Oni glupani

O, jebote, jebote! Čovjek u ovoj zatucanoj Hrvatskoj ne smije otvoriti svoju dušu ni na netu?! Jučer sam napisala tekst o tome kako su sve žene glupače, i jesmo, a onda se javi neki muškarac, kao da sam napisala da su svi muškarci glupani, i udri poganim jezikom po meni jer sam vlastitog muža nazvala \”kuhanim zubacem\”. Je li tema moga teksta bila ženska glupost ili sam pisala o mužu? Zašto ja o svom mužu ne smijem napisati istinu? On jest KUHANI ZUBATAC, još sam i blaga bila. Zašto muškarci u svakom ženskom činu pa tako i u benignoj kolumnici jadne ženice poput mene, osjećaju neodoljivu potrebu da stanu u obranu i najbjednije ribe iz svoga jata? Svi su oni jedna vojska kad treba napadati žene. Kod nas je obrnuto.

Ljuta sam! Sve ću vam o njemu reći! Ima četrdeset i devet godina, radi u državnoj firmi od ujutro kad ga je volja do popodne ili uvečer ili do duboko u noć kad ga je volja. Nema neku plaću ali to je zato jer nitko u trideset godina koliko tamo sjedi nije prepoznao njegove sposobnosti. Svaki mi dan govori kako je \”u stresu\”, kako ga \”sve ovo ubija\”, kako \”ovako više ne može\”, kako \”mora promijeniti posao\”, kako…

Ja mu više ne govorim da bi trebao diplomirati, ostao je na drugoj godini ekonomije jer su profesori bili pederi, ne govorim mu ni da nemamo nikakvih životnih problema. Ja zarađujem pišući knjige, djeca ne žive s nama, sin se najzad dobro oženio, najmlađa kći našega popa riješila je Matino stambeno pitanje. Sin vozi i popov džip, a ovo smo ljeto i mi s njima bili na popovoj jahti. Preciznije, brodu. Velečasni je vodio neku procesiju na Hvaru, ali ne držite me za riječ. Plutali smo tri tjedna u blizini Orebića. O, Orebić, raj na zemlji.

Moj muž je u stresu i zato jer ćelavi. Netko mu je rekao da kosa raste ako jednom tjedno, najbolje u petak, na glavu staviš pola kilograma krvavih junećih šnicli. Ne kažem da možda, jednoga dana, moj muž neće imati na glavi više dlaka nego što to danas ima Severina kad izađe iz frizerskog salona, ali zašto ja moram odlaziti mesaru i birati najkrvaviju junetinu? I još mi mesar svaki put kaže, gospođo, promijenite jelovnik, muž će vas ostaviti.?! Zna li onaj glupan koji se stavio na stranu Zubaca Kuhanog kako izgleda ćelavi muškarac sa krvavom šniclom na glavi dok gleda malo nogomet, malo snuker, malo vijesti, malo hokej, a krv mu gmiže niz vrat. Kako krvave fleke skidati sa bijelih majica je filozofija o kojoj danas ne bih.

Da, često je bolestan. \”Imam rak gušterače, skuhaj mi sutra rižoto sa kozicama.\” One koje spremaju ribu i imaju kuhinju bez nape znaju što znači kuhati, pržiti ili peći bilo što iz mora? U pravilu rak gušterače dobiva zimi kad moram nakon ručka ili večere vjetriti kuću i slušati kako na mene urla:\”Ti ćeš me u grob otjerati! Osjećam propuh!\”

Oćete o seksu? Mira mi je rekla da onu junetinu stavlja na glavu i da depilira guzicu zato jer ima ljubavnicu.?! Ej, kako Mira zna da Zubatac depilira guzicu? Mira mi šalje jasne poruke. Zanemarujem ih jer ne želim Zubaca bacati u stres. Da mu i dokažem da jebe Miru on bi mi dokazao da je to zbog zdravlja. Dobio bi potvrdu od svog liječnika. Gospodin se zove Petrović. Doduše, među nama, nakon trideset i pet godina braka jebe se meni koga moj muž jebe pod uvjetom da mene ne jebe. Ali…

Jednom u tri tjedna, srijedom, \”bježi\” sa posla, uvijek mi kaže da je \”pobjegao\” da bi mene pojebao, a jebat će me jer me voli \”kao prvog dana\”. Ja moram ostaviti na ekranu tekst iako sam usred rečenice, a i izdavač mi šalje tri mejla dnevno, kad će knjiga, kad će knjiga, i onda se popeti na kat. Da imam smisla za pornografiju izmislila bih nešto, nemam pa ću napisati istinu. Ja dolje, on gore, sedam minuta, ugrhhhhhhhhhhh. Ja na pranje, on ostaje u krevetu, uvijek ga boli glava, zašto poslije, nikad prije, pa mu moram skuhati čaj od koprive.

IPAK GA NISAM OSTAVILA! Samo sam jučer s vama podijelila dio svojih muka i muža nazvala \”zubacem\”. Za mužjaka koji me čita i to je bilo previše. Ej, pitam ja tebe, prvo i prvo, zašto me čitaš, drugo i drugo, kako ti liječiš ćelavost, treće i treće, zašto tebe nije ostavila žena kad si… Pročitaj naslov. Zato jer je i ona poput mene, zato jer smo sve mi žene milosti pune kad se radi o našim kućnim glupanderima.

Dokleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee?