Odjebite, \”relevantni\”!

Tko je to ove godine bitan onako kako će to biti i iduće?

Papa? Svakako. Čelnik najveće svjetske udruge pedofila i razarača dječjih guzica, vrhovnik multinacionalke koja postoji već preko dvije tisuće godina ne može ni iduće godine biti irelevantan. Ako zanemarimo onog jednog agnostika, nešto malo Srba i Židova koji još nisu napustili Hrvatsku svi ostali smo katolici.

Hvala bogu, papa će iduće godine opet biti s nama. I ponovno će se zavarivati kanalizacijske šahte da kakav muslić terorist, samo su muslići teroristi, ne zgrabi papu za crvenu cipelicu.

Srećom, mnoge šahte su ostale zavarene još od vremena kad nas je posjetio bivši papa. U Rijeci su građani koji žive u zgradama uz cestu kojom je prolazio Najdraži Otac morali imati stalno spuštene rolete da ne bi kroz prozor provukli snajper. Nisu smjeli parkirati u ulici u kojoj žive. Riječanima je posjet pape ostao u sjećanju kao elementarna nepogoda veća nego kad padne snijeg.

Big Boss zaista ne dolazi u dobro doba. Kreditni rejting nam je takav da će Otac kod nas ili krepati od gladi ili će sa sobom donijeti hranu. Da li će svoju hranu uspjeti sačuvati od gladnih Hrvata to samo Bog zna.

Zašto dolazi? Hrvatskim žrtvama njegovih u crno obučenih momaka sigurno se neće ispričati, nije papa Srbin. Što ima loše kad ti netko dijete jebe u guzicu kad je to radio i tvome tati i tvome djedu i tvome pradjedu. Radit će to i tvome unuku, ako bog da zdravlje. Treba poštovati dobre običaje.

Dakle, papa jest i bit će relevantan. Čak će mu i onaj agnostik poljubiti ruku koja je pred šezdeset godina gladila pitaj boga koga, kako i gdje.

Relevantan će biti i A.A. To je bio i u protekloj godini. Ništa se kod nas bez njega nije dešavalo. Sanadera je sprašio u prdekanu, Kosorici uvalio kormilo lađe koja tone, svim našim klincima prodaje foru kako treba ići u vojsku, čim čim dalje tim tim bolje.

Ako naši dečki budu slušali što im kaže A.A. zarađivat će nekoliko stotina eura mjesečno i još će imati pravo na besplatan pogreb. Njihove udovice i dječica bit će ponosni jer, nije mala stvar poginuti u okršaju u kome će demokracija pobiti sve one koji misle da je nafta njihova samo zato što izvire iz njihove zemlje.

Da, Američki će Ambasador i iduće godine za nas biti bitan. Kako i koliko nikad nećemo saznati ali ćemo osjetiti. Pa ipak, ne možemo ga baš totalno izjednačiti sa papom. A.A. će u guzicu gađati jednako i katolike i nekatolike čak i agnostika. Demokracija nije segregacija.

Tko može zaboraviti koliko su prošle godine bile \”značajne\”, \”važne\”, \”istaknute\” i \”bitne\”, sve su to izrazi koje možemo upotrijebiti umjesto \”relevantne\”, naše banke. Ako nam ga one nisu stavile ne znam tko je.

I dok katolička crkva najviše na svijetu voli uske ritice malih dječaka, a A.A. odrasle guzice velikih, banke ne biraju. Svatko tko stupi u njihove mramorne dveri ima jednaku šansu da iz njih izađe sa njim u guzici. Dobit ćeš ga i u osamdesetoj ako imaš penziju ili nekretninu.

Katoličkim svećenicima kapa dolje, oni poštuju guzice onemoćalih staraca. A.A. također na njih ne računa. U
modernom svijetu možda se nikad ne bismo smjeli sagnuti jedino u blizini slatkorječivih bankovnih službenika.

Ni oni s nama nisu od jučer. Sjetimo se što su guzicama naših predaka učinile Ljubljanska banka i Beobanka. Njihove štediše već dvadeset godina bauljaju Hrvatskom u jalovoj nadi da će svanuti Dan Velikog Izvlačenja. Neće svanuti. I iduće ćemo godine mi, naguženi siročići, biti uredno rektoskopirani.

Što poručiti građanima Hrvatske na kraju jedne za sve nas zaista značajne, važne i bitne godine? Kako preživjeti ovu koja stiže i prijeti da će biti još relevantnija? Ne djecu puštati u crkvu? Može li se to u zemlji u kojoj su svi katolici? Istjerati iz zemlje gospodina A.A.? Može li se to u zemlji koja je u NATO-u? Ne ulaziti u banke ako vam je život mio? Može li se to u zemlji koje nema?

Tekst je objavljen 4.1.2011. u Nacionalu.

3 Comments

  1. Dalibor Ždero 11.01.2011
  2. I. 12.01.2011
  3. nada 13.01.2011