Guzicama do slobode

Mnoge od nas ne bi znale da je danas Dan žena da im na nekoj od gradskih šetnica političar u kampanji nije uručio cvijet. Svaka od tih žena se nasmiješila ambicioznom mužjaku. Žena mora biti pristojna i kad drek dobije. Nije ruža drek? Da ruža nije drek dobivali bi je i muškarci.

I tako, danas će mužjaci diljem Lijepe Naše ženama dijeliti mrtve ruže. Pravi poklon za prave osobe. Mi jesmo mrtve ruže. Čak ni trnja nemamo. Kad nas siluju plačemo i tražimo milost, od muškaraca koji zakone donose. Kad nas manje plaćaju od muškaraca tražimo izjednačavanje plaća od muškaraca kojima se jebe za naša šaputanja.

Kćeri učimo da sise ili sakrivaju, da ne bi bile silovane, ili otkriju, da bi bile silovane od onih koji darove donose. Torbice, radno mjesto, stanove. Za ženu je uvijek bolje tijelo prodati nego dozvoliti da ti ga netko otme i ne plati.

Kad ti ga otme i ne plati onda ga moraš prijaviti pa odgovarati na pitanja psihijatara, psihologa, ginekologa, sutkinje, policajke…On ne odgovara ni na jedno pitanje, on samo izgovara, nisam kriv. Sudeći po presudama, naši sudovi su skloniji povjerovati muškarcu da je usred šumarka drkao pa mu se kurva nataknula na mokri kurac, nego da ga je stavio u djevojku protiv njezine volje. Jedan od njih je u curu uvalio mikser, ali to ni jedan vještak nije mogao dokazati. Maštoviti su hrvatski dečki.

Otkako sam ja živa ovo je vrijeme za žene najgore moguće. Puše sve nametnute fore, od ubacivanja silikona u sise i guzicu do uštrcavanja hijaluronske kiseline u sve moguće dijelove tijela. Da bi njemu(njima) bile privlačne i vječno mlade jer su on(oni) alergični na opuštenu, staru kožu, ako nije njihova vlastita.

Današnjim ženama prava borba nije na pameti. Pljuju na svoje prabake koje se nisu borile za pravo da dobro unovče pičku. Dobivale su batine i ginule u  borbi za pravo glasa, za pravo na izlazak iz kuhinje, za pravo na posao izvan kuće, za pravo na razvod, za pravo na sva ona prava koja današnje lutke u kojima ima više silikona nego mesa odbacuju.

Ne znam zašto se vraćamo u pećinu? Tko je kriv? Mediji koji zaglupljuju? Oni zaglupljuju i mužjake. Oni se ipak ne miču sa svojih položaja. Dapače. „Napreduju“. Napadaju žene, prozivaju ih, onih par budala koje dižu glas, odbijaju donošenje zakona koji bi ih mogao zaštiti. Očekivano i svaka im čast. Dok moderne žene svu pažnju posvećuju povećanju svoje guzice uz pomoć silikonskih lopti, moderni muškarci se istovremeno bore za svoju guzicu bez umetaka.

Kad smo već kod guzice. Čujem da je jučer Hrvatski sabor trebao izglasati nekakav zakon kojim bi se zaštitile žene žrtve seksualnog zlostavljanja. Nije prošao iako se u vladajućim strankama može naletjeti i na pokoju ženu. Žene koje su „na vlasti“, ha, ha, obrazložile su svoj zločin: „Ima vremena.“ Opozicija je, u znak prosvjeda zbog još jednog u nizu ponižavanja žena koje žive u ovom sranju od zemlje, predsjedniku sabora pokazala guzicu. Jebote! Od opozicije koja se muškim i ženskim guzicama bori za ženska prava može se mnogo očekivati.

Kad vlast u idućem điru donošenja zakona silovanje djece od strane velečasnoga izjednači sa uznemiravanjem psa dok spava, a silovanje žene borbom za muška prava, naša će opozicija na to jednoglasno, ogorčeno i glasno prdnuti.

Ovo je pizdarija, ipak ću je spomenuti. Novoizabrani Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora ima šest članova. Pa? Imate pravo, ništa tu čudno nije. Među dečkima ima i jedna cura.

Žene, danas se ni vama ni meni nema na čemu čestitati. Glupe smo k’o kurac. Ne, nismo uvijek bile takve.

 

Autorica slike: Nikolina Ivezić