neću naslov

\"Majka

Napisala sam knjigu. Zove se \”Dabogda te majka rodila\”. Naslov je fenomenalan, nije moj, dao mi ga je Predrag Lucić.

Oko naslovnice je bilo frke. Moj omiljeni slikar predložio mi je da na naslovnicu stavim Majku Božju okovanu kondomom. Činilo mi se da je to dobra ideja. Imala bih sve, Majku Svih Majki sputanu alatom kojim se služe samo mužjaci i frku.

Nikome od mojih ta se ideja nije svidjela. Govore kako bi naslovnica pojela knjigu. Što mi je cilj? Skrenuti pažnju na knjigu ili na Majku Božju o kojoj je ionako sve rečeno? Odustala sam. Mirko Ilić poklonio mi je nešto svoje.

Čitav život mislim kako moram objasniti svaki svoj korak pa i činjenicu da ovo pišem. Zašto ovo pišem? Zato jer mi je sin rekao kako je neki američki trgovac vinom preko televizije prodao 300 boca svoga vina, preko radija 500, preko novina 200, preko interneta 17000 boca.

Ne volim intervjue, preciznije, ne volim naslove u novinama. Sigurna sam da bi u jednom našem dnevnom listu iznad teksta o \”Dabogda te majka rodila\” stajao naslov OTAC ME NIJE SILOVAO. I nije, ali kakve to veze ima? Zato je, ovo, možda, bolje od intervjua?

Ključno je pitanje, zapravo, da li u Hrvatskoj živi više pijanaca ili više čitateljica? Dečki me baš ne vole. A ja ne volim pijance. \”Tekst ti mora biti kratak, nikome se danas ne čitaju plahte. I još nešto, oni moraju znati kako ćeš se često javljati.\” Oni? To ste vi? A kako ćete vi koji ste vi ili oni uopće doznati da je s vama žena koja želi prodati 17000 komada \”Dabogda te majka rodila\”?

Ne da mi se ovoga časa nazvati sina i pitati ga za objašnjenje. Da me ubijete pojma nemam u kojim ću se razmacima javljati. Da li mora doći pozdrav na kraju teksta, ne čitam blogove. Ipak zovem. Pozdrav ne dolazi na kraju,  a oni će za tebe čuti jer \”postoje određeni sajtovi koji su indexi blogova…\”?????


Posted

in

by

Comments

2 responses to “neću naslov”

 1. Daniel Avatar

  Puno uspjeha s novom knjigom!

 2. Severino Avatar

  INICIJATIVA JEDINSTVENOG POLITICKOG SINDIKATA RADA

  Nakom danasnjeg obracanja svim gradjanima novog predsjednika republike Hrvatske otvara se povijesni izazov ovoj maloj Zemlji velikih mogucnosti da jednom zauvijek rece : Dosta nam je bilo dvadesetgodisnje obmane jednog kriminalno drustvenog sustava, dosad ne vidjene nacionalisticke i „liberalno demokratske“ ideologije, opce prevare u kojoj je drzan radni narod podlim blefom pomocu patriotske desnice na srcu i zastitnim raspelom nad glavom.
  Zemlja je opljackana i ogoljena. Stotine tisuca radnika ostalo je bez posla kojima se sada baca prasina u oci preko Svjetske ekonomske krize.
  Najveci kriminalci koji ostaju vjecno nedodirnuti jos uvijek drze Zemlju u svom monetarnom sah-matu, bilo da se nalaze jahtama na Jadranu, na Djevicanskim otocima ili obezbjedjeni u Susjetstvu.
  Nikada odabrani od naroda, i prevarom preuzete vlasti pomocu „Dijaspore“, Mrtvih dusa te nahuckanih i neupucenih masa od strane Crkvenjaka, koji nikad nisu uspjevali prestici vlastitu glasacku manjinu od nekih 35% izbornih glasova.
  Stoga.
  Udruzimo se kao vecinski proizvodjaci svih drustvenih dobara i u svrhu da novim Jedinstvenim Sindikatom svih struka i profesija, uposlenih i nezaposlenih, zenskih i muskih, studenata i penzijonera preuzmemo sudbinu Zemlje u vlastite ruke, bez da nama ikad vise upravljaju snage parazitsko manjinskih spekulanata.

  Oformimo vlastitu Udrugu Jedinstvenog Sindikata utemeljenu na ekonomskom i politickom polju radi potpunog preuzimanja svih proizvodnih sretstava u ruke vecinskog stanovnistva zemlje, koju ce administrirati tehnicka organizacija bez ikakve vladarske punomoci, raspustiti ogromnu parazitsku birokraciju, pruzajuci joj ravnopravno i dostojno partecipioranje u ekonomskoj djelatnosti svih sposobnih stanovnika zemlje.
  Drugim rijecima:
  Stvorimo Vecinsku Republiku Rada, visokog zivotnog standarda i civilizacijiskih vrijednota.
  Proglasimo istinsku demokraciju vecine, koja ce biti doslovni garant humanistickih vrijednota i prava svakog pojedinca na njegovo individualno stanoviste, kao i duznost da podjednako vodi racuna o nemocnim susjedima kao o sebi samome.

  Za sve daljnje inicijativne informacije, vase upite, prijedloge, dodatna misljenja, kao i vas upis u inicijativno clanstvo mozete poslati na:
  E adresu sevmajkus@inet.hr
  ili na donji komentar.

  POSTANIMO PIONIRI BUDUCEG VEDRIJEG DRUSTVA VLASTITIM PROMISLJENIM ODAZIVOM.