Velered Kurca s lentom HRT-a

Aleksandar Stanković je, nažalost, jedini novinar na Hrvatskoj teve koga čovjek može gledati i slušati a da istoga trena ne isključi televizor. Njegovi su gosti često zanimljivi, ponekad dosadni, plitki, zabavni, ozbiljni, bitni, moćni i svi do jednoga, iz poštovanja prema autoru emisije i gledateljima, pristojni.

 Naravno da je za to zaslužan Stanković koji, nadajmo se, samostalno bira goste. Što mu bi da u svoju emisiju pozove Zdravka Mamića, provjerenog divljaka? Mamić je jedini čovjek u Hrvatskoj koji godinama može na svim televizijama slati u kurac sve koji mu padaju na pamet.

 Na novinare je posebno osjetljiv pa im stoga zna kresnuti i mater, ali se prvi put u životu usudio na javnoj televiziji čitavoj Naciji pokazati bosanski grb i odlikovati je Kurcem.

Mamićevu božićnu čestitku Naciji dobili su i oni koji nisu gledali \”Nedjeljom u dva\”.  U Dnevniku koga je uređivao kronično \”otkačeni\” Šprajc Mamićev nam je kurac opet ušao. Da utvrdimo gradivo.

 Tko je u ovoj priči o Mamiću problem? Stanković. Jer je išao na jeftinu fintu. Najavi Mamića i garant će pasti nekoliki pički i kurčeva pa će gledanost biti veća nego ona \”Larinog izbora\”.

Problem je i Šprajc koga je Mamićev kurac toliko nadrkao da nije mogao a da se u svom Dnevniku malo ne opusti. Da li plaćamo pretplatu da bismo u samo jednom danu vidjeli dvojicu drkadžija koji ozbiljnog lica svršavaju nad nastupom trećeg? Nije li to malo previsoka cijena?

 Zašto se dečki ne nađu negdje daleko od nas pretplatnika pa neka se lijepo, onako baš muški kresnu, onjuše, pošalju u metrinu ili očevoga?

 Mamića su novinari promovirali u najvećeg hrvatskog luđaka koji jedini kontrolirano gubi kontrolu i izvlači svoj spolni organ kad god treba odgovoriti na pitanje odakle mu milijuni, zna li išta o korumpiranim sucima, dogovorenim rezultatima…

Ako je taj čovjek bolestan, zašto slobodno šeće? Ako je drogiran, zašto ga se ne uputi u neku komunu? Ako je ipak samo bahati prostak koji je stekao svoje carstvo na prodaji robova svih boja zašto mu na vrata jednog od dvoraca ne pokuca porezna uprava? Da konačno saznamo koliko Nacionalni Darovatelj Kurca plaća poreza. 

 Ako je Mamić ipak samo bahato, bogato, moćno, primitivno, divlje stvorenje kojemu u Hrvatskoj ništa ne mogu ni Bog ni Partija neka nam se to i kaže.

 Pa ćemo ubuduće, čim na Hrvatskoj teve ugledamo njegov lik, isključiti televizor. Za početak bismo zbog njegovog današnjeg nastupa trebali prestati plaćati teve pretplatu.

Čovjek, nakon gledanja ovakve emisije, zaista poželi poslati u kurac sve na Hrvatskoj teve. I trebalo bi ih poslati. Ali kako? Kad svi mi nismo Mamić.


22 Comments

 1. Mario
 2. zuzi
 3. danko
 4. Roman
 5. Zoran Zmrzlikar
 6. Sava jokić
 7. Marijan
 8. zofa joban
 9. Leya
 10. Marko
 11. Bosno moja
 12. taraba
 13. Hrvoje Bebić
 14. Marko
 15. Yaniv Gmutza
 16. Krešimir
 17. mika
 18. Berislav
 19. vesna
 20. martina