Miii Croatiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

Kakva je uloga Hrvatske u svjetskoj revoluciji potpuno mi je jasno. Članica smo Eu što znači da uplaćujemo silnu lovu za kurac, članica smo NATO-a što znači da uplaćujemo silnu lovu za isti spolni organ. Ali to nije sve. Otkako bacam oko na teve ekran, jedno pedeset i pet godina, stalno u mene gledaju američki generali koji na svojim uniformama imaju stotine šarenih značkica, na ramenima zvijezde. Ti su likovi uvijek zabrinuti jer mi žele sreću, blagostanje i mir. Zašto me sve to stalno zaobilazi?

Ipak, nešto se promijenilo. Prvi put otkako sam živa zvjezdani general mi iz Zagreba poručuje da bi zbog onih blablabla moji unuci trebali pod američkom zastavom krenuti u boj, u boj, za narod svoj. Nisam iznenađena. Ja sam izuzetno pametna ženska pa sam davno napisala, pred jedno dvadeset godina, da će se Hrvatska upustiti u analni spolni odnos sa Amerikom iako smo katolička zemlja. Pametna jesam ali mi to ne pomaže.

I tako smo mi Croati i Croatice sinoć imali čast i privilegiju čuti kako su napadi na sve mrske članove Islamske države i još neke druge članove drugih krvoločnih država naređene iz Zagreba. Yeeeeeeeeeeeeeeeee! Čitav svijet za nas zna! Yeeeeeeeeeeeeeeee! Tko je rekao da je Hrvatska, oprostite, Croatia, malo govno? Yeeeeeeeeeeee!

Zašto je Amerikanac, zaboravila sam mu ime, učinio nama Croatima i Croaticama tako veliku čast? Zato jer smo članica NATO-a, što bi rekli čakavci, nismo mi malo niš. Kako mu mi, svi odreda gole guzice, možemo pomoći? Upravo svojim golim guzicama. Croatia, priznajte, jebeno dobro zvuči ovo Croatia. Hrvatska, Hrrrrrrrrrrrrvatska, može li civilizirani zapadnjak, svi su oni civilizirani, bez problema izgovoriti hrrrrrrrrrrrrrrrr? Eto vidite.

Amer nam je objasnio da se džihadisti i ostali isti ne mogu pobijediti ni njegovom guzicom, ni Obaminom guzicom, ni američkim guzicama. Svima je njima rata njihovim guzicama pun kurac. Mi smo još nevini a do normalnoga nam seksa, on s njom, ona s njim, ona s njom, on s njim, baš i nije. Radno vrijeme od osam do dvadeset, pa ti jebi i još plati struju.

Smijemo li se mi Croati i Croatice oglušiti o molbu zvjezdanog generala koji toliko brine o sudbini svijeta da se dovukao čak do Zagreba? Nikako. Pa ipak, znam da sam jedina, pomalo sam skeptična. Da li zaista moj unuk mora otići u Siriju, Ukrajinu, Irak, Iran, Pakistan, uskoro Vijetnam i Japan, i tamo bogu iza nogu pod američkom zastavom pokloniti svoje tijelo crvima svih mogućih boja?

Ja sam skeptična ali zato moj predsjednik države, gospodin Josipović, i ministrica vanjskih poslova, gospođa Pusić, nisu. Otići će u UN, to je u Njujorku, možda su već tamo, i glasno obećati na što će sve moj unuk Marko biti spreman. On će, tako mu Bog pomogao, u nekoj od sirija braniti američke boje dok mu džihadist, islamist, sirist, pakistanist, rusist, ukrajinist, vijetnamist, irakinist, kinezist…, bože, koliko ima tih ista, bude rezao glavu ili palio oči bacačem plamena.

