Mladen Bajić Is a Good Guy

U posljednje vrijeme nema hrvatskog kolumniste koji bar jednom tjedno ne opizdi Mladena Bajića po dalmatinskoj glavušini. Što mu zamjeraju? Tvrde da je čovjek za sva vremena i sve sisteme. Jednakim žarom služio je i Račanu i Sanaderu i Kosor i Milanoviću će ako  ikad Milanović dođe na \”vlast\”.

 Davno je Bajić rekao da će na svom radnom mjestu dočekati penziju. Očito on zna, svi to znaju osim nadrkanih kolumnista, da je svoj posao radio i radi kako treba. Slušao je i sluša svoga gospodara, ne daje izjave za medije, tajanstveno se smješka, vikendom odlazi u Split…Zapravo, jako malo znamo o Bajiću.  U Extri ga, čini mi se, ni jednom nisam vidjela kako grli ženu na nekoj plaži a pojma nemamo ni kako je izgledao na prvoj pričesti.

Što je igrao kad je bio dječačić? Nogomet, valjda. Za košarku je, čini mi se, nikad nije objavljeno koliko je visok, prenizak. Što se ovih dana Bajiću žestoko zamjera? Zataškavanje svih afera, skrivanje dokumenata koji bi mogli teretiti njegovog bivšeg šefa i kompanjone, bježanje od medija…Ukratko, čovjek je mnogo znao, ništa činio još manje govorio.

 Da li je to baš tako? Koji je uopće Bajićev posao? On bi trebao štititi državu od lopina svih profila i biti odan onima kojima odgovara.  Kako ćeš lopinu koja ti je neformalno šef uhvatiti za vrat i  ostati na radnom mjestu do penzije? Teško.

 Međutim, ipak bismo trebali biti fer, mi koji stalno ili povremeno pišemo o onima koji naše glave drže u svojim torbama. Kome zaista Bajić odgovara? Tko mu je zaista šef? To sigurno nikad nije bio Račan, Sanader još manje o Kosor da se ne govori.

 Najpoznatiji Šveđanin na svijetu, onaj koji je \”silovao\” dvije cure pa će zbog toga iz Britanije biti izručen Švedskoj a onda će ga Švedska zbog jebačine izručiti Americi pa će tamo biti osuđen na smrt po njihovom zakonu iz 1917 sve zna. Taj gospodin je u WikiLeaksovim spisima objavio kome na pitanja odgovara Mladen Bajić. I kome, bez da ga se pita, piše Mladen Bajić. Na dugačko i široko. I tko je šef Mladenu Bajiću.

 Naravno, Ameri su ti koji sa Bajićem imaju izvrstan intimni odnos u kome i jedna i druga strana uvijek doživi orgazam. Ako je tako, a jest tako, Bajić će ostati Bajić  idućih dvadesetak godina, šutljiv u Hrvatskoj a baš onako dalmatinski brbljav kad krene pričati sa pravim šefovima.

 Zato bi trebali prestati svi napadi na sirotog državnog odvjetnika Mladena Bajića koji ni s Hrvatskom ni s Hrvatima nema baš nikakve veze.  A kolumnisti koje zanima sudbina Hrvatske neka razgovaraju sa Amerima. Ima toliko pitanja na koja ne znamo odgovore.

 Mi smo u NATO-u a za američke vize još uvijek moramo keširati brdo love? Da li će naša djeca ginuti samo u Afganistanu ili će ih slati i u Koreju? Da li je po život opasno čišćenje američkih ratnih brodova od čestica osiromašenog urana u splitskoj luci?

 Koliko su bombi sa osiromašenim uranom iskrcali u Jadran? Tko će nam biti novi premijer? Koliko će dugo Kosor biti tamo gdje trenutno jest? Zašto nam je baš Josipović predsjednik?  Kako će se u skoroj budućnosti razvijati naši odnosi sa Slovenijom, Beha, Srbijom, Kosovom, Makedonijom…

Zašto je baš ovih dana Sanader završio u zatvoru a ne sedam mjeseci prije? Na koliko će ga godine robije osuditi i da li će ga uopće osuditi? Hoće li supruga američkog veleposlanika u Hrvatskoj, gospodina Jamesa Foleya, skupljati pomoć za splitsku djecu oboljelu od leukemije zbog pranja onih njihovih brodova?

 To je radila supruga bivšeg američkog veleposlanika u Hrvatskoj kad se isti gospodin preselio u Srbiju. U Hrvatskoj se gospođa, polugola i baš seksi, zalagala za razminiravanje hrvatskih brda i dolina…

 Amere nitko ništa ne pita jer nam je svima sve jasno.  Ne treba nam WikiLeaks da bismo saznali who is the boss. Pa ipak, naši kolumnisti ne daju živjeti Bajiću. Sigurna sam da to njega uopće ne uznemiruje, njegovi su šefovi s njim zadovoljni pa bismo morali biti i mi.

 On već godinama kljuse privezuje gdje mu gazda kaže. A to što sirota kljusad pojma nema da Bajić nije kauboj nego konjušar…Koga briga.  Kljusad je na ovome svijetu da galopira ne da misli.

One Response

  1. dr.majmudin 20.12.2010