Kad Dalmatincu mutiš jaja

Hrvatska je definitivno hipersenzibilna kad je riječ o njenim građanima u nevolji. Tako su se ovoga petka u Splitu kresali cura i momak. U jednom trenutku, totalno neočekivano i bez ikakve najave, rasprsnuo se kondom. Isuse i Marijo!

\"Kondom\"
Cura se u pratnji prijateljice, dečko je zaspao, oni uvijek zaspu pet minuta \”poslije\”, uputila prema Hitnom ginekološkom prijamu KBC-a Split. Tamo joj je dežurni liječnik koji se bavi hitnoćama, inače ne bi radio na Hitnom prijamu, trebao dati tabletu \”day after\”. Nju ponekad, samo ponekad, neki zovu i tableta \”dan poslije\”. S pravom se ta tableta rijetko zove \”dan poslije\” jer \”day after\” ipak zvuči hitnije.

Za neznalice ili ljude mojih godina treba objasniti da tableta \”day after\” ubija spermiće dan poslije tako da nema šanse da se devet mjeseci after rodi neko hrvatsko siroče.

Umjesto da curu turbo ugroženog zdravlja dočeka ekipa za deratizaciju, spermiji su danas u Hrvatskoj opasniji od štakora, sirotica je zajedno sa prijateljicom naletjela na vješticu maskiranu u doktoricu. Zla baba koja radi na Hitnom prijamu pucanje kondoma petkom uvečer nije doživjela kao hitan slučaj?!

Smije li se neodgovornoj liječnici oprostiti zločin? Nikako! Ne u ovoj seksualno i ginekološki osvještenoj zemlji. Cura se obratila medijima. S pravom. Nije ona sirotica kriva što joj dečko ima alatku dva broja veću od standarda. Uostalom, Dalmatinci su upravo po tome poznati. Kad ih magarac negdje na livadi ugleda gole samo se posramljeno pokrije magarećim ušima. A svi znamo što se magarcu među nogama klati.

Elem, trenutno u KBC-u Split vlada opsadno stanje. Tko je kriv? Tko odgovoran? Zašto Hitni ginekološki prijam KBC-a Split ne drži skladište tableta \”day after\” kad se zna da se KBC Split nalazi u Splitu? Tisuću pitanja, ni jedan suvisli odgovor.

Da li će netko odgovarati za ovaj zločin? Tome se nadamo, na tome inzistiramo čak i mi koji odavno nemamo problema sa pucanjem kondoma ni srijedom ni petkom. To nikako ne znači da smo bešćutni i da ne suosjećamo sa potrebitima i ugroženima.

Raduje me da će pomoćnica ravnatelja KBC-a Split od svih, te kobne noći dežurnih, ginekologa zatražiti pismeno izvješće gdje su bili i što su radili kad se desetak minuta \”after\” cura ukazala na kapiji njihove ustanove.

To, hvala bogu, nije sve. Zločinci će morati pismeno očitovanje poslati Ministarstvu zdravlja. I to ne day after nego odmah. Naravno da bi ministar zbog ove najnovije afere u njegovom resoru morao dati ostavku. Kako trenutno stvari stoje to će se i dogoditi.

Opće je poznato da su naši mediji i naši građani i naši ministri turbo osjetljivi samo na pizdarije.


Posted

in

by

Comments

22 responses to “Kad Dalmatincu mutiš jaja”

 1. ana Avatar
  ana

  Vedra moja Vedrana naj si jača

 2. niko Avatar
  niko

  after all, hitno uposliti specijaliste dojebnike na prijemu!

 3. Lejla,Beograd Avatar

  ha,ha,ha,,
  Carica si ti,stara moja !!!

 4. MariLu Avatar
  MariLu

  Hahahaha, nije to ništa tako strašno. Ima i strašnijih stvari, naime, u mom gradu radi doktorica ginekologije, koja je inače časna sestra, kod nje nema trte mrte, ona uopče ne piše recepte za bilo kakvu kontacepciju, i ne daj Bože da bi trudnica željela abortus.