Ja, neka mi oprosti onaj američki general koji možda više i nije u Zagrebu, jako volim svoga unuka. Draži mi je, jebote, ako me Bog čuje, i od onog generala i od Amerike. Nisam izdajica svoje domovine, ne želim biti prokleta, podržavam politiku koju zagovaraju naš predsjednik Josipović i naša uvažena ministrica vanjskih poslova gospođa Pusić.

Zato predlažem, gospodine Josipoviću, gospođo Pusić, pošaljite svoje dvije cure na neko od ratišta. Kad budete na kućnim vratima burnim aplauzom pozdravili njihove leševe odjevene u američku zastavu povjerovat ću da vam je na duši mir, mir, mir, mir… I samo mir.

Do tada…Bože, ja vam ne vjerujem. Ja se vas bojim.


Posted

in

by

Tags:

Comments

38 responses to “Miii Croatiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!”

 1. Jadranka Avatar
  Jadranka

  Bravo Vedrana. Potpisujem!

 2. Tucakovic jure Avatar
  Tucakovic jure

  Biti sluga , biti na koljenima je odabir hrvata…navika je to od stoljeca sedmoga.Treba imati hrabrosti pa to kazati…bili smo 50 godina u mraku i sad smo izasli na svjetlo i onda vidimo lamac na nogama i kara nas ko stigne…ta sloboda se nicim ne moze platiti…geni su cudo…robovi bili robovi ostli…drazi mi je onaj MRAK od ovoga svjetla…tuca nas Amerika , tuca nas Njemacka tuca ns austrija tuca nas Watikan tuca nas Papa tuca nas budala svaka…

  1. Nebojša Avatar
   Nebojša

   To je ona fora, ko upali svetlo da mu jebem mater

   1. Bimbo Avatar
    Bimbo

    A tucali su nas i ovi Nebojšini 🙂

    1. Ilija Avatar
     Ilija

     Za Bimba, a najviše ste vi tucali sami sebe, zašto mi toliko osoba sa kojima sam odrastao u Osijeku a koji su bili velike Croate, sada pišu i kukaju za onim “srećnim” ( “sretnim”) vremenima, ako su bili tucani od nas, ja nisam pisao nijednom od vas, zašto vi kukate za onom Jugom u kojoj ste bili “tucani” od nas???

 3. Mirjana Djordjevic Avatar
  Mirjana Djordjevic

  Kad god izgubim svaku nadu da cu reci ono sto mi je na dusi,, POJAVITE SE VI,, i kazete, napisete moje misli,,, HVALA VAM,,

 4. Vesna om Avatar
  Vesna om

  Toliko istine u svakom tekstu. Ali nikadamanje efekta zdrave misli. Veovatno zbog onog od 8 do 20 ali nije opravdanje. Mrtvi smo.

 5. micojka Avatar
  micojka

  Sto da kazem sve ste rekli,kazali i napisali . U ovoj zavrzlami samo nas cuva Bog i cista sreca

 6. dusan Avatar
  dusan

  Bravo ženo!

 7. slavica iz SA Avatar
  slavica iz SA

  Godinama sam bila u zabludi misleći da je biti “Svoj na svome” ništa drugo nego ksenofobična floskula. Zahvaljujući Vedraninom tekstu, u kojem se više puta spominje spolni organ, tj. qrac, konačno ukapirah pravo značenje navedene sintagme.

  Elem, Mazel tov!

  1. Aleksandar iz NS Avatar
   Aleksandar iz NS

   😀

 8. ya Avatar
  ya

  Ehe…
  Qurrrrrrrrrrrrrrac…;))
  Da se jos malo rrrrrrrrazvuce-da ima vise mjesta;)))
  Svaaaaaaaaaaaaka cast…taman;)))

 9. NESAVRŠEN Avatar
  NESAVRŠEN

  Ulazak u Dom na sve spremnih ! EU SAD Rusija ,Kina i sve što sebe smatra silom .Ne podržavam pobunjene musliće oni znaju zašto su započeli ovo samoubistvo kojem su izloženi . ZNAM DA JE SAMOUBISTVO – pa ovde se to radi oduvek – ako je ko mrtav -sam se ubio -s ovog je prostora -on ubija . Druge FINE zemlje imaju jako razrađene zaštitne mehanizme za svoje građane ,a ove manje fine su sastavni deo planova odbrane izražene napadom i topovsko su meso . Naša mrtva deca su se tako SAMOUBILA … Pa ko da ih zato žali?

