Juri li Milanović na motoru?

Strašno je biti javna osoba: glumac, glumica, političar, borkinja protiv pedera i lezbi… Obično si ljudsko biće, lažljivo, kradljivo, a u javnosti i medijima moraš biti svetac ili svetica kojoj u ormaru ne visi baš ni jedan kostur.

Mogu li političari biti sveci? Teško. Moćan muškarac, ma kako neugledan bio, sjetimo se francuskog predsjednika Hollandea, za žene je neodoljivi mužjak. Nema veze što mu je tintara prekrivena rijetkom, obojenom kosom, mišića nigdje, šarma još manje… Ljepotice, čim ga vide, padaju na leđa. Njegovu ljubavnicu, glumicu Julie Gayet, ovlažila je Hollandeova funkcija.

Mora da je stresno biti predsjednik države, živjeti sa ženom na koju ti se odavno ne diže a pred tobom leže ljepotice svih boja i preklinju, stavi mi ga, predsjedniče! Mediji, besramni svjedoci besramne stvarnosti žive od fotki na kojima ocvali predsjednik na motoru juri prema svojoj dragoj. Ah, urla narod, zabij ga, Hollande!

Takva jedna fotka otromboljenog Francoisa na noge je digla Francusku a onda i čitav svijet. S pravom. Imati ljubavnicu, tajno, a biti predsjednik države, u \”civiliziranom\” je svijetu službeno neprihvatljivo onako kako bi nekad bilo neprihvatljivo uhvatiti Majku Terezu u klinču sa petnestogodišnjim tamnoputim klincem u zabačenom dijelu Kalkute.

Doduše, to bi bio veći grijeh. Kad se sa ljubavnikom tajno jebe ženska javna to je kurvanje. Kad se sa ljubavnicom tajno jebe muški javni to je svjetlanje obraza nacije. Zato žene političarke rijetko jašu motore.

Hollande koji više ne kreše tajno pao je u zaborav. Srećom, danas čitam, Obama je u ljubavnoj vezi sa Beyonce. Kako super! Šef najjače zemlje na svijetu samo je obični motociklist. To su bili i njegovi prethodnici, pokojni Kennedy i živi Clinton. Neki dan je objavljeno kako je Clinton, dok je bio šef, telefonski naredio poznatoj glumici da mu dođe među predsjedničke noge. Sirotica je to učinila.

Da li se svijet uopće mijenja? Nekad su carevi jašući konja ili sjedeći u kočiji obilazili svoja carstva, onda bi pokraj nekog stoga sijena ugledali trinaestogodišnju djevicu, dali je oprati pa obeščastili. Otkako ima careva ima više ili manje sretnih ljubavnica. Supruge najvećih jebača u povijesti u tu istu povijest ulaze kao samozatajne paćenice ili sirotice koje će muž, kad ih potroši, dati krvniku da im odreže glave.

Vraćam se Obami. Ameri su demantirali da njihov suhonjavi predsjednik tuca prekrasnu Beyonce. Ona je samo njegova prijateljica koja dobro pjeva. Dok čitam o ljubavnom životu stranih predsjednika država ne mogu da ne bacim oko na naše portale. Vrište kako je i naš premijer u trendu.

Navodno, žena ga je šutnula? Navodno, komad mu je trudan? Navodno, to ne traje od jučer… Navodno? Jebeš navodno! Ako je to istina, daj bože, Hrvatska će preko noći ući u savez sa Francuskom i, ako je točno ono sa Obamom, Amerikom. Kad ćemo doznati istinu? Da li Milanović juri na motoru ili se doma, učeći latinski, priprema za javne nastupe?

Šutnja hrvatskih ozbiljnih medija ubija u meni svaku životnu radost. Nedavno sam čula da ima dečka sin gospođe koja je ognjem i mačem krenula na hrvatske pedere. Ako je to istina, koliko možemo vjerovati ženi koja bi zatukla naše sinove pedere a svoga voli iako joj nikad sa ženom neće osvanuti na crkvenom pragu?

Opsjednuta sam Hrvatskom. Baš me briga za Francusku, ne palim se ni na Obamu. Ali… Ne znam što bih na svijetu dala kad bi naši mediji objavili intervju sa sinom one gospe i pitali Milanovića, gospodine premijeru, stavljate li kacigu na glavu?

foto: Patrick Hui


Posted

in

by

Comments

15 responses to “Juri li Milanović na motoru?”

