Što će Gospi šminka?

Danas nas Gospa gleda sa stranica svih portala, danas je njezin Dan. Blagi pogled pun ljubavi uperila je u Hrvatice i Hrvate, u ruci drži srce. Navikla sam na Gospu, živim na Trsatu, sto metara od crkve.

U međuvremenu, ovdje sam preko dvadeset godina, mnogo se toga promijenilo. Ciganke, oprostite, Romkinje, ne bauljaju Trsatom sa bijelim mišem u kavezu koji će ti reći što te čeka. Na štandovima  se više ne prodaju velike, bijele, pamučne ženske gaće, peri-deri, koje prekrivaju pupak. Na moju veliku žalost. Pijanci ne zapišavaju Trsat kako su to nekad činili. Piva je skupa? Bolja zdravstvena skrb za one sa slabom prostatom?

Trsatom se može normalno šetati. Što se događa? Nekad su vjernici svoje grijehe ispovijedali u hordama, bijeli čadori predviđeni za to bili su nabijeni oprostom. Hodočasnici su na zidiću ispred crkve čupali noge pečenim pilićima, lokalna frizerka trošila je kilograme gela da bi pred Velu Gospu uredila frizure mladim svećenicima koji su se nadali da će baš na Dan Vele Gospe sresti ljubav svog života.

Frizerka je već danima na godišnjem. Mladi svećenici su najvjerojatnije napustili Hrvatsku i sad konobare negdje u Austriji. Danas se u Hrvatskoj manje griješi, manje moli, manje vjeruje.

Gospa. Žalim tu žensku kojoj su sina pribili na križ iako ni njenim sestrama u Hrvatskoj danas nije bolje. Tisuće naših gospi svakodnevno ostaje bez sinova koji u islandima, amerikama i novim zelandima pokušavaju doći do daha. Svaki ih dan razapinju na križ, o njihovim patnjama nećemo slušati idućih dvije tisuće godina.

Janko i Marko neće postati Isus iako su njihove muke veće nego Njegove. Da su im majke začele uz pomoć umjetne oplodnje? Da je njihovim majkama On poručio kako je to poručio Gospi, ostat ćeš trudna, Marko i Janko bi najebali, ali sve bi ipak bilo manje bolno i kraće bolno. U jebenim vremenima živimo.

Zašto slavimo Gospu? Slavimo Majku koja je začela po Duhu Svetome. Poruka je jasna, žene, bit ćete poštovane ako se ne jebete. Slavimo majku koja je izgubila sina i ostala normalna. Skužile smo. Sve vi majke koje ste izgubile i koje ćete izgubiti sinove zakurac, ne tugujte. Dragi Bog i svi njegovi znaju da je to dobro. Opa! Otkrila sam vruću vodu! Jebeni nositelji kurca ne zajabavaju nas od jučer.

Gospa. Danas tu ženu posebno žalim. Bacila sam oko na jedan od naših naci portala. Zaboravila sam zove li se Jutarnje.hr, Noćno.hr, Poslijepodnevno.hr, a nije ni bitno. To sranje od portala objavilo je tekst o Gospi, uz tekst stoji i Gospina fotka. Ženska izgleda nevjerojatno. Tuš na kapcima, umjetne trepavice, umjetno rumenilo na obrazima, lagano napumpane usne.

Je li to normalno? Mora li danas i Gospa izgledati poput ambiciozne kurvice koja misli da će na stadionu ili nekoj jahti naletjeti na Njega? Zašto moderna Gospa ne bi bila mlada mama bar malo izmučena porodom? Mora li našim kćerima nafrakana govoriti, ja sam Gospa, nakon poroda izgledam bolje nego Kate Middleton. Ako u mene vjerujete, slijedite put moj.

Kako? Kako, jebiga? Bez pet frizera, deset šminkera… U rodilištu koje je užasnije od pećine u kojoj se Isus rodio. Gospa sa onog crnog portala žestoko me uznemirila.

Jebeni mužjaci, uvijek istu pjesmu pjevaju. Idealna žena je, i kad je stara dvije tisuće godina, mlada, lijepa, odmah nakon poroda spremna na tucanje. I, da, nikako ne zaboraviti, najpoželjnija žena je djevica. Ako ne vjerujete, nazovite bilo koji bordel u svojoj blizini.