 10. Mimi-Mini Avatar
  Mimi-Mini

  Ja sam sad u nekoj vrsti dileme, lepo nisam pametna šta da mislim. Na HTV 1990.g. don Ante Baković je javno rekao da Hrvati potiču iz Irana. Kao takvo, logično bi bilo da ne učestvuju protiv svojih. Ali šta je danas logično? Josipović je jasno rekao svojoj javnosti -” Mi niti imamo vojsku tamo, niti je nameravamo slati, niti smo angažovani na bilo koji način. Mi smo deo te kolacije samo u političkom smislu”. Tu pometnju je unela Pusićka, konfuzna žena doduše, zajedno sa nekim ministrima rekavši:” Da je Hrvatska spremna da se bori protiv medjunarodnog terorizma, ne za sad, ali hoćemo, jer “islamska država” ugrožava mir ne samo u Evropi nego i globalno” Ali, moje mišljenje je potpuno irelevantno i amatersko, uglavnom na nivou klimateričnog cinizma, ne morate odmah ići tamo, ima vremena, treba prvo pustiti ove veće i moćnije, ipak su džihadisti naoružani, a hrvatska vojska je obučena samo za dejstva protiv nenaoružanih civila, uglavnom starijih od 60 godina, žena i dece, uglavnom pravoslavne orijentacije, tu pokazuju izrazitu veličinu i junaštvo, za sad se pozabavite tablama na ćiriličnom pismu, to je važnije, čak i od toga da vam je uvedena radna nedelja od 60 sati, reč niste rekli, čak i da poslodavci imaju puno pravo otpuštati trudnice i žene koje su na trudničkom, ipak je ćirilica mnogo veći problem.Samo se pitam kao će hrvatska javnost prevariti dogadjaj od pre neki dan i šta ćete sa ovom izjavom HAZU Republike Hrvatske:
  “Na međunarodnom naučnom skupu „Hrvatska ćirilična baština” povodom 500 godina od štampanja knjige „Dubrovački ćirilski molitvenik” u Hrvatskoj akademiji znanosti i umetnosti učestvuje 25 stručnjaka iz Hrvatske i BiH.
  Predsednik HAZU Zvonko Kusić naveo je da je hrvatska ćirilična baština „svesno ili podsvesno bila potiskivana” dok je akademik Stjepan Damjanović
  ukazao da je od 11. do 18. veka na velikim delovima hrvatske teritorije stanovništvo svoje kulturne potrebe izražavalo i ćirilicom.Zna akademik Stjepan Damjanović da je logično da se tada na srpskim teritorijama, a danas od kurbata otetim teritorijama
  od 11. do 18. veka pisalo ĆIRILICOM. Ne znam stvarno šta da mislim, pogotovo što su ti odgovorni za ratni zločin u Ovčari isporučeni tamo gde treba i osudjeni. Da se vratim malo sad na goruće pitanje,
  doduše, kako čujem, i moj premijer je ponudio nesebičnu pomoć, a da ga niko nije ni pitao.Pa šta se onda vi Hrvati bunite, kad je Američki Stejt department objavio ranije da je Hrvatska jedna od članica medjunarodne koalicije koja će se pod vodstvom Amerikanaca suprostaviti džihadistima. Naši se nude za džabe, vi se koprcate da ne idete, ali mislim da nam je svima poznata sudbina, zaslužili smo sve to što nam se dešava zato što smo takvi plemeniti, otporni na tudji bol i nesreću, razapeti izmedju želje da preživimo i majkom hrabrosti da budemo ono što nismo. FUJ.

