Otvoreno pismo gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću

Štovani gospodine,

čitam danas u Jutarnjem listu kako Relja Bašić, naravno da znate tko je Relja Bašić, ne može izaći iz svoga stana u Ilici jer hoda na štakama.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=NdYjxjm8lWg&w=400&h=300]
Da bi mogao izaći na ulicu pa onda otšetati do svog omiljenog kafića ili ući u Kerempuh, glumci vole kazalište, trebao bi ući u lift. Legenda živi na drugom katu, ali lifta nema iako bi ga moglo biti.

Zašto ga nema? Zbog love? Ne. Retorijanci su Bašiću htjeli platiti izgradnju lifta, s unutrašnje strane zgrade, ali \”netko iz uprave grada to nije dozvolio\”.

Možete li vi, štovani Bandiću, vi koji radite danju i noću \”k\’o konj\”, zamisliti što vaši iza vaših leđa rade? Ne dozvoljavaju da gospon Fulir u svojoj osamdeset i nekoj još jednom prošeće ulicama vašega grada?

Da li je to moguće? Da li je to normalno? \”Netko iz uprave grada\” koji je Horvatinčiću, i ne samo njemu, toliko toga dozvolio Relji Bašiću odrezao je obje noge?

Praktičan ste čovjek. Izbori su pred vratima. Ozbiljno vam prijete Bernardić, na zadnje se noge diže i Pusićka. Zajebite ih jednim potezom! Izgradite Relji Bašiću lift!

Učinit ćete herojsko djelo. Jednoga dana Relje Bašića neće biti. Ni vas, ni mene, ni djece moje, ni unuka mojih. Sigurna sam da će ipak i nakon sto godina neki ljudi dvadeset i drugog vijeka u srce dirnuti gledati gospona Fulira i ekipu.

Dragi Milane, ne zajebavaj! Do sada si u Zagrebu radio sve što ti je palo na pamet. Ajde, učini ovo, sve će ti ostalo biti oprošteno. Ne propusti priliku! Ovaj bi te lift mogao zadržati u fotelji i lansirati u hrvatsku povijest!

Vedrana Rudan, predsjednica akcije Lift za Relju

Loading


Posted

in

by

Comments

18 responses to “Otvoreno pismo gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću”

 1. Jagoda Avatar
  Jagoda

  Pridruzujem se Vedrani Rudan, predsjednici akcije Lift za Relju, a takodje svim akcijama u kojima se grade liftovi za invalide, ma gde ziveli:-))

 2. Medico D Espana Avatar
  Medico D Espana

  Naš razvod mi deluje sve besmislenije. Sve je toliko isto. Onako bismo sva birokratska sranja možda mogli lakše otrpeti, a ne bi bilo onoliko krvi, paljenja i proterivanja.

 3. Stevan Avatar
  Stevan

  Svaka čast na tekstu! Imao sam sličnu muku sa pokojnom majkom. Slabo se kretala posle moždanog udara a pritom je imala i rak i vodu u plućima i svašta još, a naši dragi komunisti su nam na Novom Beogradu napravili zgradu od 5 spratova, prostor za čak 2 (i slovima: DVA) lifta, ali lifta od 1958. – NEMA. Zamislite sad teško bolesnu ženu, koja jedva diše i penje se uz 20 stepenika po spratu, sve do četvrtog. Onda kad više nije mogla, ćale i ja smo je NOSILI do gore.

  Lift za Relju i sve druge teške bolesnike!

 4. adriana Avatar
  adriana

  85 na Valentinovo…zadužio na svoj način ove prostore, ali, eto…nije profitabilan k’o Ava Karabatkić…žalosno 🙁

 5. rrmamika Avatar
  rrmamika

  ma dajte ne norite! Taj kojeg nazivate gospodinom ne treba zagrebačke umetnike koji znaju da je Zagreb imal dušu dok ju on nije sredil sa svojim dotepencima. Dal im je posel, stanove pa su se tu fest primili i buju glasali za njega. Fulir nebu- jer nemre iz stana…

 6. Mihovil Avatar
  Mihovil

  @rrmamika
  tvoj komentar je u rangu s bandićevim biserima, plus šovinizam i ksenofobija. dobrodošla u 21. stoljeće.

