Tko je ubio Đinđića?

Čitam po portalima odjeke Frljićeve premijere predstave \”Zoran Đinđić\” u Ateljeu 212. Izazvala je frku jer ni jedna Frljićeva predstava ne može bez frke.

\"Scarface\"
Nisam gledala predstavu ali se sjećam jedne druge Frljićeve \”frkovite\” predstave. Zove se \”Proklet bio izdajica svoje domovine\”. Igrali su je slovenski glumci iz jednog, zaboravila sam kojeg, gledališča na \”Festivalu malih scena\” u Rijeci.

Glumci su bili goli, glumice obučene. Predstava dosadna do pakla. Negdje pred kraj jedan od golaća obrušio se na gospodina \”iz trećeg reda lijevo\”. Pokazao je na njega prstom i urlao što će mu sve raditi jadnom alatkom koja mu je bespomoćno visjela među mršavim nogicama.

Nama gledateljima obraćanje glumca sirotom čovjeku \”u trećem redu\” nije bilo nimalo smiješno, a on je podivljao. Zaurlao je na glumca i rekao mu što će on njemu učiniti.

Spomenuo mu je mater, oca, usta, guzicu, turanje, vađenje, pa opet turanje…I dalje nikome od nas nije bilo smiješno ali je sve sjelo na svoje mjesto.

Glumac je imao zadatak da provocira, žrtva iz gledališta je odreagirala, po mome, onako kako je to režiser zamislio. Jebeš predstavu ako se publika dosađuje dok na pozornici nekoliko glumaca kurcem maše. Pomislila sam kako će Frljić, velemajstor provokacije, biti oduševljen.

Nakon predstave susreli su se glumci, gledatelji i autor predstave da razmijene utiske. Fenomenalan koncept.

I tada nam se dogodio jedan sasvim drugačiji Frljić. On se \”u ime Rijeke i Riječana\” \”ispričao\” glumcu zbog neugodnosti koje je doživio od publike.

Nisam mogla vjerovati svojim ušima. Ej? Tko si ti, Frljiću, da se bilo kome ispričavaš u ime Riječana? Kakve ti veze imaš sa mnom i Rijekom? I kako može biti \”neugodnost\” reakcija gledatelja koji je prozvan da reagira? Zašto je to Frljić učinio? Odakle taj prostakluk i tolika količina drskosti?

Ambiciozni režiser bio je krivo shvaćen pa se, blago rečeno, nadureno i krajnje nepristojno stao ispričavati u moje ime. Bit ću zlobna? Pred neki sam dan gledala njegovu fenomenalnu predstavu \”Mrzim istinu\”, navodno, vjerujem u to, čista biografija, pa mi je Frljićev ispad puno jasniji. Radilo se o najobičnijem nedostatku kućnog odgoja.

Danas čitam neke reakcije na predstavu \”Zoran Đinđić\”.I opet \”provokator\” u punom sjaju. Glumci krvavih ruku bauljaju pozornicom, autor \”sudi\” naručitelju ubojstva, na kraju riganje po srpskoj zastavi koja simbolizira i Srbe i Srbiju, ubojice Zorana Đinđića.

Meni je teza o kolektivnoj krivici oduvijek bila totalno suluda iako velikih zločina nikad nije bilo bez \”kolektiva\”. Ipak ja nekako vjerujem da pojedinci, koliko god bili nevidljivi, vuku konce kolektivnog zločina.

Zapravo, željela sam pisati o nečem sasvim drugom, Frljić mi je samo povod. Predsjednici država i vlada, ma gdje rasli, u Rusiji, Americi, Hrvatskoj, Srbiji, nikad nisu izabrani od naroda.

Na listu ih uvijek stavlja onaj tko ih plaća. Vidimo Obamu. On sigurno nije izabran da bi siromašnim, samohranim crnim majkama olakšao život a stotine tisuća osuđenih crnaca izvukao iz zatvora u kojima čame, mnogi samo zato jer su crni.

Ne, Obama je u službi bijelih kapitalista koji su u njegov prvi izbor uložili dvije milijarde dolara, u drugi će više. Da kojim slučajem Obami padne na pamet da krene u borbu za crna narodna prava istoga bi dana dobio metak u crni potiljak.

Obama to zna, plaćen je da radi to što radi, ubija Iračane, Afganistance, Libijce i sitnu djecu diljem svijeta, ostalo je šminka. Đinđić je glumio u potpuno istom filmu. Ni njega nije izabrao narod.

Mračni likovi poput onih američkih dali su Đinđiću zadatak da za njih odradi posao. Pristao je ali se nije snašao. Pomislio je da nije samo glumac. Da je predsjednik. Da odlučuje. Dobio je metak. Toliko puta viđeno.

Naravno da je pitanje svih pitanja tko je Đinđića izabrao za predsjednika?

Nikad se u povijesti nije otkrio naručilac ubojstva bilo kojeg predsjednika države ili vlade. Logično. Naručitelji su tajni a ubojice sa snajperom lako je zgrabiti za vrat i smiriti \”narod\” koji uvijek vjeruje da pravda pobjeđuje na kraju.

Snajperisti ne znaju naručitelja, da znaju bili bi mrtvi, a sudovi ne čačkaju previše jer su servis onih koji ubijaju svoje predsjednike kad ovi krenu misliti da nisu samo lutke na koncu.

Ima li ovo ikakve veze sa Frljićem? Mislim da ima. Ne držim mnogo do bilo kakvih zastava, za mene su sve one samo krpe ali kad se, makar i u predstavi, zastava izjednačava sa \”kolektivom\”, \”državom\”, u ovom slučaju Srbijom, onda mi se to riganje zaista čini pretjeranim.

Đinđića sigurno nisu ubili građani zemlje koju predstavlja porigana zastava, nije ni onaj koji robija, Đinđić se ubio sam kad je prestao služiti onima koji su ga uvalili u ulogu preveliku za njega.

Kao što je možda i priča o Đinđiću prevelika za Frljića. Tko je ubio Đinđića? A tko je ubio Srbe? A tko je ubio Srbiju?


Posted

in

by

Comments

337 responses to “Tko je ubio Đinđića?”

 1. Verica Avatar
  Verica

  Bravo.

 2. Mia Avatar
  Mia

  Svaka Vam je zlatna, Vedrana

 3. Pacceka Avatar
  Pacceka

  Jeste. To je to.

 4. miljenka jošt Avatar
  miljenka jošt

  MA K VRAGU ,SVE KAJ NAPIŠETE IMA JEBENO SMISLA

 5. Rade Avatar
  Rade

  “A tko je ubio Srbiju?”
  kako samo odvzvanja u glavi…

 6. Nevena Avatar
  Nevena

  Pretacno!To nije predstava Zoran Dindjic ..to se zove Oliver Frljic!Mnoogo se offira decko..pozdrav

 7. flayfinger Avatar
  flayfinger

  I ja se pitam isto gđo.Rudan,a najviše se pitam za ono što niko više ne spominje:
  KO JE UBIO JUGOSLAVIJU??
  I sve Jugoslavene??
  I sve normalne ljude??
  I sve dobro i lijepo što je ta zemlja imala!!
  I na kraju,ko je ubio-istinu??
  To bih volio da znam,a Srbi,Hrvati,Muslimani i ostali će se već snaći,njima ionako sve gore nabrojano nije važno,kao ni-istina!!!

 8. OBPISL Avatar
  OBPISL

  Ponekad se zetovi umetnu na tasta.

 9. filmadzija Avatar
  filmadzija

  Vedrana,
  …divljenje…

 10. Bane Jevtic Avatar
  Bane Jevtic

  Poštovana Vedrana, sretosmo se pre nekoliko večeri upravo u Vašoj Rijeci nakon predstave “Elijahova stolica”, na Festivalu malih scena.
  Ne stigosmo da razmenimo utiske – Vaše o predstavi, moje o prvom putu u Rijeci i divnom festivalu.
  Pogledao sam juče Frljićevu predstavu/performans. Ne dopada mi se. Mislim da je sve to jedna velika generalizacija,
  banalna i manipulatorska priča.

  On ima pravo na to. Ja imam pravo da mi se ne svidi. Nemam pravo da to kažem naglas.

  Koga zanima šta Vi mislite o tome, ili ja? Da li nekoga zanima i zašto? Ako da – zašto, ako ne – opet zašto?

  Gromada poštovanja za Vas za sve!

  Veliki pozdrav.

 11. Mićko Avatar
  Mićko

  Kada ja, kao prosečan stanovnik provincije, znam da je Đinđić bio jezuita, kao i većina u vrhu DS.a, a Koštunica mason i da je tu nesloga od prvog dana među tom dvojicom, kako je moguće da političari, koji traže ubice Đinđića ne pomenu ni jednom ništa od ovoga. Drugo: Da studenta filozofije, koji zarađuje dodatni džeparac tucajući babe po nemačkoj, a kasnije i doktoranta nije zajašio BND i ko zna ko još, mene niko ne može ubediti. Oni su ga i progurali do premijera, garant. Prodaja železare u Smederevu je dogovorene sa nemcima. Ko zna pod kakvim pritiskom, preko noći, ta je železara prodata amerima. Negde u isto vreme, Đinđić odlazi na tajna savetovanja kod Ćosića, pod okriljem noći. Cilj, Kosovo i najbolje rešenje za Srbiju.
  U isto vreme premijera otkucava vrh DB-a najmoćnijem kriminalnom klanu na balkanu, ”Zemunskom klanu, koji je pomogao u rušenju prethodne vlasti, da im se sprema hapšenje. Svi pomenuti akteri su smrtno opasni igrači. Kome je prevršilo, vrag bi ga znao, ali je istina da je negde u debelom hladu i da nam se smeje.
  Vedrana, da si u pravu, jesi. Ovo javljanje sam iskoristio da te dopunim, o kakvom žigolo-u si pisala. A i taj Frljić, sumnjam da je časniji. Zalud tupiš zube pričajući o takvima. Da, poenta su ”U senci”, a ovi likovi su scenografija. Članak ti je odličan, kao i obično.