 11. nIKOLA Avatar
  nIKOLA

  E Srbi moji… Doduse katolicke vere..
  Svi smo nisko pali..

 12. dona kihot Avatar
  dona kihot

  Jedna od zrtvi opetovanih analnih i ostalih silovanja u “braku “rece :”Ako mi je sudbina takva da me uvijek netko guzi, onda bolje u SUV-u, nego u poderanoj zastavi 750.”

 13. Drija Avatar
  Drija

  Pa upravo zbog ovog sto ce nam se poceti desavati, tj sto nam se vec i desava, sam se odrekla najljepseg osjecaja, najljepse emocije koju jedna zena moze da ima: MAJČINSTVO!
  Nedam svoju djecu u rat. Bili smo vec u jednom ratu, nedavno, pa smo ostali pokradeni, opljačkani, omalovažavani, građani drugog reda…

  Hvala Vedrana na ovom postu.

 14. Kalinovac Avatar
  Kalinovac

  Ja nemogu shvatiti tu politiku sile.Sjećamo se kada je Rusija ratovala u Avganistanu protiv Bin Ladena,onda su Amerikanci su potpomagali tog teroristu.Poslije je Amerika ušla u rat protiv tog istog teroriste.Koga su Ameri potpomagali u ratu između Irana i Iraka,pa pslije se diže Amerika i ratuje protiv Iraka.Gdje je tu logika. tko koga jebe u zdrav mozak.Kažu Islamska država.pa šta onda neka im bud ako ju narod hoće,svatko neka zacrta svoj pravac.Hitler je bio najveći zločinac svih vremena,pa zašto onda to čine i Židovi sa Palestinom,ne isto što i Hitler ali i oni ubijaju nevinu djecu starce i žene.Ne spaluju ali ubijaju,zašto nema Palestina pravo na samoopredjelenje i da bude nezavisna država kao što je nekada i bila. Zar je to demokracija???????

 15. Montegrin Avatar
  Montegrin

  Svaka cast.

 16. Ja Avatar
  Ja

  Kad gaće spadnu, ućeruje ko stigne

 17. Duško Avatar
  Duško

  Sve dok većina u RH, ne bude razmišljala ovako pametno,trezveno i razborito kao i Ti poštovana gđo.Rudan, Tvoja pisma i reči, biti će kao “zvona bez praporaca.”.

 18. stanoje Avatar
  stanoje

  nismo mi hrvati 🙁 mi smo pokatoliceni pravoslavci

  1. Jaroslav Hus Avatar

   Stanoje, oslobodi se neznanja!!!
   Rimokatolici su zrtve fanaticnog terora rimokatolickog kulta koji je unistio vise Bele – Evropske rase cak nego i bolsevizam. Ne znas povest!!!
   Cesi su najveca zrtva vatikanskog kulta. U doba Husitskih ratova vise od pola ceskog naroda poklala je ili spalila sveta rimokatolicka internaciojnala. Nas nacionalni Idol i Heroj, Jan Hus je ZIV SPALJEN NA PREVARU OD RIMSKOG PAPE i kardinali su papi poslali SADISTICKU salu: :Holy father, your goose is well roasted” Hus na ceskom znaci gusan pa je poruka da razveseli papu glasila” SVETI OCE, VAS GUSAN JE DOBRO ISPECEN!”. Sada smo mi, Cesi, narod koji je najvise oslobodjen od bilo kakvog judeohriscanskog kulta. Rusima je dominiralo “dobrocudno” ali vrlo tupavo i lenjivo pravoslavlje – i zato su dobili drugi krvolocan sistem – umesto katolicizma dovbili su judeoboljsevizam,
   Ostavi Hrvatima njka budu dokle vole u rimokatolickom stuporu a svako normalan mora da zna da KULT aka “RELIGIJA” nema blage veze sa nacijom ili rasom.

