Ne jebi dok zviždiš

Svaka žena zna da je silovanje najomiljeniji muški sport. Dečki u miru siluju cure i žene jer znaju da svima njima baš njihov kurac fali, u ratu ih siluju u ime domovine čiju uniformu nose. Oni tako svojim kurcem, ako pripadaju moćnoj naciji, Americi, primjerice, šire mir i dobro. Amerikanci su poznati po tome da ne jebu samo žene u zemljama u koje donose demokraciju nego i trideset posto svojih kolegica koje rijetko o tome govore jer je pristajanje na silovanje, ako si žensko i ako služiš u američkoj vojsci, zapravo častan čin. Pomažeš herojima da se opuste.

Ne gledaju Ameri blagonaklono baš na svako silovanje. Roman Polanski morao je  napustiti Ameriku jer je pred četrdesetak godina pričepio tada trinaestogodišnju curicu Samanthu Geimer. Kad Ameri zagrizu ne puštaju iako je silovatelju, danas sredovječna žena, sve \”oprostila\”. Švicarci su Polanskoga ipak morali uhititi da bi ga izručili Americi koja pamti ali ne prašta. Ipak, drž\’, ne daj, kulturnjaci diljem svijeta digli su se u obranu \”umjetnika\”, tvrdili su da je zločin davno u zastari i da zbog jebanja curice ne bi u zatvoru smio provesti ostatak života  čovjek koji je zadužio svijet snimajući krasne filmove. Platio je jamčevinu i čekao rasplet sa slobode. Švicarska je popustila i evo Polanskoga, ne jebe ali šeće slobodan.

A kako se na silovanje gleda u Švedskoj vidimo ovih dana. Tamo nema labavo. Junak snova svih nemoćnih ovoga svijeta Julian Assange pritvoren je u najvećem zatvoru u Engleskoj, tako piše Index, i bit će izručen Švedskoj jer je u kratkom vremenu \”silovao\” čak dvije gospodične. jednu je silovao na način da mu je u njenom stanu u koga ga je sama pozvala puknuo kondom kod drugog \”silovanja\”, a drugu je silovao dan ili dva dana kasnije jer je, kad je u njenoj kući uz njen blagoslov krenuo na drugo\” silovanje\” odbio navući kondom. Najveći svjetski silovatelj ostat će u engleskom pritvoru do 14. prosinca a onda će se odlučiti o njegovom izručenju Švedskoj.

Švedska, to znamo, zemlja je hipersenzibilna na silovanje u bilo kakvom pakovanju. Bez kondoma, sa kondomom, sa raspadnutim kondomom…Švedska je za  \”silovane žene\” obećana zemlja. Za one druge malo manje. Kad je nedavno umro njihov  najuspješniji i trenutno najpoznatiji pisac Stieg Larsson njegova nevjenčana žena Eva Gabrielsson, koja je s njim u istom stančiću od pedesetak kvadrata provela 32 godine, ostala je bez ičega. Švedska, zemlja koja je cijelom svijetu primjer kako pomagati silovanoj ženi kojoj među nogama ostane crknuti kondom, ne izjednačava bračnu i vanbračnu zajednicu makar ona trajala desetljećima.

Naravno da ova priča o Julianu Assangeu osnivaču Wiki Leaks-a nema baš nikakve veze sa silovanjem. Da ima sigurno o toj temi ne bi novinari ništa pitali američkog ministra obrane Roberta Gatesa koji je u Afganistanu sa širokim osmijehom primio vijest da je najzad uhićen čovjek kome je u Švedskoj puknuo kondom.

 Civilizirani svijet je na nogama. Svi su na strani \”jebača\” Assangea jer je čitavom svijetu otkrio istinu tko su najveći svjetski silovatelji. Assange se s pravom boji da će zbog nenavlačenja kondoma biti izručen Americi. A onda neka mu bog pomogne. Ostat će i bez glave i bez kurca i bez očiju i bez ušiju, kroz jaja će mu provoditi struju ili ga živoga premazati medom, zakopati ga u pijesak pa pustiti da mu mravi pojedu oči.  Ili će ga baciti u ocean a o grešni kurac će mu objesiti komad betona. Ameri su oduvijek bili maštoviti.