 1. Sale Avatar
  Sale

  Kad on sjase neko ce drugi da uzjase… potpuno nebitno ko. Spasa nam od nas samih nema. Hrvati ce biti Hrvati, Srbi ce biti Srbi, Bosnjaci ce biti Bosnjaci, I svi ce biti osobito ponosni sto pripadaju svom “divnom” narodu I srecni sto ne pripadaju jednom od druga dva naroda, ne shvatajuci da su gledano iz distance sav taj ponos I sreca besmislene gluposti I da smo svi zajedno smesni ovima koji bi da upravjaju provincijom Balkan.

 2. Rosa Munda Avatar
  Rosa Munda

  Vidi vidi, zanimljivo. Samo ne znam zašto je to skoro državna tajna, ionako se nije deklarirao kao kršćanin, pa bi mu trebalo biti svejedno. A možda time postane naciji i simpatičniji. Doduše, znači, noći ne provodi smišljajući jezične bravure, nego izvodeći druge, ali u svakom slučaju nama je lakše to čuti.Malo će mu biti poljuljan image neokaljanog intelektualca.

 3. Vanja Avatar
  Vanja

  Bojim se da Milanovic samo nas prca.

 4. Miki Maus Avatar
  Miki Maus

  Nije mi jasno što mi intelektualci nalazimo toliko romantično u seksu, kada se sve manje više svodi na proste fizičke radnje!
  To zna da radi svaki majmun i majmunica. Za to ne treba fakultet! To je zabava za sirotinju, a ne za intelektualce. Oni treba da se bave višim ciljevima i idealima.
  Ipak, manje je opasno pisati o tim stvarima nego o politici, a ipak, interesantnije je čitati.
  Nego, ne mogu a da ne primetim novu feminističku terminologiju – “borkinja”
  U moje vreme u RH, kada su žene imale neuporedivo veća materijalna prava u mojoj bivšoj domovini, za njih se takođe koristio termin – borac!
  Gospođo Vedrana, vi s te pravi BORAC, a ne BORKINJA!

  1. promatrac Avatar
   promatrac

   Da se osobno pitas…..pomislio bih da “radis na sebi”, a ti se
   pitas: “Nije mi jasno što MI intelektualci……”

   To sto tebi nije jasno sta intelektualac nalazi romanticno u seksu…..nepogresivo ukazuje na tvoj zakrzljali potencijal u obje ti glave.

   To sto sebi dajes za pravo da se pitas i u ime ostalih intelektualaca nedvojbeno ukazuje da je tvoj nivo intelektualne svijesti na razini majmuna ili majmunice 🙂

   Seks je talas osobnog romantizma duha koji se moze spoznati kao kristalno cista “dobrota” koja je zarobljena u nasoj nutrini. Svako spajanje ta dva “dobra” mogu izroditi intelektualca nad tobom…koji ce se baviti visim ciljevima i idealima uvazavajuci seks kao zacece svake vrijednosti.

   Mozda ti je sada jasno sta je to toliko romanticno u seksu….. 🙂

   1. Miki Maus Avatar
    Miki Maus

    @Pomatrač

    Hvala do neba za tvoje genijalno objašnjenje!
    Sada so me “prosvetlio”!
    Moguće da sam ja na nivou primata, ništa nije nemoguće!
    Međutim, zašto komuniciraš sa primatima?
    Poznata ti je narodna poslovica: Sa kim si – takav si!
    Ngo, drugar, ne želim da se “podižem” na tvoj nivo,
    ali mi primati smo primetili da ti imaš zakržljao smisao za ironiju i humor.
    Tvoj pseudonim ćeš morati da promeniš, ili da promeniš metod analize sadržaja tekstova komentara!
    Nije mi jasno kao možež da razumeš gospođu Rudan!?
    Na kraju, pozdrav od primata intelektualca sa Neta!

    1. promatrac Avatar
     promatrac

     Cilj komentara je i…..edukacija!!
     Prihvatam tvoju zahvalu 🙂
     Majmun i majmunica su tvoj, samo prepisani “produkt”.
     Moras poraditi na stereotipima narodnih poslovica i iste osvjeziti sa nekim osobnim izricajem. Na taj nacin ces biti prihvatljiviji na novonastale rijeci…..jer je jezik ziv i promjenjiv. Borkinja zvuci zenstvenije i njeznije a zenstvenost i njeznost su odlike i seksualnosti.