 12. Vesna Avatar
  Vesna

  O sveznajuća gospođo!
  Mora da je teško biti u službi velikih istina koje, s vremena na vreme, milostivo, podelite sa nama. Šta bi jadni puk da mu vi ne otvarate oči svojom veličanstvenom paranojom o američkim zaverama koje su ključ sveg zla. Tako smo zahvalni što znate odgovore na sva pitanja i što nam ih velikodušno povremeno servirate u svojim, sad već , potpunim bljezgarijama od tekstova. Mora da je hrabrost mudrijašiti o stvarima o kojima pojma nemate.
  Frljić je verovatno samo još jedna pretenciozna luda na ovom svetu, baš kao i sami što ste. Ima pravo da to bude, a publika neka sudi. U oba slučaja.
  Nije mi jasno samo što ste se toliko uzbudili zbog njegovog riganja po srbijanskoj zastavi? (Mada će to, sigurno je, biti dobro za prodaju vaših knjižica u Srbiji.) Vi ste se upravo mnogo gore izrigali po ljudima koji su, do danas, bili ubeđeni da su svojedobno izglasali Đinđića. A sad zahvaljujući vama, bednici, saznadoše da nisu. Dobro je da ste im rekli. Zahvalni su i što ste im otkrili ko je ubio Đinđića, a ko nije.
  Neke od njih bi zanimalo i ko je ubio nekadašnju Vedranu Rudan. A možda i ne bi.

 13. Borka Avatar
  Borka

  Veoma mi se dopada tekst ! Bravo ,U pravu ste najbolje se brisu, peru ,ratni zlocini i kolektivne pare ovakvim frustriranm mozgovima ,koji zamenjuju teze !

 14. Miodrag Миодраг 妙谠 Avatar
  Miodrag Миодраг 妙谠

  Kapitalizam je uzasan, eksploatatorski, zao, beskrupulozan, surov.

  Od njega je gori samo komunizam, cak i onaj iskreni, sa kazanom i kozarackim kolom, a da i ne govorim o ovom mafijaskom, laznom, u “mojoj” Kini, u koju sam i prvi put, a narocito sad, drugi put, dosao samo da bih nekako preziveo kroz krizu unistenja EU iznajmljujuci svoje kanadsko drzavljanstvo i zapadne postdiplomske studije univerzitetima u Juznoj Kini (u kojoj je tokom Maove vladavine terora bilo ljudozderstva zbog gladi).

  Osecam se taman kao one francuske guvernante za porodice visokih drzavnih sluzbenika u carskoj Rusiji krajem 19. veka.

  I za to sto je ovo sto imam jedina prihvatljiva opcija nije kriv budalasti diletant Fr(f)ljic, ali ima ko jeste.

 15. maja Avatar
  maja

  ta predstva je prikazna u vreme predizborne cutnje da nam kralj Boris jos jednom ukaze za koga da glasamo

 16. Lazar G. Avatar
  Lazar G.

  Svaka čast, Vedrana!

 17. radmila jeremic Avatar
  radmila jeremic

  Poštovana,
  Čestitam pre svega na hrabrosti! Divni ste – ali čuvajte se malo!
  Treba nam po nekad ta Vaša prava reč u pravo vreme da nas probudi iz učmalosti preživljavanja!
  Volim Vas i cenim izuzetno!
  S’ poštovanjem,
  Jeremić Radmila Bgd

 18. Nenad Avatar
  Nenad

  A mozda ipak valja najpre odgledati predstava, pa onda tek komentarisati,kolumnirati, suditi i njoj i autoru. Ja jesam gledao predstavu i bila je po mene, gledaoca, bolna, teska, sramna… neophodna! Bravo Frljicu, glumcima, Ateljeu 212.

 19. roza luksemburg Avatar
  roza luksemburg

  Pa,sta da kazem?Za sebe mislim da sam prosjecno misleca osoba,ali
  ovakav tekst i komentari me oduseve.Bravo!

 20. mario Avatar
  mario

  Sve napisano je moguča istina,ali svejedno malo previše viriš srbima iz guzice.

 21. Nikola Avatar
  Nikola

  Jugoslaviju (pa i Srbiju) ubio je Vojtila II. To svi znamo, nemojte se zavaravati.

 22. Lenoir Avatar
  Lenoir

  Mario,upotrebi mozak ako ga imas…Ova za tebe GOSPODJA ne viri nikome iz prkna…ona pokusava da ti otvori oci,da shvatis da si mali zagrizeni…al eto jebiga ,takve kao ti treba prvo prosvetiti i nauciti da ono sto citaju i razumeju…sve sto je napisala do sada je istina i razmisljanje jedne inteligentne zene,jedne samostalne zene koja ne douzvoljava da joj lopovi i propalice unistavaju zivot…BRAVO G-djo Vedrana…uvek Vas citam sa zadovoljstvom …A ko je ovoga ubio,ma bas me briga …sto je trazio to je i dobio…

 23. Advokat Avatar
  Advokat

  Tekst je odličan i višedimenzionalan kao i svaki drugi. Frljicev rad slabo poznajem, tj. nikako osim što sam skapirala da je veoma provokativan. Da li je to ozbiljna ili kvaziprovokacija nemam pojma. Pogledaću predstavu ovijeh dana u svakom slučaju. Veoma me zanima. Ne toliko radi Frljica koliko radi teme. Đinđić je samo jedan od onih koji se uhvatio u kolo u kojem nije znao korake. Ili ih je znao ali je bio naivan. Ili nešto treće. Ubilo ga je njegovo najbliže okruženje koje šeta slobodno okolo i privređuje. A direktni nalogodavac će ostati nepoznat zauvek. Pri tom je to direktno okruženje koje je za pola sata nakon ubistva znalo za oružje, izvršioce i sve ostalo do u detalje ( Sherlock je mala beba za njihovu genijalnost) nakon nekog vremena (u cilju odvraćanja pažnje od samih sebe) optužilo Koštunicu i pozvalo na linč. Koštunici se možda može svašta prigovoriti (da je neobavešten, nacionalista, mason …. ) ali on nije iz kriminalne priče. U bilo kom obliku. Pri tom je jedan od retkih profesionalno ostvarenih političara. Mislim na prethodni život. Jer svi ostali to nisu. Niko nema pojma ko su ti ljudii, otkud su isplivali i uglavnom nisu radili ništa (do dolaska na političku scenu). Tako je u celoj bivšoj Jugi bez izuzetka. Njih neko bira i dovodi na vlast, baš takve nesposobne za bilo šta. E kad za pola sata otkriše sve, pođe hajka i hapšenja. Država Srbija, tj. njeni građani debelo i dan danas plaćaju tu “Sablju” jer je gomila njih bila u pritvoru ( neki godinama) bez ikakvih dokaza pa su oslobođeni. A svako u tom smislu ima pravo na naknadu štete radi neosnovanog lišenja slobode i svačega drugog. ( Oni su se spremali da uhapse Koštunicu ali je ambasador jedne vodeće sile- svi znamo koja je, rekao doslovce: “Pustili smo vas da se zajebavate do mile volje ali toliko da se zajebavate ne možete”.) Da srpski debilni narod zna koliko Republika Srbija daje para za nezakonit rad njenih organa (sudija, uprave, policije …) po presudama E. suda i njenih sudova ( koji za ne verovati nekada presude pravedno) sve bi političare koji direktno utiču na rad tih organa zatvorio u konc. logor. Sa malo vode i korom hleba eventualno. I pustio ih da lagano umiru. Ali kako je narod debilan, ne mogu da se otmem utisku da zaslužuje vlast koju ima. I Nikolića i Tadića, Dačića i Čedu ( inače Čeda, Srbljanovićka i Veran Matić-B92 su na svojim političkim počecima bili značajno nacionalno obojeni – onda su valjda doživeli neku vrstu lobotomije u vidu novčanog prosvetljenja), Đilasa … i ostalu gamad …

 24. Rado Pejic Avatar
  Rado Pejic

  Jednom riječju Budalaština! Tekst i većina komentara…. Tko nije studirao u Njemačkoj (Heidelbergu) ne poznale “luteransku misao” koja je Europu i Njemačku izvukla iz dubokog katoličkog blata srednjega vijeka, taj će se voditi vedraninom balkansko-otomanskom uprošćenom logikom “uvijek nam je za našu mizeriju kriv noko drugi, neko daleki, neko nedefinirani, zao i pohlepan.
  Vedrani, kao ni većini Jugosa u glavu neide da u RH još uvijek vladaju “naši” SKJ, KOS i UDBA, i da balkanska mizerija ima svoj iskon u krvi nevinih pobijenih od teih organizacija. KOS i UDBA kao štit i mač SKJ, su ubile Đinđića i 200.000 ex jugoslovena za svoje interese, samo za takvu istinu ova stara je prestara.

 25. duleboy Avatar
  duleboy

  Ko je ubio Srbiju ?
  Postoji jedna Srbija i ona je i nama stanovnicima pomenute države PREVELIKA – Srbija nesporazuma i nesloge.
  Zoran pok. Đinđić dr tvorac je te nesloge i nesporazuma … Zapravo poželeo je da odvede Srbiju u budućnost… Srbija je prošlost , Jugoslavija je prošlost , sve države nastale raspadom zajedničke države su prošlost … Na delu je NEGATIVNI SUVERENITET … Otkrijte ko ste, ali u okolnostima koje diktira EU gde je nemoguće reći da ste to što ste i na tome insistirati, to otkriće je prva činjenica koje ćete se morati odreći.
  Spoznaj samog sebe i odrekni se toga .
  Njegova projekcija budućnosti nije se mogla kupiti na kredit već se morala uraditi u krvi ,znoju i suzama. Niko to nije hteo da radi ! Sem njega …
  Njega se sećamo , poleta kojim je obavljao početak procesa reformi u Srbiji , ali od tih reformi više ništa nije ostalo jer je opet na sceni NOVI POČETAK u uslovima koje u izmenjenom izdanju diktira proždrljiva ala EU-globalizma koja ovaj put ima žestoke stomačne tegobe.
  Srbija je na kraju svoga puta u nacionalnom izdanju – a nova se ni ne nazire.

 26. Kerber Avatar
  Kerber

  “Glumio u istom filmu”. Upravo tako. U svim serijama, kad glumci traže povišicu ili izjave nešto “neprilično” u javnosti, naprasno umru.
  Odličan tekst!

 27. Advokat Avatar
  Advokat

  Da, i ja sam potpuno ubeđena da KPJ, KOS i UDBA i dalje vladaju ovim prostorima. Među sadašnjim eksponiranim likovima dosta je saradnika tih organizacija. Mićunović, Beba Popović (koji radi za svakoga ko mu plati, uopšte nije gadljiv) itd. Ali sam takođe potpuno ubeđena da pripadnici tih organizacija, u malo izmenjenom obliku, rade za svakog ko im plati, bez ikakvog ideološkog smisla. Tu svakako ima raznih suprotstavljenih interesa koji se na nekoj tački nalaze i ne sukobljavaju. Dosijei u Srbiji se ne otvaraju zato što bi najmanje pola ovih koji se trenutno bave politikom (direktno ili indirektno) završilo u nekoj vrsti egzila (u najboljem slučaju). Da li je moguće da smo mi toliko loši ljudi?

