Republika Todorić

Mi stariji sjećamo se kako su nekad samo najhrabriji mislili da Partija nije u pravu. Poneki bi to i rekli. Njih je Partija doživljavala ili kao neprijatelje Jugoslavije, odlazili su na robiju, ili kao ridikule, te bi zatvaralo samo kad bi se kroz njihovo mjesto u kadilaku provozao Tito. U njih je spadao Riječanin Ive koji je znao glasno zajecati, druže Tito Josip Broz, Ive ti je gol i bos.

Najglasniji derači protiv Partije bili su udbaši. U svakom bi većem društvu krenuli revati Vilu Velebitu. Sve koji bi prihvatili pojeo bi komunistički mrak. Ne ponovilo se, a ipak se ponavlja. Danas nas umjesto Partije jebe Crkva.

Šalje nam pisma,okuplja vjernike i objašnjava: drkanje je pogubno za razvoj ličnosti,  nema tucanja prije prve bračne noći, spolne bolesti smiju prenositi  samo misionari, jebati se smiju samo popovi, silovati djecu smiju samo popovi, dečkima dečki smiju pušiti samo ako su popovi. Sve je ostalo grijeh, preveliki grijeh.

Građani koji su za vrijeme Tita svi bili članovi Partije, njih desetoro koji nisu držalo se bolesnicima, pokorno su po školama i radnim organizacijama čitali i proučavali upućene im naputke kako dosegnuti svijetlu budućnost, prevedeno na današnji jezik, stići u raj.

Na isti nam način danas drug Bozanić poručuje što će našu djecu \”razoriti\”. Put naše djece u normalan život smije biti popločen samo Bozanićevim namjerama. Sve ostalo je hereza. Autore koji misle i pišu drugačije ne može se sprašiti na Goli otok, na ogromnu žalost Crkve u Hrvata, ali im se smije na svakom kutku Katoličke Naše turnuti u ruke letak. Treba naučiti napamet da drkanje u čovjeku može ubiti sve što je hrvatsko.

Moramo se moliti,  vjerovati u druga Boga koji sve vidi i sve zna.  O natezanju sitne djece, štrcanju popovske sperme diljem Naše i sijanju dječice koja imaju oca u mantiji, zato ga nemaju, ni u jednom letku da bi riječ napisali.

Ni Partija nije bila sklona svojim ovcama govoriti o grijesima pastira. Krali su, ubijali, zatvarali, govorili kako je religija opijum za narod. Popisivali su one  koji su se usudili otići na polnoćku i pred nekadašnjim partijcima hrabro pjevati Svetu noć dok su njihov pijev predvodili današnji partijci.

Znam da se nikad ništa ne miče što ne znači da ovaj jezivi kontinuitet ne može uznemiriti čovjeka. Svi u ovoj zemlji osjećamo jezu kad se sjetimo što nas čeka i snažan osjećaj krivice kad svoj strah pokušamo ublažiti posezanjem za ono što nas neblagoslovljeno mami među tuđim ili našim nogama.

A gdje je drug Tito u našoj priči?  Zove se Todorić, Ivica Todorić. Njemu u ovoj zemlji odgovaraju i Vlada i Crkva. Uvijek je kako On kaže. Svi smo mi Todorićevi, Todorić je naš. I kad ne plaća porez i kad krade i kad živi u hotelu i kad ograđuje nekad narodnu plažu u Medveji  i kad državne firme svojim uposlenicima dijele Konzumove bonove umjesto božićnica…I kad…Razvali najpoznatiju jugoslavensku turističku agenciju Atlas iz Dubrovnika, otme joj nekretnine, radnike pošalje u kurac a onda turističke aranžmane prodaje u svojim prodavaonicama.

Svaki građanin Hrvatske može na istom mjestu kupiti nakurnjak, časopis sa golim kurvetinama, uzeti letak kojim nas Partija skreće na pravi put ili na rate uplatiti put u daleko, daleko. Ljudi iz turističkih agencija veliju da to baš i nije u skladu sa zakonom, ostali trgovački lanci ne smiju prodavati turistička putovanja, srećom, ovo nije zemlja bezakonja. Uskoro će Vlada prilagoditi zakon, ako treba i sto zakona, tako da ćemo, ako nam Bog da zdravlje, dat će nam ga ako ga pokrijemo gumicom kupljenom u Konzumu, moći napustiti zemlju samo uz Todorićevu pomoć.

Mnogi koji znaju što se sprema tiho brundaju kao da su sve zaboravili. I za vrijeme Jugoslavije pasoš su mogli dobiti samo oni koji su klicali Titu. Zato, drugovi i drugarice,  miiiiirnoooo! Svi urlati: \”Todorić, Partija, robovi, akcija!\”


53 Comments

 1. frida
 2. choopo
 3. Matej
 4. Domagoj Bogoljub
 5. ninna
 6. Domagoj Bogoljub
 7. vito
 8. Libero
 9. Poncije
 10. Zoran
 11. Zmrki
 12. branko
 13. gordana cvijic
 14. jeca
 15. prolaznik
 16. baka
 17. malte
 18. Advokat
 19. Miki Maus
 20. majzl
 21. VLADO
 22. Mimi
 23. Miki Maus
 24. Sale
 25. branislav
 26. Advokat
 27. VLADO
 28. scorpiorex
 29. Miki Maus
 30. Rada
 31. Kira
 32. mici
 33. Običan čitalac
 34. Kira
 35. Običan čitalac
 36. Diogen Drugi
 37. Običan čitalac
 38. Kira
 39. glas razuma
 40. boki
 41. VLADO
 42. Običan čitalac
 43. Katolik
 44. Slaviša Vajner-Čiča
 45. Zora