Otvoreno pismo gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću

Štovani gospodine,

čitam danas u Jutarnjem listu kako Relja Bašić, naravno da znate tko je Relja Bašić, ne može izaći iz svoga stana u Ilici jer hoda na štakama.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=NdYjxjm8lWg&w=400&h=300]
Da bi mogao izaći na ulicu pa onda otšetati do svog omiljenog kafića ili ući u Kerempuh, glumci vole kazalište, trebao bi ući u lift. Legenda živi na drugom katu, ali lifta nema iako bi ga moglo biti.

Zašto ga nema? Zbog love? Ne. Retorijanci su Bašiću htjeli platiti izgradnju lifta, s unutrašnje strane zgrade, ali \”netko iz uprave grada to nije dozvolio\”.

Možete li vi, štovani Bandiću, vi koji radite danju i noću \”k\’o konj\”, zamisliti što vaši iza vaših leđa rade? Ne dozvoljavaju da gospon Fulir u svojoj osamdeset i nekoj još jednom prošeće ulicama vašega grada?

Da li je to moguće? Da li je to normalno? \”Netko iz uprave grada\” koji je Horvatinčiću, i ne samo njemu, toliko toga dozvolio Relji Bašiću odrezao je obje noge?

Praktičan ste čovjek. Izbori su pred vratima. Ozbiljno vam prijete Bernardić, na zadnje se noge diže i Pusićka. Zajebite ih jednim potezom! Izgradite Relji Bašiću lift!

Učinit ćete herojsko djelo. Jednoga dana Relje Bašića neće biti. Ni vas, ni mene, ni djece moje, ni unuka mojih. Sigurna sam da će ipak i nakon sto godina neki ljudi dvadeset i drugog vijeka u srce dirnuti gledati gospona Fulira i ekipu.

Dragi Milane, ne zajebavaj! Do sada si u Zagrebu radio sve što ti je palo na pamet. Ajde, učini ovo, sve će ti ostalo biti oprošteno. Ne propusti priliku! Ovaj bi te lift mogao zadržati u fotelji i lansirati u hrvatsku povijest!

Vedrana Rudan, predsjednica akcije Lift za Relju

 11,051 total views,  1 views today


18 Comments

 1. Jagoda
 2. Medico D Espana
 3. Stevan
 4. adriana
 5. rrmamika
 6. Mihovil
 7. Dragan
 8. Miki Maus
 9. tara
 10. prolaznik
 11. vesna
 12. Marija
 13. Mirna
 14. vis
 15. Mirna
 16. tom milles