Dragovoljci nisu pederi !

Ljudi u onom šatoru u Zagrebu u Savskoj koji se već mjesecima pate i prosvjeduju i po kiši i po ledu i po suncu i po snijegu i bez dozvole danas su dobili strašnu šamarčinu.

Ajmo redom. Jedno petsto dragovoljaca Domovinskoga rata već mjesecima šatoruje jer oće različita ljudska prava. Smjenu nekoliko ministara, smjenu premijera, smjenu svega što nije hrvatsko a trenutno vlada Hrvatskom samo zato jer su za tu zločinačku organizaciju glasali četnici.

Naravno da skupina od petsto što ranjenih, što invalida, što komada u punoj snazi, nije dobila dozvolu da šatoruje. Zašto bi od mrskih im Jugoslavena tražila blagoslov?

Mnogi građani i građanke ovoga što se zove Hrvatska ogorčeni su na šatoraše jer mogu raditi što ih volja dok ostali moraju plaćati teve. Slučaj moje pokojne mame. Toga kobnoga dana pogledala je kroz špijunku. Žena je bila slijepa ali je očekivala poštara i talijansku penziju. Čovjek u pravilu vidi ono što želi vidjeti pa je \”poštara\” pustila u kuću.

Provalnik joj je rekao da su \”oni\” \”rengenom\” kroz zid zgrade snimili njezin televizor i da mora platiti pretplatu. Uzalud je moja majka vrištala da je slijepa i da nema televizor. Uzalud. Moja je osamdesetpetogodišnja majka pravomoćno osuđena na višemjesečni \”rad za opće dobro\”. Umrla je s osjećajem da umire jer nije poštovala zakone jedine joj Domovine. Već sam rekla da nije imala televizor?

Hvala bogu, našim se dragovoljcima živo jebe za hrvatske zakone. Sigurna sam da u onom šatoru ne plaćaju ni teve pretplatu iako gledaju Haerte jer su na njoj u svim vijestima, Dnevnicima, Otvorenima, Zatvorenima, Hrvatskama danas, Hrvatskama uživo i umrtvo i utvrdo i umeko i u gusto i u ritko… Neka su, zaslužili su. I mi smo.

Ne bi mene uznemiravalo što hrvatska policija štiti šatoraše od uznemiravanja nemirnih divljaka da ih ministar policije Ranko Ostojić nije uvrijedio. Koji šok?! Još se tresem! Na pitanje zašto policija štiti šatoraše rekao je da je policija \”sa značajnim snagama osiguravala i neki drugi skup.\” Mislio je na Gay prade, Bog mu duši oprostio. I još je naglasio:\”Tako će biti i ubuduće i branit ćemo demokraciju i pravo na prosvjed.\”

U katoličkoj Hrvatskoj izjednačavati dragovoljce Domovinskoga rata, njih uspoređivati sa pederčinama?! Ako taj Ostojić nije normalan hitno ga treba smijeniti, ako je peder, što je vjerojatnije, hitno ga treba umlatiti.

U Hrvatskoj se demokracija i pravo na prosvjed brani tako da baš svatko ima pravo razapeti šator gdje mu se digne a policija će ga, dok bude badave gledao Dnevnik, čuvati i još će mu dati kućni broj za šator? U ime Oca i Sina i Duha Svetoga?! Hrvatska je na rubu ponora. Haerte to još nije objavila ali konkurencija jest.

Svi hrvatski pederi krenut će sutra prema Zagrebu, na Trgu bana Jelačića razapet će šator u duginim bojama a mala djeca će moći gledati kako dečko dečku, danju, bože me sačuvaj, stavlja hrvatski jezik u hrvatska usta. Kako će, oj hrvatska mati, odgovoriti na pitanje svoga čeda što će hrvatski dečko hrvatskom dečku staviti u usta noću? Oj, hrvatska mati, nemoj tugovati? Kako hrvatska mati na ovo neće tugovati? Neka mi Ostojić odgovori na to pitanje.