     Da je moja “definicija” SEKSA doprla do tvog intelekta 🙂 ….ne bi mi postavio pitanje…
     “Nije mi jasno kao možež da razumeš gospođu Rudan!?.”

     Upravo Vedrana Rudan dozivljava seks kao talas osobnog romantizma duha koji se moze spoznati kao kristalno cista “dobrota” koja je zarobljena u njenoj nutrini!!!!……koju ona nesebicno prenosi svom citateljstvu. MI (ljudi i zene) razumijemo svaku njenu poruku zbog…..imanja….iste “dobrote”.
     Oni koji tu “dobrotu” nemaju……dozivljavaju Vedranu Rudan kao prostakusu koja vulgalizira.

     Nadam se da ti je sada jasno iako ne moras razumijeti 🙂

     Ja sam postovatelj Vedrane Rudan,…. 🙂

     Pozdrav i tebi intelektualce 🙂

    2. Miki Maus Avatar
     Miki Maus

     @Promatrač, hvala ti do neba na “edukaciji”, ne znam kako sam mogao do sada da živim tako neobrazovan!
     Kako je to bilo tužno živeti u tmini naznanja o seksu. Tuga božja.
     Nego “Posmatrač”, mislim da ti više posmatraš seks nego što ga upražnjavaš!?
     Drugo, pusti prazne priče i ” visokoumna ” trivijalna teoretisanja – sa reći na dela!
     Drago mi je da poštuješ gospođu Rudan, tu smo istomišljenici.
     Veruj mi na reč da znam razliku između spomenute dve reči, ali upravo reč borac zvuči snažnije i više se doima.
     Posmatrač, nemoj samo posmatrati, već čitaj između redova, a postoji nešto što se zove analiza sadržaja i tako to!
     Dakle, ne posmatraj – već radi, druže moj virtuelni.
     Izvini, ako grešim!

 5. Miki Maus Avatar
  Miki Maus

  Nije mi jasno što mi intelektualci nalazimo toliko romantično u seksu, kada se sve manje više svodi na proste fizičke radnje!
  To zna da radi svaki majmun i majmunica. Za to ne treba fakultet! To je zabava za sirotinju, a ne za intelektualce. Oni treba da se bave višim ciljevima i idealima.
  Ipak, manje je opasno pisati o tim stvarima nego o politici, a ipak, interesantnije je čitati.
  Nego, ne mogu a da ne primetim novu feminističku terminologiju – “borkinja”
  U moje vreme u RH, kada su žene imale neuporedivo veća materijalna prava u mojoj bivšoj domovini, za njih se takođe koristio termin – borac!
  Gospođo Vedrana, vi ste pravi BORAC, a ne BORKINJA!

  1. Mungos Avatar
   Mungos

   da bi bio borac treba da ima penis

  2. promatrac Avatar
   promatrac

   Rijec ….borac…..zvuci snaznije i vise se doima. Idealna rijec za muskarca.

   Rijec…..borkinja….njezna i zenstvena. Idealna za zenu. Od nje se ocekuje suptilnija borba…..umom a ne snagom.

   Konj, marke dorat……sam sebi se doima snaznim. Uvazavajuci njegovu plemenitost, ipak ga prati narodna poslovica….glup 🙂 .. 🙂 …

   A ti…..sad lijepo se izvini Vedrani i dozvoli da bude BORKINJA…..ako se sam sebi ne doimas snaznim 🙂

   1. Miki Maus Avatar
    Miki Maus

    U redu, izvinjavam se svima, ako će to rešiti problem Milanovića na biciklu.
    Međutim, ne mogu se izviniti ni njemu, a ni onome pre njega, jer mi nisu omogućili da dođem na svoj plac, niti da mi vrate stanarsko pravo, o penzijama da i ne pričam!
    Nije sve u seksu, ni na biciklu. moj virtuelni druže!

 6. Dadad Avatar
  Dadad

  Vedrana, sretno večeras sa premijerom!

 7. lili Avatar
  lili

  Ej Vedrana mani Zokija na motoru, nije ti ta tema nesto.
  A i ove radnicko socijalne teme pokazuju da nisi prostudirala Marksa dobro i da ti je knjizevnost vise lezala.
  Vrati se na pricu kako si se kresala na Plitvicama kao mlada i udata uciteljica.
  Zlocestica mala si bila, a?