F.M.

U subotu je neki riječki klinac, javlja Novi list, krenuo na utakmicu Rijeka-Split, na sebi je nosio majicu na kojoj su bila četiri slova A.C.A.B, \”All cops are bastards\” iliti u prijevodu, \”svi drotovi su kopilad.\” Policija nije gubila vrijeme, tatu je prijavila sucu za prekršaje jer je balavac svojom majicom širio mržnju i pozivao na nasilje, a otac će morati platiti nekoliko tisuća kuna kazne.

 Da, dečkić neće smjeti odlaziti na utakmice riječkog prvoligaša a ni na one koje bude igrala reprezentacija Hrvatske. Sve je to u skladu sa Zakonom o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima. I? Šta se dogodilo?

 Da li su Riječani reagirali na ovo skidanje majice? Jesu, onako kako su Zagrepčani reagirali na zabranu hodanja Varšavskom. Gromkom šutnjom. Zanimljivo je kako u našoj zemlji malo ljudi glasno govori. Da se povremeno ne javi gospodin Zdravko Mamić, športski djelatnik, Hrvatska bi bila Zemlja Začepljene Labrnje.

 Srećom, imamo gospodina Zdravka koji svim hrvatskim športskim novinarima jebe, najprije mater, pa oca. Onda im pojedinačno jebe oca, pa mater. Već godinama mnoge nabija na svoj spolni organ koji stoji čvrsto kano klisurina.

 Dok  se njegov vlasnik dere on ubada sve oko sebe. Ne samo roditelje svih novinara nego i rodbinu mnogih športskih djelatnika. Njegovom đoki ovih dana nije pobjegao čak ni legendarni Ćiro. I svome ga je kumu stavio glasno i bez milosti.

 Da li se Mamićevo urlanje može shvatiti kao širenje mržnje i poticanje na nasilje? Nikako. Poznato je iz povijesti i literature da kurac nije oružje, jebanje majke i oca širenje je ljubavi, a ako se još i dereš na svim ekranima, radiopostajama i portalima onda ta ljubav dobija posebnu težinu.

 Mamić, najveći jebač rodbine  na ovim prostorima, osoba je kojom se bavi njemačka policija. Dečkićem iz Rijeke njemačka se policija nikad ne bi bavila, ona misli da postoji razlika između lopina koje su ukrale milijune eura i maloljetnih nosača otkačenih majica.

 Iz ove vesele riječke priče naučili smo nešto. Svi koji u Hrvatskoj vole majice smiju odlaziti na utakmice, šetati Varšavskom i putovati voljenom zemljom samo ako im na majici piše Fuck Me.

2 Comments

  1. prolaznik 28.07.2010
  2. GianniDH 05.09.2010