Smrt hrvatskoj demokraciji! Smrt hrvatskom pravu na prosvjed! Smrt Ostojiću pederu!

foto: Greg Jordan


Posted

in

by

Comments

33 responses to “Dragovoljci nisu pederi !”

 1. Milorad Avatar
  Milorad

  Ha ha ha ha ha ha ha ha…

  1. kara marko Avatar

   To to to je to.:..mi smo miljama daleko od demokracije, a kad se još ponetko od nas usudi BILO ŠTO reći (napisati ) pod punim imenom, prezimenom i nadimkom …,to će značiti da smo se oslobodili , da smo krenuli od prvog koraka ! Bravo Vedrana !

 2. obogaćeni uranijum Avatar
  obogaćeni uranijum

  Jasno je da prosvjed “šatoraša” (kako ih Vedrana naziva), više nema socijalne zahtjeve nego isključivo političke. Vrhunac je da odrednica “branitelji” uđe u Ustav RH!! Ako država Hrvatska popusti pred tom opasnom ucjenom biće to slom i kraj demokratije.

  1. obogaćeni uranijum Avatar
   obogaćeni uranijum

   **umjesto “branitelji” – dragovoljci.

 3. Ich Avatar
  Ich

  Gej prajd(GAY PRIDE)je goli Q…za ovu paradu…
  Istina,nisu DRAGOVOLJCI gejevi,pa da ih se može tako lako rastjerati!
  Oni su puno PONOSNIJI i ZAŠTIĆENIJI-
  BOGOM I BATINOM!
  Spas vide u KARAMARKU koji ih drzi na PIJEDESTALU UGROŽENE SKUPINE,A NACIONALNOG PONOSA!
  Oni imaju pravo KAD GOD IM SE DIGNE,DICI CIJELU ZEMLJU NA NOGE i svima skinuti gace!…
  I,boli ih KURAC za druge ugrožene skupine…
  Jer-ONI SU SVOJA PRAVA KRVAVO STEKLI…
  DOSLOVNO!
  DANAS NIŠTA NIJE KRV…SVE JE VODA!
  osim domovinske KRVI!
  TO OCITO NIJE KRV POJEDINACA-
  nego CIJELE ZEMLJE…
  A,IZA ZEMLJE:
  PAR POJEDINACA…kojima NISTA NIJE SVETO,pa tako ni PROLIVENA KRV!

 4. Bimbo Avatar
  Bimbo

  Vedrana, Branitelji imaju samo dva zahtjeva:
  http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/135803-branitelji-iznijeli-zahtjeve-evo-sto-tocno-traze.html
  Nemojte izmišljati budalaštine i pretjerivati, istina je ipak temelj svake razumne diskusije.
  Pred Bijelom kućom, šator postoji mnogo dulje:
  http://www.maxportal.hr/do-kada-ce-trajati-savska-prosvjednicki-sator-pred-bijelom-kucom-postoji-vec-34-godine/

 5. splico Avatar
  splico

  Medju tim satorasima je na desetke okorjelih zlocinaca koji su se proslavili ubijajucui srpsku nejac / tako su se neki hvalili /..to sto oni zele da cijela hrvatska bude ustaska i ko to ne prihvati on je Srbin / A 60 % hrvata nisu hrvati /..e pa satorasi ili cirkusanti…pogledajte se izmedju sebe pa vidite koliko Srba sjedi tu mednu vama , koliko zlocinaca , koliko madjara , nijemaca talijana / i sta osta..nista golo govno…to ste vi satorsjka bagro..nikada od postenih hrvata necete napraviti usrane ustase…

  1. George Avatar
   George

   B R A V O!!!

  2. Ivan G.Kovacic Avatar
   Ivan G.Kovacic

   Bravo Splico! Neki Johnson je pre vise od 200 godina rekao da je patriotizam (taj koji spominjes) poslednje utociste nitkova.

