Brod luđaka

Priča oko Ukrajine raspliće se na predvidiv način. Rusija tu nekad normalnu, korumpiranu evropsku zemlju pretvara u prah i pepeo iako čitav “civilizirani” svijet šalje Ukrajincima humanitarnu pomoć  u oružju i oružju i oružju…

Ne pomažu ni žestoke “mjere”. Zabranjen je Čajkovski, ali nigdje ne piše o efektima od tog. Nedavno je umro moj prijatelj. Od korone. Korone više u Hrvatskoj nema pa neka ovo ostane među nama. Htio je da mu se na grobu tri puta svira Sinatrin My Way. “Želim pokazati onom gadu iz Kremlja da sam na strani demokracije”, hroptao mi je u uhu dok ga je napuštala duša. Škrta udovica nije mu ispunila posljednju želju. Našla je jeftinog trubača. Na Trsatu mu je otpuhao  skraćenu verziju “Karoca gre”. Željko, neka ti je laka američka zemlja.

Uporno sebi postavljam isto pitanje. Koliko je bilo koji narod odgovoran za ono što mu se dešava? Da se napravi anketa među nekoliko milijuna ukrajinskih izbjeglica je li im draža ova “sloboda” ili bi se, da mogu, vratili “na staro”, što bi odgovorili? Nitko ih ništa nije pitao prije rata, neće ni sada. Robovi. Topovsko meso. Ljudska bića koja će za koji mjesec zemlje koje su ih primile u krilo svoje tretirati kao otrovni otpad. Veliki se igraju s patuljcima. Kome to nije jasno?

Plenkoviću nije jasno. On je, slušajući svoje gospodare, Rusima odredio oštre sankcije. Kad sam to pročitala pred oči mi je iskočio video mrava koji se tušira, uređuje i kreće u jeb na slonicu. “Danas ću je pojebati tako da će joj oči iskočiti iz glave”. I popeo se mrav na slonicu i svršio je mrav. “Bože”, pomislio je, “bio sam siguran da slonice glasnije svršavaju. Ili je kurva frigidna?”

Ima mnogo jebača koji su nasrnuli na Rusiju. 

Kanada 

Na čelu Kanade je mužjak kome je, dok je jednom davao intervju, niz lice klizila umjetna obrva. I on ratuje u Ukrajini. Možemo li vjerovati u ozbiljne namjere mužjaka opterećenog brojanjem dlaka u obrvama?

Francuska

Ne vjeruj muškarcu koji sanja da će sutra biti visok metar i devedeset. Ovih se dana fotkao razdrljene košulje i pokazao biračima dlakava prsa. Politički analitičari to tumače njegovom potrebom da privuče mlade birače. Gdje žive njegovi modni mačci? Čak i u Hrvatskoj svaki normalan muškarac  jednom mjesečno odlazi na depilaciju i sa sebe skida dlake s nogu, leđa, prsa, guzice, oko kurca posebno jer im tako izgleda dulji. Naravno da će Macron pobijediti jer je ona ženska s kojom ide u drugi krug trenutno u vezi s Putinom u kakvoj će on biti za koji mjesec.

Britanija

Johnson? Nekad loš sportski novinar danas je onaj koji Zelenskom šalje ogromne količine opakog oružja da bi tako pomogao Ukrajini ulaženje u “demokraciju”. Johnson? To je lik koji svakih devet mjeseci sam sebe fotokopira sa tko zna kojom ženom po redu. To je lik koji je od jednog tamošnjeg lopova tražio da mu “adaptira” leglo na adresi gdje je nekad stanovao Churchill?

Amerika

I vi stalno slušate kako Biden šalje Ukrajini još oružja, još oružja, još oružja…? Biden. To je gospodin koji je na buduću englesku kraljicu Camillu ostavio snažan dojam kad je za vrijeme razgovora s njom prdio dugo i opušteno.

Žena se jedva oporavila. Želio ju je otrovati. A govore da samo Putin truje? Biden.  Zna li Biden tko je Biden? Vidjeli smo ga kako drži govor pa se onda rukuje sa zrakom, smiješi se zraku, razgovara sa zrakom, a onda muku muči kako naći izlaz sa mjesta događanja. Svi američki predsjednici bili su sluge mafije koja im je platila izbore, većina od njih je ipak znala tko im glavu nosi. Trump, vrati se! Sve ti je oprošteno.

Njemačka

Njemačka, američka kolonija već desetljećima, opet želi biti ono što je bila. Zato i ona šalje oružje, zato i ona zaziva rat do istrebljenja Ukrajinaca. Njemačka ima veliko iskustvo kad govorimo o istrebljenju, srećom, njezino je vrijeme isteklo. Smije samo slušati glas svoga gospodara i glumiti kako su joj izrasli novi očnjaci. Nisu. Hitler ovaj put ne stanuje u Njemačkoj.

Zelenski

Još jedan patuljak u filmu užasa i strave. Američki svirač kurcem i svirač kurcu.

Putin

Putin je majušan, ali ima atomsku bombu. Ako na ono što je ostalo od Ukrajine baci neki manji model, gospodari svijeta se zbog toga neće uznemiriti. Igračima koji razaraju Ukrajinu ona nije bitna. Važna im je trgovina oružjem i izbjeglicama.

Mi mali ne odlučujemo ni o čemu. Nas brine kako platiti račune, kredite, lijekove, kruh. Živimo u noćnoj mori. Ipak, nešto možemo učiniti za sebe. Ne čitati portale, ne slušati vijesti. Budimo uz nekoga koga volimo, ljubimo se i grlimo i čekajmo smak svijeta. Bolje u ruci držati čvrstu guzicu ili dobar komad đoke nego mobitel na kome vrišti najnovija lažna brejkingnjuz.