Seks i moć

U fenomenalnoj seriji Bergen danska premijerka tucne svog šofera a onda ga odjebe. Volim tu seriju ali mi je ovo nekako nategnuto. Premijerku je ostavio muž, ženska se trebala osloboditi stresa, ali… Sa šoferom? Doduše, premijerke i da hoće ne mogu u svom okruženju naći muškarca koga bi poželjele uvući u krevet.

Oko njih su ili političari iz njene stranke ili oni iz opozicije. Znamo kako izgledaju političari pa je razumljivo da su ženama koje vladaju svijetom šoferi najbolji vibrić. Ovo je loš uvod jer nisam željela pisati o seksualnom životu političarki. One ga imaju samo u teve serijama. Žene u politici nikome sa strane ne šire noge. Političarka koju nateže ljubavnik je kurvetina a kurve ne smiju vladati državom.

Svaki put kad odem u Zagreb čujem tko je od moćnih hrvatskih političara promijenio ljubavnicu. Marko više ne nateže pjevačicu, Janko više nije sa curom iz Zadra, Franko i žena su se dogovorili, držat ćemo se za ručice samo kad se dogodi sastanak na vrhu. Zašto se političari ne razvedu?

Naši su političari u sretnim brakovima zato jer živimo u katoličkoj zemlji u kojoj ga svi hrvatski muži do smrti moraju turati u istu rupu. Žensku rupu.

Političari su ženama neodoljivi. Komadima ne smetaju ćele, kitovske trbušine, intelektualna nevinost, bruhovi, nadlaktice mekane poput putra, kratke noge, izbuljene oči, dlake u ušima i nosu, stentovi, šmrkanje kokaina, lokanje konjaka, ubijanje jelenova, mlaćenje žene koja doma čuva djecu…

Kakve su žene koje liježu pod političare? To su bića zaljubljena u moć. Moć burgija gdje ni pamet ni mladost ni ljepota, čak ni lova, ne mogu. Dok pokraj tebe u sobi u Berlinu, Zadru ili Rijeci hrče nešto što svaki dan daje izjave za medije imaš osjećaj da si i ti bitna. Jesi li? Ili si za svoga junaka ipak samo vlažni tunelčić u kome će se njegov đokadin minutu i pol osjećati ušuškano?

Tko tu kome laže? Političari curama koje mijenjaju svakih šest mjeseci? Cure političarima pod kojima se meškolje da bi se mogle hvaliti u rodnom gradu? Nije mala stvar dati nekome tko uzima od čitavog naroda. Tko je u ovoj vezi predmet? Koliko god izgledalo nevjerojatno ipak je to političar. On je izabran iako misli da nije, on je nevoljen, iako misli da nije, on plaća i njega drže u šaci. Službe koje su mu podmetnule curu ili odbačena cura koja će filmić predati službama.

Jadni jebači. Ovom zemljom vladaju ženske kojima nikad dosta dragulja, love, skupih večera i bundi? Zato nas ovi retardusi pljačkaju? Iza svakog uspješnog muškarca stoji žena, iza svake uspješne žene leži nekoliko muškaraca. Pitaj boga kako se zovu predsjednica a kako premijerka Republike Hrvatske? A ministrice?

foto: Monroe\’s Dragonfly


Posted

in

by

Tags:

Comments

11 responses to “Seks i moć”

 1. Ariana Avatar

  Ljetne teme? 😉

 2. […] Tekst je preuzet sa bloga autorke […]

 3. Leona Avatar
  Leona

  Što mi se čini da ovo nije txt samo o hrvatskoj političko-seksualnoj stvarnosti već o regionalnoj… A regio(a)nalne žrtve smo mi – obični

 4. Jaca VA Avatar
  Jaca VA

  U Srbiji je sve isto, samo jos i transparentno. Nas se Mrkonjic legitimno svalera o drzavnom trosku. Koji lokalni celnik zeli koji kilometar puta, mora organizovati i lepo platiti novcem poreskih obveznika, razume se, koncert Ane Bekute. I doskora, niko u tome ne vide nista lose, cudno, nenormalno…
  Super tekst Vedrana!

 5. Kira Avatar
  Kira

  Ne mogu vjerovati da debeljuškasti političari stvarno vjeruju manekenkama kraj sebe da su lude za njima. Ako su pametni koliko misle, zar im nije sumnjivo da se takva riba pali baš na njega. Postavlja se pitanje, s kojom glavom ti ljudi razmišljaju, a po svemu viđenom u državi, reklo bi se da povremeno pobrkaju prioritete. Bod za manekenke.

 6. iko Avatar
  iko

  Vedrana,najvaznije pitanje nisi postavila.”Ko je u balkan-story jebena stran(k)a”?.Pucanstvo,gologuzija,koja se hrani tudjim sexom sa starletama i manekenkama.Legnu u krevet gladnih trbuha a u snu su drogiraju sisama i guzama dama sa naslovnih strana.A ujutru ih cekaju pravi jebaci ispiraju im mozgove i pripremaju za novi sex kad padne mrak.

 7. zana vuckovic Avatar
  zana vuckovic

  uvilek me obradujete postovana vedrana.vasa tacka gledista je jedinstvena kao i vas nacin izlaganja.posto sam zrtva tranzicije zivot mi je tezak, kao i svima iz iste socijalne skupine.onda podjem na vasu sluzbenu stranicu i razonodim se.odusevim se.hvala iz montenegra

 8. Miki Maus Avatar
  Miki Maus

  Svetom vladaju, kažu mangupi, tri PPP (pare, politika i p…)!
  No comment!

 9. Sale Avatar
  Sale

  Ne mogu vjerovati kako se ovi srbi pale – I mi, I mi, I kod nas je isto tako, ma bas si ga ubola…. Muka mi je, jer u Srbiji nije isto, jer mi nismo isti, jer mi je pun bratstva u krvi!

  1. Mimi Avatar
   Mimi

   Ma da, Sale mi smo svetske paljevine, što si takav, pusti nas malo da se palimo i igramo, leto je, ovaj sajt malo zamro, samo navijači se ponekad jave, tipa – bravo, Vedrana carice – diskusija malo zamrla. U pravu si, nije isto, mnogo je gore kod nas u Srbiji, i nismo isti i tu si u pravu, a bratstvo u krvi niko ne pominje, pu,pu, pomeri se s mesta, daleko bilo. Oni koji su to želeli, uradili i sproveli svojevremeno, verovatno gore u paklu, u velikim mukama,- nadam se.Karađorđevići i srpska masonerija pocrkali dabogda sa sve svojim odvratnim porodom i pokoljenjem… I još nešto, Sale, niski obliče života poznat kao šabane ne smeta mi što nas mrziš, možeš slobodno, smeta mi jedino što pripadnike jednog velikog naroda pišeš malim slovom, a blog uostalom nije tvoj, pa slobodno otpišaj, ako ti nije po volji kako mi Srbi pišemo ovde, a ne moraš uostalom, bodriću te ushićeno i bezrezervno, da nastaviš da se samoblamiraš i dalje da prosipaš svoje bisere…lijepi pozdravi 😀

 10. Darko Avatar
  Darko

  mala ispravka: serija je Borgen (Goverment), a Bergen je grad u Norveškoj