Crni Bush

Priznajem, nikad nisam vjerovala da je Obamino crnilo znak kvalitete ni da će on, samo zato jer je crnac, promijeniti svijet. Živimo, za sada, u bijelom svijetu,  crnac može biti samo momak koji će naivčinama zamračiti pogled. I bi tako.

 Ljudi diljem svijeta vjerovali su kako će taj mladi čovjek široka osmijeha ostvariti sve ono što je obećavao. Bolji život za siromašne i obespravljene, prekid američke agresije diljem svijeta,\” we can do it\”, urlao je na svakom skupu razdraganih Amera. Danas oni koji su mislili kako boja kože čini čovjeka vide što to \”mi možemo učiniti.\”

 Rat u Afganistanu nije prestao, tamo samo ginu neki drugi dečki. I Hrvati. \”Terorizam\” i danas ima  muslimansko lice a Obama je živi dokaz prastare teze da uvijek može gore. Busha je mrzio civilizirani svijet zbog njegovog sirovog nastupa, gluposti, primitivizma i potrebe da u svakom trenutku svoje vladavine  pokaže tko je gazda.

 Naravno da ni Bush ni Obama ne \”vladaju\” Amerikom i svijetom, mračni momci koji vuku konce ostaju nam nepoznati, ali pristojan čovjek današnjice ipak bi morao osjetiti potrebu da frontmenu svjetskog novog poretka postavi neka elementarna pitanja.

 Primjerice, koliko neki diktaror mora biti opak da bi mu NATO bez objašnjenja pobio unuke? Obama ne osjeća ni najmanju potrebu da objasni svijetu, njegov prethodnik je to činio, zašto Libiju treba razoriti a libijsku djecu pobiti?

Bush je govorio da su Ameri ušli u Afganistan jer su Afganistanci ugrožavali ženska prava, Irak su sravnili sa zemljom jer je imao \”tajno nuklearno oružje\”, želim reći, Obamin prethodnik jest bio lažljivac ali je ipak pred svijetom glumio borca za ljudska prava, demokraciju i mir.

 Obama nije ni minimalno, lažno pristojan. NATO je pobio Gadafijevog sina i njegovo troje djece  a nikome od zločinaca ne pada na pamet da objasne svoj zločin. To bi nas moralo zabrinuti. Ako se danas više ne poštuje ni lažna forma što nas tek sutra čeka?

 Živimo u prestrašnom vremenu koje će biti sve gore i gore. Djeca će nam provesti život robujući da bi mogla preživjeti i ubijajući djecu u zemljama koje imaju naftu. A crni ili bijeli Obama će nam se kesiti sa ekrana siguran da meta napada nikad neće biti njegova djeca i unuci. Nažalost.

 Ovih dana se Obama ruga Donaldu Trumpu koji želi postati novi američki predsjednik. Govori  kako bi Trump, da pobjedi na sljedećim izborima, Bijelu kuću pretvorio u kockarnicu. Iz njegovih usta u božje uši. Mnogo bi bilo bolje da ta zloglasna kuća postane kockarnica nego da ostane klaonica.


Posted

in

by

Comments

12 responses to “Crni Bush”

 1. Budimir Novaković Avatar
  Budimir Novaković

  Vedrana ,
  Da li ste ikada videli ili čuli lava kako ikome objašnjava zašto je ubio impalu?
  Mislim da grešite!
  Dobri i uvek široko nasmejani čika obama (najidealnij promoter neke paste za zube) dobitnik je Nobelove nagrade za mir!
  On nije pobio Gadafijevog sina i njegovo troje dece – sticajem okolnosti ONI SU KOLATERALNA ŠTETA (sorry)… kao što su to bili (na jučerašnji dan) putnici CIVILI u autobusu, u vozu, na mostu, kao sto je to bila mala Milica na noši… jebiga, rat je rat, a u ratu se gine.
  Borba za demo(n)kratiju TRAŽI žrtve i NEMA cenu ! 🙁

  p.s. Za svaki slučaj! Moje pisanije je ironično !

