Dečki bez kurca

Mi žene stalno zapomažemo kako smo obespravljene, posebno u politici. Otkad imamo ovo što se zove Hrvatska nikad nije u Saboru sjedilo manje žena. Mužjaci iz SDP-a, HDZ-a i onih trećih strogo paze da se u saborske fotelje ne uvali previše bića bez jaja. Jaja su simbol snage, pameti, čvrstine i još nekih kvaliteta koje mi ovog trena ne padaju na pamet. Uostalom, ne kaže se bez veze za uspješnu, hrabru beskompromisnu ženu da \”ima muda\”.

Koliko to drži vodu? Pametnu i hrabru ženu definirati kao nositeljicu \”muda\” jednako je mudro kao i pametnog i hrabrog muškarca definirati kako \”mudonju\”. Što o ljudskom biću govori par obješenih, čvrstih, dlakavih ili ćelavih jaja? Stručnjaci još nikad nisu dokazali vezu između jaja i pameti.

Diskusije na tu temu su besmislene jer je svaka od nas u životu vidjela nositelja krasnih jaja koji su bili glupi ko kurac i nositelja obješenih jaja koji su bili sasvim drugačiji. A što je sa sisama? Može li se njima definirati muškarca? Ne znam koji bi se muškarac razveselio kad bi mu netko rekao da je \”sisat\” i \”pravo žensko\” jer nam je svima jasno da je biti \”pravo žensko\” uvreda u svakom kontekstu osim kad govorimo o \”normalnom\” seksu i kad govorimo o ženama. Muškarac koji je \”pravo žensko\”, kraće, \”pičkica\”, ni u kom kontekstu nije prihvatljiv i nikad ne može biti \”pravo muško\”, o \”mudonji\” da se ne govori.

Vratit ću se na žene u našoj politici koje su imale i imaju \”muda\”. Prva mi na pamet pada, ne znam zašto, Ljilja Vokić. Ušla je u hrvatsku povijest kad je kao ministrica izjavila da uvijek ustaje kad u prostoriju stupi muškarac. Vesna Pusić koja nas je dvadesetak godina davila svojom \”pameću\” bila je poznata kao žestoka borkinja za pravdu, istinu i poštenje, a predavanja je naciji uvijek držala okružena svojim kolegama iz stranke, u pravilu mužjacima kriminalcima. Imali smo i premijerku. Jadranku Kosor upamtila sam kao nešto što je uselilo u srpski stan u kome su živjela dva dječaka. Bezdušno su deložirana da bi naša premijerka mogla odgajati sina u većem prostoru. Jedan od dječaka je kasnije skočio sa nebodera. Gospođa Kosor smrt tuđeg djeteta nikad nije dovodila u vezu sa sobom više koju je dobila za svoje dijete. Za to je stvarno trebalo imati \”muda\”.

O gospođama koje trenutno sjede u EU parlamentu ne treba govoriti. Sjede tamo za nekoliko tisuća eura mjesečno, kokodaču rijetko, kad kokodaknu onda se založe, jedine, da žene ne smiju imati jednaku plaću za isti rad kao i muškarci. Treba li išta reći o Kolindi koja se najviše popela na hrvatskoj političkoj ljestvici? Svaki njezin nastup je uvreda za svaku ženu i za svakog muškarca i za svako dijete koje je završilo peti razred osmogodišnje škole sa dobrim uspjehom. Žena je jednostavno, da li je to već netko rekao, glupa ko kurac. I tu se ništa ne može. I tu se ništa neće moći do idućih izbora kad će opet biti izabrana jer je glupa ko kurac.

A sad o gospođi koja me inspirirala da se uopće dohvatim ove preglupe teme koja bi se mogla zvati Uspješne žene u hrvatskoj politici. Nadahnula me Mirela Holy. Žena je osnovala stranku \”Orah\”, borila se za ekologiju, poštenje u politici, slala nam je poruku da \”ima muda\”. A onda… Odjebaše je glasači. Došli su neki novi klinci. Gospođa se nije mogla \”onako muški\” pomiriti s porazom nego je napisala knjigu u kojoj je rekla \”sve\” o \”svakome\” od svojih kolega.

Nama koji o njezinim kolegama političarima i političarka ne znamo ništa netko je trebao reći istinu. Naši političari razvaljuju nos kokainom, naše političarke nose križ oko vrata i jebu se sa oženjenim muškarcima, jedna se \”sudbena vještica, ženturača od formata\” vratila kući sa službenog puta pa doma zatekla muža koji je \”pustio majmunčića sa lanca\” da bi ga uvalio \”dječarcu\”. Tko je \”sudbena vještica\”, tko je \”pustio majmunčića s lanca\”, tko razvaljuje nos kokainom, koje se političarke jebu sa oženjenim muškarcima…

\”Jajata\” alapača Holy na ta je pitanje izjavila za Gloriju: \”Kao prvo, ne želim nikoga direktno prozivati i povrijediti te riskirati da moj izdavač ili ja završimo na sudu. Drugo, otkako predajem studentima na veleučilištu VERN, shvatila sam da ljudi više cijene kad sami mogu donositi zaključke nego da im se sve servira na pladnju.\” Blago studentima VERN-a.

U hrvatskoj politici ima 20% \”žena\”. Ima ih 100% previše.