Drage Zagrepčanke, dragi Zagrepčani

Kampanja traje već neko vrijeme. Ni jedna stranka osim moje Sasvim male stranke, skraćeno SMS, nije potegnula pitanje gladi u zagrebačkim dječjim vrtićima. To esdepeovcima, mostovcima, hadezeovcima i ostalim lovcima na lovu nije bilo zanimljivo. Baš ih briga za zagrebačku djecu prepuštenu na milost i nemilost graditelju fontana. Njihova djeca ne idu u obične vrtiće, njihova djeca ne gladuju.

A onda je Mirjana Hrga, novinarka RTL-a, jedina u Hrvatskoj, nešto na tu temu pitala doživotnog gradonačelnika Zagreba. Gospodin je, potpuno očekivano, pobjesnio. Kako se novinarka i još novinarka nemajka usuđuje faraonu postaviti pitanje koje se njemu ne sviđa?! I, što se dešava? Suspektni kriminalac urla na novinarku a pravedno bijesni političari čitav se dan natječu tko će se žešće ograditi od prvog čovjeka glavnog grada.

Kao da je Hrga načela nevinu temu, kao da prvi put čuju da su zagrebački vrtići rupetine, kao da moja stranka SMS ne ponavlja već tjednima da zagrebačka dječica imaju pravo dnevno pojesti 9, slovima:devet kuna. Ako u jednom mjesecu pojedu deset kuna idući mjesec smiju pojesti osam. Ponavljam, nitko iz ekipe dobro obučenih, sitih, napojenih kriminalaca koji nam ovih dana obećavaju brda i doline nije ovu strahotu držao bitnom.

Da li je u njima problem? Teško. Te lopine ne žive od analize životnih tema. Jebe se njima što u hrvatskim bolnicama cvate mrsa, što bolesnici umiru od sepse, što poslodavci sa radnicima sklapaju ugovore na dvadeset i četiri dana, njima se na sve prave teme jebe jer znaju s kim imaju posla. Vi koji već dvadeset i pet godina glasate za njih glasat ćete opet. Glasat ćete za gladnu djecu, za poludjelog gradonačelnika, za divljake i lopove svih profila, za bahate pijandure i drogirane luđake. Glasat ćete. I boljet će vas kurac za gladnu djecu.

Pa kad je tako zašto su političari ipak odjednom otkrili Bandića? Namirisali su krv. Hrga je Bandića načela, postavila mu je suvislo pitanje, tražila je suvisli odgovor. Dobila je ono što je jedino i mogla od uznemirenog diktatora dobiti, set prostačkih uvreda. Njegove, do jučer šutljive kolege, trljaju ruke. Ako padne, jedan manje. Bliže ćemo biti koritu. U ponedjeljak ćemo sretnije roktati.

Rokćite, svinje. Vrijeme će pokazati da je naš narod žilav i da se nije rodio političar koji ga može toliko jebati koliko on može izdržati. A sve bi moglo biti drugačije da glasate za SMS. Nama je briga o stanju u zagrebačkim vrtićima od starta bila najstrašnija slika današnje Hrvatske. Samo nama. Neću vam reći da u prvoj izbornoj jedinici glasate za SMS. Vi ste se već odlučili za Bandića i njemu slične. Strašno je, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, što ste se između svoje djece koju zločinci more glađu i zločinaca odlučili za zločince.

Da li će vam dječica koja prežive Auschwitz u centru Hrvatske ovo ikad oprostiti?