 2. Miloš Avatar
  Miloš

  Mene to ne čudi, Vedrana, Ne čudi me ta vrsta moralnog pada, tzv. moralnog pada u javnom životu. Evo i razloga: ukoliko najviše nobelovih nagrada za ekonomiju ide u zemlju koja seje smrt u Iraku i Afganistanu, koja svoju ekonomiju zasniva na otimačini nafte, gasa, zlata i dijamanata onda ne možemo očekivati ništa drugo. A onda te iste zemlje tretiramo kao uzore…

 3. Bratislav Avatar
  Bratislav

  …neki dan razgovaram sa prijateljima: u svim filmovima, serijama, emisijama u USA, svejedno da li je lep ili ružan povod čuje se “Oh, my God!”… kad se dobije poklon, za vreme sexa, posle nesreće… više se u Americi pominje Bog nego u Vatikanu!!!!… (i na novcu piše “u Boga verujemo)?!?!… i nigde više ANTIHRISTA nego u USA administraciji!!!… Božja zapovest je “NE UBIJ!”… nigde nisam video da postoji nastavak “sem ako…” (…sem ako je __________ – upisati po želji: Avganistanac, Iračanin, Hrvat, Srbin, crnac, žutać, crvenokožac, Musliman, Katolik, Budista, dete, baba, deda…)… da nije tragično, bilo bi samo žalosno…

 4. gordana Avatar
  gordana

  Obozavam Vas (bez zadnjh namjera) ! 🙂
  Nadam se da ce bar vremenske nepogode uticati na promjene Americke imperije zla. Tako ce nase ruke ostati ciste kao sto su i do sada bile ! Nisam zla ,ali me zlo (njihovo) navodi na takvo razmisljanje !

 5. Nevenka Garagic Avatar

  Crn, beo, Nobelovac, lazljivac, glumac, sta god…americki predsednik je niko i nista, samo figurica politike koja se ne menja nikada. Promenice oni svet svakako, pa menjaju ga vec godinama po svojim arsinima i svojim potrebama…teroristi odgajaju teroriste…zar lopovi ne vicu “drz`te lopova”?

 6. Dragana Mijailovic Avatar

  Draga Vedrana ! Toliko ste mnogo rekli i na zalost imate 1000 posto pravo..kao sto rece jednom Orijana falaci da su potrebne ujedinjene snage razuma mislim da su akutno potrebne…

 7. B Rendic Avatar
  B Rendic

  Pretpostavljam da ovaj text u hrvatskoj di ste svi bjelci zvuci u redu, ali sa moje tocke gledista to je cista rasna diskriminacija … mogla je ona to sve napisati bez da kostantno spominje boju Obamine koze….Reci poput Crnac, crno, crnilo …. mi previse dere usi.
  Nitko tu na zapadu nije Mislio da ce Obama promjeniti svjet sto je crn , ljepota je bila u tome da se svjet promjenio toliko da ne diskriminira i odabere za predsjednika covjeka koji nije bjel.
  Niti je njegov slogan bio “we can do it” , bio je “ Yes We can”…
  Kao sto je ovaj detalj netocan tako su i ostali … Ne znam odakle Vedrana dobija svoje informacije ali bi joj preporucio da si bolje nastima antenu… jer ovakvi komentari mogu samo ubjediti one neobrazovane i neinformirane .
  sramota da na you tube , pod svakom nasom pjesmom ima jedan milion psovki i nacionalnih komentara …
  sto ce ti reci (Imamo mi dosta da cistimo u svojoj kuci)

 8. miroslav Avatar
  miroslav

  nikome sveca nije gorela do zore,samo sto nam je svima noc duga.pozdrav.

 9. Marija Avatar
  Marija

  Svaka cast!! Imam isto misljenje. Amerikanci i Obama slave, a niko ne spominje troje poginule dece, bez obzira cija su i gde su. Sramotno! Lazni moral, i cista medijska manipulacija.

 10. Budimir Novaković Avatar
  Budimir Novaković

  Pa to im je i bio cilj… ODVLAČENJE PAŽNJE… afera Levinski i bombardovanje Srbije… da li ste gledali film ”Wag the dog” (kod nas je preveden kao ”Mahanje psećeg repa”). Taj film je snimljen 1998 godine… godinu dana pre agresije NATO alijanse na Srbiju… neverovatno je koliko sličnosti ima u tom filmu vezano za na navedenu agresiju…

 11. nije bitno Avatar
  nije bitno

  Potpuno se slazem s komentarom B. Rendic.
  Ote mi rijec iz usta, iz pera.

 12. Agneza Vujkov Avatar
  Agneza Vujkov

  Slogan mu je bio “YES, WE CAN” potpuno drugacije znacenje od “YES, WE CAN DO IT”