   1. Ich Avatar
    Ich

    To nije tako…
    To OVISI TKO KAZE!
    Patriotozam je SAMO LJUBAV prema ljudima i zemlji u kojoj zivis…
    Ako NE VOLIS ljude i zemlju u kojoj zivis-
    To je onda stvarno utociste za nitkove-
    kako kazes;))

 6. Bobby Fankhauser Avatar
  Bobby Fankhauser

  BRANITELJI:- I JA SAM BIO MEDJU NJIMA-90,91… TO SU OD REDA UBICE, MNOGI KRIMINALCI, PUSTENI IZ ZATVORA OD TUDMANA SU POSTALI GENERALI I POLITICARI… VLADAT CE JOS 50 GOD.NEMA MEDJU NJIMA NI JEDNOG COVIKA, SVI SU NELJUD- UBICE, BRANITELJI OD SRECE, MIRA I LJUBAVI, KAO I ONI KOJI SU IH BIRALI

 7. Imaš Pravo Splićo 100% Avatar
  Imaš Pravo Splićo 100%

  iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 8. jezikoslov Avatar
  jezikoslov

  na hrvatskom se kaze “satorira” a ne ‘satorise’

  1. xyx Avatar
   xyx

   A jeli se na hrvatskom kaže kućanica ili domačica.?Jeli se na hrvatskom kaže 2 OD 4 ili 2 PO četiri???…

 9. Stevo Avatar
  Stevo

  bla,bla…dosadila si vise…stalno pilas po jednom te istom….hrvati ustase,popovi pedofili,muskarci djubrad,amerikanci stoka imperijalisticka,rusi i srbi dobri neki ljudi,jugoslavija zakon,tito heroj,jevreji kurvini sinovi….eto iscrpih tvoj opus…daj se malo skuliraj i napisi nesto nepredvidivo i dobro….

 10. ivanka Avatar
  ivanka

  Bravo SPLICO!

 11. jezikoslov Avatar
  jezikoslov

  nakon procitanih svih 30? zahtjeva imam primjedbu: ako je ‘dragovoljac’ onda treba biti i ‘dragovoljica’. sukladno jednakopravnim zakonima EU o raznospolovilnim kao i istospolovilnim ? molim, postirati zene kao i muskarce

  1. jezikoslavica iz SA Avatar
   jezikoslavica iz SA

   Izvini, ni tvoj prijedlog nije sukladan… “Dragovoljica” bi bio deminutiv, a svi dobro znamo da kad žene drage volje idu u vojnike… s tim se nije šalit!
   Šnalu na stranu, predlažem “dragovoljk(inj)a”?

 12. Ich Avatar
  Ich

  sLAVICA iz SA:))
  JezikoSLAVICA definitivno;))
  Uvijek DOBRI KOMENTARI,ako smijem primjetiti…
  Šatro jezikoslovlje na NIVOU-uvijek gramiticki ispravno…
  Šatro,ŽARGON,SLENG…i jos kojekakvi izričaji oblikovani u ZANIMLJIVU CJELINU koja daje kvalitet jezikoSLAVICINOG komentara-da razbije MONOTONIJU pukog POLITICKOG NABRAJANJA ‘od godine te i te…bilo to i to’…
  Bas taman…
  Rijetki imaju tako OSEBUJNE komentare,
  vise-manje to su NABRAJANJA o suhoparnim cinjenicama…
  sLAVICA je definitivno PREPOZNATLJIVA u ovom MORU jednih-te-istih nabrajanja…
  He:))

  1. slavica iz SA Avatar
   slavica iz SA

   Moja Ich, šta da ti na to kažem. Ako te put nanese u Rajvosa – od mene ti je 10 u 1/2. Budeš li u međuvremenu nešto slično ponovila, može i 15 u cijeli sa kajmakom (luk se podrazumijeva) + tufahija i obilazak mjesta s kojeg je mlađahni Gavro puc’o… Pa ti vidi!
   He. 🙂

  2. mahotinemaho Avatar
   mahotinemaho

   Ich, super si to uočila … i napisala. Ti, opet, na svoj osebujan način. Ja ću to ovako:

   Malo ko ovdje je tako pismen kao slavica iz SA. No na stranu gramatička korektnost, iz njenih komentara izbijaju jasne predodžbe. Ona slika riječima. Slavica iz SA ima sposobnost da dočarava.