 5. Dubravko Sambol Avatar
  Dubravko Sambol

  Bijeda, tuga i jad hrvatskog zdravstva, zar je moguće da takva gadura od bogomoljke radi kao ginekolog. Nitko iz te bolnice mi ne može objektivno dokazati da nisu upoznati s načinom rada te babetine, ali koga to briga, svatko gleda svoja posla pa makar i netko na hitnom prijemu i umre. Ovo je banalni slučaj jedne jadne i ne educirane cure i tog dečka kojemu tata i mama nemaju love za pravu 😛 veličinu kondoma (kurtona), a tko zna da li je siromak uopće educiran kako se to upotrebljava. I tko je krivac, babetina doktorica sigurno, ali i ta djeca koja se upuštaju u seks o kojem znaju malo ili ništa. +Sve je to tipično Hrvatski mentalni sklop.

  1. Bimba Avatar
   Bimba

   Cijena kondoma neovisno o veličini je ista, razlikuje se samo pakiranje od 3, 6 ili više komada i oni “posebni” sa okusima i dodatcima. 😀
   A siromah je sigurno educiran jer se to uči u osnovnoj školi već 30 godina neovisno o ovom novom režimu “zdravstvenog odgoja” 😀
   Čudno je samo kako to ta djeca o seksu znaju malo ili ništa…. Mislim da je tu praksa u pitanju.. 😛
   A da kondom može puknut, može 😀

 6. Verica Avatar
  Verica

  …. još se smejem na ono o Dalmatincu, magarcu i magarećim ušima 🙂

 7. Emina Avatar
  Emina

  Hahahahahahaha znaci strava i uzas 😀

 8. Rahela Avatar
  Rahela

  Gospodjo Vedrana ,vi ste jedna dama….sa velikim D

 9. mihailo Avatar
  mihailo

  dali su te tablete slatke

 10. Tony Junge Avatar
  Tony Junge

  HRVATSKA JEDINA MARI za spas jednog diteta, pa smo svi placali da bi postali humaniji, kad uplatimo ljecenje u Ameriku. KAKVO ljecenje?- to nas ne zanima- naravno. Ne pitamo sada u vezi diteta… sada je nova akcija- ZA NAS “LJUDI”;—- ZATRAZICEMO SMRTNU KAZNU ZA CITAV HRV. MED. PERSONAL !!! PA DO MINISTRA, STO NISU TU KOZNU TORBU JOS PUNO SPERME GNOJA I ZARAZE… SPASILI OD TRUDNOCE! zivila Hrvatska

 11. Zbunjeni Avatar
  Zbunjeni

  Pa to nije nikakav problem, Ako rodi, neka to dijete nosi dotičnoj doktorici, pa neka ga ona onda ljulja. Čuj to da neko krši humanitarni zavjet ljekara i ne pomogne onom kome je nužna pomoć. Pa kako da se zabavlja naša omladina kad nemaju posla a novaca tek tu i tamo od penzije roditelja. Pa zna se šta je sirotinjska zabava, a nedolični ljekari u nočnim smjenama u hitnoj, odbijaju pomoći. Kao da njima nikad nije padao mrak na oći, a i ovi odvratni kineski kondomi!

 12. Kira Avatar
  Kira

  A što je sa proizvođačem kondoma? To pitanje nitko nije pokrenuo. Da li je napravljen u Kini ili je možda, netko, tko zna, istog namjerno probušio. Gledali smo film Svečenikova djeca, radi li se možda o sprezi više aktera na relaciji bolnica – ljekarna-crkva?? Kako god, potpuno mi je jasno u kakvoj je frci to dijete. E, a što je za to vrijeme radio dečko?

 13. prolaznik Avatar
  prolaznik

  Svatko tko želi bijele plombe na zubima neka slobodno kaže zubaru da račun pošalje mjesno nadležnoj nadbiskupiji – ukoliko zubar iskaže protimbu treba ga prijaviti vjersko-ćudorednom redarstvu jer bogohulno je žvakati hostiju sa amalgamskim plombama.

 14. Tony Junge Avatar
  Tony Junge

  KO SE NECE DIVITI SRBOHRVATIMA??- PA POGLEDAJTE KOMENTARE; – CJELOKUPNA MISAO I MOZAK SU USMJERENI NA RAZMISLJANJU ZASTO JE PUKAO KONDOM– TAKO DO GROBA-TO JE SVE PRONADJTE MI NORMALNOG COVJEKA

 15. Libero Avatar
  Libero

  Licno ne vjerujem da je doslo do pucanja kondoma, jer ti materijali su danas jako cvrsti. Ja prije vjerujem da se kondom mozda pregrijao i progorio usljed prevelike brzine. Tu je moj savjet da kada osjetite da guma smrdi onda treba da smanjite brzinu.

