblija Koli zaboravila naglo svoja obećanja.Odnosno, što Nato kaže,to ona radi.
  Čime smo mi onda zaslužili da se naša djeca ne ponašaju kao divljaci. Pa ili će biti plaćenici ili robovi na svome području,nekada našoj zemlji koja to više nikad neće biti.
  Eh Vedro moja, sve što pišeš je istina .

 12. mamaborkica Avatar
  mamaborkica

  Nažalost, istina za cijeli Balkan. Stojim s druge strane katedre i potpuno razumijem naše “divljake”.Nije važno koje su boje kože, nacionalnosti, vjeroispovjesti! Sve ih čeka isto. Da ne pričam o zasatrjelom gradivu, prevaziđenim lekcijama života, mojoj plati, instrukcijama,..Mi prodajemo trajni proizvod (znanje) po mizernim cijenama i zato je taj proizvod tako bajat i nezanimljiv u svijetu gdje smo svi jeftine starlete lažnih tijela, lažnih želja i unaprijed propalih snova.

 13. Ich Avatar
  Ich

  O.k.,…
  A,opet…
  RUKU NA SRCE:
  STA TO DJECA MOGU PRVO od SVOJIH VLASTITIH RODITELJA NAUCITI?
  Lako za PROFESORA-on je PLAĆEN da ‘uništi dijete’…
  A,GDJE SU MAJKA I OTAC?!
  MAJKA-to je ONA ŽENA koja je RODILA DIJETE…
  sjećate se?
  A,OTAC-to je ONAJ koji je…
  Koji je…
  GDJE JE?;))

  Uz SAV TRUD i napor-
  nitko NE MOŽE SJEBATI DIJETE,niti DIJETE MOZE ISTA SJEBATI-ako POSTOJI ČVRST TEMELJ…

 14. Ich Avatar
  Ich

  Dovoljno je UZETI OCA-da dijete nema temelj,jer NEMA OBITELJ…
  NIJE OBITELJ samo MAJKA-
  ni baka,ni djed…
  Otac je GLAVA OBITELJI koje NIKADA NEMA…?
  Ili nije KUCI,ili uopce…NIJE PRISUTAN…
  Kako od DJETETA OCEKIVATI ista pametno kad NEMA AUTORITETA?
  OTAC je AUTORITET-i TOČKA!
  A,ŽENE se mogu sad SLOBODNO NASADITI NA GLAVU-
  nisu AUTORITET,I TOČKA!

 15. ines.domic Avatar
  ines.domic

  evo,tema su nasa dica,a oni se uvatili o Hrvatima u Srbij,ili o Srbima u Hrvatskoj.Majko mila uvik isto.Ka prvo mi smo jos uvik jako primtvni narodi..Nasa dica od roditelja treba da nauce da nisu vazne ni markirane tenisice ni mobitel koji mora bit medu skupljima.Nasa dica su razmazena,skolstvo nam je katastrofa,sve moguce ucimo,a na kraju niko nije onako kako bi trebalo bit osposobljen za svoje zanimanje.Kod nas je odavno sve krivo i trebalo bi nas vratit unazad ka pokvareni film,pa sve ispocetka,nanovo,ali to je nemoguce.

 16. Miki Maus Avatar
  Miki Maus

  Poštovana gospo Rudan!
  Vi ste zaista dali lucidnu dijagnozu stanja u balkanskom društvu!
  Razlike između stanja u državama je minimalno, ako izuzmemo Sloveniju.
  Naša deca su taoci “naše” politike!
  Deca nisu sedela u vladama!
  Deca nisu sedela u skupštinama!
  Deca nisu sedela u generalštabovima i stožerima!
  Deca nisu prodavala budzašto ekspres bogatašima celokupnu industriju (Jugoturbina, Kordun, Že-če, Torpedo, Brodogradilište…!
  Mogao bih nabrajati u nedogled!
  Ali, unatoč tome, DECA NI KRIVA NI DUŽNA SNOSE POSLEDICE ZBOG “NAŠIH” ODLUKA!
  Zašto smo dozvolili organizovanoj, beskurpuloznoj, gramzivoj, primitivnoj, narcisoidnoj i bolesnoj manjini da nas obmanu i da nas uvedu u ratove i uništavanje sopstvene privrede, da bi pali u DUŽNIČKO ROPSTVO!
  Vi ste se pokušali suprotstaviti, ali ste ostali bez posla!
  Moja malenkost je pokušala isto, ali sam proteran iz Srbije kao disident za dva sata.
  ĆUTLJIVA VEĆANA se držala po strani čuvajući svoje položaje, posao, ne hajući za druge!
  Sada KUKU-LELE MAJKO!
  Pa, gde ste bili kada je grmelo?
  KLICALI STE SVOJIM FARAONIMA, SULTANIMA, VOĐAMA NA TRGOVIMA. pozivali na vešanje ovih ili onih, koji su “krivi za sve”…
  Pa gospodo ĆUTOLOZI, ko vas j…!
  ĆUTITE I DALJE I TRPITE teror nacionalističke, šovinističke, lopovske, mafijaške manjine koja vam pije krv!
  Živeli ĆUTOLOZI I BUKAČI, uživajte, jer 90% vas ste na istom.
  Jedni su bučali u POGREŠNO VREME!
  Drugi su ćutali u POGREŠNO VREME!

