Uho, grlo, nos

Danas sam pročitala nešto nevjerojatno. Ministar Karamarko, hrvatski Eliot Ness, ovih je dana odlučno i snažno,  baš onako hrvatski i muški, tresnuo šakom po stolu, zaurlao, dosta je bilo i odlučio: strašnim i prestrašnim zločincima osvanut će fotografije u svim i na svim medijima.

  Nije Karamarko jedini kome je puknuo film. Četiri milijuna Hrvata čeka da se zločinci izvuku iz mraka i osude na dugogodišnju robiju kad je već smrtna kazna ukinuta. Najebat će vlasnici trgovačkih lanaca koji uz pomoć Države pljačkaju kupce i izrabljuju radnike, uhitit će se direktori svih banaka u Hrvatskoj pa će u mukama morati dati odgovor tko su vlasnici najvećih hrvatskih zlotvora i zašto su kamate ovako visoke.

U pritvor će Jadranka jer se stalno smije k\’o lud na brašno i njena bratija  koju će za to specijalizirani kadar kupati u ledenoj vodi, vješati  za strop tako da samo vršcima prstiju mogu dotaknuti pod dok ne priznaju što su sve učinili Hrvatskoj.

 Šeksu će izvaditi stent iz krvne žile ako ne ispriča što je radio u Osijeku. Hebrang će pod mukama ili bez njih morati izračunati koliko je zaradio na onim cete aparatima Shimatzu  u koje se ne može uvući ni malo veći džukac.

 Vidošević će morati reći odakle mu sva ona imanja, Mudrinića će kuhati u vrućoj vodi dok ne prizna da telefoniranje može biti jeftinije a onda će ga osuditi na doživotnu robiju. Mogu mu usput i uho odrezati da ga podsjete na čemu je zarađivao.

 Otkrit će nam i ime zločinca koji Amerima namjerava pokloniti našu vodu… A onda neka ga udave u jednom od plitvičkih jezera.

Četiri milijuna i još nešto građana ove zemlje proglasit će Karamarka Dragim Bogom jer samo Dragi Bog može ovu opljačkanu zemlju kojom vladaju razbojnici svih boja učiniti zemljom u kojoj se cijene red, rad, poštenje i čiste ruke.

 Ne kupujem novine, ne gledam teve, internet me nervira ali sam danas ipak kupila brdo dnevnih novina, uključila televizor, internet, radio…Kad tamo… U zatvor će Manolić, Boljkovac i Bulat, tri partizana koji su pred oko 66 godina ubijali neke sirotane a zatim im rezali uši i nosove a onda te uši i te noseve slagali na hrpu visine između 50 i 60 centimetara.

 Nemojte me krivo shvatiti. Za svaku je pohvalu što je Karamarko sa suradnicima izračunao visinu hrpe odrezanih ušiju i noseva koje su kamom rezali Manolić i Boljkovac i onaj Bulat. Manolić je bio Tuđmanov premijer a Boljkovac je bio njegov Karamarko. Mili Bože! Koliko je tek noseva i ušiju odrezao njihov šef kad su njegovi  najbliži suradnici bili toliko produktivni?

 Može li se suditi pokojnicima? Ako nikad ne zastarijevaju ratni zločini ni leševima zločinaca ne bi trebalo oprostiti.  Karamarko, ako želi ići do kraja, osim što bi trebao naložiti da se na sud na nosilima odnesu  stogodišnji Manolić i Boljkovac ni leš pokojnog nam Oca Domovine ne bi smio počivati u miru.

  Trojicu živih trebalo bi ubiti pa im odrezati uši i nos, uho za uho, nos za nos, pa tih šest ušiju i tri nosa staviti na hrpicu visine…Neka to Karamarko izmjeri. A pokojniku odrezati…Nešto, nisam patolog, valjda je ostalo nešto što bi se moglo odrezati ili bar prelomiti da mi, po mogućnosti u direktnom prijenosu, vidimo da Eliot Ness misli ozbiljno.

 A ove druge koje sam spomenula…Možda je u pravu Karamarko što ih pušta na miru. Čemu žurba? Ako smo na suđenje gadnim partizanima i tvorcima nove Hrvatske mogli čekati 66 godinama tko nam brani da na suđenje zločincima našeg doba čekamo 77 godina? Poznati smo kao narod čija je izdržljivost  beskonačna. O gluposti da se ne govori.


Posted

in

by

Comments

5 responses to “Uho, grlo, nos”

 1. Nevenka Garagic Avatar

  Ko ceka doceka – zna se.

 2. i.co Avatar
  i.co

  ko čeka umre čekajući, ili kupi kartu u jednom pravcu

 3. Mihailo Avatar
  Mihailo

  Svaka cast Vedrana ! U potpunosti se slazem sa Vama !

 4. michael Shaskevich Avatar

  Kada si vec spomenula Hebranga, da li znas da su tela Draze Mihailoivica i Andrije Hebrana zavrsila u istoj nuznickj jami? Ko hoce da zna vise o tom poslacu mu internetom moj izvestaj, samo neka mi se javi na shaskevich@aol.com
  To je bio sednjovekovni ritual brozovske planinske sirovine.
  U Kraljevini Jugoslaviji to ne bi moglo ni da se zamisli. Jugosveni su gosoda, Srfbi i Hrvati su prostaci (dosta da se vide vasi nuznici i citaju vese novine) a Hercegovci i Crnogorci su divljaci. Dali su vam Jasenovac i Goi Otok. Jugoslavija je velika zamisao – od Crnog Mora do Triglava. Strosmajer, Supilo, Trumbic, Mestrovic.. Da ne spomenemo Ivu Andrica. Hrvati su dali Pavelica i Broza, a Srbi Rankovica i Milosevica. Srbi i Hrvati su unistli jezik Jugoslovena – za pedeset godina ovo ce biti mrtav jezik, nesto kao jezik Krapisnskog coveka. Jugoslovenski jezik bi ostao a vas anglo-bosanski je obicna sprdacina koja moze samo da se baci u nuznicku jamu.
  Sa stovanjem i postovanjem vas Michael Shaskevich

 5. Miki Maus Avatar
  Miki Maus

  Vrana vrani oči ne vadi! Šukat i rogat ne mogu se bosti ! (mogu,a li…) Tresla se gora – rodio se miš ! Obećanje – ludom radovanje…itd.