breaking news

PRIJELOMNA VIJEST!

Čim vidim iznad nekog teksta da piše PRIJELOMNA VIJEST! Kliknem. Pa se zaprepastim. “Danas će biti oko trideset, ali već u ponedjeljak u naše krajeve stiže PAKAO! Starci i djeca ne smiju se izlagati suncu, treba piti mnogo tekućine. Kronični bolesnici ne smiju preskakati terapiju!”

Uvijek bacim pogled na grafički prikaz. Trenutno je Rijeka u “žutom”, u ponedjeljak će moj kraj postati “narančasti”. Brzo, brzo, moram napisati oporuku i istovremeno u sebe u klimatiziranom prostoru ulijevati dvije litre mlake vode.

Ali to nije sve. Zbog alarmantnog stanja u kome se nalazi Zemlja neki Vakula postao je najveća hrvatska zvijezda. Kad on izjavi: “Ahhhh”, to naši portali prevedu kao, spašavaj se tko može. Pratim svaki Vakulin uzdah iako mi čovjek ni kriv ni dužan žestoko ide na kurac.

Čemu se čudi? Suncu u kolovozu? Zašto nas straši? Više je ljudi u Hrvatskoj umrlo od visokog tlaka koji su dobili čitajući intervjue s Vakulom nego od vrućine. Jebote! Imam mobitel koji me iz sekunde u sekundu obavještava kakvo će vrijeme biti idućih pola sata, ipak se palim na svaki jebeni meteorološki brejkingnjuz.  Dok ovo pišem osjećam se “narančasto” iako smo u “žutom”. Prijelomila sam. Svu svoju imovinu ostavljam unuku Kreši.

Vijesti koje nas ovih dana lome često su i one “seksualne”. ŠTO MU GOVORITI ZA VRIJEME ODNOSA! ŠTO MU NIKAD NE REĆI ZA VRIJEME ODNOSA! Ti prijelomi me ostavljaju hladnom. Sve odgovore znam. Za vrijeme odnosa mu moraš govoriti da odlično jebe. Nikad mu ne smiješ reći da za vrijeme odnosa razmišljaš o Vakuli.

Sinoć je jedan naslov mnogo obećavao. Negdje, naslov nije otkrivao gdje, jedan je saborski zastupnik tako prdnuo da… Moram to otvoriti! Tko je prdnuo?  Jandroković nije. Iz naslova se dalo zaključiti da je predsjednik sabora tražio otvaranje prozora i naredio saborskim slugama da potraže sprej koji miriše na “vaniliju”, “jagodu” ili “nešto treće”.  Da je Jandroković prdnuo pokrio bi se ušima, ne bi tražio raskuživanje. Sluge nisu našle sprej pa je sjednica prekinuta. Brejk je trajao dok prdac nije ispario.

Tko je prdnuo, tko je prdnuo? Tresla sam se dok se tekst sporo otvarao. Kad Rijeka izađe iz “narančastog” kupit ću novi komp na trideset i šest rata. Sigurno je prdnuo Peđa Grbin. On za marendu, vidjela fotke kostura koje je poslao prijatelju, pojede janje, uz janje ide luk, od luka se prdi… Šeks? Ma ne. Pročitala sam jednu brejkingnjuzu. TKO PIJE NE PRDI!  Hasanbegović?

Jebiga! Opet me navukoše. Vjetar je netko pustio u vjetar u Nepalu, ako se ne varam. Koje su budale oni koji misle da mene zanima tko to u Nepalu prdi. Ne, ja sam budala. Zašto sam otvorila tekst? Kako to da mi nije odmah sinulo da vijest nema veze sa Zagrebom? U našem se Saboru neće prdjeti do rane zime. Ne, mene više neće navući.

Čekaj, čekaj! Vidim na mobitelu. DVA CRNCA PROŠETALA SPLITSKOM RIVOM I OSTALA ŽIVA! Jebiga. Ovo moram otvoriti.