 28. Предраг Поповић Avatar
  Предраг Поповић

  КО? Питајте Ентони Монктона!
  Не знате ко је он?
  Просто, укуцајте његово име на Гугл и сазнаћете!

 29. branka šimat Avatar
  branka šimat

  Pa “DEMOKRACIJA”! Demokracija je vladavina naroda? Narod čine ovce(čast izuzetcima,al malo ih je).A ovce su za šišanje?klanje? A ČOBANI TO DOBRO KORISTE!

 30. jana 3 Avatar
  jana 3

  zanimljivo je da ovaj tekst podrzavaju mahom komenatari onih koji svoje politicke nazore grade u okviru: masoni, jezuiti, amerika-izvor zla, zavjere mocnika iz daleka…
  bijedna simplifikacijo, uvijek se isplatis.

 31. mahotinemaho Avatar
  mahotinemaho

  KOS, UDBA, … BND, … SIS, CIA … su sve udružene u međunarodnu obavještajnu zajednicu. Tako da svaki dobar špijun mora biti višestruki, najmanje dvostruki, agent … da bi bio efikasan.

 32. Ptiki Avatar
  Ptiki

  Djindjić je bio premijer, a ne predsednik.
  U Srbiji se direktno glasa za predsednika i za poslanike, a onda predsednik imenuje mandatara za premijera, kojeg zajedno sa vladom biraju poslanici.

 33. Margarita Avatar
  Margarita

  Vedrana, aj ne seri!!!! Vesna je u pravu!

 34. Bojan Avatar
  Bojan

  Pun mi k…c tih kvazi umetnika koji samo pricaju o tome kako su oni toliko superiorni da obican svet i ne moze da razume njihovu umetnost. Tako je to kada se vrsi negativna selekcija uz pomoc rodbinskih veza na svim nivoima pa i u umetnosti. U normalnim uslovima takvi likovi bi mogli samo da prodaju knjige na ulici i da laprdaju uz vetar. Ovako na zalost se njihova predstava jos i najavljuje na televiziji. Jadni smo i bedni svi na ovim prostorima… Bravo po ko zna koji put!

 35. Lukas Avatar
  Lukas

  @Ptiki;Djindjic je takodje bio predsjednik,ali vlade.Bar se to tako naziva na nasim podrucjima.A,sto se tice ubistva premijera Srbije,odgovor vam je dao Micko.Samo da potvrdim.Djindjic je najvise smetao Kostunici,Legijinim beretkama i Milosevicevim kadrovima koji ostadose iza njega.Kakav SKOJ kakvi bakraci.Ubili su ga oni koji ne zele u EU,ne zele u NATO,a zele samo”majchicu”Rusiju.Oni nisu zeljeli(niti sada zele)reforme koje je premijer zagovarao.Neko rece,jadan narod! J…s narod koji na izborima dade onolike glasove Tomi Nikolicu.A,taj Nikolic na pomen EU-a,takodje NATO-a pocne da se krsti i koluta ocima.Po cemu je onda taj narod jadan?Ali,Srbi u Srbiji mogu se tjesiti barem konstatacijom,da je u Hrvatskoj isto,a u Bosni tri puta gore.Ako se to uopste moze nazvati utjeha..

 36. Jaca VA Avatar
  Jaca VA

  Nisam gledala predstavu, te ne mogu ništa u vezi s tim komentarisati. Što se samog Đinđićevog stradanja tiče, možda je važno pomenuti i to da, osim što ga je “neko” (ma ko) želeo ubiti, “onaj” ko je bio dužan da ga zaštiti nije valjano obavio svoj posao. Atentat se dogodio u sred bela (radna) dana, u zgradi Vlade!? Više puta je o tome govoreno u medijima, neću da zamaram detaljima. Sem toga, ono što mnoge građane Srbije intelektualno vređa jeste zloupotreba lika i dela dr Zorana Đinđića kojoj u predizborne svrhe pribegavaju njegovi stranački saborci, kad potroše sva obećanja.
  Uzgred, danas je drugi krug predsedničkih izbora u Srbiji. Neverovatno je koliko nas je koje, kao i pre dve sedmice, to uopšte ne dotiče. Godinama smo glasali priželjkujući neki bolji društveni ambijent, sa više sanši za poštene, pametne i vredne ljude. Ali… Opet prolaze partijski poltroni, beskrupulozni i bahati ljudi, rođaci i slično. Zdrava pamet odlazi daleko ili umire, ignorisana, ponižena i pregažena. Slava i čast Đinđiću, ali srpsko društvo i sam Gospod teško može promeniti. Pozdrav svima!

 37. Ivan Grozni Avatar
  Ivan Grozni

  “Recenzija” NEVIDJENE PREDSTAVE o “predsedniku” koji je bio – PREMIJER i “komentatorima” sa teatarskim “znanjem” iz… Dragaceva (na kojem se “studiraju”: jezuitske zavjere, masoni, luteranska doktrina, Obamin znacaj za zastitu “bijelih interesa” i (intelektualni) razvoj… AMEBA!). “Sjajno”… da vam i sam Krleza “pozavidi”!

  O, tempora, o mores…

  P.S.

  Vedrana draga, pod hitno zamijenite “ostru nulu” kvalitetnijim “praskom”… Ako ste zadovoljni “serijskim orgazmom” kulturoloskih silovatelja, u koje svakako ne spadaju – vesna, jana 3, ptiki, rado pejic, nenad… (mozda i mario?) – ONDA NISTA!

 38. NeMresBilivit Avatar

  Zna Vedrana. Tako jednostavno, a tako nedokucivo bedastoj masi. Hajde sad lijepo Srbi, tko nije, neka ode da glasa. Da misli da je nekoga izabrao. Ustvari ne nekoga, nego Tadica, to se ionako zna. A i on zna kako ce prezivjeti. Zna on koga treba slusati…

 39. Nataša Avatar
  Nataša

  Duga priča o zavjeri i nekima iznad smisla i pravde; a ima li toga u ovom svijetu bijelom?

 40. Lukas Avatar
  Lukas

  Ja na ovom postu ne procitah nigdje:”post za intelektualce!” Svako (nadam se)ima pravo dati komentar,ma kako on zvucao i izgledao.Jesmo li “demokraticno”drustvo,ili ne?

 41. alkemicar Avatar
  alkemicar

  @ lukas – slazem se, 100 posto… ali, ima se pravo reci i – FLJAK!

 42. Jelena Avatar
  Jelena

  Mda, tako je i Nebojsa Spajic svojedobno na Blogu B92 ustvrdio da je Djindjic sam sebe ubio. Posle je postao glodur NIN-a. Vidim da je i Vedrana na dobrom putu da dobije neko isplativo mestance. Tim pre sto, kao i mnogi drugi “kriticari” ume da veze o nevidjenoj predstavi (pogledati, zarad podsecanja, “Steficu Cvek” i onog knjizevnog kriticara koji drobi o knjizi koju nije citao).
  Za SRBIJU je ova predstava DOBRA. Jer je neudobna, zulja, podseca.
  Jedino sto Frljicu zameram – ma kako ste samo mogli praviti dokumentarnu, politicku predstavu, a gospodju Rudan ne pitati za misljenje o Djindjicu?!

 43. Srpkinja Avatar
  Srpkinja

  Ko je ubio srbiju???Srbija nije ubijena kao sto stotinu puta do sad nije bila.Padala je i dizala se kao Feniks iz svog pepela.I opet ce dace Bog!!!Mnogima je Srbija bila sladak i preveliki zalogaj pa im od nje zastajala kost u grlu.

 44. hej plitki Avatar
  hej plitki

  Ptiki:
  Zoran Djindjic je bio predsednik vlade – premijer. Primecujes li rec predsednik u prethodno napisanom. Autorka je na to mislila. Dakle, ne pravi se pametan.
  Inace o ovom blogu:
  Postoji ona izreka ko se maca lati od njega i strada. To se desilo Djindjicu i svim ubijenim predsednicima u istoriji. Krupne su to igre za nas male obicne ljude, ali mi je zadivljujuce koliko je narod neprosvecen, u celom svetu, da uvek pristane da kao ovca krene za svojim pastirom. Svi kao znaju da su politicari kurve koje menjaju strane i stavove kako vetar duva, ali uvek na izborima ti likovi imaju svoje glasace.
  Znam devojku, vecitu studentkinju koju su do 40. izdrazavali roditelji dok se ona borila sa ispitima, koja je dva meseca plakala nakon ubistva demokratski izabranog premijera. Nije bila clan stranke, nije ga poznavala, jednostavno je bila za njegovu ideju. Umesto da digne dupe i da ide da radi nesto u 40.godini, ona je sedela i plakala za ubijenim premijerom, proklinjala zemlju u kojoj zivi, koja joj nikakve sanse nije pruzala. E to mi nije jasno, kakav je to mentalni sklop ljudi koje tako lako mozes da zavedes? Kako to da ljudi ne mogu da misle svojom glavom, nego im je lakse da neko drugi misli umesto njih i servira im sve, a da oni kao guske u magli bauljaju kroz zivot.

 45. Aleksandar Avatar
  Aleksandar

  Klasicna udbaska prica… teorija zavere….mi nista nismo krvi, mi smo najbolji, najlepsi, najpametniji ali konce povlaci neko drugi (uglavnom Nemci jelte, mozda ponekad i Ameri… ali mi Srbi smo dosta slabi na nemce). Kakvi bre Nemci, kakva zelezara, o cemu vi pricate? Ubio ga je sljam i olos srBski koji ne zeli da ova zemlja ikada bude pristojna. Ubili su ga oni koji zele da budemo ruska gubernija jer u jednoj sredjenoj drzavi nikada ne bi mogli da rade to sto rade niti da imaju privilegije koje imaju. Mozete vi da kritikujete Nemacku ili bilo koju drugu zemlju koliko hocete ali tamo nema mesta za ljude kao sto su kod nas Velja, Palma i kompanija. Takvi ljudi tamo ne uspevaju. Ovde osim sto su bogati predstavljaju se i za elitu ovog drustva. A narod, prost i primitivan… prima se na razne price i eto. Hocu u nekom narednom tekstu da malo istrazite i povezete ovu pricu sa proverenim podatkom o tome da je Djindjic hitlerov unuk. Pa njega je verovatno Hitler poslao da dokrajci Srbiju kad on vec nije mogao ceteres’ i neke. Ali eto Djindjic se opametio i skrenuo sa puta je neki SS oficir ustao iz groba i naredio da ga ubiju. Jadno.