   1. mart Avatar
    mart

    @Stanoje, s***š.
    Zar čovjek ne može biti Hrvat ako je pravoslavac ili Srbin ako je katolik?
    Hrvati, Srbi i ostali Slaveni stariji su od kršćanstva.

 19. Nišlija Avatar
  Nišlija

  Po strani nek je to ako se neko pita otkud čovek iz Srbije, i to još a juga, da se javlja na ovaj blog… Dešava se… A možda i zato što ne vidim ama nikakvu razliku medju ovim zemljama na Balkanu…
  Tovare vas, ama tovare i nas, pa im je slađe da prave jednu trojku zapad, Hrvatska i Srbija… Onako zguza sve u slast rade…

  Ne znam šta da kažem, samo znam da smo u govnima do guše i jedni i drugi, i da narod spava, lepše im je izgleda stanje moždane hibernacije i kome, nego li da nešto učinimo protiv pogrešnih režima… Ali dobro… Znam da niko nije za Jugoslaviju, i da je to davno prošlo vreme, ali jedini je spas da oformimo fiktivnu Jugu, pa da se pojačamo… Ovo “fiktivna Juga” znači bolja saradnja medju naše dve zemlje, a i ostalih zemalja bivše Juge, kako bi se odupreli od negativnih uticaja… Iscepkali su što su imali, sad još jedino na regione da nas cepaju…

  Srećno vam bilo svima i budite svest ljudi!!! Nešto ne valja, nešto je trulo…

 20. ya Avatar
  ya

  …u Drzavi ‘Danskoj’;)))
  ali,svaki ce KRALJ proci kroz PROSJACKA CRIJEVA;))
  (nakon sto PROSJAK ode po crve za pecanje…i uzme crva na udicu,koji je jeo ‘ono sto je jelo KRALJA u grobnoj raki’…i tim crvom upeca RIBU koja je jela CRVA koji je jeo KRALJA…i eto RIBE,tj.KRALJEVSKOG RUCKA…a,da nitko nije ni SVJESAN TOGA…;))
  A,eto…
  TAKO JE TO SHEAKESPEARE napisao u HAMLETU….
  I HAMLETOV smisao ZA PRIRODNI KRUG ZIVOTA;))
  SHEAKESPEARE-car;))
  Dakle…
  BITI ILI NE BITI-sa LUBANJOM U RUKAMA-pitanje je sad?;))

 21. TERA Avatar
  TERA

  Moja me pokojna baka naučila jednu izreku: Lako je tuđom guzicom po gloginjama mlatiti! Za one koji ne znaju što su gloginje, to vam je grm s ljubičastim bobicama, ali su zaštićene oštrim, dugačkim trnjem pa, ako si faca, beri ih.
  Zato potpisujem, draga Vedrana, svaku napisanu riječ.

