Seks i moć

U fenomenalnoj seriji Bergen danska premijerka tucne svog šofera a onda ga odjebe. Volim tu seriju ali mi je ovo nekako nategnuto. Premijerku je ostavio muž, ženska se trebala osloboditi stresa, ali… Sa šoferom? Doduše, premijerke i da hoće ne mogu u svom okruženju naći muškarca koga bi poželjele uvući u krevet.

Oko njih su ili političari iz njene stranke ili oni iz opozicije. Znamo kako izgledaju političari pa je razumljivo da su ženama koje vladaju svijetom šoferi najbolji vibrić. Ovo je loš uvod jer nisam željela pisati o seksualnom životu političarki. One ga imaju samo u teve serijama. Žene u politici nikome sa strane ne šire noge. Političarka koju nateže ljubavnik je kurvetina a kurve ne smiju vladati državom.

Svaki put kad odem u Zagreb čujem tko je od moćnih hrvatskih političara promijenio ljubavnicu. Marko više ne nateže pjevačicu, Janko više nije sa curom iz Zadra, Franko i žena su se dogovorili, držat ćemo se za ručice samo kad se dogodi sastanak na vrhu. Zašto se političari ne razvedu?

Naši su političari u sretnim brakovima zato jer živimo u katoličkoj zemlji u kojoj ga svi hrvatski muži do smrti moraju turati u istu rupu. Žensku rupu.

Političari su ženama neodoljivi. Komadima ne smetaju ćele, kitovske trbušine, intelektualna nevinost, bruhovi, nadlaktice mekane poput putra, kratke noge, izbuljene oči, dlake u ušima i nosu, stentovi, šmrkanje kokaina, lokanje konjaka, ubijanje jelenova, mlaćenje žene koja doma čuva djecu…

Kakve su žene koje liježu pod političare? To su bića zaljubljena u moć. Moć burgija gdje ni pamet ni mladost ni ljepota, čak ni lova, ne mogu. Dok pokraj tebe u sobi u Berlinu, Zadru ili Rijeci hrče nešto što svaki dan daje izjave za medije imaš osjećaj da si i ti bitna. Jesi li? Ili si za svoga junaka ipak samo vlažni tunelčić u kome će se njegov đokadin minutu i pol osjećati ušuškano?

Tko tu kome laže? Političari curama koje mijenjaju svakih šest mjeseci? Cure političarima pod kojima se meškolje da bi se mogle hvaliti u rodnom gradu? Nije mala stvar dati nekome tko uzima od čitavog naroda. Tko je u ovoj vezi predmet? Koliko god izgledalo nevjerojatno ipak je to političar. On je izabran iako misli da nije, on je nevoljen, iako misli da nije, on plaća i njega drže u šaci. Službe koje su mu podmetnule curu ili odbačena cura koja će filmić predati službama.

Jadni jebači. Ovom zemljom vladaju ženske kojima nikad dosta dragulja, love, skupih večera i bundi? Zato nas ovi retardusi pljačkaju? Iza svakog uspješnog muškarca stoji žena, iza svake uspješne žene leži nekoliko muškaraca. Pitaj boga kako se zovu predsjednica a kako premijerka Republike Hrvatske? A ministrice?

foto: Monroe\’s Dragonfly

10 Comments

 1. Ariana 01.08.2013
 2. Pingback: BRČANKA.BA 01.08.2013
 3. Leona 01.08.2013
 4. Jaca VA 01.08.2013
 5. Kira 01.08.2013
 6. iko 02.08.2013
 7. zana vuckovic 02.08.2013
 8. Miki Maus 04.08.2013
 9. Sale 05.08.2013
  • Mimi 06.08.2013
 10. Darko 06.08.2013