 46. Ivan Avatar
  Ivan

  Nadahnuto, iskreno, ubojito i do detalja tačno. Prosto rečeno, perfektno. Tekst za lektiru tranzicionih škartova.

 47. Colette Avatar
  Colette

  Ave Cezare morituri te salutant! ……. u Italiji opet ubijaju neduzne podmetnutim bombama, iako od Pazolinijeviog “IO SO” (Ja znam ko su vinovnici) pa preko Delfoovog “è stato” (igra reci ‘stato’: particip glagola biti te imenice ‘stato’ = drzavni aparat) i vrapci znaju ko ubija i zasto: Popularna postapalica zvuci ovako u originalu: FOGLIA NON MUOVE SE CIA NON VUOLE” (ni listic ne susne ak’ CIA nije voljna). Pazolinija su jasno ubili, jer znati nije dopusteno !
  Pitanje ko je ubio Djindjica, tu nedavno, posle zvanicne prezentacije knjige Ceskog predsednika Havela u Parizu, prezentacije kojoj je prisustvovao svekoliki diplomatski kor te novinarska bratija, postavio mi je prijatelj i saborac, nemacki novinar dostojan svoje profesije, Jurgen Elzaser (Jürgen Elsasser). Pocela sam od okolnosti, naime, veoma je cudno da je Zoran Djindjic, koji je jos kao nemacki student jurcao beogradskim ulicama sa nemackom zastavom u ruci i ustma punim demokratije, ubijen neposredno posle izjave: “Srbi nece vojevati u Iraku, Srbima je dosta!” Pre Djindjica, svoje NE kazali su francuski i nemacki predsednici a da im ni dlaka s glave nije falila. Doduse Zak Sirak je bio ocito prisiljen jer se u Francuskoj protiv rata u Iraku digla i kuka i motika. Samo u Parizu bilo nas je milijun na nogama. Zatim, i pored “Francuzi se povlace iz Iraka” Sirak nije uslisio zahtev svog naroda da “milosrdnim andjelima” naoruzanim otrovnim osiromasenim uranijumom zabrani francusko nebo! Zaka nisu ubili, pa ni Nemca. Rekose svoje NE i ostase zivi.
  No, na Brdovitom balkanu, to ne biva. Djindjic rece svoje NE ……al ne osta ziv!

  Nabrzinu sklepani Habermasov djak se previse uziveo u ulogu “demokratski izabranog” … ?
  Jurgen je dao svoje misljenje, a on je novinar koji ne pise po libretu NATO-pakta: “Bila je to borba za prevlast dveju vele-sila; naprosto Djindjic, nemacki pijun, zrtvovan je zarad precih interesa jaceg americkog kapitala”

 48. Roza Avatar
  Roza

  Mene je sramota u ime autorke teksta!Pa ovo su nebuloze!Najvise bih volela da ovakve persone ne uzimaju u usta ime Zorana Djindjica!

 49. Nebojša Broćić Avatar

  Oprostite što dajem sebi slobodu, ali ovoliko neznanja i ne razumevanja društva i politike u Srbiji može se očekivati samo od beogradskih komentatora. Vi i vaši čitaoci na to nemate pravo. Morali bi ste se prvo informisati van žute štampe i kafanskih sala, odgledati?! predstavu o kojoj govorite, pa onda slobodno… Ako pristojnim i mislećim ljudima u Hrvatskoj već ne mogu mnogo pomoći, zaista pazim i da ne stajem na stranu vaših neprijatelja. Makar i nehotice…

 50. Lepotani.com Avatar

  Premijerom predstave “Zoran Ðinđić”, autorskog projekta reditelja Olivera Frljića, 18. maja u Ateljeu 212 počeo je treći festival pozorišne igre “Mucijevi dani”. Prve ocene su podeljene – od pohvala za hrabrost zbog žestoke kritike čitavog niza društveno-političkih problema, do primedbi da u predstavi ima više politike nego teatra, da su zbivanja na sceni mučna, a za neke i dosadna. U predstavi nema klasičnih likova, već situacija u kojima se navode i komentarišu različite ideološke pozicije. Pozornica se koristi kao svojevrsna tribina na kojoj se pokreće mnoštvo tema koje su obeležile život u Srbiji u proteklih dvadesetak godina. Sve zajedno čini mozaik jednog društva u kojem je bio moguć atentat na demokratskog premijera. Učesnici prozivaju crkvu, političare, patriote, u jednoj sceni se sudi Vojislavu Koštunici… Tu je i scena o prisluškivanju ekipe predstave od strane vlasti, tokom proba, ali za publiku ostaje nejasno da li je to dokumentarno ili fiktivno. Posebno kontroverzne reakcije izaziva završna scena – povraćanje na srpsku zastavu. Tokom predstave izvođači se presvlače, a kostimi su svešteničke mantije, maskirne uniforme, odela japija, majice sa znakom Otpora, krvava košulja ubijenog premijera… Dekor čine maketa Hrama Svetog Save, knjiga sa natpisom Ustav na čijim stranicama je tekst “Ruke su mi krvave, ali mi je savest čista”, drveni krstovi sa imenom Zorana Ðinđića i televizori sa snimcima njegove sahrane, ali i velika slova reči demokratija od kojih se premeštanjem dobijaju reči rat, raj, komedija, kradem. OPSIRNIJE http://www.lepotani.com/articleview.aspx?articleid=697
  PISALI SMO OPSIRNO O ZORANU DJINDJICU-POSETITE: http://www.lepotani.com/articleview.aspx?articleid=463
  http://www.lepotani.com/articleview.aspx?articleid=477

 51. Lukas Avatar
  Lukas

  Narode li,narode! Sto se bunite i protestujete?Ovo su vam vecinom komentari onih,koji po starom dobrom obicaju svu krivicu za nase nevolje svaljuju na”zapadnog zlikovca!”Za sve su nam oni krivi,za ubistva,ratove i razne financijske krize.Nigdje nasih ublehasa,kvazipoliticara i kvaziintelektualaca kod kojih”zapadni zlikovac”pronadje”plodno tlo”za svoje rabote.Da nije smijesno,bilo bi zalosno..

 52. alkemicar Avatar
  alkemicar

  @ colette – FLJAK 2! Ta CIA je nesnosljiva… Ona se ne bavi nicim drugim do “zavjerama” prema Srbima. Sramota! Odista bi mogla malo “sjasiti” i preci na “poslusne Hrvate”… ili Madjare (sa “osiromasenim mozgom”!). “Zemunski klan” je NJENA produzena ruka za podrucje Ade Ciganlije (i sire). Ko ne vjeruje, stici ce ga “kletva Voje Kalasnjikova” (preko Borisa Tadica), kao sto je stigla “… na brzinu sklepanog Habermasovog djaka iz Heidelberga”! Oni tamo, od 1386. godine (banda nacisticka), “sklepavaju” nekakve sociologe… (dok reknes “keks”, za 10-15 godina), umjesto da se “studira” na (cuvenom) “univerzitetu u Prokuplju”… gdje CIA ne moze ni prismirdit’! A i ako “prismrdi”, ceka je “Rubinov” vinjak i “vreca za Moravu” (s kamenom i kanapom… oko vrata”!).

  Tako CIA promice “demokratiju”, s ciljem… ocuvanja “demokratskih tekovina” Crvenih beretki, Zemunskog klana, Voje Kalasnjikova… i Borisa Putin-ovica!

  Ko ne vjeruje, neka saceka rezultate danasnjih… CIA-izbora!

  P.S.

  Ima tu jos (najmanje!) “milion teorija zavjere”… i SVE SU TACNE! Sumnjate? Ma… vi – izvan BG Pashaluka, koji je (oduvek) imao “jake veze” u Parizu i Italiji (preko Pier Paola Pasolinija… Sta, bre, kako… dolazio mi na pihtije kod “Oraca”!) – POJMA NEMATE!

 53. Advokat Avatar
  Advokat

  @alkemičar … ti fakat mislis da si pametan i da znaš nešto što svi drugi nisu dosegli i neće doseći nikada … bilo bi žalosno da nije smešno … bolje se hvataj svog dvorišta … jer o mom nemaš blage veze …

 54. Lukas Avatar
  Lukas

  PS.Najnovija(friska-taze) “zavjera”otkrivena tri sata pred zatvaranje birackih mjesta.Naime,iz pouzdanih izvora(vjerovatno,opet CIA)saznajemo da je EU cestitala pobjedu na izborima Tomislavu Nikolicu?I to,zamislite,tri sata pred zatvaranje biralista??Postavlja se nagradno pitanje:”Ko su zavjerenici”?Ko odgovori tacno,putuje u Brisel!

 55. Advokat Avatar
  Advokat

  @Lukas… a jel’ tamo sve džabe?.. jel imam jacuzzi? … i crnca da me hladi po potrebi?
  … odziv na izbore je smešan … a to ti govori da Srbe boli kurac da li će biti jedan ili drugi … jer shvataju da je to suštinski isto …. nije mi padalo na pamet da gubim pola sata na tu nebulozu … jbt. ovi iz SNS objavljuju da je Nikolić pobedio.. tek sad upalih TV …

 56. Lukas Avatar
  Lukas

  @Advokat;Ma,to ja onako malo s nogu da prostis podjebavam ove,sto u svemu vide urotu i zavjeru”zapadnih zlikovaca,”a ne vide ko im isprazni njihove”sehare.”Po ovim komentarima ovdje,nasi politicari-ublehasi ne smiju se ni osisati,dok ne upitaju one”preko bare.”Da li je smijesno ili zalosno,zakljuci sama..

 57. mahotinemaho Avatar
  mahotinemaho

  Da, suštinski, to je isto … i što se nas, ovdje, tiče.

 58. Lukas Avatar
  Lukas

  PS.Friska-taze vijest glasi:Tomislav Nikolic pobjedio na izboru za predsjednika Srbije!Postavlja se,automatski logicno pitanje:Kako su u Briselu tri sata pred zatvaranje biralista znali da je on pobjedio i cestitali mu na pobjedi,a onda cestitku povukli??Naravno,slijedi jos jedno nagradno pitanje:”Ko je ovdje lud,a ko zbunjen”?Tacan odgovor donosi nagradu,a ona bi bila,clanska kartica stranke Tome Nikolica..

