Josipović bez banane

Koliko odjeća čini čovjeka? Da li bi zaista, kako to preporučuju jedne dnevne novine, pod hitno trebalo \”redizajnirati\” predsjednika Josipovića i gospođu Josipović? On, navodno, ne djeluje nimalo reprezentativno. Nosi hlače od odijela a preko njih razdrljenu košulju kratkih rukava koja mu nimalo ne skriva trbuh.

 Gospođa Josipović svoje tijelo stalno uvlači u staromodne kostime, frizura joj je prekratka, a pod hitno bi, to misli jedna od hrvatskih modnih mačaka, trebala staviti \”parcijalne trepavice\”. Pitaj boga što to je. Gospodin predsjednik ni svojoj kosi ne poklanja dovoljno pažnje, umjesto da je posebnim gelom učini trendi \”sijedom\” ostavlja je bez gela pa mu kosa djeluje \”bijelo\”. 

 Da par Josipović napravi generalku osvjetlao bi obraz zemlje Hrvatske koja bi tako izgledala oku prihvatljivije. Koliko ta teza drži vodu? Ne tako davno gospodin Sanader, bivši diler porno sličica, i njegova supruga, profesorica Sanader, odnosili su se prema svojim dlakama i tijelu baš onako kako to danas hrvatski modni mačci i mačke zahtjevaju od Josipovića.

Sanaderove su dlake na glavi bile gelirane i podšišavane, vjerojatno svakodnevno. A satovi…Pedeset tisuća eura komad. Odijela brioni, košulje ručni rad sa diskretnim IS na džepiću, svilene kravate, skupe cipele…Da se sa Josipovića skine sva odjeća koju nosi na sebi, zimi, Crveni križ za nju vjerojatno ne bi dobio dvije tisuće kuna.

  Kostimići gospođe Josipović neusporedivi su sa raskošnim kompletima u koje svoje ogromno tijelo umata gospođa Sanader. I još je nosila torbu od sto i pedeset tisuća kuna. Pa ipak, nikome na svijetu ne pada na pamet da našu zemlju, hvala bogu, sudi samo po izgledu tog turbo šminkerskog i lopovskog para.

 Jahta, viletina u Zagrebu, maslinik, stanovi u Americi, što sve nema  poznati hrvatski dvojac pa ipak ih svi doživljavaju kao dvoje hohštaplera koji su iz opanaka uskočili u ukradenu cipelu.

Hrvatski modni kreatori misle da bi Josipovići trebali biti dotjeraniji jer bi im se moglo dogoditi da moraju u službeni posjet primiti Sarkozyja i Bruni. Sarkozy je skockani kepec a ona je svjetska modna ikona. Kako će na aerodromu izgledati njih četvero ako se Josipović u posljedni čas ne odluči za onaj gel a gospođa Josipović za novu torbu?

 Naš predsjednik u odijelu od sto kuna, njegova žena u kostimiću \”iz nekih prošlih vremena\” a pokraj nje Bruni vitka poput šibe, izliftana, na njenom golom tijelu samo dior, ispod diora namreškane bradavice. Ima li gospođa Josipović u tom dvoboju na vrhu bilo kakve šanse da na sebe skrene pažnju svjetskih medija koji će pratiti susret ?

Nema. Na našu veliku radost. Nama imponira žena kojoj je adut pamet a ne smrznute bradavice i \”parcijalne trepavice\”. Ni od predsjednika Josipovića ne očekujemo da, poput Sarkozyja, nosi visoke pete ili da, ne daj bože, u hlače uvuče bananu i tako pokaže Bruni da i on konja za trku ima. 

 Ne, ne slažem se da bi naš predsjednički par trebao obilaziti salone za uljepšavanje i pokrasti zemlju da bi se mogao uvući u vile i skupe krpe. Neka budu ono što jesu, slika i prilika zemlje koju su opljačkale spodobe opsjednute satovima, jahtama, gelovima i umjetnim dlakama.

I još bi me nešto jako radovalo. Htjela bih da Josipović nikad, nikad i baš nikad ne pozove u goste Sarkozyja i njegovu lutku. Čovjek koji progoni Rome je zločinac. I nije manje zločinac zato jer nosi dobro odijelo. Kao što Josipović nije manje čovjek zato jer mu dlake na glavi ne strše pod trendi kutom.

7 Comments

  1. Jasminka Falnoga 20.08.2010
  2. prolaznik 20.08.2010
  3. Fahko-Jelah 20.08.2010
  4. Domina Dorić 20.08.2010
  5. lunasole 25.08.2010
  6. svjetlana kovačević 27.08.2010
  7. Loredana 30.08.2010