Hrvatska krv u hrvatskom džepu

Jedna od najvećih sramota u povijesti hrvatskog pravosuđa bila je puštanje na slobodu sina makarskog tajkuna Marijana Primorca koji je, nepunoljetan, očevim automobilom ubio dvije djevojke, Anu Andrijašević i Katu Erceg. Zločinac je pušten na slobodu jer je bio i ostao sin iz \”ugledne porodice\”.

 Mnogi od nas koji imamo djecu pitali smo se, kad smo čuli za presudu, što čekaju Makarani? Ako u nekoj zemlji vlada diktatura bahatih, bogatih i bešćutnih kojima baš ništa sveto nije zašto građani ovog malog mjesta nisu uzeli pravdu u svoje ruke, oko za oko, zub za zub?

 Lako je to reći. Kad je čovjek bijedan, obespravljen, ponižen do granice koju jedva da može spoznati, reagira kuknjavom, plačem, zapomaganjem, govorenjem u mikrofon državne teve kako su dvije djevojčice bile \”dobre\”, \”vrijedne\”, \”vedre\”…Ukratko, robu trebaju godine da bi mu pao mrak na oči.

 Kako stvari stoje robovima u ovoj zemlji neće se zamračiti ni za sto godina. Upravo doznajemo da ugledni sin još uglednijeg oca i matere vjerojatno ne šeće tek tako ulicama neke od svjetskih metropola. Njegov je tata Sanaderu poklonio BMW  i tako sinu kupio slobodu?

 Čovjek ne može, zaista ne može povjerovati svojim očima kad vidi ovakav tekst. Da li je moguće da je Sanader baš toliki monstrum? A jest. I ne samo on. Monstrumi su bili svi oko njega, monstrumi su i ovi koji nama vladaju nakon njega. Na čelu sa Nasmiješenom Gospođom.

 Još kad ovoj krvavoj hrvatskoj priči dodamo Čičkovo direktno javljanje u Dnevnik Hrvatske teve u kome nam je priopćio da će HHO zasjedati čitavu noć da bi razmotrio koliko su ugrožena ljudska prava Mirjane Sanader…

Pojma nemam koliko je uopće dobro što nam MORH iz dana u dan servira sve strašnije priče, a kao borci protiv korupcije i \”hobotnice\” predstavljaju nam se zločinci bez kojih ne bi bilo ni korupcije ni \”hobotnice\”…

Prestravljena sam svim ovim neočekivanim, tko zna čime izazvanim otkrićima. Sanader je politički mrtav. \”Borci za pravnu državu\” će možda za godinu, dvije ili deset, po ugledu na Talijane i Srbe, vilu u Kozarčevoj pretvoriti u vrtić, školu, starački dom ili ludnicu. Da nam pokažu kako imaju dobre namjere. Makarani će ovih dana opet dobiti priliku da govore u teve kamere.

Siroti roditelji, rodbina i prijatelji djevojčica Ane Andrijašević i Kate Erceg. Još će jednom umrijeti od tuge.

 Zašto nam razbojnici sve ovo otkrivaju? Sigurno ne zato da bi Hrvatsku učinili boljom i pravednijom zemljom. Žele nam skrenuti pažnju sa činjenice da su gangsteri koji prežive rešetanje uvijek gori od pokojnika. Nabrijaniji, opakiji, oprezniji.

Iz sata u sat iz dana u dan do nas stižu sve truliji i smrdljiviji leševi iz naše hrvatske i demokratske prošlosti. Nemojmo se  radovati i manipulaciju držati borbom za pravdu i širenje istine.  S ekipom  koja nam ih otkriva budućnost će biti još strašnija.

10 Comments

  1. Nevenka Garagic 19.01.2011
  2. Berislav 19.01.2011
  3. kotroman 19.01.2011
  4. Весна 19.01.2011
  5. davor 21.01.2011
  6. ziggy 22.01.2011
  7. Stanko Vrazovic 23.01.2011
  8. martina 24.01.2011
  9. Maya 25.01.2011
  10. robert 02.02.2011