 59. Advokat Avatar
  Advokat

  @MTNM … moguće je da se meni riga na obojicu iz sasvim drugih razloga iz kojih se riga tebi … apropo Vedraninog teksta … ubeđena sam da ni jednog ni drugog nije narod stvarno izabrao … tj. da se demos ne pita ništa … ali mislim da se u načelu možemo složiti … oko lika i dela i jednog i drugog … mada iz drugog ugla …

 60. Advokat Avatar
  Advokat

  @Lukas… normalno da su znali, oni su ga proziveli … samo im treba javiti da ih štancuju u prevelikoj meri.. ne možemo više izdražati… tj. da ih usrdno zamolimo da ukinubar treću smenu …

 61. Lukas Avatar
  Lukas

  Koji je ovo scenario?Ni A.Hitchcock ne bi bolje rezirao.Zamislite ovu kombinaciju..gradonacelnik Beograda clan DS-a, a predsjednik drzave,predsjednik SNS-a!Majko mila,koja kombinacija..Hitchcock je “mala beba”za ove mesetare iz Brisela..Sad je meni jasno zasto 20 g.u Bosni pobjedjuju ostrasceni nacionalisti.Briselska i jos ponecija kuhinja..”Jebe lud zbunjenog”al’ zaozbiljno..

 62. mahotinemaho Avatar
  mahotinemaho

  @ Advokat
  Već smo se složili, a moguće da ni ugao nije bitno različit ?

 63. Mićko Avatar
  Mićko

  Alkemičaru, molim te da potražiš knjigu ”Dnevnik agenta CIA” Napisao je odbegli agent CIA, po imenu Phillip Age. Sklonio se negde u skandinavskim zemljama, ako nije patka i prikrivanje traga. Radio je u prestonici Ekvadora. Na početku knjige opisuje princip i metod vrbovanja, provere i način školovanja budućih agenata. Njima je , kao studentima, za obuku u ispitivanjima, poslužio i najčuveniji komunistički disident, Milovan Đilas.
  Sedeo je u sali, vezanih očiju, da ne prepozna nikoga i odgovarao na pitanja studenata. Prilično jadno za jednog od najbližih saradnika J.B. TITA.
  Aleksandre, Ako je pok. Đinđić tako nevin i naivan i svetac, šta je tražio iste godine, kad je postavljen za premijera, u Dubaiju, sa Stankom Subotićem, Žapcom. Njegovim privatnim avionom je otišao na doček nove godine u jedan od najluksuznijih hotela, na svetu. Za one, koji ne znaju, Cane je kralj duvanske mafije u miloševićevoj yugi. Po povratku u zemlju, ”digla se prašina” zbog tog putovanja, pa je pok. premijer objasnio da nije putovao o trošku države. Zašto bi mafijaš častio premijera? Svakog čoveka je šteta, kad ga ubiju, ali ne pravi se naivan i ne brani najvećeg hohštaplera na ovim prostorima. Neko je lepo rekao Uzeo je preveliki zalogaj. Pomislio je da se i on može pitati za nešto. Cane živi na ženevskom jezeru i ne sme u srbiju. Nedvosmisleno mu se šalje poruka da će biti uhapšen, osuđen i zatvoren na veliku kaznu. Zapravo, optužen je za ”zloupotrebu službenog položaja”, pa Švajcarska policija ne može da ga uhapsi, jer ne poznaje takvo krivično delo. Ali, mnogi moćnici u srbiji, od tajkuna do političara nisu gadljivi na desetine miliona dolara, koje im Cane daje. Možda sam i ovo izmislio, ili … Jbg ovo je bilo poznato dok je pok. premijer bio živ, ali nije demantovao nikada.

 64. Pavle Avatar
  Pavle

  Sjajno Vedrana ! Lep pozdrav iz Srbije !!!!!

 65. alkemicar Avatar
  alkemicar

  @ avokat – moja malenkost koja NISTA NE ZNA (i presretna je sto TO ZNA), cestita vam (iz svoga… privatnog dvorista) – najavljenu, zasluzenu, demokratsku i cistu kao suza (bez navodnika… ne salim se, majke mi) POBJEDU FASIZMA… u vasem dvoristu.

  vas (veliki) trijumf nicim ne dovodim u pitanje, jer je produkt kolektivne svijesti srpskog naroda i njegove zelje (nedvosmisleno iskazane izborom cetnickog vojvode tomislava nikolica za novog predsjednika republike srbije), da konacno pocne zivjeti sa svojom, sada vec neoborivom – ISTINOM.

  ovim cinom, srpski narod je potvrdio svoju (patriotsku) odanost chichinoj ideologiji i sjenima popa djujica, nikole kalabica, koste pecanca i njihovih nesretnih (haskih) sljedbenika: vojislava seselja, radovana karadzica – dabica, ratka mladica i brojnih drugih srpskih lidera… koji su zrtvovani za ovaj dugo (i brizljivo) planirani uspon… ravnogorske misli.

  obzirom da nisam pristalica teorija zavjere, zelim izraziti (osobno) uvjerenje da nikolicevom izboru ovaj put nisu kumovali… ni rimski sotona, ni prokleta amerika, ni europski demoni, ni jezuitsko-luteranski masoni… a ni phillip age. izbor (vjernog) drazinog sljedbenika na selu drzave srbije, kako javljaju (strane) agencije, mahom je ovjeravan kaziprstom umocenim u… krv!

  poraz diktatorskog rezima borisa tadica-putinskog (nema navodnika) smatram ZASLUZENOM KAZNOM za njegovo napustanje izvorne politike… na brzinu sklepanog habermasovog djaka (ma, kakvi navodnici!) po imenu zoran djindjic… (bog da mu dusu prosti).

  ujedno apliram na ostalu razbracu iz bivse, zajednicke nam drzave, da se pridruze cestitkama… demokratski izabranom fasistickom pobjedniku nikolicu, te da se ubuduce ne daje (pre)veliki znacaj … propuhu ispod ceone kosti (glavnog) ravnogorskog advokata (za unutarnje poslove sa razbracom iz susjedstva), jer je taj propuh uzkrokovan (klimatskim) neprilikama u regionu, pri cemu je 7-dnevna oluja, 1995. godine, ostavila trajne posljedice na psiho-ficiki status tih izbjeglica… iz sopstvene koze (provjetravanje je nuzno zbog neprestanog brkanja uzroka i posljedica… olujnog nevremena).

  duboko iskazivanje postovanja prema (vecinskoj) volji srpskog naroda (po mogucnosti… do jaja), vise je nego pozeljno narednih dana.

  srdacan pozdrav – iz moga… u vase (dvoriste).

 66. Advokat Avatar
  Advokat

  @alkemičar … preko tarabe (plota) gledaš ali nedovoljno … uzmi malo veću i stabilniju stolicu … i sve će biti OK … a maneken je bio budala i na početku i sada … kako je tebi svaki Srbin fašista osim Čede (nedajbože da neko otvori Čedin dosije) verovatno … i ev. Nataše Kandić i Sonje Biserko (prodavci magle), tvoja reakcija je krajnje očekivana … on će da radi ono što mu se kaže makar bio fašista 1.000.000x … kao što je radio i maneken … demokrata k’o što je i Obaminog Obame Obama …

 67. Cukunio Avatar
  Cukunio

  Kad bi postojao samo Petar Luković, novinar i ljudina iz Beograda, bilo bi i onda aksiomski jasno da svi Srbi nisu četnici ili velikosrbi. Isto se može reći i za Jacu Va – koja ovdje uvijek piše humano i konstruktivno. Pa – ako više od 50% ljudi nije ni izašlo na izbore – pretpostavljam da ogromna većina njih ne potpada pod spomenute kategorije. Valjda bi to trebale ipak biti notorne istine da su generalizacije nepotrebne(štetne, kao i teza o kolektivnoj odgovornosti (bilo kojeg) naroda. Mi Hrvati biramo HDZ ili SDP (ja osobno ne) i te nas partije “kažnjavaju” – jer smo to navodno zaslužili?! Ni oni koji su ih birali nisu ih birali da budu takvi kakvi su bili/jesu.
  Nažalost, nema brzog ni lakog rješenja u “popravljanju svijeta”. Povijesno iskustvo bi nas trebalo naučiti da u revoluciju ne vjerujemo previše…Ali govoriti (i slušati) istinu često je vrlo dosadno…Mnogima su zato draže praznoglave galamdžije…

 68. Jaca VA Avatar
  Jaca VA

  Hvala Cukunio! Cast mi je s Vama podeliti uverenje. Svega 46,2% gradjana Srbije je izaslo na izbore. Dakle, vecina nas to nije ucinila jer ne vidimo vise smisao glasanja i za i protiv nekoga. Ove izbore je mnogo vise izgubio Boris Tadic nego sto ih je dobio Toma Nikolic. Izgubio ih je u svim delovima Srbije osim u Vojvodini. Neki analiticari smatraju da je razlog tome besprizorno bahato ponasanje lokalnih funkcionera DS-a. Verovatno su u pravu.
  Da, nisu svi Srbi ni cetnici, niti ideoloski ikako zaslepljeni. Zaista, u vremenu u kojem zivimo, takva se glupost ne sme dozvoliti. Velika vecina nas masta samo o normalnom zivotu u najbukvalnijem smislu te reci. Ko ne veruje, dobro dosao da se uveri u bilo koji grad Srbije;)))

 69. Lukas Avatar
  Lukas

  @Cukunio;To sto je na izbore izaslo samo 46% gradjana,govori samo da su se gradjani umorili od glasanja,a ne sto ne podrzavaju ovu,ili onu opciju.Sto je na izborima pobjedio T.Nikolic nije kriva politika niti politicka vlast nego, ipak narod.Taj isti narod zna da je Nikolic falsifikovao diplomu,napravio trik sa kobajagi falsificiranjem izbora i da je na kraju,primitivac u najgorem smislu te rijeci.Ima biografiju nacionaliste i desnicara,a takodje biografiju krvavih 90-tih kao pomocnik V.Seselja.Povezuju ga sa zlocinima u Antinu u Hrvatskoj ’91g.Vjerujem da ce pitanje njegove licne i politicke transformacije biti stalno testirano od strane EU i Amera.Ali,treba covjeku dati sansu da pokaze treba li ulagati u njega ili ne?Brzo ce se vjerujem pokazati, da li je Brisel mamuzao mrtvog konja,ili nije..

