Naše drage žabe

Moja unuka voli priču o Pepeljugi ali se ne želi udati za princa. Danas mi je rekla da će \”oženiti\” svoju sestričnu Maru. Dok moja unuka odraste u Hrvatskoj će se s više tolerancije gledati na ljubav među sestričnama pa će moja unučica biti sretna, ako se u međuvremenu ne odljubi. Ne volim priču o Pepeljugi jer mislim da i nije neka sreća udati se za princa.

Sirota Dijana. Čitav je svijet gledao u njenu spavaću sobu. Jedinoj ljubavi princa Charlesa mediji su tepali \”rotvajler\” ali to njega nije skrenulo sa putanje. Kad je Svijeća Na Vjetru odlučila ostaviti muža proglasili su je luđakinjom i oteli joj djecu. Dobro, nisu joj je oteli, djeca ionako nisu bila njena. Ona je, prije nego je princu poklonila nevinost, i to se provjerilo, morala potpisati da će budući kralj pripasti Familiji.

Nikome tada nije padalo na pamet da će Dijana zatražiti razvod. Pustili su je da izađe iz prinčevog kreveta, da dosadne dane i noći na dvoru ubija u društvu crvenokosog konjušara. Tek kad je na teveu izjavila, intervju je gledao cijeli svijet, da je za troje njezin bračni krevet bio preuzak dozvolili su joj da se razvede.

Princeza je skončala u pariškom tunelu jer je, iako majka budućeg kralja, noge širila Muslimanu. Još kad je krenula spominjati vjeridbu, vjenčanje, tabloidi trudnoću…Samo smrt mogla je staviti točku na besramno ponašanje majke budućeg kralja.

Tko zna što je potpisala sirota Kate koja je nakon desetak godina krvave bitke izašla iz kože žabe? Da njen sin nije njen svima nam je jasno. Mi koje imamo djecu znamo koliko to mora biti stresno potpisati da pristaješ mužu biti padela za spermu iz koje moraš u kratkom roku izbaciti nasljednika ili nasljednicu. Ali to nije sve. Otac djeteta koje si rodila a nije tvoje najpoželjniji je trofej na svijetu.

Nema cure koja mu ne bi legla. I leći će mu mnoge. Ti ćeš to znati, čitav će svijet govoriti o tome jer komadi više nisu ono što su bili. Neke od njih će prodati svoju priču za ogromnu lovu, one manje sretne će prije nego progovore popiti nešto. Nikad nećemo saznati tko im je držao razvaljena usta ili zabio iglu u žilu.

I dok princ bude okolo štrcao Kate će se morati smiješiti, mahati ručicom iz automobile, primati cvijeće od retardirane djece i popišanih nona. Povremeno će se, iza debelih zidina svoje tamnice, smjeti drapnuti sa šoferom, tjelohraniteljem ili vrtlarom. Svaki od njenih romantičnih iskoraka budnim će okom pratiti stotinjak ljudi koji nikad neće nestati iz njene blizine.

Vremena se mijenjaju pa će se bez frke smjeti rastati ali ne i zaljubiti u nešto boje meda od kestena ili, ne daj bože, čokolade. Dok bude živa njoj će se nositi bijela boja. Ni jedna od nas žena koje imamo kćeri Kateinih godina ne zaviđa baki majušnog princa.

Kroz koji bismo pakao prolazile da neka od naših kćeri uđe u porodicu u kojoj je jedan od predaka svojim ženama odrubljivao glave, pradjed našeg unuka volio Hitlera, djed ženu pretvorio u luđakinju a baku tek rođenog dječačića Familija je dala ubiti. Koja od nas bi veselo gledala u svoje unuče obilježeno tolikim zločinima? Ni jedna. Mi volimo naše žabe i naše žapce koje naše kćeri nisu prodale prije nego su se oglasili prvim krekom.

6 Comments

  1. slavica 02.08.2013
  2. Aspalathos 02.08.2013
  3. Milorad 02.08.2013
    • zana vuckovic 02.08.2013
    • CguBg 05.08.2013
  4. Fenomen 03.08.2013