 7. Dragan Avatar
  Dragan

  Vedrana,draga diko moja..

 8. Miki Maus Avatar
  Miki Maus

  Podržavam iz srca akciju – lift za Ralju – gospodina i legendu glumišta ex-yu. Dodajem samo – pomozimo svima bespomoćnim i nemoćnim – jer oni nemaju nikog osim nas.
  Uradimo to na samo zbog njih, već i zbog nas – niko/nitko ne zna što ga čega u starosti.
  Gradskim “ocima” u svim gradovima brdovitog Balkana preporučujem da pročetaju peške periferijom grada da vide realnu stvarnost, a ne onu friziranu, cenzurisanu na TV!

 9. tara Avatar
  tara

  bravo za vedranu.blago vama sto je imate pa se makar cuje glas i o ovakvim , reklo bi se, malim , ljudskim problemima koji su zapravo najvaznije stvari i govore o jednom drustvi i drzavi recitije od svih marketinga politicara.

 10. prolaznik Avatar
  prolaznik

  Relja je jedan od simbola urbanog Zagreba – zato treba kumiti i moliti seljačine na vlasti da učine nešto i za svoje “prirodne neprijatelje”.
  Kud je sve ovo otišlo, majke ti mile?

 11. vesna Avatar
  vesna

  @Stevane,za sve su vam krivi komunisti.Pa,oni odavno nisu na vlasti.Što ti vaši politički dušebrižnici od tada ne napraviše lift i što se vi lično niste angažovali da se napravi?Za vašu i druge majke.Znamo i zašto.Pod komunistima vam je sve bilo đžabe,a sad mora da se zavlači ruka uđžep!Moja zgrada je sazidana 1949,god.
  sa prostorom za 1 lift.Mi stanari smo se svojevremeno angažovali ,pa smo dobili lift od tih koje kudite!

 12. Fanny Avatar

  Gdje treba potpisati peticiju za lift?

 13. dragica Avatar

  Bravo gospo Vedrana, nadam se da čete uspeti.

 14. Marija Avatar
  Marija

  Sada, kada se Relja Bašić teško kreće, prisećam se njegove ogromne ne samo glumačke, nego i fizičke energije koju nam je poklanjao da bi nam sa svojim Teatrom BIO u gostima. I slika u novinama, gde on, pre loma, iako u godinama, opušteno šeta svojim Zagrebom i iz neke pekare izlazi sa pecivom u ruci.
  SAGRADITE LIFT! To je tako malo za grad, a tako mnogo za jedan život.

 15. Mirna Avatar
  Mirna

  Čemu otvoreno pismo Bandiću oko Relje Bašića što nema lift,čime je on to zaslužio onu i ovu zemlju da bi raspravljali što on nema lift?
  Svojom glumom u filmovima,možda ulaskom u HSLS kako bi se dočepao saborske sigurne penzije(ko što je napravio licemjer Kerum sad kad mu biznis propada)živio je lagodno,neka bude sretan što je živ sa 85 godina,a ne da mu još i lift prave ima puno zaslužnijih i potrebitijih od njega za važnije stvari od lifta…

 16. vis Avatar
  vis

  lažeš, neće mu oprostiti i ako napravi lift, pametniji je Bandić od tebe.

 17. Mirna Avatar
  Mirna

  Što da mu oproste?

  Bandić ko i većina glavonja na vlasti su pametni za sebe,koliko su moralni i pošteni,to je drugo pitanje za drugu raspravu,a htjeo bi biti ko oni jel da,ali nemaš kapaciteta,pa te to frustrira…

 18. tom milles Avatar
  tom milles

  Ča je Vedrana…! ? ala daj ono ” s riječi na djela ” osnivaj fondaciju objavi broj žiro računa za lift gos’n Fulira i mi si ćemo ga platit ako rabi ,ni problem….!