Čitaj Matoša!

Danas je za Hrvatsku najzad osvanuo Veliki Dan. Pred sud će biti izveden najveći zločinac u hrvatskoj povijesti i bivši vođa zločinačke organizacije kojoj će se također suditi.  Ta će Organizacija, nakon pravomoćne presude, morati platiti kaznu za sve što je učinila Hrvatskoj. Neki veliju da će to biti možda i milijun kuna.

 Sanadera ćemo možda vidjeti nakon dugo vremena. Oni koji znaju kažu da šepa, da je mršav i da zato ima velike uši. Ako bude pravde, a bit će je, najveći zločinac u hrvatskoj povijesti dobit će možda i deset godina robije. I  još će mu se, možda, oteti pljačkom stečena imovina: sve tri kuće, jahta \”Malo vitra\”, kune, slike, satovi, ženine torbice…

Hrvatskom će narodu, nakon pravomoćne presude, šakice biti pune dlakica. Novinari će danas, poput bijesnih pasa vući šepavog Sanadera za velike uši istim žarom kojim su mu pušili dok su mu uši bile manje. Novinari neće danas, kad svi k\’o jedan moraju o Sanaderu pisati isto, riječ reći o tome da ne primaju plaću, da su na minimalcu, da ih je opljačkao Sanaderov pajdaš.

 Taj gospodin neće odležati ni godinu dana  jer je sudu rekao da više nije Sanaderov pajdaš. \”Kajem se, časni sude, ako što treba, tu sam, gospodo\”. Elem, nakon poštenog suđenja Sanaderu i Zločinačkoj organizaciji Hrvatskoj će se ukazati ružoprsta zora u obliku: Čačića, Jakovčića, Kaina, Pusićke… Iduće će četiri godine Hrvatskom samo sveci marširati.

 Ne, nije istina da se Matoš u grobu okreće. Davno je on skužio i Sanadera i HDZ i lopine koje će nas za koji mjesec s vrećom i toljagom iza ugla čekati. Ne vjerujete?

O, ta uska varoš, o ti uski ljudi,
O, taj puk, što dnevno veći slijepac biva
O, te šuplje glave, o te šuplje grudi,
Pa ta svakidašnja glupa perspektiva!

4 Comments

  1. nani 28.10.2011
  2. millica 29.10.2011
  3. Tico Tores 02.11.2011
  4. Riječanin 14.11.2011