   Samo jedan primjer … njen komentar na Vedranin post – Otvoreno pismo gospođi Željki Markić:

   “Kad god vidim tu ženu, kao da gledam insert iz nekog filma Davida Lyncha: izaziva u meni gotovo nepodnošljivu jezu. Ta njena kontrolirana mimika, potvrdno klimanje glavom u znak neodobravanja (?), dobro uštiman „dražesni” osmijeh, te obrve…
   Da nije tako dosljedno rigidna, sumnjam da bi mi bila baš toliko odbojna, priznajem!“

   Željka Markić je, kad god sam je gledao, i u meni izazivala baš takva osjećanja – nelagodnu jezu i odbojnost, ali toga nisam bio svjestan sve dok nisam pročitao ovaj komentar.

   Treba znati to u sebi prepoznati … pa još tako opisati.

   Ne znam čime se slavica iz SA u životu bavi, ali je sigurno da ima talenat spisateljice. Usuđujem se pomisliti da bi mogla, ako bi htjela, postati majstor (kratke forme?) poput Vedrane.

   Ako, kojim slučajem, već piše, e onda smo na putu da je raskrinkamo 🙂

   1. Ich Avatar
    Ich

    Dejvid Linč jeza;))
    On je toliko ‘genijalan’ da je JEZOVIT:))
    A,cesto ljudi vole potvrditi svoju SUPERGENIJALNOST pa gledaju njegove filmove pretvarajuci se da kontaju ono sa cim ih DEJVID LINČUJE;))
    SLAVICE ni ja ne volim LYNCHa,tj.LINČOVANJE…;))
    Tolika genijalnost je ipak PRETJERANA i neshvatljiva…samim time…HVATA ME JEZA,dobro kazes…

    Iako si to vec odavno rekla,kako kaze
    MAHOTINEMAHO(koji ti maše,pozdravljajuci tvoj prijasnji OSVRT na VEDRANIN TEXT od prije:))

   2. Miki Maus Avatar
    Miki Maus

    Slažem se u tvojoj oceni, potpuno, samo da ne ispadne da se udvaramo!

    1. mahotinemaho Avatar
     mahotinemaho

     Šta? Ost’o ti âh na ćevape? Deset-u-pola-s-lukom bi bilo taman da te želja mine. Ostaje ti dilema – Željo ili Hodžić? Ili srednja rješenja – kod Mrkve, Petica …?

     Što se mene tiče, ja sam uvijek birao pljesku. Ali samo onu iz Sporta (preko puta Sebilja). Onu što su tramvajdžije svraćale da je pokupe kada okreću zadnji krug. Eh, davno je to bilo. Takve više nema. Ni Sport se više ne zove tako.

    2. Ich Avatar
     Ich

     Nema do ćevapa…
     a,moze i pljeska,ali obavezno sa LUKOM;))
     PLJESKA sa lukom i MERAK uz kafu…
     Covjeku vise nista ne treba!
     To je ono cega nema NIĐE NA SVITU;))
     BALKAN u tri zalogaja-svi se okupe bez dileme…
     Barem meni dosta;))
     Čim nestane MEZE svi počnu pricati bezveze…
     Al’,sva sreca pa postoji ZABAVNA MUZIKA-
     Otkad sam provarila SEVE,na sve sam imuna!
     A,svi veseli;))
     U slobodno vrijeme piči ROK-to je ŠLAG NA TORTI!
     I,samo za SPECIJALNE PRIGODE(istomisljenika;))
     Respektiram RAZIČITE GLAZBENE UKUSE…
     (Mp3 čepiči za uši su uvijek tu negdje:))