Svi mi, čitav je svijet činom uhićenja Juliana Assangea dobio poruku, tko jebe, taj najebe.


Posted

in

by

Tags:

Comments

31 responses to “Ne jebi dok zviždiš”

 1. ivet Avatar
  ivet

  Hvala što me uvijek nasmiješ do suza…..pa čak i kad je za plakat od muke…..

 2. tibor Avatar

  …svaka čast…

 3. Aleksandar Avatar

  Izvrsno! Čisto za zapisnik: kul jebači kao Assange nikada nisu bili smradovi kao ovi nedojebani iskompleksirani moćnici.

 4. Jelena Stojanovic Avatar
  Jelena Stojanovic

  Svaka cast Vedrana, pogodili ste direktno u nerv (ili zivac). Zanima me kako ce da reaguju oni kojih se to tice 😉
  Puno pozdrava iz Njemacke 🙂

  Jelena

 5. Lex Avatar
  Lex

  Ma ja vas obožavam. Toliko neimanje dlake na jeziku a plus sve to sa smislom i zbog nekog razloga, a ne samo senzacije radi.

 6. Nevenka Garagic Avatar

  Da, kao i obicno – super Vedrana!

 7. Druga Srbija Avatar
  Druga Srbija

  Bojim se da je Vašoj pozornosti promakao jedan podjednako važan događaj. Srpska diplomatija napravila je nečuven gaf – odlučila je da bojkotuje ovogodišnju dodelu Nobelove nagrade za mir.

  Međutim, odmah je usledila reakcija onog boljeg dela Srbije. Vodeći srpski borci za slobodu osudili su ovakav stav srpskih vlasti. Među potpisnicima se nalaze samo najbolji, između ostalih, Vladimir Arsenijević, Borka Pavićević i Sonja Biserko!

  http://www.pescanik.net/content/view/6074/61/

 8. Druga Srbija Avatar
  Druga Srbija

  “(It would take) 300 years of colonialism. In 100 years of colonialism, Hong Kong has changed to what we see today. With China being so big, of course it would take 300 years of colonialism for it to be able to transform into how Hong Kong is today. I have my doubts as to whether 300 years would be enough.”

  Liu Siabou, dobitnik Nobelove nagrade za mur

 9. CrazyHacker Avatar

  @Druga Srbija
  Jesi ti ona ista osoba koja ovde reklamira Borku i Sonju i ostalu bulumentu ? Ja poštujem svačije mišljenje,ali ti definitvno nešto ili nekoga reklamiraš…A što se tiče Nobelove nagrade i bojkota naše zemlje,nije baš da mi je drago zbog toga ali očigledno da se poštuje neki “jači” dogovor tj. bilateralni sporazum koji imamo sa Kinom.Kakav god da je treba da se poštuje.
  A uostalom,Nobelova nagrada više i nije ono što je nekada bila i predstavljala.Sad se dosta nagrada dodeluje političkom linijom.

 10. Mladen Avatar
  Mladen

  Vedrana je izvanredna kao i uvjek! Citajuci clanak smijao sam se do suza. Hrvatska je ipak prva na Balkanu koja je pocela da hapsi vrhunske kriminalce-politicare dok su u susjednim drzavama regiona takvi jos uvijek na vlasti. A jedan od najupornijih boraca da se pomakne s mjesta i najzad krene u obracun sa VIP korupcijom u Hrvatskoj, svakako je Vedrana. A sto se tice Julijana, on je napravio informativnu revoluciju u globalnim razmjerama i sasvim ogolio globalnog policajca – Ameriku.

 11. vlatko Avatar
  vlatko

  tako treba…

 12. Druga Srbija Avatar
  Druga Srbija

  Nikoga ja ne reklamiram, ali ako bih nekoga reklamirao, to bi svakako bila Borka Pavićević! Jer, Borka nije samo NGO_aktivista, Borka je nauveća srpska intelekutalka 20. i 21. veka, pisac, pesnik i filozof! Da li ste čitali Borkinu pesmu “Zdravo, Biljana”?

  Borka Pavićević: Zdravo, Biljana

  Ona je umrla.

  Smrt je odradila svoj posao.