 70. alkemicar Avatar
  alkemicar

  @ advokat – Fljak…

 71. Cukunio Avatar
  Cukunio

  Lukas, Mislim da je malo površno ovdje reći da je “Nikolića izabrao narod” , a sigurno nije baš konstruktivno u smislu jačanja povjerenja među narodima. Nikolića (koji mi je blago rečeno “antipatičan”) sigurno nije izabrao cijeli narod, već samo dio (manje od 1/4) naroda. Logično je pretpostaviti da oni koji nisu izašli na izbore (koji su zaista od toga “umorni”) zaista nisu
  motivirani glasati ni za koga. Da jesu – izašli bi na izbore. Po mome iskustvu žestoki nacionalisti su u pravilu motiviraniji izaći na izbore nego umjereni građani. Za moj ukus je previše da i jedna četvrtina građana glasa za Nikolića – ali ne mogu tu činjenicu zamjerati onoj tri-četvrtini građana…

 72. Ivan Grozni Avatar
  Ivan Grozni

  @ cukunio – Zbog postavljanja banera Srpske napredne stranke na portal e-novina u toku predizborne kampanje… sto je kod (razumne) manjine u regionu protumaceno kao cin – PODRSKE CETNISTVU (mada se vlasnik i njegovi suradnici “ubijaju” dokazujuci kako je to uradjeno… iz ekonomskih razloga!), doskora ugledni portal i njegov glavni urednik Petar Lukovic sinoc u (srpskim) glasilima “proglaseni” – REZIMSKIM MEDIJEM!

  Perini (blizi) prijatelji kazu da TO nije (nimalo) smijesno… Ni meni! SMIJESAN je (ispao) – Lukovic, sa svojom serijom (odbrambenih) komentara koji se mogu svesti pod (zajednicki) naslov – ODBRANA “SOKRATOVA”… I SMRT!

  p.s.

  Odricanje krivice srpskog naroda za ishod jucerasnjih predsjednickih izbora u Srbiji (slabim odzivom na glasanje!) isto je sto i poricanje odgovornosti Nijemaca za Hitlerove zlocine… jer je i Adolf Hitler izabran – demokratski (nakon sto su “neutralni” propustili izaci na biralista!).

  I pored (stalnog) “upozoravanja” javnosti da je BIRACKA APSTINENCIJA “formula uspjeha” fasista (jos tada… 30-ih godina proslog stoljeca!), srpski narod nije izvukao “naravoucenije”…
  Boris Tadic nije figura za kojom treba zaliti… ali ni Nikolic nije lik cijem se dolasku na celo Srbije valja radovati (njegove najvatrenije pristalice ionako su ekstazi… i takvim okolnostima nije ni moguc trezven dijalog).

  Medjutim, postoje analiticari (cije znanje i iskustvo postujem), koji smatraju da ce ova (radikalna) tranzicija “donijeti vise POZITIVNOG… nego sto bi to bio izbor, sada vec zvanicno porazenog, bivseg srpskog predsjednika putinovske provenijencije, Borisa Tadica”… ne u smislu politickog “zaokreta” Beograda, jer ni (sadasnji) DS nije izgradio distancu prema nacionalizmu i sovinzimu… vec za “otreznjenje” COVJEKA, koga su balkanski politikanti u minulih 25 godina, IZVARALI do brutalnog ogoljenja jednog krajnje primitivnog (sociopatskog) stanja.

 73. Advokat Avatar
  Advokat

  … Tadić vam je bio nacionalista i fašista do juče jer navodno ne dozvoljava stabilizaciju “Frankeštajn” države, liže se sa Dodikom, itd.. e sad vam je on demokrata jer je Nikolić naravno fašistoidno četničko govno koje je navodno počinilo ratne zločine, ne znam gde … pa ljudi moji sam Gospod Bog nije u stanju da stabilizuje Fdrzavu ..

 74. alkemicar Avatar
  alkemicar

  @ advokat – Fljak!

 75. Lukas Avatar
  Lukas

  Ja ne mogu nikako da se sjetim,kada je i ko je Tadica nazvao demokratom?Jedino sta on ima sa demokratijom je naziv njegove stranke,nista vise.Zato je i kaznjen na ovim izborima,jer je skrenuo sa”demokratskog kursa.”Advokat,nama je svejedno ko pobjedi na izborima u Srbiji,svi su isti.Politika prema Bosni se ne mijenja dugi niz godina.Kakva god da je,(moze i Frankejstan)trebalo bi da dozvole da je mi uredjujemo,a ne komsije.A sto se tice odnosa Dodika i Tadica,ta cinjenica stoji.Dodik je bio i ostao Tadicev glasnogovornik,svi to znaju.Uostalom,oni to i ne kriju.Tadic je cijelo vrijeme svoga osmogodisnjeg mandata vodio licemjernu(citaj,duplu)politiku prema Bosni.Kakav odnos ce imati Toma Nikolic prema Bosni,brzo ce se pokazati.Ja bih zelio da ta politika bude mnogo zdravija za regiju od dosadasnje Tadiceve.PS.Spomenuo sam ga za navodnu umjesanost u zlocinu u Antinu’91g.jer su to objavili Hrvatski mediji,nista drugo.Ne tvrdim,samo prenosim vijest iz medija.

 76. Monika Avatar
  Monika

  Fakat jeste 🙂 Sveukupno stanje…”Jebo lud zbunjenog”, da mi svi redom oprostite na izrazu 🙂 MI normalni smo gotovi, nema nam spasa 🙂

 77. Ja Avatar
  Ja

  bla, bla, bla… u zadnjih 60+ godina kojih imas, pokraj dorucka i nekog jela, sta si ti i tvoji proizveli da bi iko koristio po Hrvatskoj?

  Verovatno nista, imajuci u vidu da samo duvas preko svojih usta pa na tastaturi… bla, bla, bla…

 78. mr. gramzibagins Avatar
  mr. gramzibagins

  Jao bre ljudi dokle više ova prepucavanja na liniji hrsrb, pa kad ćete već jednom da shvatite da su nas milošević i tuđman sa svojim ekipama družno odrali do gole kože? I što je najstrašnije dosta je toga dokumentovano.. samo nema tih medija ni tih sudova gde će to izaći na videlo. Pa ukucajte Domagoj Margetić i tko je naručio ubojstvo zorana đinđića u gugl. Za početak.

  Pa onda recimo pogledajte malo šta piše o Tomislavu Karamarku.

  Nije lud jebe zbunjenog, nego visoko organizovani kriminal jebe lude i zbunjene. I izdatno finansira generiranje zabune.

 79. Miki Maus Avatar
  Miki Maus

  @alhemičar says:
  ZXUYEOFKFJHGOGO…….
  Kakav cinizam i kojeg izbija frustrаcija i elementarna neobaveštenost. Nema zavera, sve je jasno kao dan… sve šta kaže TV i štampa je istina, na svjetu vlad pravda…To se može zaključiti iz pisanja alhwemičara. Pravi pseudonim,
  Šta mislite koliko procenata Amera veruje da je Li Harvi Osvald sam ubio Kenedija? Sa snajperom je gašao pokretnu metu i za dve sekunde ispali šest hitaca sa takvom preciznošču. ŠIJE MI GA ĐURA! Svaki rdov, remac …koji je gađao običnom puškom na nepokretnu metu zna da je ta teorija ubistvu Kenedija čista NULA. Kenedija su ubili mafijaši koje je organizovala CIA i FBI. Kenedi se zamerio mafiji, klu-kluks-klanu, Pentagonu (Knedi nije hteo da napadne Kubu) itd. Američki predsednici su naučili lekciju i sada slušaju vladare iz senke: razaraju Irak, Jugoslaviju, Avganistan, Libiju, a SUTRE ĆE IRAN! Bili živi pa videli. Ko ne sluša vladare iz senke – biva kažnjen! OBAMI su dali Nobelovu nagradu za mir! KO I ZAŠTO ? E moj ivane jarane, nisi ti ni neobrazovan ni naivan, pre bi rekao da možda navodiš vodu na nečiji mlin – veoma prefinjeno – u rukavicama. VEDRANA JE U PRAVU 99%, Sto odsto mogu biti u pravu samo oni iz NWO, neokolonijalisti i svetski policajci!

 80. alkemicar Avatar
  alkemicar

  miki maus je dobar… za diznilend!

 81. Ivan Srbija Avatar
  Ivan Srbija

  Pozdrav za autora ovog teksta, koji je pogodio u centar, jer se neradi ovde o nekakvoj odbrani Srba i Srbije, vec se radi o odbrani dobrog ukusa, i estetike uopste. Zlostavljati publiku u Rijeci , Beogradu , Moskvi ili Londonu sve jedno je. Pogotovo ako se radi o poltronstvu trenutnoj vlasti ili trendovima iopste.

 82. Cukunio Avatar
  Cukunio

  Ivane Grozni – Zašto Peru Lukovića zbog jednog (možda čak i navodnog – on IMA ekonomskih problema) gafa proglasiti za smiješna – ako je po tisuću puta imao “kičmu” i izlagao se silnim neugodnostima pišući britko, duhovito i inteligentno pod punim imenom i prezimenom?! Nije li apsurdno njega prozivati i za “č” od četništva? Ako je i napravio gaf – zašto biti toliko (nerazumno) strog? Zašto tražiti kolektivnu odgovornost (bilo kojeg) naroda – čak uključivo njemačkog u vrijeme Hitlera? I onda je bilo i djece i naivaca i “poštenih intelektualaca”. Mislim da su to nepotrebne i grube simplifikacije – koje treba izbjegavati.

 83. brana Avatar

  ćetnici i ustaše???
  gde vi živite..i kad

 84. brana Avatar

  tekst je malo manjkav jer su glavni problem ti frljići, ili kako već… upravo ga slušam na sajtu peščanika.. naime nekada su intelektualci bili pametni

 85. Ivan grozni Avatar
  Ivan grozni

  @ cukunio – Nisam rekao da je Petar Lukovic cetnik… (provjeri) i, takodjer, mislim da NIJE ni “CH” od cetnika, vec da se prodajom banera Srpske napredne stranke na portalu E-novina stavio u funkciju (ne)specificne “propagagande zla”!

