Tko to tamo jebe?

Volim kardinala Bozanića. Ne glasa se često ali kad se oglasi onda to odjekne. Ovih nam se dana ukazao jer je Uskrs na vratima. Najveći katolički praznik.

Kardinal Bozanić je dobro procijenio, Uskrs je pravi trenutak da se ovcama objave i objasne neke istine. A istine su tako jednostavne.

\”Kristovo uskrsnuće mijenja svijet\”, javlja nam Bozanić, mi \”djeca Božjeg milosrđa moramo živjeti milosrdno, osobito u društvu koje je sklono poniziti drugoga, lažno se predstaviti, zanemariti njegovu ljudskost, izvrgnuti ga ruglu, previdjeti požrtvovnost, pogaziti klice i uništiti sjeme dobra, ne oklijevajući pritom posegnuti za sredstvima koja miješaju krivce i nevine.\”

Ajmo redom. Živimo u društvu koje je sklono \”poniziti drugoga\”. Što je \”društvo\”? Da li je \”društvo koje je sklono poniziti drugoga\” seoski li gradski pop koji hvata dečkića za guzicu?

 Da li se seoski ili gradski pop koji navuče dečkića \”lažno predstavlja\”?

 Da li katolički popovi diljem kugle zemaljske koji ga stavljaju dečkićima na sve zamislive i nezamislive načine \”zanemaruju ljudskost\” te dječice? \”Izvrću ih ruglu\” ?

Da li katolički popovi i Papa koji zataškava njihove zločine \”uništavaju sjeme dobra\”?

Da li Papa, dok se uz pomoć vrhunskih odvjetnika bori protiv onih koji ga zbog zločina svećenika žele privesti sudu, \”poseže za sredstvima koja miješaju krivce i nevine\”?

Da li je kardinal Bozanić, kad se ovih uskršnjih dana digao na svoje zadnje katoličke noge, govorio o svojim kolegama?  Tko je kriv što živimo u \”društvu koje je sklono poniziti drugoga, lažno se predstaviti…\”

Ako ne znate,  čitajte Bozanića. Za užas u kome danas živimo kriv je \”gospodar medijskog prostora\”. Mediji  su ti koji grade velebne zgrade dok ljudi žive u straćarama, mediji su ti koji ljube gologuze, sirote, male crnce obučeni u dizajnerske bijele halje, oko vrata ogroman, zlatni križ, na prstenjaku ogroman zlatni prsten, na nogama im crvene prada mokasine.

Bozanić zna! A sada znamo i mi. Na kraju svoje poslanice Kardinal nam je poručio: \”Tražite Gospodina\”.

Da nije prokletih medija možda bismo i otišli u potragu. Ovako…Tko zna, možda nas i On iza ugla čeka, šlic raskopčan, đoko u ruci…


Posted

in

by

Comments

14 responses to “Tko to tamo jebe?”

 1. leyenda Avatar
  leyenda

  A sto sa svecenicima ostalih vjera? Sto s rabinima? Sto s ugladjenom gospodom i ‘briznim’ ocevima?

 2. sred.bosna Avatar
  sred.bosna

  Ne znam šta da kažem na ovaj tekst. Nisam oduševljen GENERALIZACIJOM!!!!
  Jer nikada i nigdje nije nekoliko postotaka predstavljalo cijelu grupu-zanimanje ili društvo.

 3. Slaven Hrvatin Avatar
  Slaven Hrvatin

  sred.bosna: Kada bi u bačvi dobrih, sočnih jabuka našli nekoliko trulih, imali bi dvije mogućnosti. Prva je izolirati trule jabuke i baciti ih u smeće. Druga je ostaviti ih u bačvi, bačvu poklopiti i nadati se da će sve biti u redu. Jedini problem s tim je što će onda gnjilež prijeći na dio dobrih jabuka i zasmrditi sve ostale.

  1. Diogen Drugi Avatar
   Diogen Drugi

   Slavene, odlična analogija. Ujek sam s protivio generalizaciji i simplifikaciji pojava. Hoću reči uopštavanju i pojednostavljivanju, lepljenju etiketa celim narodima zbog postupaka pojedinaca, vlasti ili manjine. Ali, narod kaže: MORAMO ODVOJITI KUKOLJ OD ŽITA! U tome je poenta. Još jednom, bravo Hrvatine!
   Tvoje objašnjenje razumeju i oni sa najmanjim koeficijentom inteligencije!

 4. sred.bosna Avatar
  sred.bosna

  Slaven Hrvatin,
  Istina je to s kruškama , ali ja nisam rekao da ne treba izvaditi te gnjile kruške. Nisam!! A nisam jer se to podrazumjeva naravno ako ne želiš upropastiti cijelinu .
  Znam da nije tih 96% svećenika u našoj crkvi ništa krivi vezano za temu.

 5. Carlo Long Avatar
  Carlo Long

  Istina je, cela bacva nije trula zbog nekoliko jabuka. Istina je i da se te jabuke moraju izbaciti ili ce cela bacva da zasmrdi ako se trulez ne odstrani.