  Svi su „odradili svoj posao“.

  Sada ćemo je „ispoštovati“.

  Umrla je Biljana Kovačevic-Vučo.

  Kao da se čitav naš život kretao između dve Biljane, Biljane Jovanović i Biljane Kovačević-Vučo.

  Jednom mi je ovde palo na pamet kako je Biljana platno belela.

  Je li platno belo. „Dete je donelo beo pokrov. U pet po podne.“

  Nije bilo u pet po podne. Možda je bilo pet ujutro. U taj čas. Čas velikih ljudi koji donose velike odluke.

  Platno nije belo, crveno je.

  Užasno me je sramota što prisustvujem Biljaninoj smrti i beskrajno se ponosim što sam je poznavala i što sam sa njom radila.

  Vidim je kako ulazi u dvorište i od kapije viče izgoneći svaki strah, svaki građanski i malograđanski kompromis, bilo je to najprijateljskije od svih vikanja, vikanje za koje ti je drago što ga čuješ, reči lepe, pametne i smele žene, njene reči, bez konsultovanja, bez nadmudrivanja, bez gledanja i odmeravanja na sve strane, istinite i tačne reči, nađene, njene, iz glave Atine, pravdene, žudne pravde. Zahtevne i odgovorne reči. Reči empatije prema mrtvima i prema živima. Zato je bilo tako dobro videti je i čuti je. Zato je bilo uvek tako dragoceno biti sa njom, iz sve snage.

  Snaga, snaga istine, ljudska snaga, humana snaga, integritet.

  Ono što jedino postoji, pre i posle svega, integritet.

  Sve ostalo pošto ne zna šta je, oprošteno je, i konačno, nevažno je. Dosadno je, malo je.

  To je ništa što se ispregovara, ništa oko čega se dogovaramo. Ono što znamo i osećamo je ljudski integritet i kapacitet.

  Ovo je kraj „pristojnog“ govora, kraj je „tolerantnog“ pregovaranja, dogovaranja i razgovaranja.

  Sepsa i nihilizam.

  Sve je moguće, pa i da Biljana umre.

  Tu niže, u Birčaninovoj ulici, u bolnici, na uglu iznad koga je ugao „Malog Pariza“ sa parkiranom svitom na jutarnjoj kafi. Ne razlikuješ više gazdu od bodigarda.

  Ali tu ima jedan najlepši mogući kesten, ružičasti, neverovatan kesten, uvek sam mislila da ćemo jednom moći da sedimo ispod njega i da ga gledamo, tako je lep taj kesten, nezavisan, preživeo, veliki, moćan. Proleće za prolećem aktiviste za zaštitu ljudskih prava, antiratnog borca, borkinje, osnivača i osnivača udruženja, komiteta, protesta i zakona…

  Pravnica. Advokat. U filmu „Filadelfija“, kolega advokat brani štićenika time što ga pita zašto se bavi pravom, a sluša operu „Anre Senije“, zato što između opere i prava postoji sličnost u zakonomernosti. To su sistemi.

  I čovek je zakon, i sistem, i ljudskost je zakon. I stav.

  BKV, Biljana Kovačević-Vučo unosila je uzbudljivost, budila zainteresovanost, davala dignitet i lepotu bavljenju pravom, činila ga kreativnim, plemenitim i, konačno, lepim.

  Nije bilo „po zakonu“, već po „Bibliji“.

  Biljana.

  Biljana je bila bez straha, inteligentna i nadasve čedna.

  Najbolje što su ukršteni Kovačevići mogli da stvore je kći Biljana, najbolja majka dvojice sinova. U majsku zoru.

  Drugarice Biljana.

  „Dame i gospodo“, „gospođe“.

  Danas je petnaest godina od smrti Milovana Đilasa.

  Sinovi i kćeri, majke i očevi.

  Sramota je.

  I dosta je.

  Je li pravda dostižna, Biljana.

  Koliko košta pravda, koliko života košta pravda, nije li to ono što najviše košta.

  Platila si, Biljo, pravdu si platila.

  Tako visoka i lepa.

  Kako kažu za pametne, slobodne i hrabre žene, u nekim našim krajevima „Sine moj“.

