Dozvoljeno pušenje

Cijeli svijet je bio na nogama. Šef MMF-a Strauss-Kahn, ljevičar i poznati  borac za prava sirotinje u svim državama žrtvama MMF-a u jednom je njujorškom hotelu silovao ili pokušao silovati, mediji nisu bili precizni, \”tamnoputu\” sobaricu, inače samohranu majku.

 Kako je silovanje tamnoputih sobarica i još samohranih majki u Americi zločin koji se može platiti samo dugogodišnjom robijom Strauss-Kahn je vodan okolo sa lisicama na rukama, pritvoren, pa mu je rečeno da će biti pušten u kućni pritvor ako plati nekoliko milijuna dolara kaucije…

Sve je učinjeno onako kako se i inače u Americi čini kad netko u hotelu pritisne nešto \”tamnoputo\”. Neki, među njima sam bila i ja, cijelu su priču držali golom pizdarijom. Strauss-Kahn je nekome smetao. Koji je moćnik ikad u Americi robijao zbog silovanja \”tamnopute\” samohrane majke?

 I dok se siroti Strauss-Kahn rukama, nogama i milijunima borio za slobodu na njegovo je mjesto zasjela Christine Lagarde. Gospođa je stručnjakinja za financije, to je u Francuskoj tisuću puta dokazala, šarmantna dama sijede kose djeluje i mudro i ozbiljno.

 Kud ćeš bolje. Pravda je pobijedila, samohranoj se majci vratila čast, Strauss-Kahn će doživotno biti obilježen kao silovatelj…Ali…U međuvremenu se otkrilo da je \”tamnoputa\” samohrana majka i sobarica u slobodno vrijeme kurva i  da je Strauss-Kahnu-u, za koga je znala tko je, popušila a on joj nije htio platiti.

Tako ti je to kad vjeruješ \”tamnoputim\” samohranim majkama. Supruga Strauss-Kahna-a koja je od starta znala da je njezin muž nevin  uhvatila je, sad već slobodnog muža, za ruku pa su njegovu slobodu proslavili u skupom njujorškom talijanskom restoranu. A  Strauss-Kahn će krenuti u trku za mjesto francuskog predsjednika.

 Što me muči? Zašto je \”tamnoputa\” sobarica koja je Strauss-Kahn-u popušila kurva a njegova žena koja stalno puši pušenja svoga muža tolerantna gospođa? Zato jer \”tamnoputa\” puši badave a gospođa Anna Sinclair zato da bi bila uz moćnog muškarca? Što ženu čini kurvom zaista je pitanje od milijun dolara.

 Okrenimo priču. Gospođa Christine Lagarde ulazi u sobu raskošnog njujorškog hotela. Idućeg jutra \”tamnoputi\” nosač kofera objavi kako ga je gospođa Lagarde prisilila na oralni seks. On je gospođi stavio svoju tamnoputu glavu među njene noge jer mu nije bilo spasa.

 Naravno, Christine Lagarde bi istoga časa bila svrgnuta sa trona šefice MMF-a. Kad bi se nakon mjesec ili dva ispostavilo da onaj \”tamnoputi\” nije samo nosač kofera u skupom hotelu nego i žigolo koji u slobodno vrijeme svoje usluge prodaje gospođama u poznim godinama, a gospođa Lagarde mu nije htjela platiti…

Da li bi Christinu Lagarde njen suprug uzeo za ručicu i proslavio njenu nevinost? Da li bi je Francuska i svijet držali žrtvom? Da li bi Christine Lagarde imala ikakve šanse da se uključi u francusku predsjedničku kampanju? Ne bi. A da se kojim slučajem i uključi za nju nikad ne bi glasale žene. Zato jer sve mi pušimo priču kako je nama koje smo u braku, izvan braka zabranjeno pušenje. I kad platimo i kad ne platimo.

12 Comments

 1. luka 04.07.2011
 2. Zeitgeist 04.07.2011
 3. tzar 04.07.2011
 4. Michael Shaskevich 04.07.2011
 5. Boris 04.07.2011
 6. Novak Zorić 05.07.2011
 7. Suncokret 05.07.2011
 8. Riječanin 07.07.2011
 9. Riječanin 07.07.2011
 10. lungomare 09.07.2011
 11. žena 09.07.2011
 12. Olja 17.07.2011