Priče iz Hrvatske

Kako je zanimljiva zemlja Hrvatska. Imamo Linića koji je odlučio, dignut na zadnje noge, svojim prednjim kopitima i fiskalnim kasama razvaliti glave svim mafijašima na hrvatskim tržnicama. Milanović mu nije rekao, historia est testis temporum, lux veritatis, vita memoriae, magistra vitae, nuntia vetustatis. Siroče nije čulo ni da je pokojni Ciceron govorio, povijest je učiteljica života. Da je netko u pokojnoj SFRJ fiskalnom kasom umlatio Todorića Starijeg koji je, kako legenda kaže, utabao put Todoriću Mlađem prodavajući karanfile na tržnici, ova zemlja danas ne bi ovako izgledala. Liniću, možda među ovim razbojnicima na hrvatskim tržnicama prodaje blitvu Todorić veći od Todorića? Daj šansu razbojniku većem od razbojnika da nas povede u još blistavije sutra.

Sviđa mi se i ova priča. Onaj sudac koji je presudio da su banke uz blagoslov Države opljačkale sto tisuća građana u tiskovinama bliskim Državi proglašen je pravednikom. Iz Epehazije (tako ih zove Viktor Ivančić) nam javljaju da je lik vrhunski stručnjak. Svakoga dana u isto vrijeme pred sudom parkira svoju škodu. Ali to nije sve, kad parkira učini to tako da ni jedan dio škode ne viri van parkirnog mjesta. Ne mogu Epehazijci kovati u zvijezde majstora za parkiranje a da ne daju priliku i drugoj strani da kaže što misli o hrvatskoj pljački stoljeća. Zato smo pročitali intervju sa svjetskim stručnjakom za banke, čini mi se da je Amer, čovjek nam je najavio da će presuda na višoj instanci pasti jer oni drugi suci ne voze škode.

Ovo, ovo je ludilo! \”Visokopozicionirani esdepeovac\” požalio se policiji. Neki muškarac, ne znamo mu ime zato jer je niskopozicioniran, poslao je okolo obavijest kako mu se supruga torba sa visokopozicionircem. Isti čas je gospodin Radman, poznatiji kao Hrvatska Moralna Vertikala, ženetini koja je inače direktorica na Haerteu zabranio \”pristup Prisavlju\”. U svakoj javnoj kući moral je ono najsvetije. Ali to nije sve. Narečena gospođa, javljaju svi hrvatski mediji, nije se tucnula samo sa onim pozircem s kojim se nije tucnula nego sa još nekim članovima Esdepea. E tu priča pada u duboku vodu. Koja bi se žena tucala sa članovima Esdepea? To mogu samo muškarci. O tome vijesti nigdje a ni pristup Prisavlju im nije zabranjen.

Skidam kapu! Naš premijer je napustio sjednicu Vlade jer mu je doma \”popustio ventil\”. Doma? Zašto odlazi iz Vlade samo kad mu ventil popusti doma? U povijesti Hrvatske ni jedan naš predsjednik vlade nije bio toliko opjednut ventilima pa ipak… Svi su hrvatski ventili popustili. Pitaj boga što treba mijenjati, ventile ili vodoinstalatera?

Kinezi proklinju neprijatelja, daboga živio u zanimljivom vremenu. Mi smo očito za dragim Kinezima kamenje bacali.

foto: Christopher Irwin

8 Comments

 1. EyesWideOpen 12.07.2013
  • Miki Maus 13.07.2013
 2. Bojan 13.07.2013
  • Miki Maus 13.07.2013
 3. branislav 13.07.2013
  • Miki Maus 17.07.2013
 4. Libero 18.07.2013
  • Miki Maus 18.07.2013