Kraj školske godine

Imam mlade prijatelje. Posljednjih mjesec dana živjeli su u paklu. Žive oni u paklu već godinama ali neću o tome. Da li će se izvući? Prošli je tjedan imao osam jedinica a na kraju školske godine morao bi imati dvije. Ako ispravi onih šest roditelji će otvoriti šampanjac i kupiti dečkiću ajfon deset. Auto neće jer još nema petnaest.
Sve bi bilo mnogo lakše da se dječica ne drogiraju osvježivačima prostora. To ih zna uznemiriti. Osvježivače prostora mogu kupiti u svakom smartšopu. Zašto u svim našim gradovima postoje smartšopovi gdje dječica bez ikakvih problema mogu kupiti drogu koja direktno prži mozak? Zato jer živimo u državi kojoj trebaju samo ljudi čiji je mozak bistar jednako koliko i mozak lignje na žaru.

Moderni roditelji su za razliku od roditelja moje generacije…moderni. Otkako su mame iz sebe izbacile bebu koja je danas čudovište u petnestoj netko joj je govorio da je meso njenog mesa osoba koja ima svoje potrebe i pravo na slobodu. Majka, zato što je rodila, nema nikakve potrebe osim one da brine o svome mladunčetu. Pravo na slobodu steći će kad joj mladunče razvali glavu bocom žuje.

Kako djeca moderne generacije razgovaraju sa mamama? Sa tatama ne razgovaraju jer očeva ili nema, ili ih razgovor sa klipanom koga se boje ne zanima, ili su jači od klipana pa klipana razgovor sa ocem ne zanima. \”Stara, gladan sam.\” \”Stara, nemoj me jebat!\” \”Stara ne pizdi!\” \”Stara, kako ti to misliš, što ću sa sto kuna, jebote?\” \”Napušen sam, i? Napušen sam, pa?\” \”Imam pet kolaca, neću se upisati u gimnaziju, ti si završila gimnaziju, koji kurac oćeš, oćeš da ti uvalim medalju na sisu?\” \”Dereš se jer si frustrirana, da naletiš na dobar kurac bila bi bolje volje.\” \”Ti si rekla da moram biti doma u tri, ja sam došao u pet…Šuti kad ja govorim! Došao sam u pet, što ćeš sada, pljusnut me? Hahahaha, to bi zaista volio vidit. To bi volio vidit, jebote.\”

Pretjerujem? Citiram, dragi moji. Cenzuriram, preciznije. Mojim prijateljicama maloljetni sinovi svakoga dana nude kurac na pušenje, kradu im lovu iz novčanika, udaraju ih rukama i nogama, pljuju, psuju. Psihogice kojima ih sirotice prijavljuju uvijek su na strani \”dječice\” kojima je \”teško\” i s kojima živčana mama mora imati \”strpljenja\”. Oni su \”ljudska bića koja treba poštovati\”. Kad takva djeca popizde, ono baš popizde, pa krenu nožem na mamu jer nema tristo kuna onda se dijete pošalje nekamo na \”terapiju\” gdje nauči kako kontrolirati bijes dok ti mama ne isplati tristo kuna.

Koliko je za stanje u kome se nalaze naša djeca kriva \”država\” a koliko roditelji? \”Država\”, ma što to bilo, šalje i djeci i roditeljima istu poruku. U Hrvatskoj od svoga rada ne možeš preživjeti i kad imaš tri fakulteta. Hrvatskom vladaju kriminalci uz pomoć političara i crkve. Roditelji radeći poput stoke mjesečno, kad uopće dobiju plaću, mogu zaraditi četiri tisuće kuna. Dečku i curi treba skupi telefon, markirane krpice, lude tenisice, provod i droga. Naravno da su djeca frustrirana. Mnogi od njihovih vršnjaka već u sedamnaestoj džipom ubijaju djecu na zebri a oni nemaju deset kuna za galaxy kojim se možeš ubiti bar na pola sata.

Kako pomoći majci koja doma ima Zlo u pubertetu? Svaka mamo morala bi znati da je ono što je rodila ne voli. Ta djeca mrze svoje nesnalažljive roditelje, majke posebno. Očeve na neki način poštuju jer su od njih digli ruke. Kad bi mame mogle stegnuti srce i po istom principu po kome djeca razgovaraju s njima  razgovarati sa svojom djecom bolje bi se osjećale.

Možda. Kad imaš u Hrvatskoj dijete u pubertetu i živiš s njim pod istim krovom nosiš glavu u torbi. Nikad ne znaš da li će ti dok spavaš zabiti nož u grlo jer si sakrila sto kuna tako dobro da ih on ili ona ne mogu naći iako su okrenuli stan naopako. Zato hrvatske mame moraju birati, ili oni ili one. Ili živi gad a mrtva mama ili mrtvi gad a živa mama.

Ubijmo djecu našu ako nam je život mio!


51 Comments

 1. samomama
 2. Dušana Petrov
  • Mr bob
  • majkajeglagol
 3. Ich
 4. Ich
  • xyx
   • xyx
   • Ich
   • Miki Maus
 5. Ich
 6. charapa
 7. Danica Panić
 8. Danica Panić
 9. Milomir
  • IVANA
  • Petar Pan
 10. IVANA
  • Jelena
 11. veteran
 12. Ich
 13. Slavka
 14. Ich
  • Miki Maus
 15. zana
 16. Sinisa
 17. miloš škrbović
 18. oblak
  • xyx
  • Ich
 19. Dario
  • xyx
   • Miki Maus
 20. Dario
 21. Tony Junge
  • xyx
 22. Mimi-Mini
  • Miki Maus
 23. Ich
 24. Looping
 25. Tony Junge
 26. ju_di_ta
 27. Melita
  • Ich
 28. Novosadjanka
 29. EzekielBluff
 30. Zvonko Horvat
 31. LASTA