 22. Mimi-Mini Avatar
  Mimi-Mini

  Htela bih samo da skrenem pažnju na nešto što me solidno iritira, pa čisto onako da to podelim sa vama, pošto pažjivo pratim ovu tematiku i čitam sve što mi pada pod ruku, jer sam s razlogom kao zdravomisleća osoba zabrinuta.
  Čovek koji vodi Islamsku državu Abu Bakr Badgadi ima dovoljan religiozni legititimitet za vodjenje države pod ovim imenom. Iako su se predstavljali kao eksprerti islama ni (očevi al Kaide) Osama bin Laden, ni Ajman al Zavahiri nisu imali zvanično religiozno obrazovanje. Abu Bakr Bagdadi je koliko se zna, doktor islamske teologije. Službovao je kao imam u Samari. Sve to mu je u stvari omogućilo da pribavi autoritet glave svoje Islamske države. Nećete verovati ali u toj “novoj državi” život je pažljivo uredjen redovnim platama lokalnim službama od kelnera pa do zaposlenih na mosulskoj brani.
  Posebna stavka je novac. Bagdadi, veruje se da raspolažu bar sa dve milijarde dolara. Izvor su naravno donacije (od probranih navijača iz Zaliva),pljačka, ucene i otmice, naplate za oslobadjanje talaca i trgovina zaposednutim prirodnim bogatstvima sa kontrolisanih teritorija. “Islamska država” prodaje struju, naftu, i gas sirijskoj vladi i ostalim kupcima. Magazin Špigel navodi i još sledeće:”U Ragi sve žene moraju da budu pokrivene, da nose hidžab, pantalone su najstrože zabranjene, lopovima se seku ruke, protivnici javno vešaju, na svadbama je zabranjena muzika, a ko u vreme molitve koja je pet puta dnevno bude zatečen na ulici rizikuje svoj život. Devojke se nasilno odvode da bi bile udavane za borce islamskog fronda. U školama se ukinula i ukida se još uvek filozofija i hemija. A posebna priča su stočne pijace, da nije jezivo, bilo bi smešno, pokrivaju se zadnjice koza i ovaca, kako bi se sprečilo da muškarci posmatraju njihove genitalije, da im ne padaju na pamet nepodobne misli.
  Ali bez obzira na sve ove užase, prema kojima su naše vlade cica-mace, iznenadjujuće uspešno džihadisti privlače strane regrute, čak dve-tri hiljade iz Evrope zanesene ognjem i mačem. Najviše ih ima iz Engleske, a zavidan broj iz BiH, Sandžaka i Kosova. Možda bi trebalo razmisliti posle ovog svega, pogotovo što su američki mediji konačno priznali da je Putin bio u pravu kad je pričao da se Asad bori protiv ovog sam, i da bi mu trebalo pomoći. Da li je ovo pravi način, videćemo, na kraju krajeva i mi ćemo na posredan i neposredan način učestvovati u ovom najnovijem sukobu.

  1. Miki Maus Avatar
   Miki Maus

   @ Mimi-Mini 25.09.2014. Reply
   Da Mimi, u pravu si!
   Američka spoljna politika posle smrti Frenklina D. Ruzvelta išla je vrlo krivudavinm putem.
   Dolaskom na vlast Regana, ona je postala totalno intervencionistička, a padom Berlinsko zida, bezočno drska i agresivna.
   U toku sovjetske invazije na Avganistan, SAD su, po izjavi ambasadora u toj zemlji u to vreme, dali BinLadenu i hjihovoj vojsci – talibanima oko 14 milijardi US$.
   Šta se dogodilo posle – poznato je.
   Sličan scenario se ponavlja sa situacijom u Siriji. SAD i druge zemlje Zapada pomažu Asadove protivnike – islamske ekstremiste, a sada kada se oni okreću protiv Zapada i njihovih interesa – proglašavaju ih za teroriste.
   UČK je na KiM bila proglašena terorističkom organizacijom da bi posle njihovog obećanja da će SAD dozvoliti stacioniranje vojnih efektiva- volšebno preko noći uz Holbrukovu pomoć postali – borci za slobodu!
   To je svet danas, a dokle će biti takav – ne zna se!
   Nema morala, a ni pravde, već samo ogoljeni INTERES.

 23. TERA Avatar
  TERA

  Mimi-Mini, budući da čitate sve što vam dođe pod ruku, pretpostavljam da ste čitali knjigu “Nevjernica”, autorice Ayaan Hirsi Ali. Ako niste, preporučujem, kao i ostalima koje zanima ova tematika.