   3. slavica iz SA Avatar
    slavica iz SA

    E, gdje smo ono stali? 😉
    Nažalost, nisam ta. Rijetki su sretnici koji svoj talenat pretvaraju u hobi, a hobi u posao. Ako su za to još i pošteno plaćeni, njihovoj sreći nema kraja. Da se ne zamajavamo, svi ostali, mi koji radimo više zbog potrebe nego iz čistog zadovoljstva, klasični smo šljakeri.
    Dakle, nema se tu šta raskrinkavati! Nije da se ja ne bih mogla nositi sa tvojom pogrešnom pretpostavkom, ali bi mi bilo užasno neugodno ako bi nekome ko zaista posjeduje spisateljski talenat, ni krivom-ni dužnom, u zabludi, pripisao ovo moje rekreativno piskaranje. Nejse, kako bih te poštedjela nagađanja, evo, sama ću priznat:
    Posao kojim se bavim ostavlja mi veoma malo prostora za kreativnost. Iako nisam „dragovoljkinja“, nekoliko puta mjesečno izalazim na megdan. Poželjno je da u tim situacijama što bolje procijenim snagu i predvidim strategiju suprotstavljene mi strane, te zauzmem najbolju moguću kotu sa koje ću rafalati… Napravim li pogrešnu procjenu, il’ ne zapucam dovoljno žestoko – to bi moglo debelo koštati Krčmu za koju delam. Kad nisam na takvom zadatku, posao mi je prilično šabloniziran pa ga, bez grižnje savjesti, mogu odrađivati lijevom rukom, dok desnicom mlataram po tastaturi i Vedraninoj avliji. Kako silno želim “umrijeti bez stresa”, đe’š adekvatnije mjesto za inkognitasto pametovanje, istresanje i, mea culpa!* —> lajanje. Najgore što bi mi se ovdje moglo desiti je da mi Slaven izbriše komentar, al’ to bih već nekako preživjela. 😉
    Nego, sve hoću da ti kažem, al’ nešto mi se ne da (kako se gnušam izjava koje bi se mogle doimati sladunjavo, nepoznatu mi je osobu puno lakše pokakiti nego pohvaliti): Prije nekoliko mjeseci, ponukana jednim komentarom na ovom blogu, iskopah neke stare komentare iz 2012. god. (Dokon pop i jariće krsti!:-)) Samo da znaš da sam na tebe i Gorana (ali i onu studenticu iz BG) jako ponosna. Sve u 16 navijah za vas. Istina, sa zakašnjenjem od 2-3 godine! 🙁 Na stranu to što niste položili oružje pred beskrupuloznim neprijateljem :-), nego sam zadivljena činjenicom da se ni u jednom trenutku niste srozali… I sve to uz solidnu primjesu humora, tako tipičnu za benevolentne Bosance.
    Ja nisam takva, nažalost. Kad se dobro zagovna na terenu, svjesno pribjegavam transferu: iskačem iz svog dominantno bosanskog identiteta, iz podruma vadim „Uzi“ i ulijećem u svoj tzv. rezervni (id)entitet. Eto, sve sam priznala. 🙂

    *Miki, ako si slučajno pomislio da moje pokajanje ima veze sa onom psovkom upućnom Glasu Razuma – u pravu si. Molim te, kad ga sretneš, prenesi mu…

    1. mahotinemaho Avatar
     mahotinemaho

     Eh, nisam imao vremena prije.

     Sa zebnjom počeo … i sve mi rastao adrenalin dok sam čitao. Prvo autoritativno: “E, gdje smo ono stali?“, onda: “… izlazim na megdan“, te: “… uzimam uzi …“, pa: “… zapucam žestoko“. Ali na kraju … olakšanje! 🙂 Dobro smo prošli, dobro smo prošli. Mogla nas je obojicu* … žik.

