Velečasni Kramarić

To je jače od mene, Josipović mi se sviđa. Nimalo ne liči na histeričnog Tuđmana a nema dodirnih točaka ni sa \”duhovitim\” Mesićem. Djeluje poput ribe spremljene na lešo, životinje od koje nikome ne prijeti baš nikakva opasnost. Dapače, kad je pojedeš osjećaš se bolje.

 A onda, odjednom, kuhana riba zamaše kuhanim repom i tresne te u lice. Josipović se dogovorio sa Kosor i po kazni Kramarića sa Kosova šutnuo u Skopje da tamo predstavlja Hrvatsku. Zašto? Zato jer je Kramarić, ratni gradonačelnik Osijeka, u slavonskom \”Tjedniku\” \”pisao o Kosovu rječnikom neprimjerenim za diplomaciju a pogotovo neprimjerenim za veleposlanika koji u toj zemlji obavlja svoju dužnost\”.

To su riječi gospodina Jandrokovića našega ministra vanjskih poslova od koga je Kramarić dobio ukor pred isključenje. U Slobodnoj Dalmaciji od 15.srpnja ove godine autor Šenol Selimović citira Kramarića. Albanci \”su potkupljivi, skloni nepotizmu, obožavaju namještene natječaje, privilegije i lagodan život.\”

Upravo je nevjerojatno da baš Kramarić ima oko sokolovo kad treba vidjeti grijehe Albanaca a dok su srpski civili za vrijeme njegovog gradonačelnikovanja pili kiselinu iz akumulatora i bacani u rijeku ruku okovanih žicom gospodin Kramarić  je bio potpuno slijep a na sudu je kao svjedok izjavio: \”Nisam se miješao u poslove u koje se ne razumijem, u organizaciju vojnog ili policijskog posla, nego sam to prepuštao ljudima koji su za to bili odgovorni.\”

Čovjek bi pomislio da će ovih dana samokritičnom Kramariću pasti na pamet da se baš ne bi smio baviti diplomacijom, poslom u koji se ne razumije. Ništa od toga. A sad jedna crtica iz života gospodina Kramarića o kojoj se malo zna. Oni koji o njoj sve znaju ne govore ali hoće ako bude trebalo.

 Albanci, između ostaloga, \”obožavaju namještene natječaje\”. Vidi, vidi. Da li se gospodin Kramarić sjeća jedne gospođe? Tada je bila nešto na Pravnom fakultetu. U to je vrijeme postojao zakon po kome suci Ustavnog suda moraju biti redovni sveučilišni profesori što gospođa nije bila.

Moralna vertikala Kramarić je uz pomoć još jedne moralne vertikale, danas pokojne, učinio sve da se zakon promijeni pa danas u Ustavnom sudu ne moraju sjediti samo oni koji su bili redovni sveučilišni profesori nego i gospođe  koja se u pravo vrijeme i na pravom mjestu i u pravoj pozi nalaze sa moćnom gospodom. Toliko o pokvarenim Albancima.

 Naravno da ovo nije priča o Kramariću i  njegovom liku i djelu. Svi znamo tko je taj gospodin. Ovo je priča o Josipoviću koji nam prodaje muda za bubrege. Ako je netko nedostojan da nas predstavlja na Kosovu zašto je podoban da nas predstavlja u Makedoniji? Što nam je skrivila jadna Makedonija?

One Response

  1. prolaznik 07.09.2010