beograd

April u Beogradu

Idući vikend idem u Beograd. Rezervirali smo hotel. Pobjeći ću od terora hrvatskih pobješnjelih katolika.

Moj unuk Krešo povjerio mi je da će mu velečasni za Uskrs pokloniti dva jaja. Svi svjetski mediji stalno pišu kakva jaja katolički popovi turaju djeci u nevine ručice.

Moj sin, njegov otac, šuti. Mama je počašćena. Ja sam zgrožena. Mislila sam svoj užas zaliječiti u Beogradu, u aprilu je najljepši.

Kad…Vidjela sam na njihovim televizijama. Na deset metara od mog hotela demonstracije. N1 prenosi direktno što se dešava. Njihovi novinari su u centru Beograda, ne broje demonstrante.

Pogledala sam Pink. Pink je demonstracije snimao dronom, zapjenušani voditelj mahao je priopćenjem policije, zaboravila sam koliko malo demonstranata je izbrojila policija.

Ma, pomislih, glavno da se demonstrira. Kad bi bar naši ovdje dignuli revoluciju protiv popova jebača bilo bi mi svejedno da li na Trgu bana Jelačića urla sedam tisuća ljudi ili sedamdeset. Jadne hrvatske ritice naše dječice. Nikad Hrvatice i Hrvati neće stati u njihovu obranu.

Što srpska opozicija oće? Zapamtila sam jednog govornika. Čovjek je glumac, ali ulogu nije mogao naučiti napamet, govor je čitao s mobitela. Jebote, koje je ovo vrijeme? Junaci dižu revoluciju čitajući?

Kad sam htjela okrenuti na Pink glumac je skrenuo pogled sa blesimetra i krenuo govoriti iz srca. „Jebat ćemo im majku, najebat ćemo im se majke, jebite im majku, najebite im se majke…“

A ja mislila da je Vučić problem. Srpske majke treba jebati. Koja žena ne bi, kad ovako nešto čuje, bez razmišljanja stala na stranu onih na vlasti.

Okrenula sam Pink. U studiju Šešelj. Što je ovo? Opozicija poziva na kolektivno jebanje majki, srpsku vlast brani četnik? Pa ti biraj. Još kad sam čula da će neki ministri na vlasti štrajkati glađu?! U Beogradu? Neće otići u restoran Vuk na jagnjetinu sa mladim lukom?! Neće jesti ni tufahije, ni orasnice? Koji kreteni.

Nije mi lako. U Hrvatskoj djecojepci. U Srbiji mamojepci i štrajkaši glađu. Ipak, idem u Beograd. Sa sobom vodim unuka Krešimira. Tko spasi jedan život, spasio je cijeli svijet.