     Moram priznati da mi godi to što me „nepoznata“** osoba, koju cijenim, pohvali (pored ostalih), a ne pokaki 🙂 . I to na temelju minulog rada***. Za upornost i za stav (” … ni u jednom trenutku se niste srozali.”). Ko bi rekao da to pametovanje inkognito i nakon dvije tri godine može da pobudi nečije interesovanje, a kamoli da se neko toliko unese da navija sve u 16. I bude ponosan na svoj tim****. Kako vjerujem da nisi jedina, izgleda da sve što se uradi u dobroj namjeri ipak dobije neku trajnu vrijednost. Tako, ne samo Vedranini postovi nego i mnogi komentari.

     Da, vidim, klasični šljaker. Kakav sam i sam (ono od čega živim, kilometrima je daleko od mojih hobija, i samo u rijetkim prilikama pričinjava mi zadovoljstvo). Ipak, moja ocjena da tvoje pisanje (i stav, naravno) vrijedi, i dalje stoji. Tim prije što su to i drugi uočili. Neki su to i rekli (Ich, … Miki), a uvjeren sam da isto misle mnogi od onih koji ovakve blogove samo čitaju … i šute. I, … ti to radiš s lakoćom!

     ———————————
     * Drugi je Miki Maus. Lijepo je što si mu uputila ispriku. Ja sve hoću da vjerujem da je Miki u biti dobronamjeran, ali da često pođe od pogrešnih uvjerenja, odnosno da ponekad, budući frustriran, pretjera sa aktiviranjem stanovitih odbrambenih mehanizama.

     ** Čitajući pisca, može se desiti i da ga ne upoznaš. Kao osobu. No, čitajući nečije komentarisanje na blogu, osobu vremenom i te kako upoznaš. Tako da mi se čini da ja tebe dobro poznajem. Kao što i ja tebi nisam neznanac.

     *** Mimi je, u više navrata, redovito javljanje na blogu okarakterisala kao rad. Suprotstavljaući se onima koji dođu samo jednom dvaput … prospu svoju žuč, ubrizgaju otrov … i nestanu. U pravu je. Moraš uložiti određeni napor (ne samo u pisanje nego u promišljanje koje mu prethodi) da bi bio vjerodostojan … i da bi, vremenom, ostao dosljedan. Moraš, ako ti je stalo da barem mrvu na nekog utječeš. Za opće dobro. Što po meni i jeste smisao komentarisanja / komuniciranja na ovakvom blogu.

     **** Ovdje moram dodati i Moniku. Možda nije baš bila aktivna u dijelu koji si iskopala.

 13. slavica iz SA Avatar
  slavica iz SA

  Vidi njega što se razMaho! A taman sam bila zaboravila na Markićku. Trenutno me Kolinda sporadično sablažnjava, iako na posve drugačiji način…
  Kako skitam, čitam i piskaram isključivo u toku radnog vremena, koje je upravo isteklo, tek sutra ću se detaljnije očitovati… :)))

 14. SRBin Svetosavac Avatar
  SRBin Svetosavac

  Dok se Hrvati medjusobno svadjaju oko beznacajni stvari isto kao SRBi u danasnjem prosirenom beogradskom Pasaluku, zivot tece svojim tokom i odnosi sa sobom ljude i njihove sulude ideje koje su savremene samo na Balkanu!

  Hrvatska je “drzava” samo na papiru, kao i sve druge jugoslavenske drzave koje su morale kroz krv i oganj da se razjedinjuju dok se cijeli svijet sada ujedinjuje. To je napravila hrvatska “pamet”. Ona je oduvjek vjerno sluzila rimskom Papi, a sada odano i golabalnim interseima tajnih vladara iz senke koji zele kroz Novi svjetski poredak od Slavena da naprave sebi poslusne robove!

  Hrvatice i Hrvati zaslepljeni svojim “domoljubljem” sami su pozurili da stave sebi robski jaram na vrat, i zatim sebe da vezu robskim lancima za duhovno trulu Zapadnu Evropu, u kojoj se sve sto je do juce bila svetinja mnogih pravih Hrvata, u ime progresa i kulture proglasava zastarelim, staromodnim i nepotrebnim!