  To shvatamo kada odrastemo. Sine moj, Biljana, drugarice naša, kćeri, sestro, majko, ženo. Zdravo, Biljana.

 13. Druga Srbija Avatar
  Druga Srbija

  Već dugo sam se pitao šta je to još potrebno da bi Srbija konačno zavolela Zorana Đinđića. Sada znam: bilo je potrebno, posle svega, da joj ponudi na dlanu i svoje raskomadano srce.

  Nisu uspeli, u procentu većem od četiri ili sedam i po posto da ga podržavaju kada je promovisao mišljenje u krupnijim dimenzijama, kada se hrabrije i pametnije od svih borio protiv poslednje diktature usred Evrope, kada ih je spasao od gladi, inflacije i terora, epidemije i emigracije, kada je zatvorio katalog svih katastrofa što se mogu zamisliti, kada ih je mirio sa susedima i vraćao civilizovanom svetu: nisu ga podržavali čak ni kada je na svoja pleća preuzimao teret izručenja krvoločnih i umno poremećenih srpskih lidera, nisu ga voleli kada im je vraćao banke, valutu i podzemne garaže. Pa ni onda kada je očigledno postao svetski omiljen premijer, koji je imponovao obrazovanjem, znanjem, izgledom i ponašanjem. A svaki Srbin je bio svedok.

  Bilo je potrebno još nešto, sasvim u duhu srpskog mraka: bio je potreban taj jezivi gest mučeništva i žrtve. Srbi se nikada nisu ustezali da ga traže od svojih najplemenitijih glava. I to vam je dao, dragi Srbi, iako se takav gest toliko protivio njegovom biću. Njegova prepametna glava je i to morala da ukalkuliše zbog vaše srećnije budućnosti, znajući da je to nešto što nećete moći da prenebregnete. Pa sad vi prenebregnite ako hoćete, smete i možete. Hajde, opet u korist svoje ogromne štete, proglasite krezube kokošare i palikuće patriotama; neka vam opet budu preči banditi i ubice od suseda Hrvata i Mađara; glasajte za kilave, korumpirane i retardirane ili proglasite patriotom i njegovog ubicu koji se verovatno godinama vežbao na sarajevskoj deci. Kada ispečeš zanat na tako sićušnoj meti, šta je pogoditi srce odraslog čoveka sa stotinak metara?

  Ništa nije, naime, opasnije nego kad mali pate od ludila veličine. To važi kako za pojedince, tako i za čitave narode. Baš je u ovom društvu, iz tačno tog razloga, stvoren najugojeniji kriminalno-klerikalno-postkomunističko-nacionalistički monstrum, jer takve stvari se ne dešavaju slučajno. Taj monstrum ima više glava, neke su veće, neke manje, ali nijedna neće sama otpasti. Zato su ovdašnji pošteni i izistinski patriotski opredeljeni intelektualci morali oduvek da prevazilaze sami sebe i sebi slične u celom svetu i da, na kraju, u tome izgore. Jer, hoće da nadomeste nešto za sve nas. To nije mogućno u potpunosti, ali svaki takav pokušaj vuče napred više od bilo čega u nesrećnim društvima. U našoj civilizaciji ionako opstaje samo jedan tanak sloj koji svakog trenutka mogu da probiju destruktivne snage podzemlja.

  Njegovo već raskomadano srce moralo je da podnese još nešto: ceremoniju koja ne ide uz njega, kao što ni smrt nekako ne ide uz njegov osmeh. Ali, ako je pop koji je govorio, postao makar donekle svestan suštinskih stvari potrebnih za sreću ovog naroda, u šta duboko sumnjam, onda je i to sve trebalo da bude baš tako.