  Ali prvi problem mije u truleznim jabukama nego u cinjenici da se trulez namerno nije odstranio nego su ga pokrili dobrim jabukama. To je jos gore stvari napravilo, trulez se pocela siriti bez da iko zna. A kada se toliko prosirila da se vise ne moze na trulezi raditi sada svi kukamo kako ne treba generalizirati.

  Ja nebi generalizirao prirodu vecine svecenika, ali je jasno da su visi stupnjevi crkvene hijerarhije ti koji nisu nista ucinili da se trulez odstrani. Prema tome, oni su krivi. Braniti ih danas, znaci dozvoliti im da to ponove sutra.

 6. vera Avatar
  vera

  braniti ih danas, znaći dozvoliti im da to rade sutra,ej ljudu što se to događa ,gdje je nestao čovjek?Koja ruka zatvara naša usta ,oči ?

 7. prolaznik Avatar
  prolaznik

  U svetom ratu vjerskog materijalizma i egoizma protiv pameti ljudske “statistički nevažna” brojka od nekih priznatih 4% nastranih “božjih dužnosnika”, protiv isto tako “statistički nevažnih”, usputnih žrtava čiji broj je( matematički gledano 4% klera pomnoženo sa nekontroliranim seksualnim impulsima protiv privedene djece) nesaglediv, teško je ne složiti se sa sa podnaslovom knjige “bog nije velik” Christophera Hitchensa – “kako religija truje sve”

 8. ptsp_ovac Avatar

  pederska

  zašta sam se javija u armiju?
  ta šta ima pedera da me jebiju
  da mi ga zguza mečiju
  da me u prkno masiriju

  šta volim muške mišiče
  šta volim da me isprče
  šta dam da me dvojca mrče
  vojnički i muški da mi guzu natrče

  ja san čovik od kamena
  guza mi nije mekana
  volim trdeg macana
  mornarska je najboja jebačina

 9. Slaven Hrvatin Avatar
  Slaven Hrvatin

  Nisam od poezije, ali ovo je dobro.

 10. Drago Avatar
  Drago

  Komentatori, promaklo vam je najvažnije:
  “…mi “djeca Božjeg milosrđa moramo živjeti milosrdno…”
  Ponizno valja kleknuti, poželjno je i skinuti gaće, i čekati.
  Kler zna što mu je činiti!

 11. monkica Avatar
  monkica

  Jebe tamo tko to?

 12. sabo Avatar

  1590. U nekom od vatikanskih arhiva, otkriven je nepoznati rukopis proročanstava Sv. Malahije (St Malachy) o budućnosti i kraju rimskih papa, rukopis star čitavih 450 godina. Sv. Malahija, irski prelat rođen kao Maelmhaedhoc O’Morgair (1094 – 1148), navodno je 1139. i 1140, dok je boravio u Rimu, doživeo viziju budućnosti stolice sv. Petra. Video je 112 budućih papa, od naslednika tadašnjeg pape Inoćentija II, bio je to Celestin II koji je postao papa 1143, pa sve do Petra iz Rima, poslednjeg pape u ovom nizu čiji će se pontifikat završiti oko 2020. godine. Svakog od ovih 112 budućih papa, Malahija je predstavio opisujući sa nekoliko zagonetnih reči ono što će za svakog od njih biti naročito karakteristično (poreklo, porodica, grb, veliko delo i slično). Rukopis je, navodno, predao tadašnjem papi Inoćentiju II koji je taj dokument tako dobro sakrio da je on ostao nepoznat narednih 450 godina, sve do 1590, kada je pronađen u nekoj od vatikanskih arhiva. Verodostojnost Malahijinog proročanstva osporio je u 17. veku o. Menestrije (Menestrier), čuveni jezuita, tvrdeći da je Malahijino proročanstvo najobičniji falsifikat iz 1590. godine, te da je autor ove podvale kardinal Simonseli (Simoncelli) koji je na taj način želeo da utiče na izbor novog pape. Bez obzira na to, Malahijina vizija postala je naročito popularna krajem 20. i početkom 21. veka. Po Malahijinoj projekciji, naime, papska istorija završiće se posle dvojice papa koji će na stolicu sv. Petra doći posle sadašnjeg pontifeksa Jovana Pavla II. Biće to njegov naslednik koga je sv. Malahija opisao kao Gloria Olivae, Slava masline i poslednji od papa, čiji opis Malahija nije ni ponudio, nego ga je u poslednjoj enigmatičnoj rečenici svog proročanstva nazvao Petar Rimski. Poslednja Malahijina rečenica glasi: “Tokom poslednjeg pritiska na Svetu Rimsku Crkvu, tamo će sedeti Petar Rimski, koji će hraniti stado usred velike patnje i kada ovo prođe Grad na Sedam Brda biće potpuno uništen i strašni Sudija sudiće ljudima.” Ova zagonetna misao protumačena je kao najava poslednjeg pape i kraja papstva uopšte. Događaj će se, navodno, odigrati oko 2020. godine.

 13. Milan Avatar
  Milan

  Ieyenda ostali kad se to sazna zavrse na sudu i uglavnom u zatvorima . Sto se tice sred.bosne on je pobrkao loncice neznam odkud mu ideja da je normalno da 4% svecenika guzi djecicu a onih 96% to svesrdno brani i prikriva.