 16. vojislav Avatar
  vojislav

  ahahahhaha ih libe dih draga vedranela:):)

 17. Zika Avatar
  Zika

  Da li je doticni kondom pukao ili je spao?

 18. Kira Avatar
  Kira

  Ma moš’ mislit’ pametne glavice. Pa sve je šala čovječe i zajebancija. I što ti to znači SRBOHRVATI, Koja je to skupina ljudi? Odakle je to izvađeno? Čiji je kondom morao puknuti pa da počastiš ljude svojim komentarima?

 19. Nikica Avatar
  Nikica

  Volim citasti vase clanke i obicno se slazem s Vama. Stovise, proctiala sam sve vase objavljene knjige i jako mi se svidjaju a prica u kojoj kritizirate i relativizirate danasnji pogled na ljubav sa opisom u kojem je seks poput makijata..dakle, uzitak bez uzbudjenja je upravo genijalna…svima sam je preporucila. Unatoc tome, ova me je kolumna razocarala. Zasto? Pa zato sto mi nije prihvatljivo da se lijecnici ponasaju onako kako se ponijela doticna ginekologica. Cura je dosla po pilulu a dobila je prodiku. Mislim da drzavne bolnice ne bi smjele tolerirati ginekologe sa takvim stavom. Osobno sam se vise puta susrela upravo s ginekologicama i ginekolozima ciji je stav prema pacijenticama bio krajnje ponizavajuci. Kao studentica sam bila na pregledu kod doktorice kojoj je bilo najvaznije da mi prije pregleda obrazlozi kako pregledom nece ostetiti moju nevinost (bilo mi je 19 godina i njuf mi je bio totalno nebitan, jednostavno nisam jos bila naletjela na muskarca vrijednog truda). Kasnije kad sam se udala pa i do danas (sada imam 39 godina) ginekolozi me na redovnim pregledima uporno nagovaraju kako trebam roditi. Kad kazem da nisam sigurna da zelim dijete i da imam druge prioritete u zivotu, zele me poslati psihologu?! jer kao udana sam i nisam normalna jer nisam rodila…..nevjerojatno je kako je i danas prisutna svijest da je zenina utroba drustveno vlasnistvo….a kad to propagiraju lijecnici i jos k tome zene, to mi je stvarno blesavo…

  1. Miki Maus Avatar
   Miki Maus

   @Nikice,
   Izvini, nisam mogao odoleti, a da ne komenterišem. Malo si kontradiktorna. Sa jedne strane, osuđuješ seks kao čisto fizički akt bez zadovoljstva. A, sa druge strane, se ljutiš kada ti ginekolozi kažu da ta ” stvar” služi i u druge svrhe – rađanje djece.
   Mladi i zdravi roditelji koji namerno nemaju djecu liče mi na karijeriste i hedoniste koji nisu spremni da se “žrtvuju za bilo koga”.
   Tek kada ostarite shvatićete koliko ste u krivu. Ništa na svetu nema lepše od dečjeg osmeha zahvalnosti za onu pažnje koju mu poklonite!
   Deca su ukras sveta – reče jedan pesnik.
   Čudna je ljudska vrsta. jedni koji ne mogu da imaju decu trude se na sve načine da postanu roditelji. Drugi, pak, koji mogu da ih imaju često ih ubijaju nerođenu. To ne radi ni jedna životinjska vrsta.
   Muka mi je od priče da je životni standard uzrok rađanja malog broja dece u Lepoj vašoj i Jadno našoj!
   Pa ako bi to bilo tačno, tada bi natalitet bio mnogostruko veći u Švedsko nego u Indiji ili Albaniji. A, upravo je suprotno!
   Kažu:” Dobar izgovor – zlata vredi!”
   E gore pomenuti izgovor – blata vredi!
   Nikice, izvini još jedno, ali bila mi je najboja namera. Nije za tebe još kasno!

 20. manuel emanuel Avatar

  “A svi znamo šta se magarcu među nogama kalati”

  Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka”