Ja nisam lidlica

Priča možda jest malo aut, na njoj se izdrkalo već milijun ljudi, ali, eto, meni se baš danas piše o tome. Utvrdit ću gradivo. U jednoj splitskoj školi, kojoj, naše škole imaju ime, djeca koju mame i tate ne oblače u Lidlu rugaju se siročićima koji nose majice iz Lidla i pogrdno ih zovu \”lidlići\”. Psiholozi i ostali dječji lozi svim su medijima rekli da djeca s tim nemaju ništa. Nisu ona toliko zla da bi među sobom detektirala siročiće, roditelji su ti koji djeci peru mozak i huškaju ih na lidliće.Sva diskusija koja se vodila, možda se još vodi, o slučaju \”lidlić\” bila bi glupa da nije opaka. Imam unuka, zove se Krešo, Krešo ima roditelje kojima ne pada na kraj pameti razgovarati sa djetetom o modnim trendovima. Krešo ide na gimnastiku, uči engleski, na sebi nosi hrvatske krpice marke Ontario koje su jeftinije i ljepše od onoga što se može izvući iz hrpetine štraca u nekom od Lidlova. Nema šanse, nema nikakve jebene šanse da se u bilo kojoj splitskoj školi djeca međusobno dijele na \”lidliće\” i… haendemiće… zariće… Neš ti razlike između haendemšminkerića, zarića i lidlića.

Nekome turbonadahnutome piarovcu ili piarovki svo to sranje oko jadnih lidlića nije bilo dosta nego je Lidl, jebote, ne možeš vjerovat, još dobio i pismo od \”jedne majke\”. Ona je, ogorčena što se pljuje po lidlićima, prevedeno, siromašnima, predložila Lidlu da na tržište izbaci majice na kojima će pisati ajempraudtubilidlić. Zašto bi Lidl u Hrvatskoj prodavao majice sa engleskim natpisom gospođa nije precizirala zato jer gospođa ne postoji. Ako postoji, neka nam Lidl kaže ime. Da znamo čije će biti carstvo nebesko kad za to dođe vrijeme.

Posebno me dirnulo kad mi je prijateljica rekla kako je ugledni hrvatski kolumnist pohvalio Lidl koji prodaje jeftinu robu samo zato jer ne troši na reklamu. Stvarno moraš biti retardirani lidlić da uz svaki seoski puteljak ne vidiš strelicu koja pokazuje gdje je Lidl, a ako nisi čuo za Heidi Klum zašto drkaš na fejsu? Heidi Klum, ovo pišem samo za onoga kolumnistu, je poznata svjetska manekenka koja nas presreće na svakom uglu i poziva da u Lidlu kupimo jeftine, droljaste štikle sa tigrastim uzorkom. Svaka žena, osim ako nije retardirani lidlić, prije će umrijeti nego to sranje navući na stopala.

Ipak, ne bi me začudilo ako uskoro na našim portalima osvane vijest kako su se u centru Zagreba potukle kurve koje nose lidlice i one koje nose manoloblahnikice. Ne bi me začudilo ni kad bi se javila neka žena iz neke udruge žena za borbu za prava žena koja će tražiti od Lidla da izda kurvinjske majice sa rupama za bradavice i natpisom, ajempraudtubikurvicalidlica.

Meni je totalno nejasno zašto se u Hrvatskoj već danima sere na temu lidlića, a kad se u ožujku ove godine u Lidlu prodavalo domaće meso obogaćeno salmonelom baš se nitko nije javio kako želi majicu ajempraudštomelidltruje salmonelom. Priča jedva da se po portalima vukla pola dana.

Za kraj. U Hrvatskoj žive djeca čiji roditelji nikad nogom nisu kročili u Lidl i nikad neće. U Hrvatskoj žive djeca koja pojma nemaju što je to Lidl. U Hrvatskoj postoje ljudi u Armaniju, i mali i veliki, ali njima na kraj kurca ne pada komentirati one koji se oblače u Lidlu i još su zbog toga \”praud\”. Žive, oni i njihovi armanići, u dvorcima, ljetuju gdje im padne na pamet, imaju svoje jahte, avione i lude aute, djeca im pohađaju privatne škole i studiraju izvan Hrvatske. Sve su im to omogućili lidlići.

Da smo mi građani Hrvatske manje \”praud\” što smo izmanipulirane, naivne, siromašne budale ova bi zemlja drugačije izgledala.