  Nema nista gore za bilo koji narod vec pogrsan izbor za daljni zivot. Hrvati su dobrovoljno izabrali svojom slobodnom voljom da budu sa pederima u Novoj Evropi koja nezna za Boga, istinu Hristovu i pravdu Boziju. Zato ja kao SRBin nemam pravo da “braci” Hrvatima uskracujem njihov pederski zivotni izbor!

  Hrvatska je oduvjek bila turisticka zemlja, u kojoj dolaze topla braca i sestre sa raznih strana svijeta. Zato se sada se u Hrvatskoj najvise prodaje pojas nevinosti ali ne za zene i njihove moderno obrijane pice, vec za muskarce i njihove probusene zadnjice. Jadni Hrvati. Oni se snalze danas kako najbolje znaju i umiju, i pojasevima za nevinost svojih zadnjica oni pokusavaju da sacuvaju najvrednije sto imaju. Svoju nevinost, na koju su oko bacili prosveceni sinovi Zapadne Evrope!

  Oduvjek su Hrvati trazili slobodu, a sloboda ljude kojih sve manje ima u hrvatskom drustvu. Zato ce izvojevanu slobodu Hrvati skupo da plate zadnjicama svojim!

  1. Ich Avatar
   Ich

   Sve je to inace tako…
   SAMO PRIKAZ NA PAPIRU;))
   SVE JE ISTO,A NISTA NIJE…
   IGRA RIJECI,ZAPISANA NA PAPIRU-
   ako ima DRŽAVNI PEČAT…onda je to ZAPEČAĆENA ISTINA,he:)))
   Pa…
   POLITIKA JE TAKVA-
   UDARA PEČAT i POTPIS AKTUALNE VLADE…
   SPROVODI SVOJU ISTINU zapisanu NA PAPIRU;))
   Steta sto NE POSTOJE PAPIRNATI VOJNICI…
   I,AVIONČIĆI koje mogu OTRGNUTI ili izrezati ŠKARAMA-
   ako udare DRŽAVNI PEČAT na papir-
   mogu biti VJERODOSTOJNI LETAČI sto napadaju;))
   ALI JEBI GA!
   ONI TRAZE DA IM ZAPIS NA PAPIRU VJERODOSTOJNO nabavi PRAVI METAL,KOST I KOŽU…
   a,SVE PO PROPISU I DRZAVNIM DOKUMENTIMA,PAPIRIMA I PEČATOM-
   ZAISTA…
   POLITICKA R.I.J.E.C IMA TOLIKU MOC da JEDAN PAPIR VRIJEDI za TISUCU LJUDSKIH KOSTIJU I KOŽE…?
   KOLIKO JE TO VJERODOSTOJNO?!
   Mislim:
   Tko to kaze?
   CIJE SU TO RIJECI?
   Rijeci NARODA,ili VLASTI?
   Ljudi cesto BRKAJU VLAST sa NARODOM…
   CESTO SE CIJELI NAROD NEPOTREBNO OKRIVLJUJE samo zbog VLADARA…
   treba shvatiti POLITIKU…
   POLITICKE ODLUKE NISU PITANJE NARODA…
   NEGO VLASTI!
   (a,onda se opet BESPOTREBNO KRIVI NAROD,jer se kaze da su ONI IZABRALI VLAST…
   NIJE NAROD IZABRAO VLAST-
   nego je M.O.R.A BIRATI!…
   to je NAMETNUTA VLAST-od cije god da strane proizlazi…)

