Glupa kokoš Divjak

Žene se u Hrvatskoj zlostavljaju čitave godine, mlati ih se, siluje, ubija, ponižava na milijun načina. Osmi mart je ipak dan kada se građanke Hrvatske tuca na posebno maštovit način.

Ne pada mi na pamet citirati Premijera koji je nešto frfljao na temu žena u Hrvatskoj, gospođu Predsjednicu još manje. Oni su danas bili jednako tupi kao i u ostale dane.

Hrvatskim političarima i političarkama pamet nikad nije bila jača strana, da jest možda bi nam bilo bolje, ali mene njihova zastrašujuća glupost uvijek ispočetka iznenadi.

Danas se, tko zna čime izazvana, oglasila ministrica Divjak kojoj u opisu poslova i radnih zadataka piše da bi trebala brinuti o školstvu. Sudeći po stanju u kakvom se naše školstvo nalazi ministrica o njemu ne brine jer je očito baš za to plaćena.

Drugo joj ne mogu oprostiti. Jutros je čitala poruke koje joj stižu od Marka, Janka, Tome i Franje. Citirala je svoje \”zlostavljače\”, mediji su snimili ministricu kako užasnuta, tužna, pretužna i zgrožena pati dok u kamere izgovara da ju je Marko nazvao \”glupom kokoši\”, ostali su joj napisali nešto drugo.

Izmrcvarena Divjak misli da je baš Osmi mart pravi dan kad treba objaviti uvrede koje stižu na njezin mail i svakako naglasiti da ni jedna žena to nije zaslužila i da se to ubuduće više ne bi smjelo događati.

Da sam vjernica, zavapila bih:\”U ime Oca i Sina i Duha Svetoga!\” Ministrica, dobro i predobro plaćeno nešto bez spola, nešto što ima status, moć, lovu, ogromna službena kola, šofere, tjelohranitelje, dnevnice i tisuću drugih beneficija usuđuje se sebe na Dan žena proglasiti Žrtvom. Zato jer joj je netko napisao da je \”glupa kokoš\”. Moraš zaista biti narcisoidan k\’o glupi kurac da bi ti tako nešto moglo pasti na pamet.

Ne razumijem i nikad neću razumjeti zašto naši političari nemaju savjetnike za medije. Stalno na ekranima gledamo njihove kretenske njuške iz kojih izbacuju pizdarije.

Jebote! Netko je gospođi napisao da je glupa kokoš. U čemu je problem? Ima li uopće problema? Ima. Mislim da bi svaka kokoš koja drži do sebe popizdila kad bi joj netko rekao da je Marko ili Janko uspoređuju sa onom Divjak.

\”Ja Divjak\”, rekla bi kokoš. \”I to na Osmi mart? Nadam se da će uskoro u Hrvatskoj zauvijek prestati ovo grubo vrijeđanje i zlostavljanje nas kokošiju.

Ako se to nastavi pozvat ćemo Jutarnji list, Net.hr, Večernji, HRT, Glas koncila, Šprajca i Bujanca i reći im: \’Javite onoj Divjak da nas više ne spominje. Nismo slične. Mi nesemo jaja, ona sere.\’ \”