  Od mnogih pitanja koja sada iskrsavaju, ključno je možda baš ovo: da li će Zoran Đinđić biti jači od sopstvenog mita koji će Srbi o njemu stvoriti i da li, eventualno, taj mit neće postati nužno nekrofilski? Jer, nije on nikakav mučenik i žrtva kakvim bi ga Srbi najradije videli. On je spejs-šatl za Srbiju, koji možda ponekad eksplodira u svojoj ludoj hrabrosti i brzini, ali i dalje ostaje blistava i munjevita misao budućnosti.
  http://www.pescanik.net/content/view/1030/1226/

 14. Nevenka Garagic Avatar

  Kao i obicno, Vedrana me odusevila (cak i mog muza!).
  Provirio je sta citam, pa kaze : jel` to ONA Vedrana? Jeste, rekoh, ona Vedrana, super Vedrana, slusaj ovaj intervju :
  http://depo.ba/front/i-najgora-kurvetina-je-casnija-od-najboljeg-politicara

  Cestitke Vedrana, uz jednu poslovicu koju cesto sitiram:
  „Čovek koji bi svaku stvar nazvao pravim imenom jedva da bi mogao da prođe ulicama a da ne bude obeležen kao javni neprijatelj.“
  (Džordž Halifaks)

  Eto zasto mnogi izbegavaju stvari nazivati pravim imenom…

 15. govic niko Avatar

  Originalnosti Rudanovoj bas prilici i navikli smo na to, a i svaka joj je na mestu, u centar ! Da je drugacije …?? OVA nova zvezda na medijskom nebu koja je zasijala, je obradovala istomisljenike, koji imaju PRPU kao svog strazara, koja je uvek “budna” i stiti licnost, jer nije u poziciji da zajebava,a kamo li da jebe one sa rogovimaq! Ovi pomenuti su bas odahnuli NJEGOVOM pojavom, ali, svi su izgledi da ce ga, kao i mnoge pre NJEGA, koji je kao i pra covek ADAM hteo zabranjeno, i zbog toga najebo, i ON Asanz ce zaglaviti od PROKAZANIH, koji bi da po celom svetu jebu i to u zdrav mozak, a da ne budu kaznjeni, iako su MEGA negativci!!
  A Rudanki svako dobro i dug zivot , za njeno i nase dobro, A negativce, kojih je svuda po svetu, da stigne kad tad kazna po meri.

 16. Sabo Avatar

  Sadasnje njegovo zvizdanje , kako izgleda, na zalost po njega i nama,nece se dobro zavrsiti!?
  Navorucenije:-kada j,,,s ne zvizdi i obratno !? Dva dobra -nikad zajedno!

 17. Sabo Avatar

  Ne zvizdi dok NJEMU cinis CEF
  Sadasnje njegovo zvizdanje , kako izgleda, na zalost po njega i nama,nece se dobro zavrsiti!?
  Navorucenije:-kada j,,,s ne zvizdi i obratno !? Dva dobra -nikad zajedno!

 18. Vanco Runteski Avatar
  Vanco Runteski

  Veliko Vam hvala za vreme provedeno sa Vama u *Utisku nedelje* B 92. Doziveo sam Vas kao Jovanku Orleanku 21 veka. Jeste kap u moru, ali ste kap koja sija jakom i nevidjenom duginom svetloscu, sastavljenu od retko vidjene hrabrosti, ostroumnosti i iskrenosti da se ljudi, desavanja i stvari nazovu pravim imenom. Za kratko vreme ste izneli toliko istina od kojih, svakog ko ima makar i 2 grama mozga, glava zaboli. Sto bi nas narod rekao, svaka Vam je bila na mestu. U 2011, Vama i svima koji su Vam dragi, zelim pre svega, zdravlja, srecu i da nastavite i dalje da osvetljavate tamu koja je prekrila robove na ovim prostorima i sire.

 19. Irena Avatar
  Irena

  Sjajan tekst!! Odusevljena sam svakom vasom recenicom.

  Veliki pozdrav od verne citateljke iz Beograda!

 20. Jadranka Nicin Avatar
  Jadranka Nicin

  Poruka za Drugu Srbiju!

  Gde nadjoste ovde da kacite sve te likove i da im pevate hvalospeve, kad u Vasoj, gorepomenutoj imate sijaset sajtova, foruma i blogova !?

  Ili jos bolje, da ne biste smarali citaoce koji dolaze ovde zbog Vedrane a ne zbog Djindjica, Borke,Sonje i inih, lepo okacite njihove fotke u svom domu i uzivajte u njima do besvesti.

