Otvoreno pismo Južnim Pacifistima

Kad pišeš blog misliš, jes, ubola sam temu, čitat će se za popizdit, a onda je pročita tvoj muž pod uvjetom da mu krišku dinje omotaš pršutom.Nitko od nas koji šaramo po internetu ne čini to da bi bio žestoko nečitan. Naprotiv, želimo da nas ljudi komentiraju, zaustavljaju na cesti, bacaju nam se oko vrata… Potreba da budeš \”bitan\” i \”moćan\” u čovjeku umire posljednja. To je posebno važno ljudima u godinama, još ako si žensko, žestoko nebitno, a još uvijek živo.

Nema boljeg osjećaja nego kad ti tekst komentiraju i bolesni i zdravi. Tvoje pisanje ima smisla, NETKO ME ČITAAAAAAAAAAAAAA! Jučer me se čitalo. Na moj sam račun pročitala ono što najčešće i čitam, ipak me uvijek ispočetka razgaljuje.

Ti si stara frustrirana krava, suha, željna kurca, pišeš pizdarije, verbalno zlostavljanje nije zlostavljanje. Dalmatinci, svi Dalmatinci nisu govna, nije istina da svi Dalmatinci ne poštuju žene, puši kurac, pizda ti materina, puši kurac, mi smo miroljubivi.

Nešto o mom blogu. Sve što mi se dešava je moj izbor, nisam državna dužnosnica, pišem što me volja i kako me volja i svaki kurac koji mi ponudi neki kurčeviti Dalmoš, bilo je i onih iz unutrašnjosti, ja sam zaslužila, mislim ponudu. Digresija, zašto dečki misle da je nuđenje kurca uvreda? Kad žena, bila stara ili mlada, izražava mišljenje ona je opaka provokatorica. Nikad nisam pušila kurčeve po kućama. Pušenje kurca je intiman čin između dvoje koji se vole.

Neki od vas poručuju mi da \”verbalno zlostavljanje\” nije zlostavljanje. Kad je onaj naš esdepeovski političar, ministar, postoji snimka, riječima nasrnuo na ženu on ju je zlostavljao ma kako presuda hrvatskog suda glasila na tu temu. Presude hrvatskih sudova u pravilu mužjaku daju pravu da žemu ubija na tisuću maštovitih načina. Verbalno zlostavljanje jest zlostavljanje. O hrvatskim sudovima mislim sve najgore, posebno kad sude ministrima.

Jesam li ja stara, frustrirana krava? Sa svojim sam čitateljima uvijek bila iskrena pa ću biti i danas. Nisam frustrirana ali jesam stara. Pa? Vi koji mi to zamjerate bojite se više od svega da ćete biti lijep i mlad leš. Tko je tu frustriran? Starost se ne dešava drugima, dočekati starost u Hrvatskoj pravi je podvig. Imam šezdeset i osam godina, ja sam heroina Hrvatske. Starost nije sifilis, star si kad imaš unuka Krešu, a to je vrhunski gušt.

Jesam li suha? O, bože, kako drkadžije znaju biti slikovite. Da, jesam suha. I što ćete s tim podatkom? I vaša je nona suha pa vam, idioti, kuha čaj. Suhoća ne određuje čovjeka. Vi drkate svaki dan pet puta dnevno, vi ste definitivno često mokri. Što to znači? To samo znači da ste mokri i da morate papirom brisati spermu iako, to vam nitko nije rekao, mokri biste mogli biti i na ugodnije načine. Biti mokar nije kvaliteta sama po sebi kao što biti suh nije hendikep.

Jesam li željna kurca? Jeste li vi, dečki, željni kurca kad ga tako često spominjete? Kad jašete na nogometašima? Kad hvatate mokre majice svojih junaka? Vi definitivno jeste željni kurca, ja nisam. Ali, dragi moji, ni to nas ne definira. Čovjek je više od kurca.

Prelazim na najbitnije iz mog jučerašnjeg teksta. Sve sam Dalmoše proglasila nasilnicima što, naravno, ne drži vodu, ali je uznemirilo one koje sam željela uznemiriti. Normalni Dalmatinci se ne pale na hiperbole, nasilne drkadžije krenu se braniti napadajući mene kao osobu koja pretjeruje. I pretjerujem. Pa? Moj blog. Moj blog. MOJ BLOG! Tko vas tjera da ga čitate? Vi smijete Janici Kostelić nuditi kurac na pušenje? Onda i ja smijem vas zlostavljati pišući kako su svi Dalmoši drkadžije. Možda ćete shvatiti kako se osjeća žrtva? Jadno se osjeća.

Kraj ovog teksta mi je fenomenalan. Idućeg utorka putujem za Orebić, najljepše mjesto na svijetu, bit ću na trajektu koji kreće iz Ploča u 12.15, a u Trpanj stiže u 13.15. Moji prijatelji misle da ćete me prepoznati i baciti sa trajekta. Dok se budem davila u ušima će mi zvoniti, puši, puši kurac, suha kravo stara.

E, pa, čekam vas. Bacite me s trajekta. Svaka me kost boli. U pravu ste. Starost jest sranje.

foto: Quahadi Añtó / Wikipedia