Hrvatska turistička guzica

Hrvatska je blažena zemlja. U udarnom terminu, na javnoj televiziji, u Dnevniku, uvijek nadahnuti teve voditelj Šprajc objavljuje intervju sa nositeljicom, trenutno, najvruće guzice u Hrvata.

 Gospodična misli da je okej što je njezina guzica u spotu kojim se promoviraju turističke ljepote Lijepe Naše? Gospodična  misli da to nije okej? Gospodična ne misli, ona zna da je njena guzica, uz slogan, \”ne prži predugo\”, ono što će milijune napaljenih dovući na Jadran.

I tako smo, aleluja, saznali kako spasiti hrvatski turizam.  Treba li se Hrvatska ovih dana dignuti na noge zbog jedne guzice? Naravno da treba.  Sezona je na pragu.

Zato se oglasio i vječni, neuništivi turistički genije Niko Bulić koji tvrdi kako \”druge, nama konkurentske zemlje u svojoj turističkoj promidžbi puno agresivnije koriste žensko tijelo\”?

 Što to znači?  Korištenje ženskog tijela u turističkoj je promidžbi ono bez čega se ne može? Niko i kompanija samo slijede trend? Niko ne razumije čemu frka, zašto je Kosor nemirna, svjetske televizije koje će vrtjeti ili već vrte naš spot guzica one ženske  uopće ne uznemiruje. 

 Vječni se Niko ni u ludilu nije zapitao da li bismo možda bili konkurentniji kad ne bismo kopirali \”konkurentske zemlje\”?  Radimo isto što i oni samo mnogo, mnogo blaže. Možda je to razlog što nam ne ide pa ne ide?

 Vječni Niko ne kuži da treba biti drugačiji da bi bio upadljiviji. Umjesto ženske guzice koja je u svakom turističkom spotu mi bismo u naš mogli uvaliti guzicu Nike Bulića i na njoj napisati: \”ovako će vaša guzica izgledati ako budete ljetovali u Turskoj\”.

 U nekom drugom spotu mogla bi bljesnuti guzica gospodina Šprajca i upozorenje, \”ovako će vaša guzica izgledati ako budete ljetovali u Italiji…\”

Takva dva spota uništila bi naše najljuće konkurente. Zaslužnu gospodu mogli bismo ovjenčati Ordenom Petra Krešimira Prženog. Neka im visi na guzici dok šeću Palmom de Mallorcom.

7 Comments

  1. Daniel 12.04.2010
  2. sabljic miroslav 12.04.2010
  3. Edi Dešković 12.04.2010
  4. vesna 14.04.2010
  5. splićanka 16.04.2010
  6. Slaven Hrvatin 16.04.2010
  7. sarajka 25.04.2010