Bure očaja

Bar jednom godišnje na našim portalima i u tiskanim medijima osvane tekst \”uglednog svjetskog analitičara\” koji najavljuje rat na Balkanu zato jer smo svi mi ovdje \”bure baruta.\” Najnoviji, zaista mi se ne da guglati mu ime, je vrlo jasan. Balkanci su divljaci, Američka podjela BiH nije ono pravo, Kosovo samo što se ne zapali, Hrvatska mora zgrabiti Hercegovinu i najzad postati \”velika\”, Srbiji će netko (tko) priključiti Republiku Srpsku i komad Kosova, Makedonija se mora raskomadati, muslimane nije spominjao.

Koliko ta \”analiza\” drži vodu sad kad je Trump otplesao predsjednički ples? Nimalo. Trumpu se očito jebe za \”bure baruta\”, njega zanima Kina, a građanima Hrvatske se, manje očito, jebe za Hercegovinu, \”veliku Hrvatsku\” i novi rat. Ne vjerujem ni da se Srbima žuri jurišati na Kosovo osim u predizbornoj kampanji koju u predorgazmičkom stanju i obučen u Armani vodi Toma Diploma. Ne želim pisati o Srbima, neka ih analitičarizira netko njihov. Mene zanima koliko su građani ove i ovakve Hrvatske danas spremni krenuti u rat da bi je Hercegovinom pretvorili u \”veliku.\”

Ajmo nekim neredom. Što bi Hrvatska dobila kad bi dobila Hercegovinu? Hercegovina nema kome prodati mandarine jer smo Rusiji uveli sankcije i još im veselo mašemo iz američke i evropske guzice. Dakle, aneksijom Hercegovine dobili bismo milijun tona gnjilih mandarina. Gdje ih odložiti? Kamo ih baciti? U Jadransko more? U neku od hercegovačkih rijeka? Tko će platiti troškove policije koja bi morala od ogorčenih Hercegovaca štititi Markov trg? Prije nego anektiramo Hercegovinu morali bismo ratovati sa muslimanima. Čime? Ona tri američka aviona još nisu stigla a ne zna se ni kad će. Tko bi u njih sjeo? Gdje su ti piloti koji će baciti bombe na nevin narod da bi njegova domovina dobila sto kamiona trulog voća?

Dobro, možda pilote ne bismo mogli naći, oni su u pravilu ljudi sa visokim kvocijentom inteligencije, ali u Hrvatskoj ima i nekoliko milijuna budala kojima možda Mostar znači mnogo, neka košta što košta? \”Ne pitaj što domovina može učiniti za tebe, pitaj što ti možeš učiniti za nju\”, reče suprug one Jackie. Igra u našim kinima. Da me ubijete ne mogu povjerovati ni u tezu da bi takozvani \”obični ljudi\” kukom i motikom, vojska nam baš nije u blistavom stanju, krenuli na bilo koga da bismo postali veći. I ovakva Hrvatska je poluprazna, što će nam još zemlje kad smo pobili sve krave, volove, ovce, koze, svinje. O ribarima koji su \”dragovoljno\” svoje brodove prodali EU da se ne govori. Nama je ovakva Hrvatska prevelika.

Možda bih ipak trebala biti malo jasnija. Zašto nitko normalan danas ne bi krenuo u \”domovinski rat\” kojim bi branio \”našu Domovinu.\” Zato jer je svakome tko ovdje živi njihove Domovine pun kurac. Danas čitam kako zaštitari neke tvrtke štrajkaju i traže da im vlasnik satnicu digne za KUNU I PEDESET lipa. Pretvoreno u eure, našu buduću valutu, Bože, za koji kurac ne baciš malo oko na ovo sranje od zemlje, ZAŠTO NAM SE NE SMILUJEŠ, to je 0,00 i još nešto sitno od eura. Istovremeno dok se zaštitari koji stalno drže glavu u torbi bore za ono 0,00 naši predstavnici i predstavnice u EU parlamentu ukradu nam mjesečno po nekoliko tisuća eura svaki. Da krenemo u rat protiv muslimana zbog Hercegovine u EU bi sjedilo pet komada dobro plaćene i dobro obučene mesine više, a nadnice zaštitara bi pale jer bi Hercegovcima, budućim građanima Velike Hrvatske, možda i 0,000000000 bilo dovoljno.

Još malo o nama građanima \”male\” Hrvatske. Ovih dana su kupci u Lidlu, jedinom bogu kome se svi Hrvati klanjaju, našli u vreći krumpira, pakovanje od deset kila, maštovito oblikovano k a m e nj e. Lidl se ispričao i obećao povrat novca svima koji u Lidl vrate kamen jer će, očito, to kamenje Lidlu i dalje trebati. O tome naši histerični sabornici nisu raspravljali. Jebe se njima što nas Njemačka hrani kamenjem. Neke knjige govore da su esesovci u koncentracijskim logorima jadnike hranili bijednom juhom koja jest bila nikakva ali jestiva. Do dana današnjega žalimo logoraše koji su skončali u njemačkim logorima, i moja tetka, a baš nitko danas u Hrvatskoj ne govori u kakvom koncentracijskom logoru žive obični građani Hrvatske. Zato jer je Njemačka danas isto ono što je bila nekad samo u drugom pakovanju. I zato što je naša vlast u odnosu na Njemačku isto ono što je bila endehaovska samo u drugom obliku.

Dragi moje i drage moje, rata biti neće. I ne treba nam. Nama treba oslobođenje.