  Pozdrav iz Prve Srbije:)

 21. fixer Avatar
  fixer

  curetak:.

  bio ja ono visokplavipreplanuo
  tero kosu na kakoizraste
  jebo samo po potrebi a iz ljubavi
  ali
  kad bi se isposvršavali
  nije mi se nešto zadržavalo
  već sam fatao neki noćni jutarnji
  i bežo kući knjigama i bajaderama
  i svojoj zajebanoj muzici
  koje su me čekale pored kreveta i cvilele zamnom

  e
  al bio jedan curetak
  po današnjim merilima
  jedna opasna cupi
  neka snežana il slađana
  slagaćute
  misim znam ko je tačno bio
  al se sad pravim malo
  volela me ko izborni predmet
  i stalno pokušavala
  da me zadrži u zaključku
  onokao

  ma daj ostani molim te imam knedle sa šljivama
  a šljive sa orasima

  spakuj mi žurim

  ma daj ostani dok su još tople

  drugi put

  ux drugiput drugiput
  aj ostani jednom baš ovaj put
  da malo popričamo
  da se pogledamo

  el nešto nije bilo kako treba

  ma jokbre sačuvajbože
  sve sa tim staccato m koji odzviždiš na kraju
  nego baš zato što je sve tu super
  daj ostani malo
  prespavaj
  ovoono
  pa da ujutru vidimo

  maa gledo sam taj film u debelim knjigama
  nikad ne izađe na dobro
  aj zdravo

  i taaakoooo

  no, jednom u sred nekog januara
  obavili mi sve što smo imali
  i ja ustajem oblačim gaće košulju džemper čarape

  di su mi pantalone

  eno tamo u kupatilu

  koj će q u kupatilu

  smeška se …… ćuti

  ja u kupatilo
  kad pantalone mi u lavabou>>potopljene
  aumajkuliti
  provirim ja kad ona se tamo upišala od smexa
  i maše mi rukom da dođem a pritom mi otvorila vrata od jorgana
  lepa, primamljiva slika
  sreća na doxvat ruuuke
  miriše mamina gibanica iz rerne

  ja ti uletim u kupatilo
  iscedim ti one moje krupnisomotzelene pantalone
  navučem ix onako mokre
  jakna
  i pali brate

  ux kako je duvalo dok sam čeko 16e
  onaj u 2.10
  jaja mi se smrzla

  i ja spontano počex da trčim do kuće

  eto: otrčax
  optrčax..

  imalo se još morala, reči i muda
  a sreća bila tek u izgledu


  a ?sadaa
  dotrčan
  i snađen oVOolikom srećom
  sve mi se više gleda u nečiju milost
  šapuće u zagrljaju
  smeje u računu

  jebanje nije ni nužno…. nešto

  mislim: mooože
  ali

  >>de nagni se da ti kažnem nešto:
  ranije je bilo pokaži sise
  a sad
  pokaži reč
  makar izvikilikiranu
  pošećeri mi dušu
  uključi fip radio<<

  i debelo nam pokri ovo malo zajedno

 22. stanko vrazovic Avatar
  stanko vrazovic

  Tema je izvanredna, samo je naslov mnogo fini, evropejski, kao. Kod nas glagol yviždati ima svoj pravi smisao. Zato bi naslov trebao biti: Ne jebi dok pišaš. Čik provaj da to uradiš.
  Kađu da je svako kovač svoje sreće. Ja se sa tim ne slažem. Mislim da je sreća ta koja koje nas.
  Tako je neko lep, neko ružan, itd…
  Šta treba da mislimo da je Monika Levinski sama ono htela što je učinila.
  Da li Hilari misli ono što kaže_ Ne, ne misli, ona može misliti samo nešto u smilsu: Kako si mogao meni to učiniti, Bile_ A ustvari trebala bi misliti ovako: Gde mi je bila pamert da sam ja mom Bilu radila oralno. Pa onda ne bi tražio leba preko motike. dakle, ja sam kriva što je Bil priterao Moniku na oralnost. To bi bila istina od Hilari, istina Monikina. A Bil je samo kolateralna šteta, pa je yato pravio ogromne kolateralne štete za vreme njegovog mandata, odnosno njegovih mandata.
  Ljudi moji najebasmo zbog globalizacije. Nema više ideala, ideja vodilja, ima samo interesa i profita.
  Još malo pa je gotovo. Neće biti nikoga da ugasi svetlo, samo će nas nestati.
  Pa ćemo svi slaviti svetog Georga (Đorđa). Slavićemo Eric-a Arthur-a Blaira, odnosno George-a Orwell-a.
  Nazdravlje i srećna vam bila Nova godina, ako uopšte tu ima neke sreće.