  Lukovicevi “razlozi” meni su posve razumljivi – srusiti Borisa Tadica (po svaku cijenu!)… jer Tadicev (diktatorski) rezim, cija je produzena ruka tuzteljica Gordana Malovic, godinama “ubija gradjanina Lukovica”! Za mene je tek “sporno”… treba li se dostojanstven covjek (tesko se otimam svome dubokom uvjerenju da je Lukovic iznimno casna novinarska figura), “iz ekonomskih”… i bilo kojih drugih razloga – staviti “u funkciju zla”, makar to bio i jedan obicni baner retrogradne stranke (SNS) i njenog lidera sa dugogodisnjim “seseljevskim renomeom” (sada vec predsjednika Srbije Tomislava Nikoica, koji u svojim prvim izjavama nije propustio naglasiti kako se “ponosi E-novinama”!)… zarad “suzbijanja” DRUGOG ZLA (Tadiceve autokratije).

  Odgovor ce dati vrijeme (vrlo brzo)… Personalno smatram da tim (nesmotrenim) potezom, Lukovic nece narocito “profitirati”! Naprotiv…

 86. brana Avatar

  @ branka šimat
  PojMA TI NEMAŠ O DEMOKRATIJI
  demokratija ti je ko US top lista …sabiraju se glasovi svih radio stanica uključujući najveće seljačine.. u tim zabitima pobeđuju kojekakvi lokalni idioti ali manjina kulturnih ipak glasa za Džejmasa Brauna Aretu Frenklin i ostale prave vrednosti.. na lokalu Areta nikad ne pobeđuje.. ona pobeđuje samo na nivou cele Amerike kad se zbroje glasovi svih kulturnih koji glasaju manje više slično jer imaju izražem ukus i kriterijume.. kauboji glasaju svako za svog lokalnog idiota pa nijedan nema puno glasova na nivozu cele zemlje.. tako na kraju bude prvi onaj ko je stvarno kVAlitetan..E TO TI JE DEMORATIJA APSOLUTNO SUPERIORAN SISTEM!!! … nioje čudno što je početak kraja demokratskog sietam ukidanje američke top liste i uvođenje MTV-a u kom nema izbora već urednci nameću kojekakve idiotkinje koje ne nose gaćice ispod suknje i neznaju da pevaju..

 87. brana Avatar

  eks JU se raspala tako što su udruženi lokalni idioti sprečili (ratom) sabiranje glasova na nivou cele zemlje (čitaj savezne izbore) pa su lokalni galamdžije i ove bez gaćica zavladale republikama ..više je nego jasno koja bi pratija ubedljivo pobedila na saveznim izborima (a nema šanse ni na jednom republičkom)

 88. Miki Maus Avatar
  Miki Maus

  TRLA BABA LAN DA JOJ PROĐE – DAN!!! Slavenu Hrvatinu: Kakve veze ima naziv teme: ” KO je ubio Đinđića sa izborima Tomislava N.” Nek vječiti virtuelni ratnici se sele sa posta na post i samo TAMBURAJU istu ariju, pljuju Srbe i Srbiju.
  Ako je na izbore izašlo 46% glasova, a SNS u Parlamentu je dobila trećinu, pa koliko je to Srba “četnika” glasalo za Tomislava “četnika? MNALO MATEMATIKE I MALO MOZGA, ALI IZGLEDA DA NEKIMA FALI I JEDNO I DRUGO!

 89. Miki Maus Avatar
  Miki Maus

  @alkemičar
  KAKO TO DA JE PRVOOPTUŽENI ZA ORGANIZOVANJE UBISTVA Z. ĐINĐIĆA IMAO HRVATSKI PASOŠ, a nije imao “četnički” ? Kada ti sve znaš hajde malo to i objasni (pasoš je po serijskom broju pripadao konzulatu RH u Mostaru)!? Ma, mora da je i tamo bi neki “četnik” sa bradom do zemlje, ali mudžahedini imaju veće brade, pa ih je teško prepoznati! Tko to zna, tko to zna…

 90. alkemicar Avatar
  alkemicar

  miki maus – … prema tome, odgovornost za atentat na zorana djindzica snosi – konzulat rh u mostaru! 🙂

  p.s.
  otet’ ce te – rusi, miki maus… oni (se) otimaju za – “pametne”!
  bas me briga, mene nece… jer sam glup. 🙂

 91. Advokat Avatar
  Advokat

  @alkemičar … to smo shvatili …

 92. alkemicar Avatar
  alkemicar

  @ advokat – tebe nece, ti ces nazad… (u padinsku skelu!) 🙂

 93. Verica Avatar
  Verica

  Opet ja. Čitam tekst iznova, i opet kažem : BRAVO !
  Za komentare nemam živaca.
  A ni za predstavu.

 94. Miki Mau Avatar
  Miki Mau

  @alkemičar
  Molim te da ne izvlačiš zaključke na osnovu formalne logike!
  Ja sam već odavno priznao da SAM JA GLUP jer traćim dragocjeno vreme na glupe rasprave. Znači da smi na istom nivou. Pa hajd da idemo na pivu, jarane moj!!! Malo je zahladilo, ali može neki gutljaj!

 95. Vesna Avatar
  Vesna

  Jako cenim Vedranu i njene stavove, kao i način razmišljanja, ali ipak ..

  Meni je teza o kolektivnoj krivici oduvijek bila totalno suluda iako velikih zločina nikad nije bilo bez “kolektiva”. Ipak ja nekako vjerujem da pojedinci, koliko god bili nevidljivi, vuku konce kolektivnog zločina.

  Dve opaske na tekst bih stavila .. prvo, apropo kolektivne krivice .. ZATVOR je kolektiv u kojem se nalaze kriminalci – njima ne treba pojedinac da sugeriše šta će i kako će, dovoljno su zli da sami preduzmu inicijativu u okviru svog kolektiva i krenu da seju zlo .. elem, htedoh da kažem da se kriminogene ličnosti lako snadju u smutnim vremenima i ne treba niko da ih navodi kao pojedinac, oni se sami prepoznaju i udruže .. mali kolektiv u okviru većeg kolektiva.

  Drugo, što se tiče Djindjića i izbora za predsednika, ja sam lično glasala za njega i članovi moje porodice takodje, mi ga prepoznasmo kao predsednika i glasašmo za njega .. on nije pao sa neba niodkuda, nego je bio na političkoj sceni Srbije dugi niz godina i apsolutno je bilo nepotrebno da ga neki pojedinac protežira.

 96. jakoja Avatar
  jakoja

  ”Očajni su. Moji srpski prijatelji. Četnik im je postao predsjednik
  države. Nikako ih ne mogu utješiti. Govore mi kako Srbi ovim izborom
  šalju svijetu poruku da se vraćaju u pećinu.”

  Ти Руданкини српски пријатељи су стварно неке тешке сплачине од људи. Замисли, стиде се пред потомцима јасеновачких крволока ( дакле пред народом који на савести има 750.000 зверски покланих Срба и пола милиона протераних ) што им је ”четник постао председник државе”. На страну што Тома и ”четништво” имају везе колико жаба и венчаница, али није овде поента у Томи, него у тоталној мизерији тих Руданкиних српских пријатеља, који су брука и срамота наше нације.
  А Хрватица ко Хрватица, колико год се трудила да буде објективна, не може ипак да не онако препредено не протури: ”Suosjećam sa svojim srpskim prijateljima iako je meni teže nego njima. Četnici su, htjeli to oni priznati ili ne, ipak njihovi.”
  Па и усташе су, Руданка, хтели ви то признати или не, ипак ваши, хрватски. А што је најважније, између четника и усташа, хтели ви то Хрвати признати или не, постоји КОСМИЧКА РАЗЛИКА. Наиме, четници су били ЈЕДИНА ЛЕГИТИМНА ВОЈСКА на простору окупиране Југославије у Другом светском рату, састављена од краљевских официра и званично призната од тадашњег законитог владара ( краља Петра II Карађорђевића ). Насупрот четницима, усташе су били сателити нацистичких окупатора који су извршили један од најмонструознијих геноцида какав не памти историја човечанства. Четници су били родољубива, одбрамбена и ослободилачка војска, а усташе издајничка и агресорска. Јер да није било четника, хрватски геноцид би сасвим искоренио Србе на просторима Лике, Далмације, Славоније, Босне, Херцеговине. Према томе, да имате мрву части и образа, ви Хрвати би са Јасеновцем на савести морали да се покријете ушима и ћутите наредних хиљаду година, а на да серете и изваљујете овакве дрскости Србима у лице.

 97. matijavid Avatar
  matijavid

  Alkemičar,
  oprosti, malo kasnim da ti se zahvalim na čestitkama ali kako je to aktualnost koja traje možda baš i ne kasnim…
  Preletela sam tvoj post od 21. marta 2012.g. u 7,20 te sledi samo kratak pozdrav iz mog u tvoje dvorište:
  Daj ne seri!
  Gledano u celini, bili ste i ostali fašisti do današnjih dana a teškom mukom uz pomoć raznoraznih bezuspešnh kozmetika i silikona pokušavate da prikrijete fašisoidnu fizionomiju. Nešto slično kao što je tebi problem da sakriješ svoj golemi stomak: stisneš kaiš preko pupka a on curi odozgore i odozdole. Tvoja domovinica je vezala remen preko fašističkog pupka ne da bi se dopala nama (taman posla, nisam ni pomislila) nego lepotici EU. Varate Dojčland, sram vas bilo. Samo NAS ne možete slagati, mi vas DOBRO ZNAMO. Nema laži, nema prevare; što nije u izlogu znamo da je u dućanu.
  Zato se bolje poklopi ušima i ćuti. Možda imaš streću da su ti i one goleme kao i cijenjeni trbuh.
  Što se Tome tiče, ja ga ne volim. Ali to je – što je.
  Kaj bum bilo, bum vidjeli.
  Ako ti tako kažeš da je pobedio fašizam, onda je! Jer ti sve alkemije poznaš. Samo budi onda brat pa dozvoli i nama malo fašizma, da vidimo kak i to zgleda. Možda ćemo ko i vi tako lakše osvojiti srce evropske nam unijice…

 98. alkemicar Avatar
  alkemicar

  @ matijavid – zaboravila si pustiti vodu… fuj, mada od “seratora” ni to ne treba ocekivati! “cucavac kao sudbina” ocito je tvoj najnoviji hit”… turboolk-kozo!