 24. milorad draskovic Avatar
  milorad draskovic

  Hvala Vedrana.Molim vas ignorisite ono Nikolino”srbi moji”. Svugdje se nadje glupana I hegemonista.U pravu ste kao I jedan komentator koji rece da nam je svima bilo bolje u pedesetogodisnjem mraku. Evoi Srbija polazi u podrsku amerima. Svi smo u iistom loncu.
  Hvala
  m

 25. ZUZI Avatar
  ZUZI

  Kao što je i ovaj naš rat proizvod pet šest bolesnih mozgova, tako je ovaj samo širih razmjera u kojem ćemo mi biti topovsko meso. za sve je kriv Sulejman veličanstveni

 26. Jeremija Krstić Avatar
  Jeremija Krstić

  Е, нека је са срећом комшије и бивша браћо са којима живесмо у јединству! Ако сте толико тупави пошаљете своје ,,dečke” у неку од поменутих пустара, немојте да вас изненеади ако се у неком биоскопу, ресторану, или у градском аутобусу зачује најпре ,, ALLAHU AKBAR ”, a одмах потом и стравична ексползија! Јесте да ово мало личи на неку сцену из америчких акционих филмова, али може бити и реалност! Зато, даље од НАТО- а и ЕУ, сигурније је!

 27. Jaroslav Hus Avatar

  Covek govori cinjenice samo kod nas (SRBA) je pocelo mnogo kasnije u sustini od smrti Cara Dusana i dolaska njegovog slabog sina kad su se gramzjive velmoze pomahnitale da svako zgrabi vise zemlje. To je kod svih Slovena ciji je mozak uhvacen u bilo koji od subkultova Judeohriscanstva a posle toga, potpuno osamuceni skleptani judeoboljsevizmom u totalnu inhibiciju.. Tucakovic navodi zlo koje je tucalo Hrvate ali da ga utesim: Sva ta zla na gomilu (izuzev Vatikana) su sitnica prema onom sto su SRBI PREPATILI OD PORAZA NA KOSOVU I PALI U ROPSTVO TATARSKO-TURSKOG AZIJATSKOG CUDOVISTA — I JOS STRADAJU.

  Pozdrav Juri sa porukom: hriscanstvo == boljsevizam sa maskom religije.

  boljsevizam == hriscansrtvo bez maske religije

 28. Lumbardez Avatar
  Lumbardez

  Druže Tito što je ovo,niko ništa nije naučio.

 29. ničim izazvan Avatar
  ničim izazvan

  Što mi u Srbiji nemamo Vedranu Rudan, jbg… Ali, svejdeno- sve gorenavedeno važi i za Srbiju!

 30. mart Avatar
  mart

  Podsjetili ste me na zadnju epizodu “Piramide”. (emisija na HTV-u, sučeljavaju se 3 gosta)
  Svi gosti (među njima i Kujunđić, ostalih se ne sjećam) su podržavali intervenciju protiv zločestog ISIL-a, terorističke paradržave što prisiljava lokalno stanovništvo na prihvaćanje njihovih (islamskih) normi.
  S druge strane, na pitanje o homoseksualcima, svi kandidati smatraju da homići & homićke imaju pravo na bračni život, dok se pri posvajanju djece i paradama mišljenja razilaze.
  SAD, Velika Britanija, Nizozemska i ostale zemlje pozdravljaju nedavnu gay-paradu u Beogradu koju vojska moa čuvati od naroda kao simbol (liberalnih) normi koje će biti nametano narodu.

  Netko je pisao da će modranu povjest obilježiti sukobu civilizacija i kultura, tzv. Cultural/civilization cash. Čini mi se da je počelo.

 31. Aspalathos Avatar
  Aspalathos

  Vedrana je uvik žestoka u svom stilu, ali ovaj put je najiskrenije opisala masovno oduševljenje ne samo Hrvata i Hrvbatica, već i ostatka sveta najdemokratskijom nacijom Amerima. Celom svetu je pun pimpek (srpski: kurac) njihove politike, militarizma i hipokrizije. Divim se Putinu koliko dugo toleriše taj USA-fašizam, ali bi alternativa bila pogubna po sveopštu civilizaciju. Puna podrška cijenjenoj koleginici šjori Vedrani! Pozdrav od Aspalathosa iz BG.