 23. Vojvodinac Avatar
  Vojvodinac

  Sjajna perspektiva, viđenje i opisi.
  Eh, koliko mi je nekada žao što je vaš glas ipak usamljen, jedan od rekih koji se glasno čuje.
  Svaka čast.
  @Druga Srbija
  Napravite svoj blog pa koga zanima…..
  besmisleno je ostaviti komentare duže od samog članka!

 24. Paul Avatar
  Paul

  Procitao sam do sada dosta vasih tekstova,u nacionalu u koji neredovno navratim i pogledam vase tekstove. Uvek mi se svidjala sadrzina vasih tekstova ali ne i ponekad suvisna vulgarnost kojom biste ih omotali. Gledao sam vas interview na B92 i nisam mogao da verujem da ste bas vi dosli i srbima rekli ono sto svi pametni ljudi sa dvocifrenim IQ vec odavno znaju. Samo bih vas malo ispravio a to je da Amerika i Evropa takodje imaju “impotentne” politicare na vlasti. I oni su marionete vladara iz senke koji rade kako im se naredi. Globalisti i Vladari iz senke vuku konce. Kapitalizam prerasta u Globalizam, demokratija je najgori moguci nacin vlasti (na vlasti su koalicije i partije sa 2-3 glasa vecine) krize, hrane, energije, over populacije. Gledam svoga sina koji ima 24 godine i veze nema sa zivotom, nezna sta dolazi,kakva buducnost. Svoj stan, kredit, frzider pun hrane, socijalna pomoc, posao, bice to samo snovi za vecinu. Nismo mi jos nista videli, secacemo se ovog robstva kao dobrih vremena Dok globalisti smisljaju kako da iscede sto vise iz ljudskog bica, Uzgajace nas na farmama za organe. Nazalost kasno je za revoluciju.
  pozdrav

 25. martina n. Avatar
  martina n.

  Paul, micek, pa rekla je. Mi smo sluge Europi, Europa je služavka Amerima, a Ameri su bog i batina.
  Samo im se nešto gadno drma ta njihova “democracy”, čitam priču o protestima pred Bijelom kućom o kojima mediji ne izvještavaju, o kontroli medija i blokiranju sajtova na netu, o tom vražjem WikiCurenju, o malom Manningu, o skrivanju pravog postotka nezaposlenih u USA… Vele da priznaju 9,8%, a zapravo je više od 18%… Ne bu to dobro sve skupa.

 26. Sladjana Avatar
  Sladjana

  @Druga Srbija – ma’ni nas bre tih sonja i natasa i borkica i njima slicnih! ne stavljaj Vedranu u istu grupu i ne prljaj je!

  Vedrana, obozavam tvoju britku misao i “brutalan ” nacin iskaza. besmisao politicke korektnosti na nacin kako se ovde namece me gusi do bola!

 27. 777stella Avatar
  777stella

  Sjajna, britka, bez dlake na jeziku! Jedna od retkih koja zna kada da kaže i kako da kaže.

 28. Slobodam Jelovac Avatar
  Slobodam Jelovac

  Damo,
  Nedavno sam slusao i gledao Vas intervju sa onom unjkavom Oljom, upravo kao da ste mi citali misli, svaka cast rekli ste prave stvari. Malo mi je zao sto nisam uhvatio sav razgovor o bankama, pa bih Vam bio zahvalan da me uputite na neki Vas tekst o njima.
  Za Vas sve naj od Sloba

 29. Slaven Hrvatin Avatar
  Slaven Hrvatin

  Cijela emisija “Utisak nedelje” je na ovom linku:
  http://www.rudan.info/vedrana-rudan-nastup-utisak-nedelje/

  Neke od bankarskih tekstova se može naći ovdje:
  http://www.rudan.info/category/udruga-svicaraca-us/