 15. Ich Avatar
  Ich

  Politika uvijek nadje nacin da VJERODOSTOJNO PRIBAVI ono sto joj treba:
  Kad treba VOJNIKE-
  onda samo udje u DOKUMENTE I PAPIRE sa popisom IMENA…
  tamo postoji LISTA:
  od A do Ž…
  Kako?
  Tako sto je OSPOSOBILA LJUDE da RADE;))
  Super je STVAR kad svima mozes PLATITI…
  tj.
  OMOGUCITI POSAO-
  da radi ZA CIJENU…
  Kad treba BOMBU-
  takodjer ima STRUCNE LJUDE koji SAMO RADE SVOJ POSAO;))
  dakle…
  OCITO SVATKO IMA SVOJU CIJENU-
  a,kad NEKOM DAS POSAO I ISPLATIS PLACU za koju je ZASLUŽAN-
  onda si OTPLATIO SVOJA PRAVA I VJERODOSTOJNOST-
  I JOS IMAS SVE DOKUMENTE I PAPIRE sa PEČATOM…
  Eto…
  ČISTI PAPIRI,ČIST RAČUN-
  I DUGA LJUBAV:)))
  A,LJUDI CE PRIMITI SVOJU PLAĆU-SVI REDOM…

 16. albina Avatar
  albina

  Bravo IVANKA!

 17. slavica iz SA Avatar
  slavica iz SA

  Ajme, čovječe, kako ti znaš dobro secirati (komentare)! Nema mi druge nego da ti pokušam uzvratiti istom mjerom. 🙂
  „I to na temelju minulog rada”. „Minulog rada” ! Super mi je ovo!

  Skroz si u pravu glede aktiviranja odbrambenih mehanizama. Mislim da smo svi, manje-više, tome skloni. Upravo sam na to sam mislila kad sam spomenula onaj svoj „transfer“ i „Uzi“…

  “…Moraš, ako ti je stalo da barem mrvu na nekog utječeš“. Pravo da ti velim, u tom pogledu nimalo nisam optimistična. Nebrojeno puta se zapitah zašto uopšte čitam komentare*.
  Još češće se pitam zašto, ponekad, teško odolijevam stavovima koji mi već u startu ubijaju i najmanju nadu da bi se tu moglo nešto konstruktivno naštemati… „Prepiska“ je čista avantura, nikad ne znaš koliko neugodan ishod može biti. Dakle, ako zanemarim one razloge koji su pretežno subjektivne prirode, mislim da najčešće repliciram iz vrlo prizemnih pobuda – iz inata. Ne mogu tek tako dozvoliti da mi pred očima fakturišu „opservacije“ bez pokrića. Neka i moj odgovor virtualno levitira – makar ga nikad niko ne pročitao.

  Previše gledamo u retrovizor. Ubismo se gledajući u retrovizor! Tačno je, oni koji na iste vješaju krstove/križeve/tespihe…, u nadi da će ih to spasiti prilikom vožnje, po difoltu slabije vide. Vide samo ono što žele vidjeti. A ko će spasiti nas od takvih vozača, pitanje je.

  * Prvo, raspon komenta(to)ra na Vedraninom blogu je neviđen: od onih koji, i to mrtvi ozbiljni, osuđuju Vedranu jer je ohrabrila svog unuka u ideji da strijelom gađa skotnu mačku…, do onih koji ti izbijaju dah. Doslovno! U napozitivnijem smislu riječi.
  Drugo, ja svim komentatorima vjerujem. Bez izuzetka. Ništa ih ne obavezuje da budu politički (ili na bilo koji drugi način) korektni… Izbacuju ljudi iz sebe čistu istinu. Kad lik napiše da mu je žao što u Vukovaru i Srebrenici nije pobijeno više ljudi, vjerujem mu. Kad neko napiše da je morao otići na ratište, ali da nije ubijao civile, vjerujem mu. Kad neko kaže da mu je žao, vjerujem mu. Bezrezervno. Vjerujem im neuporedivo više nego ljudima sa kojima sam ponekad primorana sjediti za istim hastalom…
  Pa ne čitaj! 🙂

  Ah, kako Moniku da zaboravim! Ona je dala poseban pečat, nema sumnje. Dalo bi se tu navesti još par ljudi, al’ se ne usuđujem, bojim se da bih mogla zabunom ubaciti kakvog uljeza. :o)

  Pozdrav Kapitenu! 🙂