  1. xyx Avatar
   xyx

   Kako god okreneš ,narod određuje vlastitu sudbinu.Bilo je dovoljno luđaka koji su spremni pucati u Srbe i Hrvate ,ima dovoljno razbojnika koji će namjerno upropastiti firme i banke da bi ih zaništa predaju imperijalistima .Bez ,došli do svega.Nažalost ,SFRJ je bila nerealno stanje obilja i života iznad zaslužene razine ,za veliku većinu ljudi.To ljudi ,osobito mladi ,nisu cijenili.Bahatost i visoko mišljenje o sebi bile su rezultat uspješne SFRJ vanjske politike ,koja je dovlačila jeftine kredite i dijelila ih narodu kroz potrošnju.Nekada se od vanjskih kredita financirala potrošnja i životni standard većine stanovnika ,a danas se od vanjskih kredita namiruje elita koja uzima basnoslovne provizije ,radi poslovnih operacija koje direktno štete vlastitoj privredi.A narod ko narod…On kliče svojim ugnjetačima ,a nekadašnje svece koji su dijelili narodu novac i standard (bukvalno) proklinje na pasja kola..

 17. Mihailo Mikic Avatar
  Mihailo Mikic

  U djeci nasoj produzuje se zivot nas. Zato ne treba nikoga da cudi sto su djeca nasa ovakva kakva ona sada jesu. Ona su samo stvarna slika svojih roditelja koji su zeljeli da se oslobode po svaku cijenu SRBske “okupacije” pod kojom su oni bili ljudi, da bi sada u pseudohriscanskoj Zapadnoj Evropi kroz dejcu svoju postali robovi i neljudi!

  Sto smo trazili to smo i dobili. Sa blagoslovom Svetog Oca Pape uz pomoc nasih njemacki gospodara “oslobodili” smo poslije cetvorogodisnjeg krvavog rata nasu lijepu domovinu. Ucinili smo to teskom mukom uz pomoc Medjunarodne Zajednice i nase voljene Njemacke kojoj zato i sada sa ponosom zahvalno pjevamo “Tanke Dojcland” ruseci daleko ljepsu zemlju Jugoslaviju.

  U Jugoslaviji je trebalo puno toga menjati, ali je nije nikada trebalo tako divljacki rusiti pod izgovorom borbe protiv Velike SRbije. Dok smo mi Hrvati pod tom parolom sa blagoslovom Svetog Oca Pape i uz pomoc nasih njemacki gospodara u stvari progonili SRBe sa njihovih vjekovnih ognjista i tako stvarali od povjesnih SRBski zemalja koje se spominju jos u Svetosavskoj Himni cistu od SRBa VELIKU HRVATSKU, koja postoji kao takva samo u pustim zeljama nasim, drugi su od Hrvata pravili robove, a od lijepih nasih Hrvatica seksualnu robu koju su dobili u bescenje!

  Bezumljem svojim mi smo tako sa time uspjesno zavrsili plan rimokatolicke “crkve” kojeg je obajvio u Gospicu ustaski ministar Mile Budak 1941 godine, da “jedan dio SRBa treba pobiti, drugi protjerati a treci prevesti u rimokatolicku vjeru”. Ne trebamo zato da budemo iznenadjeni zlocastim ponasanjem svoje nestasne ustaskoidne omladine koja sve vise svoju mrznju prema SRBima kojih sve manje ima u lijepoj nasoj domovini, oni prenose na svoje sugradjane i svoje roditelje koji su njih u mrznji zaceli, u mrznji rodili, u mrznji othranili i tako mrznjom zadojili da budu neljudi a ne ljudi!

  Zaista su istinite i svakog postovanja dostojne rijeci iz Starog Zavjeta, “da ocevi jedose kiselo grozdje, a unucima zbog toga zubio da trnu”. Izgleda da nevino prolivena krv hiljade SRBa, Jevreja i Cigana od strane nasih oceva progovara sada kroz ustasoidnu krv nase djece koja su zapjenusila od zedji i bjesa za casom SRBske krvi koje vise nema. Zato se plasim da ce od sada sve vise zlocina da bude medju samim Hrvatima koje ce da ubijaju njihova djeca opsednuta duhom necastivog koji ne pita kada ozedni i kada ljudsku krv pije cijega je ona roda i poroda!