kraljica šah

Rogeru Helmeru nema tko da piše

Britanski europarlamentarac Roger Helmer koji “godinama promatra situaciju u Hrvatskoj” napisao je Jadranki Kosor otvoreno pismo. Gospodin koji je već od Hrvatske tražio “odgovore na neka poštena i direktna pitanja” ovaj se put oštro obrušio na hrvatsku “zloporabu privatnog vlasništva.”

Helmer Kosor ne piše bez povoda, želi joj skrenuti pažnju da za zemlju koju ona vodi nema mjesta u EU ako se stvari ne poprave. Posebno ga je zgrozilo što “gospođa Kosor živi u stanu iz kojeg su izbačeni izvorni vlasnici srpske nacionalnosti.”

 Kad netko tko je europarlamentarac piše otvoreno pismo premijerki onda je to pismo upućeno građanima države, ne gospođi osobno. Da li gospodin europarlamentarac u svom pismu iznosi laži? Ne. Pa ipak me smeta bahati ton britanskog političara.

Živimo u zemlji koja ima velikih problema ali gospodin Helmer je sigurno posljednja osoba koja bi nam na njih trebala ukazivati. Zašto? Zato jer isti gospodin, kad treba analizirati katastrofalno stanje u Velikoj Britaniji, drži jezik za zubima.

 Ovih se dana 500 tisuća ljudi valjalo ulicama Londona prosvjedujući zbog novih zakona koji će im život učiniti nepodnošljivim. Britanski ministar financija  George Osborne smanjio je budžet javne potrošnje ne vodeći računa koliko će njegove mjere pobiti gladnih i sirotih Britanaca. Roger Helmer nije mu poslao otvoreno pismo.

 Kad je Blair krenuo na Irak zato jer Irak “namjerava razviti oružje za masovno uništenje” i zavio u crno tisuće britanskih porodica Roger Helmer nije mu poslao otvoreno pismo. Ne piše ni trenutačnom britanskom premijeru Davidu Cameronu koji je nasrnuo na Gadafija jer “zlostavlja vlastiti narod”.

 Tko zlostavlja onih 500.000 Londončana ne znamo. Kosor sigurno nije moralna vertikala ali  je veliko pitanje da li se njeni osobni grijesi, poput upada u srpski stan, mogu usporediti sa kriminalnim radnjama britanskog princa Andrewa, bića koje je izašlo iz utrobe engleske kraljice Elizabete.

 O tom se gospodinu već godinama piše i govori kao o belosvetskom kriminalcu, u posljednje vrijeme i pedofilu. Na sve to, britanski europarlamentarac Roger Helmer, da bi riječ rekao. A princ Andrew ne hoda svijetom kao privatna osoba nego kao predstavnik britanske krune.

Možda ništa o ovome o čemu pišem Helmer ne zna jer godinama ne “promatra situaciju” u Britaniji. Šteta. Da bar jednom pogleda svoj dom ne bi pisao Jadranki Kosor, preciznije građanima Hrvatske još preciznije meni. Ne volim Kosor, tko je voli, ali Kosor još uvijek predstavlja Hrvatsku.

 Sasvim je neprihvatljivo da joj se  ciničnim, podrugljivim tonom obraća nekakav “parlamentarac” samo zato jer Kosor predstavlja malu zemlju na koju se može popišati svatko tko u Bruxellesu ima problema sa prostatom. 

 Da sam ja ne mjestu Kosor gospodinu bih odgovorila kratko i jasno, fuck you. Naravno da bih tražila da mi netko pomogne u pisanju odgovora da do njega ne stigne, fak ju.

11 Comments

 1. Lazarevic Nebojsa 30.03.2011
 2. YERRY 30.03.2011
 3. Louis 30.03.2011
 4. YERRY Louis 30.03.2011
 5. Kocka 30.03.2011
 6. Kocka 30.03.2011
 7. Michael Shaskevich 30.03.2011
 8. Budimir Novakovic 31.03.2011
 9. Ante Pavlelic 01.04.2011
 10. ANO - 01.04.2011
 11. Virus 02.04.2011