 99. Advokat Avatar
  Advokat

  @matijavid .. pogodila si alkemičara pravo u fašistoidni mozak
  P.S. Pretpostavljam da fašisti nemaju srce:)

 100. alkemicar Avatar
  alkemicar

  @ advokat – vlastiti fasizam se ne pere dernjavom o tudjem, guskice… ne mogu se oni kojima “zakon u topuzu lezi” (a “tragovi smrde necovjestvom”) iskupiti “prizivanjem” ustastva!

  to je proces, advokatska guskice, od (kolektivnog) priznanja krivice do NEMINOVNE (teske i bolne!) kazne, kojega ce dolazak tomislava nikolica na vlast u jednoj, po mnogo cemu izbezumljenoj zemlji, samo – ubrzati.

  meni je savrseno jasno da takvi ne mogu voljeti predstava olivera frljica “ko je ubio zorana djindjica… jer “dira” u zivu ranu! (pocetak predstave):

  “Zbog vas smo u Srebrenici pobili 8000 muslimana.
  Zbog vas smo proterali 850 000 Albanaca sa Kosova.
  Zbog vas smo snajperima čuvali Sarajevo
  Zbog vas smo ubili Srđana Aleksića.
  Zbog vas smo morali da ubijemo gardiste na Topčideru.
  Zbog vas smo granatirali Dubrovnik.
  Zbog vas smo žrtvovali ljude u RTS-u.
  Zbog vas smo se prijavljivali u dobrovoljačke garde.
  Zbog vas smo bacili Stambolića u kreč.
  Zbog vas smo prenosili Arkanovo venčanje.
  Zbog vas smo postavljali balvane i barikade.
  Zbog vas smo dobili narkomane od 12 godina i heroin
  od 400 dinara.
  Zbog vas smo zapalili ambasadu SAD-a.
  Zbog vas smo dobili decu od 15 godina koja misle da je svaki
  Šiptar govno za logor, da je svaki Hrvat ustaša, da je svaki
  bosanski musliman balija, da svakog treba zaklati.
  Zbog vas smo gledali Đokovića dvadesetičetiri časa, kako ne
  bismo imali vremena da se bavimo ozbiljnim problemima
  Zbog vas smo ubijali novinare: Ćuruviju, Dadu i još neke…
  Zbog vas smo dopustili da nam B92 i slični sole pamet.
  Zbog vas smo uhapsili Miloševića.
  Zbog vas smo dobili Miškovića… da nam sisa krv.
  Zbog vas smo poznati po masovnoj grobnici u Batajnici.
  Zbog vas smo pustili Cecu iz zatvora u kućni pritvor.
  Zbog vas smo pristali da se jebemo u “rijaliti” programima.
  Zbog vas smo dozvolili da zaštićeni svedoci žive bolje od nas.
  Zbog vas smo Miru Marković ispratili u Moskvu.
  Zbog vas smo doveli Dobricu za predsednika.
  Zbog vas smo ubili Zorana Đinđića!”

  alkemicar vas (sasvim) razumije… preostalo je da se, nakon 22 godine “upoznate” sa – SOPSTVENOM ISTINOM! praznom puskom … na (cetnickom) ramenu, nikoga vise ne mozete ni uvrijediti, kamoli zaplasiti!

  nikolic je tek “kec na 11” za (zavrsni) obracun svijeta sa lazima u koje vas je uvukao milosevic… a kostunica i tadic “pomeli pod tepih”, pa sad “skupljate” poraze, k’o dijete klikere!

  (shibri, guskice…)

 101. Advokat Avatar
  Advokat

  @alkemija .. smešan si .. ali nemam vremena da se bakćem tvojim nebulozama .. jbg .. izvini .. imam rano obaveze … drugi put .. pusa

 102. alkemicar Avatar
  alkemicar

  @ matijavid – … a ti navuci taj svoj GUNJ preko glave, prije nego sto te alkemicar – KLONIRA! presitna si “riba”, morat ces sacekati da se “evrupete” otkuhaju, a trenutno imam (puno) precih… ovi su “iz vrha liste”:

  http://protest.ba/v2/pocela-istraga-novinarskog-huskanja-devedesetih/

  (i ne zaboravi… alkemicar “klonira” DOK FASISTI (POTPUNO) NE KLONU! nesto kao simon wiesenthal… samo zesce i – JAVNO!)

 103. alkemicar Avatar
  alkemicar

  @ advokat – prvo – POPUSHI (kao i uvijek)…

 104. antifriz Avatar
  antifriz

  “ti-ko-ti” – Boli te, naravno. I nista ne pomaze! 🙁

 105. matijavid Avatar
  matijavid

  Alkemičaru dragi,
  ja da pustim vodu za tobom – ne biva. Bojim se zaglavićeš se u srpskoj kanalizaciji tako trbušast a kako idu poplave možeš se i udaviti. Ostavljam te da smrdiš sam u svojoj ukakanoj šolji pa se oko puštanja vode nekako snađi. Ako pak ne znaš kako se spira govno pitaj Dojčland jer oni poznaju sve napredne izume a nama je jasno da se u tvojoj domovinici do sada učilo samo to – kako se lijepo ukakati po Lijepoj vašoj.
  Koristim i kao šlagvort i kao epilog ono što si rekao Advokatici:
  “VLASTITI FAŠIZAM SE NE PERE DERNJAVOM O TUĐEM”!
  Pa ako si iole inteligentan, makar toliko da ti pogled doseže dalje od usranog nosa, sve ćeš sam razumeti.
  A primećujem i pozitivnu promenu kod tebe. Od kad te obrađujemo ja i Advokat nisi više onako uštogljen. Postaješ brate skroz prirodan, lepo sam te ja ocenila “šta nema u izlogu ima u dućanu”. Čak šta više, počinješ da ličiš na izvornog Srbina, onog na čučavcu, što tepa govancu pjevušeći narodne pjesmice i smišlja s kim će se danas napsovati. Napredak je očigledan, pa nešto mislim, da se nećeš možda prerušiti i u Tomu…?

 106. matijavid Avatar
  matijavid

  Zajebo si se Merline,
  ne vidiš šta pišeš, zloba ti je pomutila epruvete pa ne znaš da ćeš kloniranjem dobiti još mnoooogo srpskih klonova koji sigurno neće klonuti dok je tebe nama, Mengele.
  Ali mislim dragi, da ni to ne znaš da radiš dobro, ko što se iz petnih žila upinješ da budeš humoreska a ispadneš burleska.
  No niko nije savršen pa ni ti. Dovoljno je što se trudiš da dosegneš Srbina u zajebanciji, to ti je već vic dana.

 107. matijavid Avatar
  matijavid

  Advokatice,
  šta da ti kažem….ja sam za njega ricinus. Ali to sredstvo uglavnom ne deluje na mozak, a ni na srce….
  Pozdrav tebi

 108. silver surfer Avatar
  silver surfer

  Koja ste vi tu hrpa kretena koji se po cijele dane prepucavaju na nacionalnoj osnovi kakav god Vedranin članak izašao,daj “oladite” malo i jedni i drugi,naporni ste…

 109. antifriz Avatar
  antifriz

  Ti bokca, MatijaVid, kak si se to uneredila, pa k tomu jos u teatru? Daj se malo kontrolirati! Se razme, bolest je bolest (dizenterija, ne?), ali nemres bas na javnoj pozornici. Tak prosto, kak prasica!

  Probaj si razumit urbanu kulturu, ak joj vec ne pripadas! Vis’ kak gospon Surfer protestira! A ima i pravo, da znas. Taj ti se vonj cuje do Kvatrica? Mos si mislit ak’ sve te fekalije stignu do Cvjetnoga? Pa, Slaven ce morat zvat komunalce! Tu mu vis air-spray nis ne znaci… 🙂

  Pa, ni ti ovo “Pozoriste u kuci”. Kaj ne bu probala nac nekog gastrologa, ak ti alkemicar ne mre pomoci? Bush klonula od tog SRANJA! 🙁

 110. Miro Avatar
  Miro

  @alkemicar …. RESPECT, decko svaka cast za tvoje postove!!! advokatusa je potkupila rep u medjunozje i hrabro nestala …. buzzyyyyy je- prava poslovna zena…… uvjek “zdimi” kad zagusti….. 🙂
  a matija se jos uvjek batrga i koprca u svojoj nemoci da ti kontrira …. nesuvislost joj je u venama argumenata nema a fakta su joj nepoznanica …. primitivizam joj curi iz svake pore!!!! ali je zlobna ocigledno i zato mi je nije zao u njenoj nemoci!!!!!

  pozdrav

 111. alkemicar Avatar
  alkemicar

  @ miro – zahvaljujem… kao sto vidis, osnovne karaktersike fasistoidnih po-cetnika su: nesuvislo etiketiranje, bjesomucna vulgarizacija – SVEGA, izvan sopstvenim nacionom zarobljenog uma!

  najprimitivniji oblici fasizma ne poznaju niti vlastitu “ideologiju”, a pogonsko gorivo im je patoloska mrznja prema izvanjskom svijetu, prema svemu – drugom i drugacijem, razularena (nehigijenska) “retorika” i apriorno odbacivanje argumentacije, kao nepozeljnog uljeza u bunker spoznajne samoizolacije (“MI”), okruzen sizofrenicnom imaginacijom “neprijatelja” (“ONI”).

  problem suvremenog svijeta nije u detekciji te fasisticke nemani, vec u neprestanom potcjenjivanju njegove destruktivnosti (“pusti budalu”!).

  greska… i u najmodernijim mentalnim ustanovama “budalu” valja – vezati, zbog opasnosti po okolinu! dokle god svijet ne shvati nuznost (opceg) suprotstavljanja tom demonu, svugdje i na svakom mjestu, on ce se (ciklicno) pojavljivati… u razlicitim reinkarnacijama, od naizgled “bezazlenih” (za naivne) kakva su medijsko-blogovska “prepucavanja”, preko crnokosuljaske i subara-ikonografije pod firmom “domoljublja” (“patriotizma”) na nacional-sovinistickim seansama koje se (jos uvijek?) nazivaju “koncertima”, homofobicnom divljastvu (split, beograd, etc.)… sve do genocidnih zlocina (jasenovac je najdrasticniji primjer iz predposljednjeg bratoubilackog rata na ex-jugoslovenskoj teritoriji, a srebrenica u novijoj crnoj kronici balkanske fasizacije)…

  “konzekvence” olakog shvatanja fasizma posljednjih godina su – anders behring breivik, narcisisticki terorista sa norveskog ostrva utoya, ubica vise od 70 neduznih mladih ljudi… koji je na facebook-u (mjesecima) nesmetano propagirao svoju “privrzenost ultranacionalizmu, desnicarskom populizmu, islamobofiji, cionizmu, antifeminizmu, “bijelom kulturalizmu” (klasicni rasizam) i paramilitarnim metodama obracuna sa neistomisljenicima, po uzoru na “skorpione”, slobodana medica…

  tebi, miro, neka je laka noc… a “coravima” je – uzalud namigivat’!