Dolje Trg maršala Tita!

Čudna sam osoba. Izbjegavam portale, novine odavno ne čitam, oko moga televizora mrtvo bulji iako plaćam pretplatu. Ipak… Ne možeš pobjeći od ljudi. Ljudi koji čitaju novine, prate portale, bulje u sjednice Sabora… Zato znam gdje živim. Trenutno će se mnogo toga promijeniti u ovoj američkoj bazi. Za početak, Trg maršala Tita u Zagrebu zvat će se Kazališni trg. To predlažu oni koji znaju da je Tito bio zločinac, istovremeno pojma nemaju što je kazalište.

Tito zločinac? Ma, čula sam ja i za Bleiburg i za Goli otok, sjećam se da smo živjeli u zemlji u kojoj nije bilo ni banana ni kave ni benzina ni struje, o demokraciji da se ne govori. Danas nema kuće u Hrvatskoj u kojoj u zdjeli ne leži banana, ima ih u Lidlu na karticu, ima i kave na karticu i benzina i struje. Ako imaš posla i ako imaš karticu. Oni koji nemaju ništa od toga smiju se krezubim ustima u kameru kad se o Božiću, mi smo katolička zemlja, u njihovom gradu otvori javna kuhinja. Ili odlaze.

Ne bih htjela umanjiti Titove zločine. Možda su i veći od onih koji mu se pripisuju. Pretpostavimo da je on osobno na Bleiburgu zaklao milijun Hrvata oštrom kamom komunističkom…Pretpostavimo da je on osobno na Golom otoku zatočio pola milijuna nevinih Hrvata i Hrvatica. Pretpostavimo da je on osobno svakom hrvatskom djetetu u vrijeme svoje diktature oteo bananu, roditeljima kavu, ugasio svjetlo, ukrao benzin i demokraciju…Pretpostavimo pa usporedimo.

Kako se danas živi u ovom nečemu što još uvijek nije raščistilo s Titom, ali hoće? Koje se bitke ovdje danas biju da bi svima nama bilo bolje? Novinarima se režu vijci na automobilima da bi se tako ostalim novinarima podrezala krila. Kao da danas u Hrvatskoj ima 5 novinara koji lete. Katolički svećenici koji jedini u zemlji ne plaćaju porez i žive u dvorcima odjeveni u zlatne halje svu svoju energiju ulažu u ginekologiju. Abortus im je glavna preokupacija, uskoro će donijeti zakon po kome neće smjeti abortirati ni ateistica koju je silovao Bozanić, osim ako joj to ne ugrožava zdravlje.

Najžešća borkinja za ljudska prava je gospođa Opaki Osmijeh za koju smo ovih dana doznali da su je Ameri pred dvadeset i pet godina plaćali da se bori protiv Tuđmana. Amerikanka s kojom je Opaki Osmijeh sklapao dil kako daleke devedeset i neke derati Titovog generala obratila se i meni kao žrtvi njegovog demokratskog terora. Čak smo i na večeri bile skupa, ja sam je platila. Odbila sam suradnju jer Amerima ne vjerujem ni kad dobro plaćaju. Da sam znala što danas znam bila bih na svim hrvatskim ekranima, živjela bih u dvorcu, djeca mi ne bi bila bez svog krova nad glavom i ne bi na karticu kupovala banane. Da, i zalagala bih se da rodi i svaka prvopričesnica koju siluje pop, pa makar joj to ugrozilo zdravlje. Ipak smo mi katolička zemlja.

Oni što se zalažu da se Tita izbriše sa table Trg maršala Tita istovremeno nisu protiv \”maršala\” ako su \”naši\”. Zato jer \”naši\” nikad nisu okrvavili ni ruke ni kurac jer zločin nije kad ubijaš civile i jebeš \”njihove\” žene, to je borba za Hrvatsku. Kad general Hrvatske vojske u Gospiću spraši ženi metak u glavu to je herojski čin. Jedna od naših trenutno uvaženih sabornica povjerila je medijima da se uvijek ovlaži kad se sjeti našeg generala. On je pucanjem u glavu ženi osvijetlio Hrvatsku do te mjere da nam više ni struja ne treba. Živimo veselo u demokraciji i blještavilu siti od mirisa krvi nevinih koje su, što doma, što u BiH, pobili naši heroji.

Što je nama Hrvatska danas? To je američka rupa kojom se možemo slobodno kretati ako smo zdravi i ako imamo love za benzin. To je zemlja u kojoj smiješ biti novinar ako za sitnu lovu lažeš. U protivnom, odoše vijci na autu. To je zemlja u kojoj smiješ biti Srbin samo ako si, kako je to jednom maštovito napisao najveći hrvatski novinar Ivkošić, \”politički Hrvat\”. Da pojasnim, urednika HTV-a kome je majka Srpkinja a otac Crnogorac i još je ugledni urednik homoseksualac, Ivkošić euforično proglašava \”političkim Hrvatom\” zato jer urdnik misli hrvatski. Za Ivkošića je Ante Tomić koji nije peder, ali jest Hrvat, \”politički Srbin\”. Eto poruke nekom od čistokrvnih \”mehaničara\”: \”Baci oko na vijke, majstore. Ubi, ubi, \”političkog Srbina.\”

Ovo je zemlja u kojoj svi pošteni građani gladuju, boluju, vape za milošću i slobodom. Ovo je zemlja kojom vladaju zločinci a njihovi pomoćnici su sa lanca pustili pse oštrih zuba da svakome od nas krivomislećih puste krv. Ovo je zemlja u kojoj je pobijeno 4.000.000 građanki i građana. E, moj Tito. Ti si zaista bio zločinac od kurca.

Zato jesam da se Trg maršala Tita u Zagrebu hitno preimenuje. Nek se zove Trg Adolfa Hitlera.