Prestrašna noć

Čučim tamo među onih 0,000006 promila građanki i građana Hrvatske koji ne vjeruju u Boga i pojma nemaju što se zaista dogodilo ovih dana pred nekoliko tisuća godina.

\"Isus\"
 Znam da sam nekulturna do pakla ali nikad nisam uspjela povjerovati da je u ono davno vrijeme, dok je umjetna oplodnja bila tek daleka budućnost, žena mogla ostati trudna bez da joj uđe.

 Ni jedan me katolički pop nije uspio uvjeriti da je prljava štalica idealno rodilište. Zastrašujući je podatak da su se i majka i sitni Isus grijali pomoću toplog daha neopranog magarca.

 Da me ubijete ne znam što su u tako uskom prostoru radila ona tri skockana kralja. Vi koji vjerujete pitajte Boga kako je Isus preživio u toj turbo zagađenoj rupetini.

Siročić čije je rođenje ovih dana top tema na svim radiostanicama i teve postajama velikog dijela kugle zemaljske preživio je i hladnoću i slamu i činjenicu da nije nastao kao svi mi ostali.

 Nakon svih tih frustracija… Što mu se dogodilo? Vi vjerojatno znate više detalja, ja sam  zapamtila da su ga raspeli na križ. Ali to nije sve.

 Nakon što su ga oni koji su bili začeti normalnim putem pa stoga nisu trebali okajati materin grijeh skinuli sa križa, on će se, siroče, noćas opet roditi.

 Pa sve ispočetka: majka djevica će zbog svog djevičanstva na porodu urlati poput životinje, jadna Isusova glavica bolno će prodirati kroz Majčin himen, pa onaj smrdljivi magarac,  kraljevi…

I tako iz godine u godinu, iz stoljeća u stoljeće, iz tisućljeća u tisućljeće… Isus mora da je bio prvi koji je za dragim Bogom kamenje bacao.

 Gdje su udruge za zaštitu žena? Gdje je SOS telefon za pomoć zlostavljanoj dječici? Gdje su ginekolozi koji to stoljećima gledaju? Gdje je sanitarna inspekcija? A veterinari? Zašto ne pregledaju neopranog magarca?

  Uvjeti u kojima se rodio Isus su strašni i prestrašni, njegova frka kroz koju prolazi iz godine u godinu je neprihvatljiva a udruge za zaštitu ljudskih prava šute li ga šute. Zašto su Isusa otpisali?

Ovoga mi je trena palo na pamet, Isuse, svi smo mi Isus. Iz godine u godinu iz stoljeća u stoljeće iz tisućljeća u tisućljeće, iz štalice do križa, sa križa u štalicu…A kraljevi u dioru i šanelu stoje i gledaju. Razumijem poantu ali me žalosti što se vi vjernici tom vječnom prestrašnom putu morate veseliti.

 Mi nevjernici prolazimo isti put ali ove noći ne moramo dječicu milovati po glavi, ženice i mužiće držati za ručicu, pjevati o svetoj i tihoj noći a sanjati ljubavnike i ljubavnice.

Mi nevjernici ove ćemo se noći sa našim vanbračnim ljubavima opušteno kresati. Kao da je Prvi maj.


41 Comments

 1. Marija Firstner
 2. Nena
 3. Gianni
 4. silva
 5. Bg
 6. name!
 7. ksenija uzelac
 8. šmrcšmrc
 9. Jan
 10. Danko
 11. skadar
 12. Martina
 13. zvonko novak
 14. Rista
 15. Dunavac
 16. gordana
 17. chrinfo
 18. Mir i dobro
 19. Krešimir
 20. Marko
 21. Marko
 22. chrinfo
 23. Lela
 24. tadej - od 18 god.
 25. Javno
 26. Zdravka
 27. Drugacije misljenje
 28. Jan
 29. djuli
 30. Neumljanin
 31. marko
 32. Neumljanin
 33. Kosta kojot
 34. Kosta kojot
 35. bubreg
 36. jadranka
 37. jadranka
 38. bubreg